Batman Arkham sorozat

Minden ami nem a Rockstar kezei közül került ki.
Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Batman Arkham City

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2013. 03. 21. 19:35

Új Batman? Szerintem ez nem a filmekből megismert Batman.
Ezekkel a korokkal látom bajban vagy. Kb kinéz 30 évesnek, főleg amikor normális a Joker. Utána pedig csupán beteg, nem öreg. Hugo Strange viszont jóval öregebbnek néz ki, őt meg kedveled... Joker mindig is magas volt és vékony, ez egyáltalán nem az anorexiás szint. Láthatsz rosszabbat is. Mellesleg szerintem Strange elég unalmas, jellemtelen szereplő lett, míg Joker vicces, és pszichopata.
Az új filmsorozat eredeti befejező része, a Sötét Lovag valóban a legjobb rész volt, és az után többet váltam volna a felemelkedéstől. Filmnek jó, bár rengeteg logikátlanság van abban is, de a Sötét Lovag után szart se ér.
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Hüblookohelimedion
McReary testvér
Hozzászólások: 566
Csatlakozott: 2012. 11. 08. 19:08

Re: Batman Arkham City

Hozzászólás Szerző: Hüblookohelimedion » 2013. 03. 21. 21:17

Kiscserko írta:Ezekkel a korokkal látom bajban vagy. Kb kinéz 30 évesnek, főleg amikor normális a Joker. Utána pedig csupán beteg, nem öreg. Hugo Strange viszont jóval öregebbnek néz ki, őt meg kedveled...
Nincs nekem a korokkal semmi bajom. Csak Jokernek nem kellene öregebbnek kinéznie.
Kiscserko írta:a Sötét Lovag valóban a legjobb rész volt, és az után többet váltam volna a felemelkedéstől. Filmnek jó, bár rengeteg logikátlanság van abban is, de a Sötét Lovag után szart se ér.
Ezzel ugyanígy vagyok én is

Avatar
GTAfan
Besúgó
Hozzászólások: 74
Csatlakozott: 2011. 07. 16. 07:13
Tartózkodási hely: Malibu Club

Re: Batman Arkham City

Hozzászólás Szerző: GTAfan » 2013. 04. 24. 17:53

Egyébként ha valakit érdekel,jön majd a Batman Arkham Origins.
Jó kis előzmény.

Avatar
brenor
Szakértő
Hozzászólások: 290
Csatlakozott: 2012. 10. 03. 00:24

Re: Batman Arkham City

Hozzászólás Szerző: brenor » 2013. 10. 24. 12:30

Arkham Cityvel csak egy bajom van, hogy gyakran irdatlanul nehéz még medium fokozaton is. Amúgy meg nagyon jó játék, és várom már a folytatást.

Avatar
The Cleansing Fire
Törzstag
Hozzászólások: 2153
Csatlakozott: 2012. 07. 11. 19:25

Re: Batman Arkham City

Hozzászólás Szerző: The Cleansing Fire » 2014. 09. 06. 12:36

Kipróbáltam az AC IV -et, és phűűű... Ilyen tré munkát még nagyon keveset látta. Jó, a tenger gyönyörű, a macskák a háztetőkön tudnak dörgölőzni a lábadhoz, de ezen kívül annyit tapasztaltam, amit eddig is tudtam. Két missziót játszottam, az egyikben fosztogatni kellett egy hajóval, a másikban pedig valami sötét udvaron kellett végiglopózkodni, hogy megmentsünk egy Sage nevű (?) pasast.
Egy dolog, amikor mindenki azt mondta, hogy a Batman: Arkham sorozat egy AC Batman -be b*szva, de kettő az, hogy ez nem így van. Míg a BA egy nagyon szépen kidolgozott sorozat, az AC egy igen felemásra sikeredett valami lett (Igaz, hogy a Batman: Arkham Origins szar; hogy maradjunk objektívek)). A BA sorozatban a mesterséges intelligencia le volt butítva, hogy még meg lehessen csinálni, de volt kihívás, és nem voltak az emberek ostobák. Az AC Iv -ben viszont az őrök k**va hülyék!
Ráadásul még nehézség sincsen benne. A puskák őr lát téged, amint megölsz valakit. Egy vörös körnek be kell töltenie. Ez sok idő. Beugrassz a bokorba, és már senki nem lát. Soha többet. Fütyülhetsz, beránthatsz akárkit, a két őr velem szemben állt, amikor berántottam a társukat a bokorba, és nem, nem csináltak semmit.
Ez volt a különbség a két játék között. Másik dolog, hogy nekem persze tetszik a BA sorozat alapvető ötlete, míg az AC története annyira nem. De az sem rossz! Csak a III és a IV esetében.
Amúgy meg fogom kérni az adminokat, hogy legyen inkább egy Batman Arkham Sorozat téma a sok különböző helyett. Tömörítsék csak egybe. És ha már ennél tartunk, akkor ki mit várna el a Batman Arkham Knighttól?
Guess who's back!

Hüblookohelimedion
McReary testvér
Hozzászólások: 566
Csatlakozott: 2012. 11. 08. 19:08

Re: Batman Arkham City

Hozzászólás Szerző: Hüblookohelimedion » 2014. 09. 06. 17:23

Szinte semmit. Hozza azt a korrekt folytatás szintet, mint a City

Az első rész volt itt nagyon jó játék. A hangulat, a helyszín, az újdonság hatása miatt

Avatar
The Cleansing Fire
Törzstag
Hozzászólások: 2153
Csatlakozott: 2012. 07. 11. 19:25

Re: Batman Arkham City

Hozzászólás Szerző: The Cleansing Fire » 2014. 09. 06. 19:19

Igen, a második egy példás folytatás lett, de mégiscsak folytatás, ami magában hordozza, hogy valószínűleg a minőség is gyengébb. A Citynek más volt a mondanivalója, és a helyszínnek is más hangulata lett, de ennek így is kellett lennie. Sok jó, pozitív fejlődése volt, de az első hangulatát tényleg nem tudta visszaadni.
Guess who's back!

Avatar
The Cleansing Fire
Törzstag
Hozzászólások: 2153
Csatlakozott: 2012. 07. 11. 19:25

Re: Batman Arkham sorozat

Hozzászólás Szerző: The Cleansing Fire » 2015. 05. 20. 18:22

Atyám. Kipróbáltam, megint, hátha jobb lesz! De nem! BATMAN ARKHAM ORIGINS!
Amit valaki tudhat alapból, ha beleolvas ebbe a témába, vagy szerencsésen talál egy-egy utalást erre nézve máshol, az az, hogy én nagy Batman rajongó vagyok. Ez már régen alakult ki, a kedvenc Batman filmem felváltva (attól függ, hogy éppen melyiket nézem meg + látszik, hogy milyen sokat kellett várni egy rendes folytatásra) a Batman illetve a Sötét lovag. Mind a kettő teljesen külön képet ad Batmanről, Bruce Wayne -ről, Jokerről és még sok más szereplőről. És amúgy én tényleg mindig rajongó voltam, nem csak olyan "láttam a filmeket" (és persze csak az utolsó háromra gondol) típus.
Amikor kijött az Arkham Asylum nagyon-nagyon-nagyon örültem, mert ez egy játszható Batman játéknak tűnt. Persze voltak előtte is JL és Batman játékok, de valahogy nem voltak jók. Persze ott is dobálhattam a kis bumerángokat, de nem volt olyan igazi Batman érzetem. Aztán jött a BAA. Hihetetlenül jó grafika, egy olyan leleményes és izgalmasan nehéz harcrendszer, amit ma is próbál mindenféle játék lemásolni. Kiváló környezet, és karakterek széles skálája. Én azért a képregények terén viszonylagos csőlátással bírok (bár így is tudok ezt-azt) de nekem is voltak olyan utalások, amik a Wikipedia segítsége nélkül nem estek le. Az a játék ász volt.
Nagyon tetszett a balanszírozás a predátor és a verekedős részek között, illetve volt története. Sajna free roam nem volt, de elégszer végigvittem a játékot ahhoz, hogy ez kárpótoljon. Volt ott minden, az ijesztő (és volt, hogy tényleg félős lett a hangulatom egy Scarecrow bossfight után), a különösen rémisztő (Killer Croc) küldetések mellett, kis fejtörők meg hasonlók.
Amikor aztán az Arkham City trailereit néztem és elképzeltem, hogy hujjuj, mi lesz itt, akkor kicsit megint rápörögtem a témára. És nem csalódtam. Az eredeti hangulatot nem tudták volna visszahozni, de nem lett ebből baj, mert ennél azért kicsit ügyesebbek voltak. Nem is próbáltak azzal csinálni valamit, inkább egy újat adtak hozzá. És én mondom, hogy eddig három játék vége hatott meg igazán (1.: GTA IV, 2.: BAC, 3.: TLAD), ha valaki végigjátszotta, akkor érti, hogy miről beszélek. Szerintem kifejezetten szívszorító volt. A kedvenc számom is ehhez kapcsolódik (https://www.youtube.com/watch?v=OovKTBO4aQs). Jobb harcrendszer, több fegyver és kiegészítő, több ellenfél, a kedvenceim szereplésével (Penguin és Black Mask). Szóval nekem még jobban is tetszett mint az első rész.
Aztán jött az Origins, egy új csapattal és csak egy céllal: szerezzünk pénzt úgy, hogy lekoppintunk valamit, aminek van neve, és minősége. Igen, amikor megláttam az animációs trailert azt hittem, hogy a világ legjobb játékát kapom. Deathstroke, Deadshot és Black Mask egy előzetesben? Egy király harccal és mindenféle egyéb látvánnyal. Hát ha valami, ez magasra tette a lécet. Persze amikor kipróbáltam, az a léc a fejemre esett...
Mert amit el lehetett rontani, azt ők elrontották. Egyrészt a harcrendszer. AC IV szinten könnyűvé vált, az "új" ellenfelek meg aztán semmi újat nem nyújtottak. A sima ellenfeleken kívül (akikkel meg az a baj, hogy mondjuk BM bandájának minden tagja két méter magas és kb. száz kiló izom. Ne mondjuk már, hogy négyen-öten, páncélban mindenféle félméteres késekkel nem bírnak el senkivel) voltak még páncélosok, harcművészek és valami nagy titánok pótlására hivatott izék. És semmi. Gyakorlatilag egy momentum jut eszembe, hogy mikor volt egy rendes vadászat, és nem verekedés (Deadshot most wanted). A vadászatoknál is mindenki Deathstroke hülye Remote clawját használja, meg lerángat mindenkit egy korláton keresztül. megnéztem vagy három végigjátszást, és mindenki ugyanazt csinálja. Amúgy meg ha verekedés közben egy helyben állok, akkor sem találnak el azok az ellenfelek, akiknél géppisztoly van. A történet is gyenge, klisésebb az előzőeknél, ráadásul tele van lyukakkal. Karakterek? Hát, jokert elcseszték. Meg Killer Crocot is. Meg általában mindenkit, akit találtak. Hibáa örültem, hogy Black Mask szerepel, egész végig Joker volt helyette. Egyetlen Most Wanted misszió erejéig szerepelt tényleg ő, persze maszk nélkül.
Az, hogy Joker hogyan tudta őt leverni (Black Mask híresen jő harcművész, komoly ellenfele Batmannek, Robinnak és főleg Nightwingnek), vagy - aki játszott a játékkal az tudja, hogy Jokerrel hogyan harcolt - miért nem lőtte le hátulról. Egy képzett mesterlövésznél, aki ráadásul teljesen paranoiás biztos, hogy van egy pisztoly. Nem is tudom, hogy mit panaszkodok miatta, mindenki nézze meg, hogy mennyire jó/szar a játék.
Ja, a MP -je viszont király.
Guess who's back!

Avatar
Americanviking
McReary testvér
Hozzászólások: 598
Csatlakozott: 2012. 01. 03. 14:11
Tartózkodási hely: Tejút rendszer

Re: Batman Arkham sorozat

Hozzászólás Szerző: Americanviking » 2015. 08. 11. 07:27

Miután frissítettem W10-re, nem indul az Asylum. Valami ötlet? :(
Rendszergazda futtatás / W7 kompatibilitás megvolt.

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Batman Arkham sorozat

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2022. 07. 16. 11:54

Az Arkham Knight-ot egy darabig elvittem. Nem volt rossz, de nekem az irányítás nagyon nem esett kézre és már normálon is rohadt nehéznek éreztem a játékot, mind a bunyót, mind pedig a tankos részeket. A legvégén lévő tömegbunyót a háztetőn meg azóta sem bírtam végig vinni, annyira frusztráló hogy mindig meghalok ott. Jármű és karakter fejlesztések kb. szart se érnek tapasztalataim szerint, pedig igyekeztem fejleszteni meg mellék küldetéseket is csinálni, hogy tudjak fejleszteni, de a legtöbb extra képesség meg kütyü kb. egyáltalán nem segített sokat a harcokban. Kár érte, mert amúgy elég jó játék, de szerintem a nehézséget eléggé túltolták a fejlesztők, illetve eléggé szarul jutalmaz a játék, a fejlesztésekkel segget lehet törölni. Majd egyszer talán befejezem, mert amúgy elég jó játék, a grafika még így 2022-ben is büntet, de az eszközök, képességek és harcrendszer szerintem szarul lett kalibrálva, egy sleeping dogshoz vagy pókemberhez képest, csak hogy hasonló játékokat említsek.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Válasz küldése