Need For Speed sorozat

Minden ami nem a Rockstar kezei közül került ki.
Avatar
Stan98
Díler
Hozzászólások: 908
Csatlakozott: 2012. 10. 29. 20:20

Need For Speed sorozat

Hozzászólás Szerző: Stan98 » 2013. 01. 27. 12:17

Itt beszélgethettek az EA legnagyszerűbb autóversenyzős játék-sorozat részeiről. Kinek mi a kedvenc járgánya,ellenfele stb :)

Személy szerint nekem a favorit a Lamborgini Murcielago. A Mostwanted a legjobb szerintem ebben a sorozatban,bár nekem bejött a Carbon meg a Hot Pursuit 2 is :)

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: Need For Speed sorozat

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2013. 01. 27. 12:35

hmm. Jó kis téma. Végre amihez én is hozzászólhatok :)

Hát, amikkel játszottam:
-Hot Pursuit 2
-Underground 1-2
-Most wanted
-Carbon
-Pro Street
-Undercover
-Shift 1-2
-The run

Még még talán valami ősrégi NFS... Ezek közül a Shift, a ProStreet meg a The run nem tetszett. A the run egyenesen csalódás volt, rövid is volt, meg nekem nem tetszett ez az újítás, hogy nekünk is nyomkodni kell a gombokat. (Most itt nem lövöm le teljesen a poént, aki nem játszott vele, majd meglátja egyszer. :)
A prostreet nem tetszett a szimulátor jellege miatt. Nem tudtam hogy kell váltani, meg driftelni meg ilyenek, számomra minden nehézkes volt, és nyűglődés.
Viszont a többi tetszett nagyon is :)
Most wanted a kedvencem, a kedvenc ellenfelem a 3#-as Ronnie volt. Annak mindig akkora pofája volt. Kicsit nézett is mikor legyőztem. :lol:
Kedvenc "társ" pedig Mia. :) Szintén MW-ből. Még akkor is, ha a végén kiderül, hogy zsernyák.
A kedvenc kocsim viszont... Fú, hát ebből sok van, minden részben kb más volt.
Undercoverban pl tetszett a Murciélago, a Pagani, a Most Wanted-ben az RX8 volt a kedvencem, meg a SLR Mclaren Mercedes. Carbonból..Hát ott az izomautókat csak külsőre szerettem. Itt már nem emlékszem pontosan minden járműre, talán a "főellenség" (Darius) autója, az Audi Le mans volt. Bár a "japó" mazdája is tetszett. A többi részt hagyjuk.
A legjobb tuningolhatóság viszont az U2 volt ezek közül szerintem. Undercoverbe, Carbonba egyenesen gyér a tuningolhatóság :| Még lehet a többibe is, de én erre a kettőre emlékszem kapásból.

A soundtrack alapjáraton szinte az összes részben jó. Autós játékokban előszeretettel lehet hallani rock/punk számokat, amiket én szeretek, de mondjuk autós versenyzés közben egy rap zene is simán elmegy, ezért tetszett legjobban a MW soundtrackje. Ami nem volt rock, az is jó volt.


Mivel alapjáraton a EA viszont már régóta nem a minőségre, hanem a mennyiségre hajt, ezért egyre silányabbak lesznek az NFS epizódok. Persze nem játszhatatlanok, de most hasonlíts össze egy The run-t vagy egy Shift-t egy U2-vel. Teljesen más.
"Whatever." (Ryder)

Avatar
Stan98
Díler
Hozzászólások: 908
Csatlakozott: 2012. 10. 29. 20:20

Re: Need For Speed sorozat

Hozzászólás Szerző: Stan98 » 2013. 01. 27. 12:40

Ja hát ebben egyetértünk. Az új MW az kritikán alulira sikeredett.... Nekem még a Hot Pursuit 2010 jött be nagyon,az jó kis játék,de csak kipróbálási szinten játszhattam vele,rendesen nem volt meg az epizód. A pro street szerintem nagyon gáz. Az undercover az meg van,és nem olyan rossz,de az MW messze felül múlja. Sőt szerintem az NFS szériában a Most Wanted van az élen,utána a Carbon.

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: Need For Speed sorozat

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2013. 01. 27. 12:48

hát ha összesítettet nézünk, akkor szerintem az U2 az első. Arra senki nem mondta azt hogy szar. Az MW-t meg Carbont érték fikázások azért elég rendesen.
Valakinek nem tetszik a MW, mert nem szép a grafikája, "kicsit összemosódik".
Másnak az nem tetszik, hogy a Carbon rövid (ezt viszont teljesen elfelejtettem megemlíteni: a játékmenetek hosszát. Messze a Carbon-é a legrövidebb, ahogy emlékszem. Sajnáltam, pedig tetszett. Azt hittem ezt majd kompenzálják azzal, hogy nehezebb lesz az átlagnál, de nem. :( Néhány rész viszont egészen hosszabbra sikeredett, pl U2-vel elég sokáig toltam, ott van benne verseny rendesen.)

egyébként szerintem nem is meglepő, hogy "kritikán alulira sikeredett". Sokak nem is csalódtak benne. mármint, tudták, hogy olyan lesz, amilyen..
"Whatever." (Ryder)

TheMARTINFCC
Rajongó
Hozzászólások: 219
Csatlakozott: 2012. 11. 18. 02:07
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Need For Speed sorozat

Hozzászólás Szerző: TheMARTINFCC » 2013. 01. 27. 12:57

Szerintem a legjobb NFS az a II volt , am az új most wantedról annyit hogy nem lett vlami jó , de mondjuk én abban a játékban csak trollkodtam a rendőrökkel amit persze meg is örökítettem :D http://www.youtube.com/watch?v=DgUbQr0POUU

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Need For Speed sorozat

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2013. 01. 27. 12:59

Én a hot pursuittal játszottam, az egész jó volt. Demó szinten játszottam az új Most Wanteddel. Lenyűgöző a grafikája, de más jót nem tudnék felhozni a játékkal kapcsolatban. És még régen játszottam az Underground2-vel. Az még nagyon jó volt, azt még mindig tolnám, ha lehetne. És utoljára megemlítem a Pro Street-et, amelyik játék nem volt "Pro", és "Street"-et nem is láttam benne. Az egy nagyon szar, és rohadt kötött játék volt. Szerintem még az első Crash Bandicoot-ban is több felé lehetett menni, mint itt. :@

Szerk.: Az durva, hogy az új MW-ben szarabbak a törésmodellek, és irreálisabb az autóirányítás, mint a GTA IV-ben.

TheMARTINFCC: Jó videó, ahogy látom a rendőr intelligencia SA szintű :D
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Avatar
Tigrito
Sprunk-függő
Hozzászólások: 391
Csatlakozott: 2012. 08. 08. 17:36
Tartózkodási hely: KKHalas

Re: Need For Speed sorozat

Hozzászólás Szerző: Tigrito » 2013. 01. 27. 13:27

Én eddig csak a Most Wanteddel (az eredetivel) játszottam, az nagyon tetszett! :D
A kedvenc kocsijaim a Chevrolet Cobalt SS, Corvette, Renault Clio V6, Lamborghini Murciélago, Ford Mustang, BMW M5 GTR, és az Aston Martin DB9.
Kedvenc segítőm Mia, ellenfél nekem is Ronnie, mert jó volt lenyúzni a bőrt a pofájáról. :D
"Braaaaaaaaaaaaaaaaaaawr!" - Chewbacca

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Need For Speed sorozat

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2013. 01. 27. 13:59

Nem szeretem az NFS-t. Amúgy sem vagyok egy autóverseny-játékrajongó, de ez a sorozat nekem különösen nem jött be. Régi xboxra megvolt a Carbon, de nem nagyon jött be, mert abban a korom sötétben szinte alig lehetett látni valamit. Értelmetlen volt az egész, bandázgattunk egy-két haverral, lenyomtunk néhány versenyt, párbajt, meg hasonlókat, s ezeket néha driftelések meg zsarus üldözések váltották fel. Az egyetlen, ami tetszik ebbe a játékba, az a tuningolás. És az egész játék hihetetlenül irreális minden epizódjában. Ahogy azt előttem megírták, a törésmodell a GTAIVben 1000x jobb, és különben is, ki hallott már olyan rendőrautóról, ami nitró meg minden tuning nélkül simán utolér egy tuningolt Bugatti Veyront?? Vagy ami a másik, hogy ki hallott olyan Bugattiról, ami még azután is hibátlanul repeszt, miután 50x belementek meg áthajtott szögesdróton?? Az új epizód meg végkép elvitte minden kedvemet a sorozattól, hihetetlenül sablonos, akárcsak a The Run-t leszámítva az összes NFS. Talán a The Run-ra még azt tudom mondani, hogy próbált bevinni valami szórakoztatót és változatosat a szériába kisebb nagyobb sikerrel, és az a rész talán még megér valamennyit. A többi viszont felejtős, az Undercovert az uncsitesómmal vittem végig (inkább csak ő játszott vele, én inkább csak tuningoltam, mert nem nagyon jött be), kipróbáltam kb 2x a multiját, mert unatkoztam, aztán ment a polcra.
EZ PERSZE CSAK AZ ÉN MAGÁNVÉLEMÉNYEM, SENKI SE VEGYE SÉRTÉSNEK, MERT NEM BIBLIAI SZENTÍRÁS!!!!
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: Need For Speed sorozat

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2013. 01. 27. 15:18

Ebben végülis igazad van, de azért azt is hozzá kell tenni, hogy egy NFS-t nem érdemes egy GTA-hoz hasonlítani. Az egy open world játék, míg az NFS nem. Azért csomó autós játékban nem törnek úgy a kocsik, ahol kellene. Arra nem fektettek nagy hangsúlyt, de legalább az utolsó néhány részben már van "totálkár". Pl tudom hogy a burnout részekben törik elég szépen a kocsi, meg a Flatoutban is, mondjuk ott arról is szól az egész játék :D
MW-ben jól meg volt oldva az, hogy belementél a szögesdrótba, akkor már fele olyan gyorsan sem mentél, sőt konkrétan le is áltál.
Az viszont nem igaz, hogy utolérnek, mert max a 2 legutolsó "szinten" érnek utol a nagy terepjárókkal, meg nem tudom milyük van már az új részekben. :D de a többiben nem érnek utol egyáltalán. Simán le lehet hagyni őket 3-as körözésig.
Ennyi erővel a GTA-ban 5-ös körözésen a Hummer hogy ér utol egy nála gyorsabb autót? Tehát simán lehet ellenpéldát is mondani. Szimplán nem jól vannak optimalizálva a dolgok.
Az meg hogy az NFS-nél ez még "szembetűnőbb" azon azt hiszem nem is kell meglepődni, bár ezen én sosem problémáztam.
"Whatever." (Ryder)

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Need For Speed sorozat

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2013. 01. 27. 16:28

A GTA-ban mikor volt, hogy egy hummer rendőr utolért, ha gyors autóval voltál? SOHA! Akármikor üldöztek, és beültem egy gyors kocsiba, akkor csak a szembejövők miatt nem tudtam észrevétlenül kikerülni a körből. Ja, ez egy másik az új MW-ben: Ha 300-al nekimész a betonfalnak, behorpad az eleje, kiírja, hogy totálkát, aztán engedi, hogy ugyanúgy továbbvezesd a kocsit, mikor elvileg az már megért 5 totálkárt! Na ez mi?! :shock: :S
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: Need For Speed sorozat

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2013. 01. 27. 16:42

Nem azért hogy védjem, de ez direkt van így megcsinálva. (Legalábbis szerintem) hogy könnyebb legyen a játék. Ennyi erővel akkor miért bír ki a GTA-ban is minden hős annyi találatot? Mert ha csak annyit bírna mint a valóságban, akkor senkinek nem lenne türelme kiakasztani a játékot!

Ha meg nem direkt van: hát pont lesz*rom. Ettől még nem lesz szar játék sorozat, csak egyre silányabb lesz. Egy 2013-as játéktőól pl elvárná az ember, hogy törjön valamelyest a kocsi, főleg ha NFS-ről beszélünk.
"Whatever." (Ryder)

Avatar
Kriss X
Díler
Hozzászólások: 857
Csatlakozott: 2013. 01. 19. 17:43
Kapcsolat:

Re: Need For Speed sorozat

Hozzászólás Szerző: Kriss X » 2013. 01. 27. 17:15

Nekem meg van Play Station 2-re:
Pro Street
Carbon
Undecover
Hot Pursuit 2
Undergrund 2
:cool: :ninja:
GTA: Liberty City Stories √ , Vice City Stories √ , San Andreas √ , III √ , Advance √ , Chinatown Wars √ , I √ , London 1969 √ , London 1961 √ , Vice City √ , V √ , IV √ , II √

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Need For Speed sorozat

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2013. 01. 27. 17:30

Persze, de ha ettől túl könnyű lesz? Meg 100% irreális. A GTA-ban is kibír többet, mint az életben, de azért előbb-utóbb meghalsz, míg ott lehetetlen teljesen tönkretenni. Meg a IV-ben már jóval kevesebbet bír Niko, mint korábban CJ. Az egy másik, hogy tényleg egy autós játékban kellene, hogy legyen jó törés, és ez elég rossz, hogy ritka az olyan autós játék, amiben erre figyelnek. És a te mondandódban is benne van, se a COD, se a NFS, se a FIFA, és még sorolhatnám, nem lesznek rossz sorozatok, csak egyre silányabbak, és változatlanok.
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: Need For Speed sorozat

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2013. 01. 27. 17:44

A GTA-ban is vannak irreális dolgok, amik sosem fognak megváltozni. Csak az irrealitásukon max mindig "visszább" vesznek.
"Whatever." (Ryder)

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Need For Speed sorozat

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2013. 01. 27. 17:52

Ezzel nem vitatkozok. Mert igazad van. De mégis: azért eddig a NFS-ben nem igazán volt ilyen totálkár utáni vezetés, szóval itt nem visszavettek, hanem rátettek egy lapáttal, és szerintem ez nem jó.
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Válasz küldése