Assassin's Creed-széria

Minden ami nem a Rockstar kezei közül került ki.
Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2013. 11. 18. 20:54

Értem. Tehát valószínűleg megbundázták az OW-t. Nos, én eddig csak videókon láttam a játékot és továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy a hajózás (bár tényleg jónak tűnik az a szabadság) majdnem ugyanaz, mint a háromban is volt. Az irrealitással nekem legtöbbször nincsen bajom, hisz nem dokumentumfilmet meg valóságot várok egy videojátéktól, ezért videojáték a videojáték. Persze valameddig nem gond, ha ragaszkodnak a valósághoz, de a videókon én nem igazán akadtam ki a bálnavadászat irrealitásán, mert tényleg nem tűnt reálisnak, de ezzel szemben viszonylag szórakoztatónak tűnt, én videojátékkal pedig elsősorban a szórakozás céljából játszom. Ettől függetlenül nem akarom védeni a játékot és véletlenül sem akarok okosabb lenni egy olyan illetőnél, aki már végigjátszotta a játékot, csak a kritikák és gameplay videók alapján ez a véleményem. Mindenesetre köszi, hogy leírtad ezeket, így viszont megint gondolkodok, hogy mi legyen ezzel a játékkal. Az ismerőseim véleményeit is meghallgatom még, de nincs túl sok esélye annak, hogy megveszem a játékot. Ha hajócsatázni támad kedvem, arra egy komolyabb árzuhanásig bőségesen elég a 3 is, főleg, hogy ezen téren is alig van újítás a bálna meg cápavadászatot leszámítva (a csáklyázást nem igazán minősíteném új dolognak, mert már erre is volt lehetőségünk a 3-ban, bár az is igaz, hogy csak kétszer, de nekem ennyi bőségesen elég is volt).
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
realostew
Díler
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2013. 02. 07. 18:42
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: realostew » 2013. 11. 18. 22:08

Tegnap én is megnéztem az OW kritikáját. Nem lepődtem meg igazából azon, hogy Zolynak tetszett, hisz ő sosem volt az az igazán AC fan (én sem) úgyhogy meg tudott válni a sztoritól anélkül, hogy fájlalta volna azt amitől AC az AC. Amint mondja is a videóban: az AC megvált végre attól a kolonctól amit úgy hívnak, hogy történet. Szerintem Zoly is mondja kritikában azt, hogy aki elfelejti azt, hogy eddig mi volt tulajdonképpen az AC, az kap egy fasza kalózos játékot és örül, aki nem hajlandó fájdalom nélkül megválni az eddigi AC-tól, annak bizony nem fog tetszeni a játék. Ezt sok helyen olvasom de úgy vettem észre, hogy Zoly is ezt sugallja.
"Time moves forward, nothing changes"- Max Payne

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2013. 11. 18. 22:28

Persze, ez nekem is lejött a videóból. És ebben egyébként teljesen igaza is van, hogy akinek a régi recept jött be inkább egy "jó" (azért tettem idézőjelbe, mert személyfüggő, nekem például bejött) sztorival és a megszokott, hajómentes játékmenettel, a háztetőkön való ugrálással, az őrök elől való meneküléssel/harcolással, orgyilkulással, annak nem igazán fog tetszeni a Black Flag egyetlen új része, a kötetlen hajózás. A fentebb felsorolt elemek meg ugye benne vannak az összes eddigi AC-ben igazából már az első rész óta. De biztos lesznek és vannak olyanok is, akiknek pont ez a vérfrissítés hiányzott igazán a játékba. Én személy szerint a hajócsatás őrület előtt még azért szívesen megnéztem volna egy ókori Kínában játszódó AC-t az old school AC-s játékmenettel hajózás nélkül, de (ahogyan az OW-s kritikában is látszik) biztos vannak olyanok, akiknek ez a szabad kalózos hajócsatázás volt minden vágyuk. És attól függetlenül, hogy a 3-ban viszonylag élveztem/élvezem a hajócsatázást, én nem tartozok azok közé, akik ezt a vérfrissítést kívánták a legjobban a sorozatnak. De már részben elfogadtam, hisz el kellett fogadnom, hogy az az AC, amit legelőször megismertem és megszerettem, már kihajózott a tenger közepére ágyústul mindenestül.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2013. 11. 19. 02:13

Egy nagyobb akció keretén belül szerintem érdemes megvenni, már csak a szabadságért is. Bár nekem hiányzik az, amit mondtak, hogy nem lesz város és tenger közt töltőképernyő. Így a tenger inkább úgy működik, mint az AC 1-ben a Királyság, köztes nagy területként.

Kiadás előtt itt a fórumon hangoztattam, hogy le kell mondanunk a régi AC-ről, ez már egy kalózos játék, de az az igazság, hogy tévedtem. Ez igenis AC, mert a hajózásba olyan mértékben beleerőszakolták a többit (vagy fordítva), hogy az így kialakult hibrid igazán erőltetett érzést kelt. Ebben még mindig megvan a tetőn ugra-bugra, a követés, hallgatózás, cél nélkül embereket kell megölni, soha nem vehetnek észre, stb. Meg ott az első civilizáció, az erőltetett jelenbeli "történet", meg a többi. De azon kívül, hogy a küldetések 80%-a szárazföldön játszódik, a melléktartalmak nagy része is a szárazföldhöz kapcsolódik, még hajóról is egyfolytában arra ösztönöznek, hogy elhagyd a Csókát, főként, hogy utazáson, dalolászáson és csáklyázáson kívül nem lehet semmire se használni. Tehát ez még mindig egy AC játék, bár az első rész varázsa nélkül. Az egyre hátborzongatóbb assassinok oldalán kell továbbra is vívnunk az értelmetlen csatát a III óta egyre szimpatikusabb templomosok ellen. Szóval semmi sem igaz, de minden yarr!

Egyébként ahhoz képest, hogy mennyit szidom, jópár órát el lehet vele jól szórakozva tölteni, főleg, ha már megszerzi az ember a "Részeg tengerész" kottáját, és azza hajókázik a naplementébe. (Ameddig a gép úgy nem dönt, hogy a pár kilóméterre lévő erőddel harban állsz, vagy a tiszta égre azt mondja, hogy hiába nincs nyoma, ez bizony egy vihar, meg erős hullámzás, habár egyik sincs, és le nem kussoltatja a matrózaimat, hogy ilyen időben, meg csatában nem éneklünk! Én meg ilyenkor nem engedhetem el a kormányt se, ha esetleg a kabinba akarok menni.) Egyébként még szidhatnám a kalózok hitelességét, néhány kusztomizációs hiányosságot, a mesterséges "intelligenciát", meg még pár dolgot. De a hangulata néhány helyen nagyon jó, a tíz aláfestő zene remek, és a hajózás is nagyon le tud kötni.
Off= Jól kibeszéltem magam az AC-vel, de a GTA V-öt se felejtem el, előbb-utóbb összeszedem a dolgokat

Szerk.: Azt elfelejtettem leírni, hogy ezeken felül természetesen lehet, hogy valakinek nagyon bejön, az ismerőseim között volt, akinek az ötlettelen(azért nem teljesen, jó munkát végeztek, csak túl van dícsérve a vége, de semmi különleges) végkifejlett is tetszett. Csak én már nagyon unom, hogy ugyanazt a játékot kapjuk meg évről évre. Ez egy igazi COD lett, Call Of Creed. Csak annyi a különbség, hogy valamivel hoszabb történet, meg a nyílt világba fektetett energia, viszont a multi az elég "gagyi".

Szerk2.: Mindezek ellenére azért a jelenlegi konzolgeneráción továbbra is második helyet foglalja el a kedvenc sorozataim listáján, a Super Mario után. :D (vicc)
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2013. 11. 19. 16:21

Értem. Hát, nem tudom. Talán megszerzem előbb-utóbb, talán nem. Még nagyon a jövő zenéje, addig meg el vagyok a 3-mal, a 2-vel meg a Brotherhooddal. Azért köszi, hogy te is kifejtetted a véleményeidet a játékkal kapcsolatban.

Gondoltam, hogy az ACIV megszerzése is kicsit bekavart a GTAV kritikádnak a megírásába, de remélem, hogy majd hamarosan jön a GTAV-ös kritikád, elvégre GTAPlace-n vagyunk, nem AC Wikin. :D De ne értsd félre az utolsó mondatomat, nagyon hálás vagyok, hogy az ACIV-ről is összeszedted a gondolataidat, megmentve engem egy esetleges rossz vételtől. :)

Igen, látszólag tényleg átmentek COD-ba azzal a különbséggel, amit te magad is leírtál, hogy a "Call of Creed-ben" a szingli a tartalmasabb és a multi a szar, a Call of Dutyban pedig pont fordítva, a szingli kezd egyre szánalmasabb lenni (pedig az MW1-2 szinglijét de szívesen vittem végig anno...) és a multi meg hiába ugyanaz, mint eddig, mégis szórakoztató, legalábbis a "Call of Creed" multijához képest.

Szerk+ OFF: Ne értsd félre, nem személyeskedésből meg nem az én dolgom és nem akarom beleütni az orromat, de te hogy tudsz suliidőben hajnali 3-kor még fent lenni? Vagyis inkább úgy kérdezem, nem fárasztó felkelni reggel? :D Bár most jobban belegondolva lehet, hogy hülyeséget írok, mert a kommentet megírhattad már sokkal korábban is, csak akkor tetted közzé vagy nem tudom. Mindenesetre tényleg csak kíváncsiságból kérdezem. :)
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2013. 11. 20. 00:24

Végül is, ez az első olyan véleményem, hogy nem vagyok benne biztos, hogy 100% fair. Eléggé egy oldalról nézem... Egyszerűen az a bajom, hogy látom a potenciált ebben a játéksorozatban, meg a kalózkodásban is, és ez kihasználatlanul maradt. Meg a nagyon kevés újítás. A földi részen olyan, mintha a 3-al játszanék, semmi változás, csak egy év. Egyébként el lehet lenni vele jól, ahogy az előző részekkel is. De ma is kb fél óra után meguntam. De valamiért biztos, hogy érdemes megvenni, mert "csak egy szabályom van: az új mindig jobb". :D (Barney Stinson idézet)

GTAV-nél az a más, hogy azt vártam éveken keresztül, aztán hírcsendben izgultam 60-70 napig, és most, hogy kijött annyi minden van, amiről írnék a játékkal és a Rockstarral kapcsolatban, hogy az már sok. Ezt összevetve a nem titkolt lustaságommal képzelheted, nem megy gyorsan.

Off válasz= Nehezen :D Az a baj, hogy valamennyire alvásproblémáim vannak, és ha nem tudok elaludni mondjuk egy órát, akkor unaloműzőnek telefonozni kezdek. És a telefonozás miatt meg még jobban ébren leszek, tehát csak rosszabb lesz a helyzet. És így kötök ki hajnali háromkor a fórumon, amikor másnap hatkor kell kelnem. Szóval nem a legjobb dolog, meg kell hagyni, de se unatkozni, se ébren lenni nem akarok, és a telefonozásnál legalább az egyik tényezőt kiiktatom...
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2013. 11. 20. 15:03

Igen, volt/van még lehetőség ebben a játéksorozatban, csak az Uborkafos hozzáállásával nagy gondok vannak. Még akár a GTA-sorozatnak is vetélytársa lehetett volna/lehetne ez a sorozat, ha nem az Ubifos lenne a fejlesztő, vagy legalább normálisabban állnának hozzá a sorozathoz. De amíg nem fognak drasztikusan változtatni a hozzáállásukon és nem kanyarodnak teljesen a jó irányba, addig nem fognak feljebb jutni a minőségi ranglétrán, ergo esélyük sem lesz egy GTA mellett.

Igen, a GTAV-öt én is régóta vártam már, bár én nem bújtam el abban a 70 napban, amikor a R* sok infót és gameplay trailert küldött a játékról, mert én már nem bírtam a torkosságommal+ tudtam, hogy nem fognak jelentős spoilereket belerakni (ellentétben mondjuk az Ubifossal, na ők jól elbaszták az AC3-mas játékélményemet, hogy már két héttel kiadás előtt fent volt az egész sztori, bár ez azért az én hibám is volt). Egyébként szerintem összehozta a R* az eddigi legjobb GTA-t, bár a főküldetések számát illetően kicsit csalódtam, habár az jócskán kárpótolt, hogy a GTAIV többnyire "felhív egy munkáltató, hogy menj el A-ból B-be, lődd szét xy fejét, lógj el a zsaruk elől és teljesítetted a küldetést" típusú küldetéseihez képest itt nem találkoztam a sztori alatt két ugyanolyan feladattal és az külön piros pont, hogy itt több helyen vannak választási lehetőségek a küldetésekben. Na de nem OFF-olok tovább a GTAV-tel.

Alvásproblémák? Hú, az biztos kellemetlen lehet. :( Hál'Istennek, én úgy alszom, mint a bunda. :D Nekem viszont tanulási nehézségeim vannak... vagyis pontosabban csak matekban. -.- De mindegy, általában én is hatkor kelek, de korán szoktam feküdni, hisz a matekórákat/dogákat még a korai fekvés mellett is nehezen bírom. De most szerencsére aludhatok, mert ma émelyegtem és kidobtam a taccsot matekórán, lázas is lettem. Bár az őszintét megvallva gyűlölök hiányozni, mert így lemaradok a dolgozatokról, amelyekkel javíthatnám/fenntarthatnám a jó átlagomat, pótolni meg nem igazán szeretek főleg úgy, hogy a kedves osztálytársaim nem mindig hajlandók elküldeni a leckéket/anyagot. Na mindegy, most már tényleg abbahagyom az OFF-olást... le kéne már szoknom róla, csak az a baj, hogy kíváncsi embör vagyok. :D
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Hüblookohelimedion
McReary testvér
Hozzászólások: 566
Csatlakozott: 2012. 11. 08. 19:08

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Hüblookohelimedion » 2013. 11. 24. 13:26

Legkésőbb 2 hét múlva elkezdek játszani a 4.résszel. Kíváncsi leszek milyen lesz, mert a legtöbb helyen nagyon dicsérik

Avatar
Americanviking
McReary testvér
Hozzászólások: 598
Csatlakozott: 2012. 01. 03. 14:11
Tartózkodási hely: Tejút rendszer

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Americanviking » 2013. 11. 27. 11:44

Van a Brotherhood-hoz magyarosítás? Mert én kerestem, de nem találtam.

Hüblookohelimedion
McReary testvér
Hozzászólások: 566
Csatlakozott: 2012. 11. 08. 19:08

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Hüblookohelimedion » 2013. 11. 28. 15:40

Nincs hozzá magyarítás. Még csak tervben van a dolog a 2. rész fordítójánál.
http://magyaritasok.hu/forums/messages/ ... rotherhood
Ez a fordítás fóruma. Itt majd lesznek hírek róla

Amúgy lenne akkor már nekem is egy kérdésem. A 4.résznél a 100%os végigjátszáshoz a küldetéseket meg kell csinálni 100%osra?

Hüblookohelimedion
McReary testvér
Hozzászólások: 566
Csatlakozott: 2012. 11. 08. 19:08

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Hüblookohelimedion » 2013. 12. 04. 18:40

Iszonyatosan jó lett a Black Flag! Minél többet játszok vele annál jobban tetszik! Gondoltam, hogy jobb lesz, mint az előző rész, de arra nem számítottam, hogy ennyivel.

Úgy tűnik ez lesz számomra a legjobb rész!

Avatar
apollo 12
Rajongó
Hozzászólások: 176
Csatlakozott: 2012. 12. 03. 20:51

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: apollo 12 » 2013. 12. 13. 22:54

Sikerült egy pár nagyon durva bug-ot felvennem ACR-ben.
1.
2.
Nézzétek meg szerintem nagyon nagyok :P .
Michael fején ugrálok!

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2013. 12. 13. 22:56

A második az nagyon durva! :D :D :D
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
NikitaDragovich
Őrszem
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2011. 12. 07. 20:10
Tartózkodási hely: Bogyiszló, Tolna megye, Magyarország
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: NikitaDragovich » 2013. 12. 14. 09:30

Jesszus, a második lett a legjobb!
Úgy látszik, hogy az AC: Revben "nagyon jó" a mesterséges intelligencia :P.
„Az élet bonyolult. Embereket öltem. Embereket csempésztem. Embereket adtam el. Talán itt a dolgok másképp alakulnak majd.” -Niko Bellic

Avatar
Americanviking
McReary testvér
Hozzászólások: 598
Csatlakozott: 2012. 01. 03. 14:11
Tartózkodási hely: Tejút rendszer

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Americanviking » 2013. 12. 15. 06:34

Hogy lehet AC2-ben visszajátszani a subject 16-es fejtörőket? És még azt szeretném kérdezni, hogy a Brotherhood-ban és a Revben is vannak-e ilyen rejtett szimbólumok?

Válasz küldése