Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I


Impresszum - Az oldal története

Kezdetek

Történetünk 2005 nyaráig nyúlik vissza, a San Andreas PC verzióját követő időszakra. Don Salvatore és adihun, két alapító tagunk a GTA Online (ma már GTA Hungary) fórumán ismerkedtek meg, és döntöttek egy Grand Theft Auto rajongói portál létrehozása mellett. Semmi komolyra nem kell gondolni, egy egyszerű statikus HTML weboldal volt az egész, a Nano WebEditor segítségével elkészítve, az ATW ingyenes tárhelyszolgáltatónál. San Andreas-hoz kapcsolódó módok, és az éppen készülőben lévő Liberty City Stories volt akkoriban a téma. Volt egy fórumunk is, az Sg.hu-nak köszönhetően, a születésnapunk július 7-i dátuma is ehhez köthető, ugyanis ekkor született meg az első bejegyzés. Sajnos az oldal igazi indulási dátumáról nincsenek információink.

A weblapkészítéshez tehát nem nem nagyon értettünk, de próbáltuk belőle a legtöbbet kihozni. Ami segített, hogy már akkor is volt pár rendszeresen látogatónk, akik tartották bennünk a lelket. adihun az akkor éppen elég népszerű South Park rajongó portálon (sp.hoff.hu) ismerkedett meg wantoo-val, aki iskolakezdésre a csapat harmadik tagja lett. Ja igen, akkoriban mindhárman általános iskolások voltunk, 14 éves fejjel.

Kezdetben főként Don Salvatore volt az oldal mozgatórugója, ő próbált újabb dolgokat felfedezni. Így kerültünk oda, hogy elkezdtük használni a ma is népszerű Joomla elődjét, a Mambo nevű tartalmazkezelő rendszert. 2006 elején még tovább mentünk, és fizetős tárhelyre váltottunk, valamint megvásároltuk a GTAPlace.hu domaint, ahol most is olvastok minket. A csapathoz időközben csatlakozott Tommy Vercetti, aki rekordgyorsasággal írta a cikkeket, így rövid időn belül mienk lett a legtöbb információval rendelkező rajongói oldal az országban. A Joomla megjelenésével a Mambo a múlté lett, volt galériánk, letöltésadatbázisunk.

2006 őszén egy belső vita eredményeként Don Salvatore egyedül maradt a csapatban. Az állapot szerencsére csak pár hónapig tartott, az újévre a nézeteltérések rendeződtek. Az ideiglenes időszakban FlacK is részt vett az oldal szerkesztésében, aki később a GTA Inside oldal szerkesztője is volt.

Fénykorunk

2007. januárjában tehát újra nagy lelkesedéssel csináltunk mindent. Ismét újabb tagokkal bővült a csapat is, CBool és Shotgun csatlakozott hozzánk. CBool grafikai segítségével sikerült elkészítenünk az első saját designunkat is (figyeljétek a fejlődést, másfél éve még sehol sem voltunk ilyen téren). Ami a legjobban hajtott ebben a pár hónapban, hogy egyre nagyobb érdeklődés mutatkozott a munkánk iránt, napi szinten már több, mint 1000 egyedi látogatót számolhattunk. Próbáltuk meglovagolni az akkora elég népszerű SA-MP (és GTA Rumbe, GTA Tournament, ezekre még emlékszik valaki egyáltalán?) multiplayeres kiegészítőt is. Egy időszakban saját szerverünk is volt, valamint ekkoriban alakult meg Coldcue segítségével a GPEC (GTAPlace Elite Crew) is, ugyanezzel a névvel működik jelenleg a Social Clubon is a csapatunk.

2007. november 1-én jött egy újabb designváltás, sötét színekkel készültünk a GTA IV megjelenésére. Egyre több volt a munka, így egyre több segítségre volt szükségünk, Gege, Pacal17 és AsWa csatlakoztak hozzánk. Don Salvatore és adihun eddigre már nem nagyon vettek részt az oldal életében, idővel más elfoglaltságok miatt teljesen eltűntek, ahogy később több szerkesztőnk is. Ekkoriban léptük meg a már-már hihetetlen napi 3000 egyedi látogatót. A kevés reklámból, amit általában az oldal fenntartására fordítunk, néha nyereményjátékra is futotta, a mai napig megközelítőleg 10 alkalommal volt esélyetek, hogy nyerjetek tőlünk valamit.

Az új kezdet

2008. februárján egy pillanatra megtörtünk, egy szerverleállás következményeként elvesztettük az összes korábbi munkánkat, így kezdhettünk mindent az elejéről. A Joomla a múlté lett, hónapokig csak egy fórumon (phpBB) éltünk. A látogatóink lelkesedése ekkor sem szűnt meg, így mi sem. Csatlakozott hozzánk rövid időre Rider, hosszabb időre Ragnar360, valamint az oldal egyik mai is meghatározó tagja VISALI (FlacK-hez hasonlóan ő is a GTA Inside-nál nevelkedett). wantoo ezen idő alatt odáig jutott webfejlesztés témakörben, hogy összedobott egy saját (mini) CMS-t az oldal alá, ez a vas dolgozik azóta is.

Pangás

2008 és 2015 között inkább a tartalomra koncentráltunk, más téren nem láthattatok tőlünk fejlődést. A magánélet idővel mindenkinek előtérbe került, így a hobbioldalból méghobbibb oldal lett. Foglalkoztunk azóta a GTA IV kiegészítőivel, felkaroltuk a Max Payne 3-mat, illetve a Rockstar többi játékát is, majd a GTA V-öt is. 2013-ban csatlakozott hozzánk Rockstar69. Az utóbbi két évben történtek meg az első való életbeli találkozások is közöttünk, az első közös GTA-zások.

Jövő

A jövővel kapcsolatban rengeteg tervünk van, és volt mindig is. Egy hatalmas lista van talonban, amin jobbnál jobb ötletek szerepelnek, de sajnos még nem jutott rá időnk. Reméljük, hogy egyszer Ti is látni fogtok ebből valamit.

Módosítva: 2015. 07. 07. 23:00 ▪ Szerző: wantoo
Impresszum
Impresszum