Oldal: 1 / 2

Tippek és elméletek a GTA IV moddingolásáról

Elküldve: 2010. 07. 22. 09:37
Szerző: F_Levente
Azt hallottam, hogy ha vki modol, az utána nem tud fellépni multizni+ nem lehet 100%-os a játéka. Ezek szerint eredeti játékkal nem is érdemes modolni? :shock: :?

Re: GTA IV

Elküldve: 2010. 07. 22. 10:18
Szerző: MateL
néhány moddal valóban nem lehet multizni,de csak néhánynál, a magyarítással például tökéletesen lehet.A 100%-ot meg csak akkor nem érheted el ha csalsz, ennek a moddingoláshoz semmi köze.

Re: GTA IV

Elküldve: 2010. 07. 22. 12:31
Szerző: F_Levente
És azt honnan tudom, hogy egyes modokkal lehet-e multizni? Illetve ha mégis felraknék egy ilyen modot, akkor azt le tudom törölni?

Re: GTA IV

Elküldve: 2010. 07. 22. 12:37
Szerző: MateL
legjobb megoldás, ha csinálsz egy backup fájlt az eredeti fájlokról, de ha mégse lenne jó, és eredeti a játék akkor csak simán telepítsd újra, a mentések nem veznek el.

Re: GTA IV

Elküldve: 2010. 07. 22. 13:50
Szerző: Bence (Visali)
mátéka írta:legjobb megoldás, ha csinálsz egy backup fájlt az eredeti fájlokról, de ha mégse lenne jó, és eredeti a játék akkor csak simán telepítsd újra, a mentések nem veznek el.
Én ezt pontosítanám. Abban a mappában, ahová telepítetted a játékot (Alapban a Program Files/Rockstar Games) másold át a teljes Granf Theft Auto IV mappát ugyan oda. Így lesz egy Grand Theft Auto IV másolata mappa is a Rockstar Games mappában. A másolatba tedd a módosítottakat. Kreálj egy parancsikont a Grand Theft Auto IV másolata mappában levő LaunchGTA.exe-re, és ez a modoltat indítja majd, vagy ah mátéka mondta nevezd át az eredeti Grand Theft Auto IV mappát, és a másolatbó töröld ki a másolat szót, így az ikonok a modoltat indítják majd, aztán visszaírod.

Re: GTA IV

Elküldve: 2010. 07. 23. 10:16
Szerző: Hannibal
Nekem 2 mód van a gameben Niko kesztyűlye meg a magyarítás. Ezekkel megy minden :D Am nem szeretem modolni a gameket GTA-t főleg nem de ezek nálam nem minősülnek csalásnak mert a kesztyü alapból benne van a gameben a magyarítás meg alap dolog, a gameben is nemcsak angol nyelvet lehet választani. :D

Re: GTA IV

Elküldve: 2010. 07. 23. 14:39
Szerző: Bence (Visali)
A játék főleg a dat fájlok módosítását nézi. A textúracsere az nem gond, és a szöveg sem, de ha már számbeli értékeket változtatsz már csalásnak minősül.

Re: GTA IV

Elküldve: 2010. 07. 24. 19:51
Szerző: F_Levente
Kösz a válaszokat!
Ha valamit is modolnék (természetesen a magyarításon felül :) ) az maximum a textúrákhoz nyúlna. Amúgy a játékhoz, illetve ahhoz, hogy a modok fussanak bármelyik patch jó?

Re: GTA IV

Elküldve: 2010. 07. 25. 12:37
Szerző: Bence (Visali)
Nem mindegy. Általában a negyedik és az utolsó javításhoz vannak módosítások.

Re: GTA IV

Elküldve: 2011. 05. 17. 13:00
Szerző: WooDoo
Hello Mindenki!

Olyan problémám lenne, hogy a legfrissebb patch után akarok autó modokat feltenni, de mindig ki dob a játk a SMPA60-as hibával. Mivel lehetne ezt elkerülni? Mind a SPARK IV-vel, minda Vehicle mod installerrel ezt csinálja.

Köszi a segítséget

Re: GTA IV

Elküldve: 2011. 05. 17. 13:10
Szerző: Bence (Visali)
Utánaolvasgattam. Valamelyik mod lesz a ludas. Talán hibásan van megírva valamelyik. Próbáld meg törölni őket, hátha jobb lesz, de találtam egy videót YouTube-on a probléma megoldására. Ez is azt javasolja, hogy cseréld vissza a régi fájlokat az eredetire modonként, és kiderül melyik a rossz, de ajánl egy olyat is, hogy töröld a játékállásod és kezd újra.

http://www.youtube.com/watch?v=r9snCs4z2K4

Mindenképp a módosítással van a hiba, nem pedig az alapjátékkal.

Re: GTA IV

Elküldve: 2011. 05. 17. 13:20
Szerző: WooDoo
Visali írta:Utánaolvasgattam. Valamelyik mod lesz a ludas. Talán hibásan van megírva valamelyik. Próbáld meg törölni őket, hátha jobb lesz, de találtam egy videót YouTube-on a probléma megoldására. Ez is azt javasolja, hogy cseréld vissza a régi fájlokat az eredetire modonként, és kiderül melyik a rossz, de ajánl egy olyat is, hogy töröld a játékállásod és kezd újra.

http://www.youtube.com/watch?v=r9snCs4z2K4

Mindenképp a módosítással van a hiba, nem pedig az alapjátékkal.

Csak az a gond, hogy pl a dukesra letöltöttem 5 féle dodge chargert és egyse jó :S

szerk: ha jól értem, ha nem mentek kocsit a mentési helyen akkor elm menni fog? akkor a köv kérdésem, hogy trainer használatát a játék csalásnak veszi? (hajtok a 100%ra :$ )

Re: GTA IV

Elküldve: 2011. 05. 17. 15:34
Szerző: Bence (Visali)
Akkor az összes modban lehet hiba. Ezek amatőr munkák, nem biztos, hogy sikerült ráállniuk a fejlesztők programozási szokásaira.

Azzal is lehet baj, hogy pont a mentőhelyed előtt van elmentve egy példány a lecserélt járműből, de szerintem a videó feltöltője nem feltétlenül erre gondol. De szerintem a mentés törlése a legrosszabb megoldás. Mindenképp csinálj róla biztonsági mentést.

A trainer az változó. Elvileg nem kellene, de a GTA Vice City-hez már találtam olyan trainer-t, ami úgy működött, hogy lényegében aktiválta a csalásokat, csak nem kellett beírni őket, úgyhogy ez trainer függő. Szerintem próbáld ki, ha kiírja, hogy Cheat actived fent a bal felső sarokban egy fekete táblázatban, akkor legfeljebb újra betöltöd a játékállást anélkül, hogy elmentenéd és nem használod már a trailert.

Re: GTA IV

Elküldve: 2011. 06. 14. 12:05
Szerző: WooDoo
Hello!
A gta4-ben működő autó modok működnek a DLc-k alatt?

Re: GTA IV

Elküldve: 2011. 06. 15. 14:12
Szerző: smatyi
Igen müködnek.