Grand Theft Auto - The New Liberty

Kitalált GTA sztorik.
Válasz küldése
Avatar
John Silver
Pogo, a majom
Hozzászólások: 26
Csatlakozott: 2015. 07. 07. 10:35
Tartózkodási hely: Arad

Grand Theft Auto - The New Liberty

Hozzászólás Szerző: John Silver » 2015. 08. 16. 15:36

Sziasztok! Gondoltam, én is írok egy történetet, ami ( többnyire ) a GTA3 alapján készül.

2004-et írunk. Történetünk a Szabadság városában, az oly sokszor említett és bejárható metropoliszban, Liberty City-ben játszódik. A város az elmúlt évek alatt sokat változott a technikai fejlődésnek köszönhetően: módosult a szárazföldi, földalatti, vízi és légi közlekedés, felépült a Staunton Plaza ( a valóságban a Central Plaza-nak felel meg ), létrejött a Vidámpark, a város ( pontosabban Staunton Island ) szívében található Belleville Park is átalakult egy kicsit, a város reptere, a Francis International Airport korszerűbb lett, a ( Staunton Island-en található ) Fort Carson katonai támaszpont mellé is épült még kettő stb., tehát a Szabadság városa sokkal jobban hasonlít modelljére, New York-ra, mint korábban.
Történetünk főszereplője a Vice City-ben bérgyilkosként dolgozó Tony Castle, aki a helyi olasz maffia szolgálatában áll, így a Forelli család fejének, Don Thiago-nak, tesz egy-két szívességet a történetet megelőzően, amik a későbbiekben lebonyolítandó drogbiznisszel kapcsolatosak.

Egy félbeszakadt üzlet ( An aborted business )

Miután hősünk eltakarít az útból néhány illetékest, a Thiago által lepénzelt két korrupt rendőrtiszt, Walter Scott és Fred Morgan jóváhagyásával Prawn Island-en, egy meglehetősen szűk és eldugott sikátorában árulni kezdik a cuccot. ( Mindez persze a legnagyobb titokban történik, a VCPD engedélyével és ha ez még mindig nem lenna címég: a terepet uraló Sharks nevű utcai banda is áldását adta az üggyel kapcsolatban. ) Sajnálatos módon azonban az FBI tudomást szerez az akcióról és P. White ügynök vezetésével lefújják azt, ( ugyanis néhány ügynök "véletlenül" éppen egy lakóház tetejéről szemlélődött ).

Menekülés az FBI elől ( Escape from the FBI)

Miután az "előőrsöt" sikeresen leszerelik, be sem várva a többieket, elhúzzák a csíkot.( Mivel az FBI nem igazán szeretne lekopni rólunk, ezért a menekülés sem igérkezik izgalommentesnek. ) Egy újabb szerencsétlen fordulatnak köszönhetően üldözőink egyikének sikerül kilőnije az öreg Rumpo kerekét, így Tony elveszti uralmát a gépkocsija fölött, ahogy mondani szokták, és amilyen mázlisták vagyunk, autónk Ocean Beach területén ( nagy sebességgel ) a vízben landol, vele együtt a megkeresett pénz is elúszik. Az FBI ( kihasználva a a helyzetet ) néhány FBI Speeder-t is a nyomunkba küld, bár azok ( tapasztalat hiányában ) robbanó hordókba rohannak. Miután hőseinknek sikerül kievickélniük a partra ( pontosabban egy cölöpház pontonjára ), észreveszik, hogy mindezidáig egy rendőrségi helikopter követte őket, amit izgalmuk hevében észre sem vettek ( ennek okait már fentebb leírtam ). Végül a Police Maverick csörlőjén felkapazkodva Tony és három társa ( bár "megfoghatatlan módon ) sikeresen meglép.

Forelli és a katonák ( Forelli and soldiers )

A következő helyszín Washington Beach, pontosabban a Forelli-rezidencia teteje, ahol majd a főnökünkkel lesz egy aprócska nézeteltérésünk a tenger fenekére süllyedt pénz miatt. Miután Mr. Forelli leordibálja a fejünket, hangos könyörgésben tör ki, ugyanis időközben egy katonai helikopter jelent meg az égen...Ekkor Tony elhatározza, hogy nem maradhat tovább Vice City-ben, ahol ígyis elég forró a talaj a lába alatt és ezt Thiago is így gondolja.

Isten Veled, Vice City! ( Farewell, Vice City! )

Miután mindez megtörtént, Tony taxiba ül és az Escobar International Airport-ra hajt, hogy az éppen Liberty City-be tartó gépet elérje. Szerencsére maga Scott rendőrfőnök és Morgan felügyelő fedezik a szökésünket, de tartanunk kell néhány FBI Rancher felbukkanásától, ami pecchünkre bekövetkezik...Hősünk már majdnem meglóg, balszerencséjére a repteret ellenőrző DBP Security ( Patrol Invest Group )emberei feltartóztatják. A kommandósoknak álcázott zsaruk is kiérnek a helyszínre, akiket Walter hívott az FBI elhárítására. Ennek köszönhetően Tony kereket old és elvegyül a gépre felszálló utasok tömegében, a gép felszáll, hősünk pedig érzékeny búcsút vesz a napfényben fürdő várostól...

Isten hozott Liberty City-ben! ( Welcome to Liberty City! )

Néhány óra múlva a gép szerencsésen földet ér, Tony pedig a Francis International Airport-on találja magát.Hamarosan kap egy telefont Thiago-tól, melyben az közli vele, hogy ezúttal Liberty City-ben kell dolgoznia, méghozzá Portland-en, a Leone család szolgálatában. Előtte azonban el kell jutni oda, autóval, motorral lehetetlen az útlezárások miatt ( ennek oka egy profi bűnöző felbukkanása, aki Shoreside Vale-en kirabolta a Bank of Liberty-t és országos szintű körözés miatt minden fontosabb útvobalat le kellett zárni, de ez egyébként érvényes a metró- és vasútvonalra is ),
repülőtere nincs Portland-nek ezért hajóval kell megközelítenünk az ipari negyed partjait. A don egy itteni beépített embere jön értünk, Brad Thompson, aki később jó barátunk lesz. A fickó egy Squalo-val jön Tony-ért, amit természetesen rendőri kíséret övez, hogy ne tudjon megszökni. Miután partot érünk Callahan Point-ban ( nem messze a Fort Callahan katonai támaszponttól ), elköszönünk kísérőinktől és továbbállunk.

Add Nekem Szabadságot! ( Give Me Liberty! )

A cím ismerős lehet a GTA3-ból, ahol ugyancsak ez a küldetés volt az első, amelyben átvehettük a főszereplő felett az irányítást. Az lesz Tony dolga, hogy Brad-et a lakására vigye. Ehhez egy jármű szükséges, pontosabban a csávó motorja, egy Freeway, amit a katonaság parkolójában hagyott a gazdája. A végállomás Red Light District ( vöröslámpás negyed ) egy útszéli gettója. Ott lakik Brad és az lesz majd a házunk, ahol lakni fogunk, amíg vagyoni helyzetünk rózsásabb nem lesz. Szomszédunkban lakik Claude "Fido" Speed, a "néma harcos" ( aki már a sikeres műtétének köszönhetően már beszélni is tud! ), valamint a közelben van a Luigi Sex Club Seven, ahol majd dolgozni fogunk egy kedves úriembernél, de nem akarom előre lelőni a poént...A lényeg, hogy miután Brad töviről-hegyire bemutatta a házat és a csöppet sem komfortos ágyat, ahol Tony aludni fog, bekapcsolja neki a tévét, amiben hősünk a szokásos esti horrorfilmjét szokta nézni. A "küldetés" ezennel lezárul.

Reggeli a Donnál ( Breakfast at the Don )

Alighogy felébredünk álmunkból, rögtön egy újabb "küldetésbe" csöppenünk, melyben Brad azt javasolja, hogy látogassuk meg a helyi olasz maffia vezérét, Don Joey Leone-t, akinek a családja Velencéből származik ( mi sem bizonyítja jobban: az általuk uralt lakónegyed neve Saint Marc's, ami feltehetően a velencei Szent Márk térről kapta a nevét ). Mivel bejelentett vendégek vagyunk, nem kell szoronganunk abból a szempontból, hogy a Dont álmatlan óráiban zavarjuk meg. Bemelegítésképen Tony-nak el kell vinnie újdonsült barátját a Leone-birtokra, Portland Beach-re. Itt egy bejátszás következik, melyben odalép hozzánk a bejáratot védő néhány jólöltözött kétajtós szekrény, akik elvezik a fegyvereinket ( már ha voltak ). Mihelyst belépünk a villa udvarára, Don Joey kisiet elénk és közli velünk, hogy kellemes fogadtatásban részesükünk majd, ha az ebédlőteraszra vonszoljuk magunkat ( itt a hapsi az asztalokon fellelhető "sovány reggelire" céloz ). Miután a Don villásreggelijét jóízűen elfogyasztottuk, Brad már éppen távozni készül, amikor Joey húga ( akiről Tony eleinte azt hiszi, hogy a neje! ), Donna Maria belibben az ajtón és ajánl hősünknek egy jó(nak tartott ) munkaadót, Luigi Gotterelli-t, aki a Sex Club Seven tulajdonosa. Ezután Brad és Tony elköszönnek a ház urától, utóbbi pedig hazaviszi barátját.

Telefon: miután tiszteletünket tettük a Donnál, Thiago felhív minket és elhelyezkedésünkért $50-ral jutalmaz minket, az útra kapott $1000 mellé.

A történet során Tony-ra rámosolyog a szerencse: maffiát alapít ( Castle Maffia ), sikeres üzletember lesz, aki szép lassan az egész várost uralma alá hajtja. Ez azonban csak melléklet, mivel a történet valójában a Forelli Maffia feltámasztása, vagyis hősünk segítségével Thiago bandája ismét megveti a lábát Portland-en, nem kis gondot okozva ezzel a Leone Maffiának és még jó pár más szervezetnek, akik nem szívesen látják a délieket a városban. Történetünk akkor ér véget, amikor a Forelli család végleg birtokába veszi a korábban általa uralt területeket.

Főszereplők:

Tony Castle

Tony alakítja a főszereplőt a történetben, eleinte mint egyszerű bérgyilkos, aki ugyan nagy bűnözőnek tartja magát, miközben csak egy piti gengszter, aki bármilyen fizetésért képes munkát vállalni, bárkitől. A Forelli család megbízásából utazik Liberty City-be, ahol szinte ugrál a bandák közt, csakhogy egy kis pénzhez jusson, még alkalmi munkákat is elvállal. Idő múltával a mindenre elszánt bűnözőből tekintélyes maffiavezér vállik, aki a Castle Maffia segítségével az egész várost uralma alá hajtja és a bandák pénzén alaposan meggazdagszik...Habár egy kissé beképzelt, mint a legtöbb bűnöző, ( ilyen esettel már rengetegszer találkozhattunk a GTA epizódok során ), mégis született vezér, aki így vagy úgy, de mindig eléri, amit akar.

Don Thiago Forelli

A Forelli Maffia fejéről már ígyis elégszer hallottunk a bevezető során, róla annyit illik tudni, hogy ő Tony mentora és "atyai jó barátja", aki segít hősünk bűnözői karrierjét egyengetni és ezért Tony nagyon sokat köszönhet neki. Még a drogbiznisz vezetését is Tony-ra bízza, hogy baráti érzéseit megfelelően kimutassa. Ő annak a bizonyos Mike Forelli-nek a nagybátyja, akit 2001-ben egy "ismeretlen tettes" eltett láb alól ( ezzel megpecsételve az ottani maffia sorsát ) és annak a Sonny Forelli-nek az öccse, akit egy másik "ismeretlen tettes" nyírt ki még 1986-ban. Abban az évben ment át Vice City-be, hogy a maffiának egy "tágasabb helyet" találjon, míg a régi terepet fiára, Sandro-ra bízta. Régóta dédelgetett terve, hogy visszaszerzi azt, amit a Leone Maffia korábban elvett tőle, valamint az, hogy néhai unokaöccse halálát megbosszulja. Fényűző körülmények között él a napfényben fürdő városban és a világért sem mondana le erről, ha bosszúvágya nem ezt diktálná...

Walter Scott

Egy korrupt rendőrfőnök sem maradhatott ki a történetből. Scott felügyelőt maga Forelli pénzelte le, hogy beleegyezzen a drogbiznisz kivitelezésébe, ennek köszönhetően Walter minden engedélyt megadott, csak hogy pénzt lásson. Az FBI közbelépése miatt nyomozást indít egy lehetséges áruló ellen, akit később meg is talál...A tettes Liberty City-be menekül ( hősünkhöz hasonlóan ), így ott folytatja a nyomozást, amíg Tony segítségével meg nem leckézteti. A VCPD vezetőjeként néhány feladattal is ellát minket, amik az áruló ellen irányulnak. Haragszik az FBI-ra és a Security-re is bár korábban ő is közéjük tartozott...

Fred Morgan

És ha már a rendőrfőnök korrupt, miért ne lenne az egyik beosztottja is az? Fred egy főhadnagyi rangban "sínylődő" rendőrtiszt, aki mindenben Walter mellett áll, tehát értelemszerűen ő is helyeslte a droggal való kereskedést, persze egy kis készpénz fejében. Mindent megtesz, hogy az árulót élve vagy halva kézre kerítse. Magát persze profi zsarunak tartja, amit még a saját anyja is hülyeségnek tart. Nagy kávéfogyasztó hírében áll és természetesen a jó fánkot sem veti meg, ami a kávéval egyetemben a normális rendőr elválaszthatatlan tartozékai.

Brad Thompson

Brad egy színesbőrű Portland-i bűnöző, akinek bőre valójában csak egy árnyalattal sötétebb, mint a fehéreké ( ami azzal a ténnyel magyarázható, hogy Brad apja néger, anyjával ellentétben ). Ő is Thiago egy megbízottja, aki Tony-nak is jó barátja lesz, nem egy küldetés során fog nekünk segétkezni és ő maga is ad egy párat. Eleinte az ő házában kell laknunk, tehát ő a lakótársunk is egyben. Ő segít nekünk "elvegyülni" Liberty City bűnözői világában, mindig barátként tekinthetünk rá, még a Castle Maffia-ba is belép a kedvünkért. Ilyen barát pedig nem sok akad...

Don Joey Leone

A Leone család vezére ismerős lehet a GTA3-ból ( neve néhányszor San Andreas-ban is megemlítődik, mivel Carl korábban neki dolgozott ), és a Liberty City Stories-ból ( LCS ), ahol ugyancsak jelentős személy volt, bár apja ( a néhai Don Salvatore ), sokat korholta a nem létező kapcsolatai és állandó nőügyei miatt. Atyja halála után ő lett a főnök a Leone Maffia-ban, némi vita után, melyet Toni Ciprani-val bonyolított le, aki ugyancsak a vezéri címre áhítozott ( azóta nincs jóban vele ). A történet végén Tony térdre kényszeríti, de sikerül megszöknie, abban a tévhitben ringatva ellenségeit, hogy meghalt. Léhaság jellemzi, bolondul a nőkért és a gyors kocsikért.

Luigi Gotterelli

Újabb ismerős alak a GTA3-ból, valamint a LCS-ból. Ő az első tényleges munkaadónk, akinek van egy klubbja Red Light District-ben: a Sex Club Seven, melyhez 1998-ban jutott hozzá Toni Ciprani által ( azelőtt egy skót befektetőé volt ). Semmi kétsége nincs affelől, hogy ő egy zseniális üzletember, bár ennek talán éppen az ellenkezőjét tapasztaljuk...Tony-t hol bérgyilkosként, hol kidobóként, hol pedig sofőrként alkalmazza, hogy mocskos üzleteit biztonságosan futtassa. Meghatározó tagja a Leone családnak.

Claude "Fido" Speed

A GTA3 főszereplője visszatérő figura a GTA epizódok során. Sikeres műtétének köszönhetően már beszélni is tud (!), bár ez elég sok pénzbe került neki. A 35 éves autóversenyzőben jó barátra lelünk, aki egy céggel is rendelkezik ( Capital Autos ). Korábban szinte minden banda gyűlölte őt, de szerelme, Maria lévén sikerült kibékülnie az olasz maffiával, ellenben Joey továbbra sem nézi jó szemmel azt, hogy Fido a húgával jár. Sok fontos személyt ismer a városban és gengszterként sem utolsó. Beceneve ( "Fido" ) San Andreas-ban ragadt rá.

Toni Ciprani

Ismét egy visszatérő szereplőről van szó, aki a GTA3-ban esett át a tűzkeresztségen és azóta megfordult a LCS-ban is ( mint főszereplő ). Az olasz maffia egyik legbefolyásosabb embere, akinek kitűnő kapcsolatai vannak a bel- és külvilággal és aki nem egyszer előbújtatja Tony-ból a bérgyilkost, sötét terveit általában vele kivitelezteti. Vallomása szerint senkit nem utál jobban, mint az édesanyját ( "Momma" ), aki azzal idegesíti őt, hogy csak az éttermére fáj a foga. Luigi-val ellentétben ő tényleg egy sikeres üzletember, aki az évek során depresszióssá és idegbajossá vállt az anyja és a sok munkája miatt.

Vittorio "Vito" Ferrado

Vito egy olasz üzletember, aki nem mellesleg a Forelli család egyik legbefolyásosabb tagja, éttermek irányításával foglalkozik, Conscenti jó barátjaként mindenben támogatja őt. Luigi és Toni egyaránt nagy ellenlábasuknak tartják, Joey-val viszont jóban van. Azon ritka emberek közé tartozik, akik mindenben szerencsések. Tony munkásságának köszönhetően egy hotelt is nyit Chinatown-ban, a régi iskola helyén, amiért végtelenül hálás lesz és segít neki érvényesülni a Szabadság városában.

Paolo Comelli

Staunon Island-re való átjutásunk után sem szakítjuk meg kapcsolatainkat a Leone családdal: Paolo-nak köszönhetően továbbra sem szabadulunk meg a maffiától. Valójában itt egy feltörekvő maffiózóról van szó, aki Toni-hoz hasonlóan alulról kezdte a gengszteréletet. Ő is foglalkozik néhány üzlettel, mégpedig a Staunton Caffé, egy kávézó üzleteivel. Kitűnő kapcsolatai vannak a Columbian Cartel-lel ( a cég révén ) és más vállalatok főnökeivel. Az ő lánya Misty, akinek a karrierje érdekében bármit képes megtenni.

Roberto Diaz

Roberto a kolumbiai kartell vezetője, Paolo egyik legjobb barátja és üzletfele. Ő annak a bizonyos Ricardo Diaz-nak a fia, akit Vice City-ben kinyírt egy "ismeretlen tettes" még 1986-ban és aki szintén egy kolumbiai banda főnöke volt. A történet során Roberto bandájának is el kell végeznük néhány szívességet a Yakuza ellenében. Maga a főnök egyébként Joey-hoz és Thiago-hoz hasonló, fényüző körülmények között él Shoreside Vale-en, Cedar Grove-i villájában. Van egy magánvállalkozása is: a Roberto's Shop ( ahol fegyvereket, SPANK-ot és ezekhez hasonló illegális cuccokat árul ) és a Staunton Caffé is félig-meddig az övé.

Asuka Kasen

A japán főnöknő egy ismerős személy lehet azok számára, akik a GTA2-t, GTA3-t és a LCS-t játszották. Ez a negyedik szereplése a GTA-k történetében. Bandája ellenségünk lesz, ellenben ő is ad pár munkát, hogy meggyőzzön minket arról, hogy a Yakuza oldalán fényesebb lesz a jövőnk. Jó kapcsolatokat ápol Maria-val, erre leszbikus jelleme ad választ, valamint mazochista is "egy kissé".

Willy Goodwin

Mr. Goodwin egy szerfölött módos bankigazgadó, aki a Goodwin Bank bevételeiből és hasznos üzleti fogásaiból él. Megkér minket egy-pár szivességre, persze nem kis pénzért. A Leone Maffia nem túlzottan rajong érte, Joey emberei többször veszélyeztetik a saját és a fia életét.

Dean Felporg

Walter és Fred mellett Thiago még egy harmadik zsarut is lefizetett a drogbiznisz érdekében, aki társait elárulva köpött az FBI-nak. A VCPD haragja elől Liberty City-be menekült, jóllehet az állását is el kellett hagynia emiatt. Ő a Yakuza egyik legfizetettebb rendőre, aki azzal próbálja a banda előtt tisztára mosni magát, hogy neveket árul el neki. Tony csak később tudja meg, ki is ő valójában. Ezt követően ő is üldözni kezdi, így a végén Dean-nek felelnie kell tetteiért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára John Silver 2015. 09. 01. 17:11-kor.
"Try before it, you buy it! No credit? No problem! Shoot now, pay later!"

Avatar
Gonzales
Törzstag
Hozzászólások: 2129
Csatlakozott: 2013. 08. 23. 18:22
Tartózkodási hely: Aici dragul meu. România.

Re: Grand Theft Auto - The New Liberty

Hozzászólás Szerző: Gonzales » 2015. 08. 26. 12:29

Nagyon tetszik! :) Várom a folytatást
Be brave, follow dreams, say fuck you to everybody and fight for what you believe in.

Avatar
Arminho
Vinewoodi sztár
Hozzászólások: 1737
Csatlakozott: 2013. 11. 01. 21:55
Tartózkodási hely: Vice City

Re: Grand Theft Auto - The New Liberty

Hozzászólás Szerző: Arminho » 2015. 08. 26. 14:12

Tetszik, hogy röviden írod le a küldetéseket, de mégis el tudom képzelni, hogy mi történik, hol és hogyan. A történet kicsit innen-onnan csipegetősen indul, de remélem ez csak a bevezetés illúziója. Tetszik, szívesem olvasom a további részeket.
Ja, és a GTA II főszereplőjének személye nem egyezik a GTA III protagonistájával. :)
Well look who's back

Avatar
John Silver
Pogo, a majom
Hozzászólások: 26
Csatlakozott: 2015. 07. 07. 10:35
Tartózkodási hely: Arad

Re: Grand Theft Auto - The New Liberty

Hozzászólás Szerző: John Silver » 2015. 08. 30. 21:24

Köszönöm, már dolgozom a folytatáson :)

Küldetések:
1. Portland - Az olasz maffia és a kínai bandák
2. Staunon Island - A Columbian Cartel és a VCPD
3. Shoreside Vale - A Red Jacks és még néhány "jó barát"
4. Portland ( visszatérés ) - A két maffia és támogatóik

1. Portland

Luigi Gotterelli

Luigi Brad Reggeli a Donnál c. "küldtésétől" fogva lesz elérhető, Red Light District-en, a Luigi Sex Club Seven-ben találjuk meg, a térképen egy L betű jelzi.

Luigi lányai ( Luigi's girls )

Ez egy ismerős cím lehet a GTA3-ból, ahol csakugyan ez volt a neve az első tényleges küldetésnek. Tony a bejátszásban nem találja Luigi irodáját, a kidobók pedig marhára megszivatják azzal, hogy a női öltözőbe küldik...Miután a főnökünk női alkalmazottjai a "szatír" névvel jutalmaznak meg az öltözőben tett látogatásunk miatt, végül a tulaj is előbújik a barlangjából, ahonnan egy rejtekajtón keresztül jött ki. Luigi kiröhög minket, mert profi bűnözőnek tartjuk magunkat, de végülránkhagyja és elküld minket a "picsába dolgozni"...akarom mondani: megkér minket szépen, hogy fuvarozzunk el hozzá három örömlányt ( Netty, Candy és Misty ), akiket a klubnál tegyünk le. Miután a bejátszásnak vége, vegyünk egy négyszemélyes kocsit és hajtsunk Portland View-ba, a Supa Save Market elé. Ott vár ránk Netty, aki valószínüleg nem bevásárolni ment az üzletbe ( szatyrok nincsenek nála ). Ezután Tony-nak Chinatown-ba kell mennie, a Punk Noodles előtt ácsorog Candy akiről ugyancsak feltételezhető, hogy nem vásárlás céljából volt ott. A következő állomás Hepburn Heights, annak is a vasútállomása, ahol Misty-t kell felvennünk ( a lány egész úton mesélni fogja a vonaton történt kalandjait ). Ezután hajtsunk a klubhoz és tegyük le a lányokat. A feladat elvégzéséért $75 készpénzt kapunk.

Betörő a Házban! ( Burglar in the Home! )

Tony jóformán még bent sincs az irodában, de alaposan meg van győződve affelől, hogy főnökét nem éppen a legjobb kedvében találja, mivel az irodából hangos káromkodás szűrődik ki. Az irodahelyiségbe érve Luigi csaknem ráborítja az íróasztalt, majd megparancsolja, hogy segítsen neki előkeríteni azt, aki a múlt éjszaka az irodába betört. Tony hirtelen rábukkan a tettesre, aki éppen el akarja hagyni a helyszínt. Mivel nincs fegyverünk, próbáljuk meg futás közben leütni. ( Ha ez nem sikerülne, akkor sincs nagyobb baj, hiszen a betörő menekülés közben elhagyja a fegyvereit: egy kést és egy pisztolyt. ) A pasas a hátsó ajtón keresztül távozik és felszalad a lépcsőkön a szembeni ház tetejére, a legjobb lesz, ha követjük és folyamatosan lövünk rá, ugyanis golyóállómellény van rajta. Ha sikeresen felértünk a tetőre, egy rövid bejátszás következik, melyben az ismerősnek tetsző fickó az életéért könyörög, de Tony nem akar kegyelmezni neki. Ekkor előbújik pár maffiózó, akik védelmükbe veszik a gazembert. Miután megkötöznek minket, ledobnak a háztetőről, szerencsére egy erkélyre zuhanunk, ahol a késünkkel elvágjuk a kötelékeket. Ezután kapaszkodjunk fel a tetőre és szúrjuk le az egyik maffiózót, hogy megszerezzük a fegyvereit ( pisztoly/shotgun ) és lőjük szét a bandát. A haramia ismét menekülésre fogja a dolgot, tehát folytatódik a kíméletlen hajsza. Megtehetjük, hogy pisztollyal lövöldözünk és követjük a betörőt, ámbár jobbnak tűnhet az a megoldás, hogy shotgun-nal vesszük célba és úgy elimináljuk. Fontos megemlíteni, hogy a fickót egy Perennial várja a klub előtt, ám a kidobók jóvoltából meghiúsul(hat) a menekülése. ( Ha meglóg, elbukjuk a küldetést. ) Ha a csávó már fűbe harapott, szedjük össze a pénzt és nyomás az irodába! A küdetés végén $300 üti majd a markunkat, ami kevésnek tűnhet, de a banditáknál is lesz bőven pénz és fegyver.

Telefon: Ha a küldetésnek vége, kapunk Brad-től egy SMS-t, melyben közli velünk, hogy örülne, ha segítenénk neki. Ezzel az ő betűjele is felkerül a térképre.

A végzetes csere I ( The deadly exchange I )

Luigi kapott egy email-t egy Armando Conscenti nevű úrtól, aki meg szeretné vásárolni tőle a céget $20.000-ért. Főnökünk azonban nem szívesen válna meg a Sex Club Seven-től, de azért a pénz is jól jönne neki. Beleegyezett ugyan az eladásba, de valójában ez csak színlelés. Arra kér minket, hogy menjünk el a találkahelyre, vegyük át a pénzt és...a többi meglepetés. Először is szalonképesekké kell tegyük magunkat: a férfi öltözőben egy márkás fekete öltöny vár minket. Ezután nem árt, ha kerítünk magunknak egy járművet, mivel a hely messze van. Ha ez letudva, hajtsunk Trenton-ba, a Greasy Joe's Diner mögötti épület udvarára. Álljunk meg a megbeszélt helyen, majd szálljunk ki és várjunk. Kisvártatva begördül az udvarba egy hófehér limuzin, amelyben Conscenti csücsül. Miután kiszáll, megkezdődik a beszélgetés mely közben a fickó kiköhögi, hogy Don Forelli a megbízója. Tony bevallja, hogy ő is Thiago pártján áll és elárulja Luigi számdékait. Végül megegyeznek abban, hogy Conscenti helyet cserél a sofőrjével és elpályázik. Persze a pénzre szükség van, ezért Tony-ék azt is magukkal viszik. A bejátszásnak vége. A dolgunk csupán annyi, hogy beüljünk a Stretch-be és elvigyük a sofőrt a klubhoz. Parkoljunk le a gettóban és várjuk meg, hogy kiszálljon az áldozat. Ekkor néhány maffiózó bújik elő és elvégzi helyettünk a piszkos munkát. Vegyük fel a koffert, majd vigyük be az irodába. A jutalom mintegy $400 lesz és ezentúl a fehér Stretch is ott fog parkolni a gettóban.

A végzetes csere II ( The deadly exchange II )

Luigi rádöbbent arra, hogy a pénz hamis. Ezúttal is csere lesz a dolgok hátterében, mégpedig a szajrét kell kicserélni, node nem akárhogyan. Ha a bejátszásnak vége, kössünk el egy járművet és irány Chinatown, pontosabban a Bank of Liberty! Itt parkoljunk orral észak felé ( meg lesz rá az okunk! ), majd sétáljunk be az ajtón. A biztonsági őrök rögtön elkobozzák fegyvereinket, még a kés sem maradhat nálunk. Ezt követően pedig álljunk oda a pulthoz kérdezősködni a páncélterem hollétéről. Miután a kasszásnő szívélyesen útbaigazított bennünket, induljunk el a jobb oldali folyosón, majd onnan balra forduljunk és tovább egyenesen. Jobb oldalt van a terem, ahol a pénzt őrzik. Két őr áll a bejáratnál és a folyosón is bóklászik egy. Hogy a pénzt kicserélhessük, be kell jutnunk oda. A két úriember bekísér minket, majd a páncélajtó bezárul. ( Egy kis idő múlva ismét kinyílik, de akkor csak Tony egymaga sétál ki rajta...). Mivel a pénzt sikeresen kicseréltük és már fegyverünk is van ( gumibot, pisztoly ), itt az ideje, hogy olajra lépjünk. A kamerák pecchünkre észrevesznek és az őrök is ránk támadnak. Rohanjunk ki a kijáraton, vegyük át a fegyvereinket, majd nyomjuk a gázt Red Light District-ig. Közben a zsaruk is szimatot fognak és két csillagos körözéssel a nyomunkba erednek. Igénybe vehetjük a Pay 'N' Spray garázs szolgáltatásait, ám szerintem fölösleges, mivel messzebb található, mint a Sex Club Seven. Parkoljunk le a klub előtt és adjuk át a csomagot. Luigi hálás lesz és akció lezártával $450-ral jutalmaz meg minket.

Halál az árulókra! ( Death to the traitors! )

A Leone család keretében árulás történt. Luigi időközben értesült arról, hogy az a bizonyos betörő volt a felbújtó, aki vélhetően a triádoknak dolgozott. A dolgunk az lesz, hogy a lázadó csopoptot likvidáljuk. Ehhez persze nem árt, ha kerítünk magunknak egy golyóállómellényt ( a Sex Club Seven tetején is van egy ) és shotgun-t ( amit szintén megtalálunk a tetőn ). Ha mindez megvan, vegyünk egy gyorsabb járművet ( pl. Stinger ), majd látogassuk meg Wongs mosodáját Chinatown-ban. Itt öt-hat maffiózóval lesz dolgunk, valamint három-négy triáddal, akik már eleinte nem szívesen fogadnak bennünket. Menjünk be és a shotgun-nal lőjük szét a csordát. Szedjük össze a pénzt és a fegyvereket és kezdődhet a legnagyobb móka: a mosógépek szétzúzása! Megtehetjük, hogy gumibottal vagy baseball ütővel látunk munkának, ám shotgun-nal gyorsabb és izgalmasabb. Ha ezt elintéztük, osonjunk ki a hátsó kijáraton, mert a mosoda előtt már várnak minket a fakabátok ( három csillag! ). Hátul néhány kínaival és olasszal lesz még dolgunk, ha ezek is a földön hevernek, üljünk be az ott parkoló Mr. Wongs-ba, majd nyomás vissza a mosoda elé, ahol a ( feltehetően ) gyors járművünk parkol. Pattanjunk át, de vigyázzunk a kopókkal! Visszafele menet beugorhatunk a Pay 'N' Spray-be. A klubnál már Luigi vár minket, aki örömmel értesül az árulók kiiktatásáról. Kézhez kapjuk az újabb pénzösszeget, ami $500-nak felel meg.

Luigi sofőrje ( Luigi's driver )

Tony a klubba érkezve informálódik arról, hogy főnöke üzleti tárgyalás miatt elutazott Shoreside Vale-be. Arra kér minket ( levélben ), hogy készítsük elő a limuzint számára, ami a gettóban parkol. Vigyázzunk rá, ne üssük meg, ha lehet! Guruljunk Hepburn Heights-ba, ahol a múltkor Misty-t vettük fel. A bejátszásban megérkezik Luigi a vonattal. A helyszínen három Mafia Sentinel várakozik, pár bandatag társaságában. Ha vége a bejátszásnak, várjuk meg, míg Mr. Gotterelli befárad a kocsiba és hajtsunk Red Light District-ig, pontosabban a Meouch Sex Kitten Club-ig, ahol álljunk meg. Újabb bejátszás következik, melyben Luigi néhány emberével bevánszorog a klubba, ahol éppen pénzt számolnak. Egy rövid beszélgetés után Luigi lepuffantja a tulajt, ám a kasszás bekapcsolja a riasztót. A maffia minden embert lemészárol, majd egy táskagránát segítségével levegőbe repíti a klubot. A helyszínen egy Securicar várakozik, amely a rabolt pénzt szállítja. Arra ne legyen gondunk, csak legyünk türelemmel, amíg főnökünk beszáll a Stretch-be. A következő üzleti helyszín Chinatown-ban található, a Wongs-féle mosoda, ahol már randalíroztunk egyszer. Luigi emberei itt is legyilkolják az őröket, kirámolják a kasszát, majd ezt a helyet is felrobbantják. ( Eközben a körözés három csillagosra nő, tehát elég forró a helyzet. ) Tiplizzünk ezután Callahan Point-ba, a Greasy Joe's Diner-t kell most kirabolni és a földdel egyenlővé tenni. A tulaj itt már ravaszabb: egy molotov-koktélt dob a kocsik alá és felszívódik. ( A Stretch szerencsére elég páncélozott ahhoz, hogy ne robbanjon fel, de egy Mafia Sentinel megsínyli ezt. ) Vonuljunk ezután kelet felé, Trenton-ba, a McGray Autotuning felé, ám ez négy csillag mellett nem egyszerű. Hajtsunk be az autóval a garázsba. Újabb bejátszás: Luigi megkéri a szerelőt ( Dennis McGray ), hogy stabilizálja a verda állapotát és rakjon rá új rendszámot. A háttérből hangos káromkodás hallatszódik: az egyik kliens, Toni Ciprani morog, amiért elromlott a kocsija. Dennis megígéri neki, hogy megjavítja azt a "rozoga szart", ami egy erősen füstölő Mafia Sentinel. Luigi felajánlja Toni-nak, hogy elviszi Saint Marc's-ba, édesanyja, Ana "Momma" Ciprani étkezdéjébe ( Momma's Fast Food ). Mivel a körözésünket törölték, nem kell agódnunk a zsernyákok miatt és az autónk állapota miatt sem. Hajtsunk tehát Saint Marc's-ba és tegyük le Mr. Ciprani-t az étteremnél. Már csak Luigi-t kell leraknunk a klubnál és végeztünk. Fizetségünk ezúttal $1500 és Toni is a megbízónkká válik.

Az elveszett páncélautó ( The Lost armored car )

Baj van! A pénzszállító autó, amely a múltkor segítségünkre volt, nyomtalanul eltűnt a szállítmánnyal és a sofőrrel együtt, így Luigi egész este hiába várt a dohányra. Egyenlőre annyi a dolgunk, hogy megnézzük a garázst, ahová a Securicar-t ( jobb esetben ) vitték. Saint Marc's-ban van, a Momma's Fast Food-tól északra. Ha kiértünk, feltétlenül nézzünk körül, mert a páncélautó ott áll a garázsban. A szajrét azonban már elvitték, de ha meg akarjuk tudni, hová, tekintsünk a csomagtartóba és a sofőr hullájára bukkanunk. ( Félreértés ne essék, nem a csomagtartóban van a felirat, hanem a kocsi bal oldalán - vérrel írva! ) Menjünk tehát Chinatown-ba, egy útszéli gettóban lesz a csomag. Egy Benson parkol ott, de nem ez az érdekes, inkább meneteljünk fel a lépcsőkön. A tetőn néhány triádra bukkanunk, akik a rablott pénzt számlálják és az egyik alvezér, Wu "Kenny" Lee ellenőrzi.A bejátszásban kiderül, hogy a Benson-nal szállították ide a pénzt és egy Maverick-kel akarják Atlantic Quais-be vinni. Csapjunk le rájuk! A triádok ezúttal tízen vannak, tehát ajánlatos shotgun-nal nekik esni. Amíg a fosztogatókkal foglalkozunk, Kenny becsempészi a szajrét a helikopterbe. Ha kinyírtuk az összes bandatagot, vegyük fel a táskabombát és a biztonság kedvéért dobjunk néhányat a gépre ( semmiképpen ne robbantsuk fel, hiszen benne van a lóvé! ). Mivel a Maverick ajtaja zárva van, ezért azt ajánlom, rohanjunk le és üljünk be pl. a Benson-ba, hogy követhessük a gépet az említett városnegyedig. Hamarosan kiderül, hogy ennek az egésznek a hátterében egy csapda áll: amíg a tagokkal bíbelődtünk, egy Triad Fish Van állja el a gettó kijáratát, a Benson nyitott rakteréből is kipattan néhány triád. Ne hagyjuk, hogy sikerüljön a tervük, pusztuljanak az utolsó szálig, utána pedig irány Antlantic Quais! Ha megérkeztünk a kijelölt raktárépülethez, várjuk meg, míg leszáll a Maverick. Kenny váratlanul eltűnik. Elérkezett a mi időnk! Nyissuk ki az ajtót, majd üssük halántékon a pilótát, de ne öljük meg! A közelben egy Boxman ( targonca ) parkol, ezzel rakodjuk át a csomagot a Benson-ba, amellyel elindultunk, majd álljunk odébb. Mire a pilóta kábultsága véget ér, Kenny visszatér a helyszínre ( eddig a banda fejével, Ki "Tao" Lee-vel csevegett, aki azt az utasítást adta, hogy a pénzt Portland Harbor-ban, a Les Cargos nevű rakodóhajón rejtsék el. ) Kenny beszálltával folytatódhat az "eksön". Ha a gép elég magasra szállt, a detonátorral aktiváljuk a bombákat, majd sürgősen tűnjünk el onnan. Végül pedig vigyük el a visszalopott szajrét Luigi-nak, aki $3000-t perkál az ügy elintézéséért.

Cam Jones és a triádok ( Cam Jones and triads )

Luigi tovább nyomozott a lázadással kapcsolatban és kiderítette, hogy a titokzatos betörőnek ( aki a Halál az árulókra! c. küldetésben nem vett részt ) Cam Jones a neve, korábban Vice City-ben tevékenykedett ( aki játszotta, az tudja ). További aggodalomra jelent okot, hogy nem halt bele a korábban szerzett sebesüléseibe, ráadásul a "jó öreg" Luigi még mindig nem sejti, milyen profi betörővel volt dolga. Az lesz a kérése számunkra, hogy tegyük el láb alól. Segítőket is ad mellénk: a két kidobót, Charles-t és Sonny-t. Hogy biztosan ne legyen okunk panaszra, még fegyverrel is ellát minket, kapunk shotgunt, 35 db. tölténnyel és még golyóállómellényt is! Először is nem árt, ha kerítünk magunknak egy négyszemélyes autót és avval Chinatown-ba, a kínaiak halüzeméhez vezényeljük társainkat. Mr. Jones éppen fizetséget kap a szolgálataiért - most a legjobb! Hajtsunk át a bandán, vagy tűzharcban verjük le őket - ez teljesen mindegy, a betörő ugyanis menekülőre fogja a dolgot, de ne hagyjuk elszökni! A gond csak az, hogy már az egész banda ránk szabadult, ezért ez egy kicsit problémás lesz. Ha mindenkivel leszámoltunk, jön egy bejátszás. Egy Bobcat érkezik a helyszínre, amelyben két triád csücsül. Cam beugrik a kocsi rakterébe és egy robbanó dobozt hajít Tony felé. Üljünk be gyorsan a verdánkba és kezdődhet az üldözés. A menekülő előnyére szolgál, hogy robbanó dobozokkal bombázhat egész idő alatt ( ha belefutunk, felrobbanunk ), ráadásul a volánnál ülő két fickó is igyekszik megkeseríteni az életünket. A kocsi Trenton-ba igyekszik, a McGray Autotuning-tól nyugatra lévő épület udvarára. Itt a hapsi megköszöni a fuvart és egy shotgun-nal célba veszi a járgányunkat ( ajánlatos kiszállni előtte, bár úgyis megoldható, hogy átgurulunk rajta ). Ha Cam-et sikerült valamilyen formában elintéznünk, $1000 végkielégítést kapunk a főnökünktől ( ez az alap, ha életben maradtak a kidobók, fejenként $200 bónuszt kapunk ), mivel ez volt az utolsó munkánk tőle.

Telefon: Thiago a küldetés lezártával ránk csörög és küld egy kis "rámogatást" ( $250 ).
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára John Silver 2015. 09. 05. 14:09-kor.
"Try before it, you buy it! No credit? No problem! Shoot now, pay later!"

Avatar
John Silver
Pogo, a majom
Hozzászólások: 26
Csatlakozott: 2015. 07. 07. 10:35
Tartózkodási hely: Arad

Re: Grand Theft Auto - The New Liberty

Hozzászólás Szerző: John Silver » 2015. 08. 31. 09:55

Törölve...
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára John Silver 2015. 09. 05. 14:09-kor.
"Try before it, you buy it! No credit? No problem! Shoot now, pay later!"

Avatar
The Cleansing Fire
Törzstag
Hozzászólások: 2153
Csatlakozott: 2012. 07. 11. 19:25

Re: Grand Theft Auto - The New Liberty

Hozzászólás Szerző: The Cleansing Fire » 2015. 08. 31. 10:27

A bastard és a betörő biztos, hogy jól van így? :D
Guess who's back!

Avatar
John Silver
Pogo, a majom
Hozzászólások: 26
Csatlakozott: 2015. 07. 07. 10:35
Tartózkodási hely: Arad

Re: Grand Theft Auto - The New Liberty

Hozzászólás Szerző: John Silver » 2015. 08. 31. 12:23

Háááát igen, nem minden fordító tökéletes :)

Brad Thompson

Brad küldetései a Luigi Betörő a Házban! c. megbízása után lesznek elérhetőek. A feladatokat saját házunkban kapjuk, a térképen egy B betű van feltűntetve jelzésül.

Gyomorpróba ( Stomach trail )

Hogy az ismerkedés könnyebben menjen, Brad ajánl egy menő éttermet, ahová elmehetnénk. Ha a bejátszásnak vége, pattanjunk fel a srác Freeway motrára és vigyük el a Burger Shot-ba, ahol majd "betolunk valamit az arcba", Brad kifejezésével. A gettóval szemben van, de barátunk odáig is lusta elsétálni, így hát marad a motoros verzió. Ha megérkeztünk, sétáljunk be az ajtón és a pulthoz odaállva rendeljünk valamit ( a sima burger $2, a sajtos-salátás $5, az extra burger pedig $10, extra adag sültkrumplival és üdítővel, mindezekhez alap sültkrumpli és üdítő jár, de rendelhetünk szimpla salátát is $5-ért ). Üljünk le és fogyasszuk el jóízűen a kajánkat. Brad-nek rögtön támad egy kis elintéznivalója a mellékhelyiségben, e művelet hangjai kénytelen-kelletlen kihalladszódnak az ebédlőbe. Míg mulatt barátunk nagy vígan vezeti a porcelánbuszt, Tony végzik az evéssel és úgy gondolja, jó lenne megtudni, mi kínozza ennyire, hátha segítségre szorul. ( Persze rögtön elkezd prüszkölni a belülről áradó szagok miatt... ) Brad végül megjelenik az ajtóban, ezt követően pedig "odahúzza a beleit" a pulthoz. Miután harmadik kérésre sem kapott tojásos makarónit, leborítja a kasszát és fegyverrel fenyegetőzik. A pultos azonban shotgun-t ránt elő, tanácsos tehát elhúzni. Brad ezután azt ajánlja, menjünk el a fodrászhoz, hogy az a "b*zi tulajdonos" ne ismerjen fel megint. ( Ez is egy fajta gyomorpróba, mégpedig a magas árak miatt, de itt nem muszáj vásárolni. ) Brad összebalhézik a fodrász segédjével, mivel sebet ejtett a "bal pofáján". Vérontásra itt sem kerül sor, Brad simán földhöz vágja a nyírógépet és elmegy. Kövessük a példáját és vigyük haza. Ezért a küldetésért nem jár pénz, viszont a fentebb említett boltok elérhetővé válnak számunkra.

Kiütés! ( Knock out! )

Brad látni szeretné, mennyire izompacsirták vagyunk ( vagy mennyire nem ), ezért el kell mennünk vele a Bulman's Gym Club-ba, amelyet Harwood-ban találunk, nem messze a Capital Autos-tól. ( Előbb azonban nem árt felszedni néhány tetkót a Tattoo-ban. ) Ide sétáljunk be és várjuk meg, hogy Brad beszéljen az edzővel - addig is tekerhetünk a szobabiciklin, a futópadon, vagy súlyt emelhetünk ( kétféle változatban is ). Ha az edző úr szólít, hagyjuk abba és másszunk be a ringbe és kezdődhet a verekedés! Boxban kell legyőznünk ellenfelünket: addig üssük, míg tud védekezni ( ha már földön van, biztosra vehetjük a sikert )! Ha legyűrtük, a kigyúrt alak bemutatkozik: John Bulman-nak hívják, tehát ő a tulaj. Győzelmünk jeléül megkapjuk a felszerelését. Ha végeztünk, vigyük haza Brad-et. Pénzt most sem kapunk, de a ruha ott fog várni minket a Gym Club bejáratánál.

Lövész-vizsga ( Rifle-examination )

Brad le szeretne tesztelni minket lövészetből, hajtsunk az Ammu-Nation-hoz ( Red Light District ), a tőle délre elhelyezkedő gettóban vannak a céltáblák. A mienk lesz a középső, Brad-é a bal oldali, második versenytársunké pedig a jobb oldali tábla. Az első menetben pisztolyt használunk. 60 db. tölténnyel rendelkezünk, ezeket kell a táblára varázsolnunk másfél perc alatt. Ha nekünk van a legtöbb pontunk, továbbjutottunk és a leggyengébben szereplő versenyző esik ki. A következő fordulóban már Uzi-val folyik a küzdelem, 80 db. töltényünk van, az idő változatlan. Ha megint mi gyűjtöttük a legtöbb pontot, egyedül szereplünk majd a döntőben. Itt már shotgun-nal kell bizonyítanunk, ezúttal csak 20 db. töltényt kapunk. Ugyanannyi idő alatt kell 32 pontot gyűjteni ( ha nem sikerül, elbukjuk a küldetést ). Ha megnyertük, az új ismerősünk bemutatkozik nekünk: Claude "Fido" Speed-nek hívják. Elárulja, hogy alkalmasnak talál minket arra, hogy segítsünk neki. Ezzel beül a Kuruma-jába, majd Brad is távozik. Ezzel a küldetés befejezettnek tekinthető. Jutalmunk a megmaradt fegyverek lesznek és Fido betűjele is rajta lesz a térképen.

Telefon: Thiago felhív, hogy gratuláljon példás előmenetelünkért és hogy pénzt küldjön ( $1250 ).
"Try before it, you buy it! No credit? No problem! Shoot now, pay later!"

Avatar
John Silver
Pogo, a majom
Hozzászólások: 26
Csatlakozott: 2015. 07. 07. 10:35
Tartózkodási hely: Arad

Re: Grand Theft Auto - The New Liberty

Hozzászólás Szerző: John Silver » 2015. 09. 06. 13:48

A történet folytatódik...

Toni Ciprani

Toni megbízásait Luigi Luigi sofőrje c. küldetés elvégzése után kapjuk meg Saint Marc's-ban, tartózkodási helyén. Betűjele ( T ) megkereshető a térképen.

Vesszen a szállítmány! ( Down with the shipment! )

Toni tudomást szerzett a triádok áruszállításáról a halüzemükbe. Szeretné, ha a kínaiak terve meghiúsulna és ki mást kérne fel a feladat elvégzésére, mint Tony-t? Három Triad Fish Van felrobbantása lesz a feladatunk, ehhez azonban nem árt gránátot szerezni ( Harwood-ban, a benzinkútnál felvehetünk 10 db.-t ). Ha felvettük a fegyvert, hajtsunk Chinatown-ba, a halüzemhez. Három teherautó áll itt: ezeket kell levegőbe repíteni. Persze a banda azonnal ránk cuppan - szedjük le őket valami erősebb fegyverrel. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy elhagyjuk Chinatown-t. Jutalmunk $750 lesz. ( Ettől a küldetéstől kezdve háborúban állunk a triádokkal. )

Nincs felderítés! ( There is no detection! )

Toni-nak szemet szúrt egy Diablo Stallion a maffia területén: a feladatunk, hogy elvegyük El Burro kedvét attól, hogy felderítőket küldjön. A feladat egyszerű: kövessük, koccanjunk vele, majd nyírjuk ki a résztvevőket ( az egyiknél egy baseball ütő van, a másik pedig fegyvertelen ). Mindössze ennyi a dolgunk, fizetségül $300-t kapunk.

A nagy találkozó ( The big meeting )

Joey tanácskozni szeretne a banda meghatározó embereivel. Toni minket kér meg arra, hogy sofőrködjünk. Először is menjük el Dennis garázsához a limuzinért. Utána hajtsunk Callahan Point-ba, a pontonhoz, ahol régebben már jártunk. Itt egy Riot vár minket, amelyről egy új ismerős, Paolo Comelli lép partra. Miután őt felvettük, menjünk Red Light District-be és vegyük fel a Luigi Sex Club Seven igazgatóját is. Most már csak Toni-ért kell beugornunk, akit az étteremnél vehetünk fel. Persze amilyen mázlink van, rögtön kifogunk egy triád támadást: a helyszínre három bandakocsi érkezik. Szerencsére nincs messze Joey villája, csak hátra kell farolnunk, kelet felé fordítva a jármű orrát, utána fel az emelkedőn! A villa felé vezető utat az ellenség elbarikádozta, szembe szállhatunk velük, de talán okosabb, ha dél felé fordulunk, majd a Marco's Bistro-val szemben ismét kelet felé fordulunk, kijátszva ezzel a kínaiakat. Térjünk rá a földútra és hajtsunk be a garázsba, ha már a villánál vagyunk. Ezután egy hosszú bejátszásnak nézünk elébe, melyben a Don üdvözli a kedves vendégeket, majd félrehívja Tony-t és felajánlja, hogy ezentúl őnála dolgozzon. Toni elismerésül $1800-t fizet és Joey bizalmát is elnyerve, már neki is dolgozhatunk.

Telefon: Thiago ismét jónak látja felhívni minket és érdeklődni az egézségi állapotunk felől, emellett ajánl hősünknek egy új munkaadót, bizonyos Vittorio "Vito" Ferrado-t, aki ugyancsak ad majd néhány megbízást. Emellett persze a megszokott jutalom sem marad el ( $1875 ).
"Try before it, you buy it! No credit? No problem! Shoot now, pay later!"

Avatar
John Silver
Pogo, a majom
Hozzászólások: 26
Csatlakozott: 2015. 07. 07. 10:35
Tartózkodási hely: Arad

Re: Grand Theft Auto - The New Liberty

Hozzászólás Szerző: John Silver » 2015. 09. 14. 14:10

Kisebb kihagyás után újabb rész következik.

Claude "Fido" Speed

Fido elismerését ( és vele együtt a küldetéseit is ) Brad Lövész-vizsga c. megbízása során nyertük el. Lakhelye a szomszédunkban található, melyet egy F betű jelöl a térképen.

A Sofőr ( The Driver )

Ezúttal Vice City-ből merítettem ötletet. Fido egy versenyre hívott ki minket, a háza előtt vár egy Kuruma Turbo-val ( érdemes egy Cheetah-val vagy egy Infernus-szal indulni ). A rajt a gettóban van. Álljunk oda és kezdődhet a megmérettetés! Forduljunk le balra, majd az ellenörzőpontokat ( EP ) felszedve érjünk elsőként célba ( a cél ugyanott van )! Nyereményünk $1000 lesz.

Mafia Mészárlás ( Mafia Massacre )

Akik már játszották a GTA3-at, azok sejtik, mi fog történni. Fido már régóta szerelmes Maria-ba, a Don húgába, de Joey ezt rossz szemmel nézi és csak egy feltétellel engedi meggyőzni magát: ha megmutatja, milyen "fasza gyerek". Barátunk kérésére ezért rendetlenkednünk kell, mégpedig Mafia Sentinel-eket kell levegőbe repítenünk, de nem akárhogyan: Toyz-ba ülve. A furgon Saint Marc's-ban parkol egy gettóban. Üljünk be és vegyük birtokunkba az RC kisautót, amelynek segítségével robbantani fogunk. Két perc áll rendelkezésünkre, ezalatt kell minél több bandakocsit eliminálnunk ( ami parkolhat is ). Legalább hatot kell tönkrevágnunk, de túlteljesítésért sem jár mínusz pont. Jutalmunk $300-nál kezdődik és minden plusz autó után $50-et kapunk.

Fűnyírás ( Cutting the grass )

Ismerős cím, ismét a GTA3-ból. Fido ismer egy céget ( Bravos Drog Shop ), amely a segítségünkre szorul. Ez egy illegális drogárusítással foglalkozó vállalat, amelyet a csőd fenyeget. Találkozunk a két tulajjal, Johnny és Tommy Bravos-szal, akik egy ügyfelük körmére szeretnének nézni. Arra kérnek, hogy nyomozzunk a pasas után, aki feltehetően köpni megy a rendőrségre és nem útlevelet csináltatni Mexikóba. Vegyünk tehát egy járművet és hajtsunk Hepburn Heights területére, az útmenti gettóhoz. Ott egy Cabbie várakozik, nyilván a fickó rendelkezésére. Ha a célpont beszáll, fontos, hogy maradjunk távol tőle, mert gyanút fog. Kövessük Portland View-ig, a kapitányságig, majd ha az autó megáll, szálljunk ki és osonjunk be az oldalsó ( északi ) bejáraton. Válasszuk a jobb oldali folyosót, majd sétáljunk fel a lépcsőn a harmadikra. Balra az első ajtónál van egy öltöző, odabenn egyetlen rendőr van, a bejátszásban Tony megöli gyorsan, nem hagyva, hogy lármát csapjon. Azután rendőregyenruhában jelenik meg, ez az új álca ( megtalálható: ugyanott ). Jobbra a második ajtónál van az iroda. Ott egy hangtompítós pisztolyt találunk, cseréljük le hangos megfelelőjét. Ha belép a kuncsaft és becsukja az ajtót, szereljük le. Hamar surranjunk ki az irodahelyiségből, le a lépcsőn, ki a kijáraton. 30 másodpercünk van erre a műveletre, ha nem érnénk ki ennyi idő alatt, 3 csillagot kapunk. Ha időben kiérünk, baj nélkül elvihetjük a fickó táskáját Bravos-ékhoz. A feladat elvégzéséért $500 fizetés jár.

Invázió ( Invasion )

Fido magáénak szeretne tudni egy apróságot, amit nekünk kell beszerezni. El kell lopnunk egy vadászgépet a Fort Callahan katonai támaszpontról. Fontos, hogy ide csak hatósági személyek mehetnek be "engedély nélkül", a múltkor szerzett egyenruhával ajánlott mutatkoznunk. Ezután irány Callahan Point! Ha már ott vagyunk, várjuk meg míg kinyílik a kapu, hogy bemehessünk. Az amerikai nemzet őrei kötelességüknek érzik lefoglalni a fegyvereinket, amíg a támaszpont területén tartózkodunk. Nézzünk körül odabent, sétáljunk be az épületbe, ha többet szeretnénk tudni. A harmadik emeleten van egy iroda, amit egy ott álló katona miatt lehetetlen megközelíteni Ha nincs senki a közelben, intézzük el szép csendben, anélkül, hogy lehetőséget adjunk neki a fegyver használatára. Ha kinyírtuk, szedjük össze a fegyvereit ( AK47, pisztoly ), rejtsük el, majd kukkantsunk be a helyiségbe. Ott egy térképet találunk, amely azt ábrázolja, hogy a vadászgép a garázsban van. Van egy rejtekajtó, melyen belépve kikapcsolhatjuk a riasztórendeszert. Ezután hagyjuk el az épületet és nézzük meg a garázst. Egy kis gépezettel lehet a garázsajtót irányítani, rántsunk fegyvert és lőjük szét: lám, a garázsajtó kinyílik! Kössük el a Waffen-t és tapossunk a gázra! A garázzsal szemben egy rámpa van, ha eléggé felgyorsult a gép, hajtsunk rá és minden baj nélkül hagyjuk el a támaszpontot. Körözést nem kapunk hiszen a riasztórendeszer ki van kapcsolva. Repüljünk Fido raktára felé, ami Portland Harbor-ban van. Óvatosan szálljunk le, ne üssük meg túlságosan. Mihelyst leparkoltuk a garázsban, Fido-val futunk össze, aki $3000-ral gazdagít minket a küldetés elvégzése után.

Leányrablás ( Girl's Robbery )

Fido megelégelte, hogy Joey válaszra sem méltatja, ezért úgy érzi: elérkezett a cselekvés pillanata. El kell rabolnunk Maria-t. Ehhez mindenek előtt egy Mafia Sentinel szükséges. Ha már megvan, hajtsunk vele a Leone-birtokra, ahová beengednek bennünket a kocsi miatt. A villa bejáratánál megszabadulunk a fegyvereinktől, csak a közelharci fegyver maradhat nálunk, amit rögvest le kell cserélnünk egy szamurájkardra. Menjünk be az ajtón keresztül, de csendben! Joey ugyanis tévét néz és ha túl hangosak vagyunk, előbújik barlangjából. Egy maffiózó háttal áll nekünk. Szúrjuk le! Ha mindez megtörtént ( csendben ), akkor mehetünk tovább. Egy másik szobában pornófilmet vetítenek, hat bandatag nézi. ( A film szerencsére jó hangos, de nem árt csendben maradni, a konyhában ugyanis egy meglehetősen süket háztartási alkalmazott takarít. ) Miután a konyhatündér is "elvesztette a fejét", vonuljunk félre egy szegletbe, mivel egy maffiózónak sürgősen el kell mennie brunyálni, tehát haszbálatba veszi az árnyékszéket. Használjuk ki a helyzetet és siessünk ki a verandára, ahol Maria nézelődik, a háttérben két bandatag figyeli. Mivel az ürgék alszanak, könnyedén elcsíphetjük a lányt ( aki már megbeszélte a teendőket Fido-val ). Ha az a bizonyos maffiózó még mindig odabent vajjúdik, viszonylag egyszerű dolgunk lesz. Ha a házból kiértünk, üljünk be a kocsiba és hagyjuk el a birtokot. A maffia hamarosan rájön a turpisságra és alaposan ránk cuppan, továbbá négy csillagos körözést is kapunk, emberrablás miatt. Élvezzük ki a Pay 'N' Spray garázs szolgáltatásait, majd guruljunk tovább Fido házáig. Jutalmul sok pénzt ( $5000 ) kapunk és ezzel barátunktól is el kell búcsúznunk egy időre.

Telefon: Thiago elküldi az újabb pénzösszeget ( $2450 ) és további sok szerencsét kíván.
"Try before it, you buy it! No credit? No problem! Shoot now, pay later!"

Válasz küldése