[Új] Általános társalgó

Spekulációk és beszélgetések a sorozat legújabb darabjáról.
Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2018. 04. 14. 11:22

NikitaDragovich: Semmi bajom nem lenne a GTA Online-nal, ha nem lenne ennyire elbaszva, illetve ha nem az Online fejlesztése miatt szarták volna le a GTAV singleplayer játékmódját, amiről továbbra is az a véleményem, hogy ha nem terveztek volna mellé (helyette?) egy ekkora szabású multiplayer módot, simán több figyelmet kapott volna a kiadás előtt és után is és nem lenne ennyire gyenge, mint amilyen végül lett. Rockstar69-cel meg Luszie-val nem arról beszélünk, hogy alapból szar az Online. Szimplán arról, amit előttem Luszie is elmondott, hogy ez már nem az a színvonal, mint ami a PS2-es érában volt jellemző a sorozatra. Ez már egy másik irány, amely egy másik játékosgenerációnak kedvez inkább, nem pedig azoknak, akik a kezdetektől fogva, illetőleg a csúcson kezdtek el GTA-zni. A GTAV meg sajnos valóban szégyenfolt lett, de továbbra is az a véleményem, hogy ez is egyértelműen az Online-nak köszönhető, mert az vett el minden figyelmet már a fejlesztés alatt/kiadás előtt, illetve most is a singleplayertől. Ahogy már ezerszer leírtam, nekem aztán nincs bajom azzal, hogy van multi meg hogy nagy hangsúlyt fektetnek rá. A problémám mindig is azzal volt és azzal van, hogy mindezt úgy csinálták/csinálják meg, hogy közben totálisan megfeledkeztek azokról, akik meg nem a multi miatt szeretnek videojátékozni. És ezt pont nem a Rockstar Games-től vártuk, akik a GTAV-ig mindig kivételt képeztek és kilógtak a sorból azzal, hogy a régimotorosokra is gondoltak. Teljesen igaz az is, hogy bugyuta lett a játék, mert a GTA Online már-már Saints Row szintre süllyedt a sok hülye frissítéssel. Szóval egy szónak is száz a vége, ideig-óráig jó a GTA Online, el lehet vele lenni meg eleinte, a hülye frissítések előtt még tényleg egész jópofa volt, de nem annyira, hogy miatta elhanyagolják a singleplayert és ezzel meggyalázzák az előző részek kiváló minőségét csak azért, hogy az online játékokon reggeltől estig lógó 12 éveseknek kedvezzenek, ráadásul az Online színvonala is eléggé gáz. Én személy szerint ezért tudom nagyon megbecsülni a Sony-t. Ugyan a PS4 konzolgenerációban már csináltak hülyeségeket is, amikkel nem tettek túl jót a gamereknek, de legalább ott van az a pár stúdió (Naughty Dog, Santa Monica) akiknek nem az a céljuk, hogy a dedósoknak összerakják a multiplayer játékot, hanem az, hogy az idősebb és "online multiplayer mentes" korban nevelkedett játékosokra is gondoljanak minőségi singleplayerek összedobásával, felesleges multiplayer túltolás nélkül. De ez csak az én véleményem.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2018. 04. 14. 16:31

Engem ez az "elbutítás" azért bosszant nagyon, mert szerintem egy Rockstar kaliberű játékfejlesztő cégnek nincs oka arra, hogy ilyet tegyen. Sok fiatal szereti a GTA játékokat, és? Ez mindig is így volt..de ugyanennyi húszas/harmincas/negyvenes éveiben járó ember is. Ha maradtak volna a "megszokott" vonalon, nem hinném, hogy bármivel is kisebb bevételt zsebeltek volna be. Így azt érték el, hogy a "kemény mag" tagjai közül rengetegen elhidegültek a sorozattól (legalábbis az V-től), a tizenéveseket pedig vákuumként szippantotta be ez a világ.

Múlthéten egyébként egy 8 és egy 11 éves kiskrapekkal játszottam GTA Online-on. Azaz... hát, beszélgettem velük. Nem nagyon tudták, mi hol, hány méter, de legalább jól elszórakoztak. :D

Félreértés ne essék, engem nem zavarnak a "picik",bár amikor nem tudják mit kell csinálni, és emiatt órákat cseszel el a semmire, az mondjuk bosszantó tud lenni, de nem okolom őket hiszen mi is a San Andreas meg a Vice city előtt csücsültünk 10 évesen, de ez a mérhetetlen sok kisgyerekeknek szóló gagyi tartalom egyszerűen kiábrándító. Azért a 2000-es évek játékai még nem tartalmaztak ilyen elemeket (részben persze a technológia fejletlenebb mivolta miatt)... de... akkor sem gondolom, hogy az Online-t ilyen irányba kellett volna elvinni.
"Whatever." (Ryder)

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2018. 04. 14. 17:04

Luszie: Ott a pont! Tökéletesen összefoglaltad és tovább vitted amit én elkezdtem már írni, meg amit te is fejtegettél fentebb. Régen a GTA mindenkinek szólt, de a GTA Online meg a GTAV már csak a dedósoknak. Akikkel amúgy tényleg nincs bajom nekem sem, sőt örülök, hogy a Rockstar rájuk is figyel, az ő igényeiket is igyekeznek kielégíteni, és ez dicséretes. Az viszont már nem az, sőt egyenesen felháborító, hogy mindezt úgy teszik, hogy az idősebb embereket meg szimplán leszarják és játszhatatlanná, élvezhetetlenné teszik számukra a játékot azzal, hogy a sztorit háttérbe szorítják a multit meg a sok hülyeséggel lökik. De amúgy tőlem nyugodtan vihetik ilyen hülye irányba a multit, leszarom igazából. Beugrok egy-két meccsre, versenyre aztán úgyis lépek ki és felejtem el, mert egy GTA-nál sohasem érdekelt a multi. Szóval tőlem azt csinálnak a multival, úgy alakíthatják a dedósok részére ahogy akarják... CSAK AKKOR MI ÖREGEBBEK KAPJUNK EGY JÓ, AZ ONLINE-HOZ HASONLÓAN FRISSÜLŐ ÉS FEJLŐDŐ SZTORIMÓDOT!!!
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
NikitaDragovich
Őrszem
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2011. 12. 07. 20:10
Tartózkodási hely: Bogyiszló, Tolna megye, Magyarország
Kapcsolat:

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: NikitaDragovich » 2018. 04. 15. 14:21

Elolvastam a kommentjeiteket, és eléggé érdekesnek találtam őket. Egyet is értek veletek valamiben, de azért van egy-két dolog, amit én másképp látok, mint ti. Például itt arra gondolok, hogy szerintetek miért olyan rossz a GTA V sztori módja? Általában mindig azt mondjátok, hogy az sem lett olyan jó, és lehetett volna még tovább fejleszteni. Ebben részben én is egyetértek veletek, de azért szerintem a GTA V sztori módja egyáltalán nem volt rossz, sőt egész jó volt. Persze a GTA IV sztorijához képest nagyon el van maradva, de attól függetlenül a GTA V is eléggé jó játék. Bevallom, mikor először végigjátszottam a GTA V-öt PS3-on, akkor sokkal jobban tetszett, mint a GTA IV, de aztán az idő múlásával, mikor egyre nagyobb hangsúlyt kapott a GTA Online, meguntam a GTA V-öt, és ezzel együtt megláttam a hibáit is, így pedig rájöttem arra, hogy azért a GTA IV jobb volt. Ennek talán az az oka, hogy miután végigjátszottam 100%-osan a játékot, és elkezdtem Online-ozni, teljesen kiismertem a GTA V-öt a hibáival együtt, és már nem tudott újat mutatni. Persze mindegyik GTA-játék nem fog tudni újat mutatni a többszöri végigjátszások után, de mégis az emberek újra és újra-újrajátsszák őket, de a GTA V-nél már valamiért nem volt meg ez az újrajátszási hajlam, nem is tudom, miért. Mondom én ezt úgy, hogy 3x megcsináltam 100%-osan a játékot.

Szóval igen, nem lett olyan rossz a GTA V, de a többszöri újrajátszásokkor annyira már nem élveztem a sztorit, pedig nagyon jó küldetések voltak benne! Sokkal változatosabbak, izgalmasabbak és jobbak a GTA V-ben a küldetések, mint a GTA IV-ben. És ennek ellenére mégis a GTA IV sztori jobb volt, mint a GTA V-é. Érdekes, nem? A GTA V-ben jobbak a küldetések, de mégis rosszabb a sztorija. A GTA IV-ben pedig rosszabbak (egyhangúbbak, unalmasabbak) a küldetések, de mégis jobb a sztorija. Talán azért, mert a GTA IV története sokkal jobban meg volt írva, és a város is sokkal jobban élt, mint a GTA V-ben. De egyébként a GTA V-nek is egész jó a története, csak sajnos eléggé rövid, és a többkarakteres megoldás miatt nincs olyan sok idő megismerni igazán a főszereplőket, és ezzel együtt pedig a többi mellékszereplőt sem. A GTA IV-ben ilyen téren sokkal jobban voltak megoldva a főszereplők, például GTA IV, TLAD és TBoGT. Sokkal jobban bele tudtam élni magamat a szerepükbe, mint úgy, hogy egyszerre három karaktert kaptam egy játékban. És talán emiatt nem is bánom igazán, hogy nem kapott sztori DLC-t a GTA V, mert ezt a három karaktert már nemigen lehetett volna tovább bontani. Az alapjáték teljesen lezárta a GTA V-öt, és ez így volt helyes. Nem kellett azt már tovább húzogatni, meg boncolgatni DLC-kkel.

Mellesleg szerintem a GTA IV és a GTA V minden hibájuk ellenére nagyon jó játékok! A GTA IV-nek és a GTA V-nek is megvannak a maguk hibái/hiányosságai. Például a GTA IV-ben sokkal kisebb a térkép, kevés benne a melléktevékenység, nem lehet benne autókat tuningolni, nem lehet benne autókat vásárolni, és nem is nagyon tudod elkölteni benne a pénzedet, de mégis a története csodálatos; egy kész mestermű! Ezzel szemben a GTA V története nem annyira rossz, de nem is annyira jó. Rossz benne az AI, a törésmodell, a fizika, a harcrendszer, és még sok minden más, de mégis nagyon sok benne a melléktevékenység, autókat tuningolhatunk és vásárolhatunk benne, illetve végre el tudjuk költeni a pénzünket. Ugyanakkor nagyon nagy hibája, hogy Los Santos üresnek érződik, és kevés benne a beltér. A vidéki terület pedig nincsen rendesen kihasználva, és sajnos a jóféle mellékküldetéseket és melléktevékenységeket kivágták a játékból, pedig azokkal sokkal jobb lehetett volna. Mindegy, ennyit erről.

Igazából lehetne még folytatni, de erre most nekem nincs időm. Majd egyszer írok egy hosszú cikket, amiben összehasonlítom a GTA IV-et a GTA V-tel. Természetesen mindkettőnek ki fogom hangsúlyozni az erősségeit és a gyengeségeit részletesen.

Amúgy végszóként megkérdezném tőletek, hogy ti miért gondoljátok hiányosnak a GTA V-öt? Mi vele a bajotok? Miért érzitek úgy, hogy kevés figyelmet kapott az Online-nal szemben? Mi a baj a sztori móddal? Miért tekintettek a GTA V-re úgy, mint egy szégyenfoltra? Kíváncsi vagyok rá, úgyhogy osszátok meg velem a véleményeteket.
„Az élet bonyolult. Embereket öltem. Embereket csempésztem. Embereket adtam el. Talán itt a dolgok másképp alakulnak majd.” -Niko Bellic

Avatar
Arminho
Vinewoodi sztár
Hozzászólások: 1737
Csatlakozott: 2013. 11. 01. 21:55
Tartózkodási hely: Vice City

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Arminho » 2018. 04. 15. 16:48

Elolvastam az előttem lévő kommentrengetet, úgyhogy most már én is hozzászólok. Az V története való igaz nem lett olyan kiemelkedően jó, fordulatos és érzelemmel teli, mint a IV-é, azonban ez nem azt jelenti, hogy rossz lett. Nikitával itt egyetértek, kicsit rövid lett, és a 3 főszereplős megoldás miatt nem igazán jutott idő a karakterek egyéni megismerésére és a többi szereplőre sem. Így is, az V érdekes és szórakoztató lett, de abban egyet kell értenem, hogy nem lett jobb a IV-nél, viszont egy GTA sztorinak abszolút megállja a helyét. Azért jegyezzük meg, hogy egy kitűnő történet után nehéz olyat alkotni, ami kielégíti elvárásainkat, és ezért is tűnhet gyengének az V cselekménye. Hogy maga az egyjátékos mód miért lett gyenge és elhanyagolt, azt nem tudom. A küldetések (beleértve a mellékfeladatokat is) sokkal változatosabbak. Ugyan néhany olyan szabadidős tevékenység, mint a bowling vagy a biliárd kimaradt, de helyettük bekerült a tenisz, a mozizás, a vadászat és a golf újdonságként. Ezen felül tuningolhatunk autókat (sőt, akár netről vehetünk is), tőzsdézhetünk, ingatlanokat vásárolhatunk. Ezek mind újdonságok a IV-hez képest. És akkor nem is beszéltem a lőtérről, a versenyekről és a triatlonokról. A bejárható terület is sokkal nagyobb és változatosabb, mint a IVakkor Egy szó, mint száz, az V egyjátékos módja játékmenet szempontjából jobb lett, mint a IV-é. Ha az Online nem is jött volna ki az V mellé, még úgyis simán megállná a helyét a GTA-k között, és akkor mév lehet, hogy keveset mondtam.

Sokan hajtogatjátok, hogy a single player elhanyagolt lett az Online miatt. Ha ezt most csak azért mondjátok, mert nem jött ki DLC, akkor ez elég nevetséges. Mivel tudták volna az egyjátékos módot jobbá tenni, miután kiadták a játékot? Azt meg ne mondjátok, hogy nem dolgoztak eleget rajta, mert szerintem 5 év több, mint elegendő. Szóval, ebben nem értek egyet veletek. Abban viszont egy szintig igen, hogy az Online az utóbbi időkben kicsit eltért az eddigi megszokott témájától. Való igaz, a repülő autók és egyebek nem éppen GTA-ba illők. Viszont emlékezzetek csak vissza, mi volt az Online-nal eleinte. Contact Mission-ön és a szokásos játékmódokon kívül sok mindent nem tudtál csinálni. Azóta mennyi tartalom érkezett! Ennyi lehetőséggel, játékmóddal és tartalommal ellátott multit egy játék nem tudott felmutatni, ráadásul mindezt teljesen ingyen. A többi multi hol van ilyen téren?
Nem GTA-s? Ha nem, hát nem, de erre csak azt tudom mondani, hogy ha nem tetszik, nem kell játszani. Azt mondjátok, hogy elfordultak a régi játékosoktól, és a fiatalabb generációra koncentráltak az ilyen témákkal. De ez megint nevetséges, ha csak a multira gondoltok, mert a régebbi részeknek rendes multija sem volt. Milyen témától fordultak el akkor, kérem szépen? Akinek nem tetszik az Online, az ne játszon vele, nem kötelező, ha eddig elvoltak az "öreg motorosok" multi nélkül, akkor szerintem most is ellesznek.
Well look who's back

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2018. 04. 15. 18:59

NikitaDragovich írta: miért gondoljátok hiányosnak a GTA V-öt? Mi a baj a sztori móddal?
Igazából ezt is már megbeszéltük rengetegszer, de kiemelek néhányat:

-maga a story rossz. :D Oké, a GTA játékok nem a jó történeteikről híresek, de ez eddig messze a legbénább story, amit eddig kreálni tudtak.
-3 karakter (és ennek erőltetése)
-béna küldetések
-agyonkönnyített játék
-agyhalott NPC-k/AI

NikitaDragovich írta:Miért érzitek úgy, hogy kevés figyelmet kapott az Online-nal szemben?
Miért... te nem érzed úgy?
NikitaDragovich írta:Miért tekintettek a GTA V-re úgy, mint egy szégyenfoltra?
Igazából már mindnyájan kifejtettjük ezt is, szóval itt annyit tennék csak hozzá: A GTA V-ben benne maradt rengeteg lehetőség, amit nem aknáztak ki. Egy GTA V-nél mindenki azt gondolta majd, hogy akkorát villant a játék, mint a SA-nál, hogy a változatos világhoz változatos lehetőségek és megannyi szórakozás érkezik majd. Hát....az V egyértelműen korszakalkotó az újításait tekintve, de... engem nem köt le ez a rész. Az a néhány dolog, amit fentebb felsoroltam, nem sok kedvet adott ahhoz, hogy kivigyem 100%-ra a játékot. (Na, ennek ellenére valamikor meg lesz csinálva, de csak halogatom, mert nem érdekel annyira...)


Arminho írta: Egy szó, mint száz, az V egyjátékos módja játékmenet szempontjából jobb lett, mint a IV-é.
Mindenkinek más a véleménye, enyém különbözik a tiedtől. Nekem számít pl az, hogy a küldetéseknek mennyi értelme van a story szempontjából, és hogy az AImennyire intelligens. (Egyébként nem tudom, most miért a IV-hez hasonlítgat mindenki xD], de meg kell jegyezni, hogy ott taktikázni kellett pl, hogy ne hallj meg egyes küldetések során. Itt meg ....?
Arminho írta: Azt mondjátok, hogy elfordultak a régi játékosoktól, és a fiatalabb generációra koncentráltak az ilyen témákkal. De ez megint nevetséges, ha csak a multira gondoltok, mert a régebbi részeknek rendes multija sem volt.

Ezzel a multis résszel nem tudom mit akarsz mondani. Pont ezt mondom, hogy az Online a tizenéves korosztálynak kedvez a tartalmaival. (Nem mind, de elég sok). Amelyik részben nem volt Online, azt általánosságban komolyabban vették az emberek. Ennyi.


Valahogy megint beindult az "utálom a GTA V-t áradat". Nem tudom ki indította el, ha én voltam, sajnálom. Ezeknek a "vitáknak" úgy sincs értelme, mindenkinek megvan a véleménye a játékról. Egyeseknek nem ez a rész lett a szíve csücske, másnak meg igen. :) Nem érdemes ennek a dolognak nagy figyelmet szentelni.
Egyikőnk sem mondta azt, hogy ez egy rossz játék, csak csalódottak vagyunk. Ettől még egy nagyon jó játék lett, csak nekünk tetszik kevésbé. :) Pont.
"Whatever." (Ryder)

Avatar
totyak
Díler
Hozzászólások: 900
Csatlakozott: 2010. 03. 07. 17:46
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: totyak » 2018. 04. 15. 19:17

Én mindig úgy vagyok vele, hogy az aktuális epizód a kedvencem a sorozatból, de azért már várok egy új részt. Jelen állás szerint még évekig várhatok, de a GTA V meg már kevés nekem, az onlinet is nagyon meguntam. Néha van egy-egy jó frissítés, de többnyire nekem kár halott a játék. Singlet 3x végigjátszottam, 1x 100%-ra. A GTA V életének további meghosszabbítását én most is a két hiányzó városrész játékhoz adásában látom, de erre nulla esély van már.
[color=#BF0000]A teljes Grand Theft Auto IV széria kijátszva 100%-ra és minden achievement megszerezve.[/color]

[url=http://www.kephost.com/view3.php?filena ... m8hjgn.bmp]Minden 100%[/url]
[url=http://www.kephost.com/view3.php?filena ... sl187w.bmp]Összes Achievement[/url]

Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3670
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2018. 04. 16. 08:44

Na, először is én szeretném leszögezni, hogy szerintem nem hanyagolták el a singleplayert a multihoz képest. Nem tudom mi ez a mánia sokaknál, de az egy adott dolog, nem kell azt frissítgetni, korábban sem tették.

Én nem leszek álszent, őszintén szólva magasról leszarom, hogy milyen a története egy GTA-nak meg úgy általában egy játéknak, szerintem manapság kicsit túl van lihegve ez a dolog. De én így is azt mondom, hogy a GTA IV küldetéseit jobban szeretem. Az V-ben ugye nagyon a rablásokra helyezték a hangsúlyt, mikor ezt hájpolták úgy voltam, hogy fasza lesz, biztos nagyon profin lesz kidolgozva. Hát tévedtem... Annyira röhejesek, hogy az már fáj. Ez a Paleto Score-nál csúcsosodik ki igazán. Megcsináljuk a nagy profi előkészületeket és egy ormótlan nagy darálás lesz a vége. A kedvencem mikor a két karaktert fel kell kapni a búldózerrel. Ők egy nagy idétlen páncélruhával védik magukat, közben meg Franklin mindenféle védelem nélkül ül a körbeüvegezett fülkében. Vicc az egész. :D

Na mindegy, összeségében végig lehet tolni, ha nem próbálsz értelmet keresni a dolgokban még egész jó is lehet. De ami igazán fáj, az az elbaszott free mode. 3x játszottam ki a játékot 100%-ra, de nem azért, mert annyira jó, hanem azért, mert egyszerűen nincs mit csinálni a sztori után a játékban. A fizika szar, az AI szar, a vezetés szar, a játéktér rendkívül élettelen. Sokan említették az autó meg az ingatlan vásárlást... Hát... Az is eléggé el lett cseszve. Pl nem lehet megvenni az összes autót, mert egyszerűen nincs hely a garázsban. Az ingatlan vásárlás meg megint a vicc a kategória. Nem tudom mi a szórakoztató abban, hogy oda mész egy épülethez (amibe be sem tudsz menni), nyomsz egy gombot és aztán orrba-szájba traktálnak béna, egy kaptafára készült küldetésekkel. Egyébként itt sem lehet elköteni a pénzed. Ha kimaxolod a tőzsdézést, ugyanaz lesz, mint a többi GTA-ban.

Nekem meg az Online-nal nincs bajom, sőt úgy gondolom, hogy az mentette a GTA V-öt. Nekem csak az nem tetszik, hogy ilyen gyerekes irányba vitték el, de szerencsére ez többnyire ellehet kerülni azzal, hogy nem játszol ezzel a tartalmakkal, de azért akkor is fájó. Ezt a "Ha nem tetszik, akkor nem kell vele játszani" szöveg azért hanyagoljuk már. :D Azért GTA rajongóként nem ilyen egyszerű, sőt jó is az, ha sokat pampognak az emberek, mert ebből a Rockststar is tanul, mivel figyelik a nagyobb nemzetközi fórumokat.
Gyenge napok vannak...

Avatar
NikitaDragovich
Őrszem
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2011. 12. 07. 20:10
Tartózkodási hely: Bogyiszló, Tolna megye, Magyarország
Kapcsolat:

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: NikitaDragovich » 2018. 04. 17. 23:15

Fú, ezeket tök jó volt elolvasni, de tényleg. :D Eléggé vegyes vélemények születtek, de én mindegyikkel egyetértek részben. Elég érdekes ez igazából, mert mindenkivel egyetértek egy kicsit. Sok igazság van a mondandótokban, és én igazából nem is nagyon tudok ezzel vitatkozni, mert igazatok van. Ugyanakkor van egy-két dolog, amit azért mégis hozzá szeretnék még fűzni ehhez a témákhoz.

Először is, mint ahogyan már az előbb is említettem, a GTA V egy nagyon jó játék lett, minden hibája és hiányossága ellenére is! Számomra a GTA IV és a GTA V egy szinten vannak. A GTA IV kiemelkedő a történetéről, a hangulatáról, az atmoszférájáról, a jó szereplőiről, aztán ott van még a kiváló harcrendszer, fizika, autótörés, NPC-k, sok bejárható beltér, stb. Ezzel szemben a GTA V kiemelkedő a hatalmas területéről, a tenger alatti világáról, a nagyon sok melléktevékenységről, a jó grafikájáról, az FPS-módjáról, a gyönyörű, vidéki tájairól, a sokszínű állatvilágáról, a változatos és izgalmas küldetéseiről, az autótuningolásról és vásárlásról, a megvehető ingatlanokról, a tőzsdézésről, és még sorolhatnám. Szóval szerintem mindkét játék nagyon jó lett, mert mindkettőnek megvannak a maga pozitívumai és negatívumai. Mondjuk, talán nem lett volna rossz, ha a GTA V sztori módja egy kicsit több küldetést kapott volna, és bizonyos küldetéseknél lehetett volna választani, hogy két adott személy közül melyiket ölöd meg, és ez hatással lett volna a sztori további részére (hasonlóan a GTA IV-hez).

Egyébként szerintetek miért lett a GTA V világa (városi és vidéki rész) üres? Miért érzitek élettelennek? Miért van ez? Csak azért kérdezem, mert az itteni NPC-k látszólag élik a mindennapjaikat úgy, mint a GTA IV NPC-i Liberty Cityben. Jó, lehet, hogy a GTA V-ben kicsit butábbak lettek az NPC-k, de szerintem megállják a helyüket a GTA IV NPC-i mellé, mert ők is élik a mindennapi életüket. Épp ezért merült fel bennem az a kérdés, hogy miért érzitek élettelennek a GTA V világát. Mondjuk, talán ennek az lehet az oka, hogy a GTA V régebbi változataiban az utcákon kevés volt az NPC, az állatok meg a járművek, ugye? De ez a hiba szerencsére javítva lett az új változatokban, mert ott az egész város tele van NPC-kkel, új állatokkal és egy csomó járművel.

Amúgy Feri kommentjére válaszolva, szerintem az ingatlanvásárlás teljesen jól lett megcsinálva a GTA V-ben, hiszen az előző részeiben is ilyen volt az ingatlanvásárlások és azoknak a küldetéseik is. Ráadásul az előző GTA-kban sem tudtál bemenni az ingatlanjaidba, csak egy-két kivétellel. Például a San Andreasban és a Vice Cityben az autóboltok és egyéb épületek, de a nagyobbik része mégis bejárhatatlan volt. Bár nem biztos, hogy erre jól emlékszem, mert már régen játszottam a régi részekkel.

Végül pedig az Online-hoz fűznék hozzá egy-két dolgot. Én teljesen egyetértek Arminhóval, mert ő kiemelte a lényeget. Az utóbbi időben tényleg nagyon sokat fejlődött a GTA Online, és tényleg tele lett érdekes tartalmakkal! Ez leginkább akkor történt meg, miután a Rockstar úgy döntött, hogy nem ad ki új frissítéseket a régi konzolokra, és szerintem ez egy helyes döntés volt, mert a PS3 és az Xbox 360 már amúgy sem bírták el a GTA V-öt/GTA Online-t. Ez mindenképpen jó döntés volt, mert az új konzolokon sokkal jobb GTA Online-ozni! Nagy kár, hogy Daninak nincsen jó véleménye a GTA Online-ról, pedig ha kipróbálná az új változatát, biztosan tetszene neki! Én is így voltam ám ezzel, mielőtt még nem vettem meg PS4-re, de miután meglett a játék, rájöttem, hogy a GTA Online nagyon jó új konzolokon! Sokkal jobb, mint a régebbi változatai! Az meg a másik pozitívum, hogy ingyenesek a frissítések, és rengeteg benne az új tartalom/küldetés. Olyan sok új küldetés van benne, hogy valószínűleg nem fogom tudni megcsinálni az összeset, pedig tervem volt kifullozni maximumra a GTA Online-t, csak hát bizonyos küldetések eléréséhez nagyon sok pénz kell (bunker, hangár, vállalat, stb). Szerencsére 2 nap van már csak vissza a napi küldetésekből, és akkor mindkét karakteremmel félmillió dollárt fogok kapni, és akkor majdnem 2 millió dollárom lesz, amit természetesen az új Heistek kipróbálására fogok elkölteni. ;)

Ennyi lett volna. Végszóként még annyit (válaszolva Luszie-nek), a GTA V-ben nagyon jók, változatosak, akciódúsak és izgalmasak a küldetések; egyáltalán nem bénák. ;) Ezen kívül szerintem nem a GTA V-nek lett a legbénább a sztorija, hanem a GTA: Liberty City Storiesnak. Hidd el, Luszie, a GTA V-nek egész jó a története, még ha nem is lehet a GTA IV mellé tenni ilyen téren. :P
„Az élet bonyolult. Embereket öltem. Embereket csempésztem. Embereket adtam el. Talán itt a dolgok másképp alakulnak majd.” -Niko Bellic

Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3670
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2018. 04. 18. 07:35

Az előző részben nem így voltak megoldva a vállalkozások. Ott lenyomtál egy adott küldetést sort és békén hagytak. Itt meg állandóan csesztetnek. Nem értem, hogy ezt az egész vállalkozós dolgot hogy lehet pozitívumként említeni. Nem értem, hogy mi a szórakoztató abban, hogy odamész egy üzlethez, megnyomsz egy gombot és oda lesz egy csomó pénzed. Kb egy délután alatt megcsinálták az egészet, érződik rajta, hogy az utolsó pillanatban rakták bele, csak azért, hogy elmondhassák, hogy van benne ilyen is. Az meg oké, hogy a korábbi részekben sem lehetett bemenni, de a San Andreas és az V között eltelt 9 év, valami fejlődést illet volna felmutatni.
Gyenge napok vannak...

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2018. 04. 27. 19:27

NikitaDragovich: Elolvastam a kommentjeidet, és végül is arra a következtetésre jutottam, hogy az első kommentedben, amiben reagáltál a véleményeinkre-hozzászólásainkra, feltettél pár kérdést, amire ugyanakkor te magad megadtad a válaszokat ugyanabban a kommentben. Mi - vagy legalábbis én - pont ugyanazért érzem gyengének, kihasználatlannak, szégyenfoltnak a GTAV-öt, mint amiért te is. Szóról szóra leírtál egy csomó dolgot, amit mi is hajtogattunk, és ami miatt rossznak, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy az előzetes elvárásaimhoz képest rossznak tartom a GTAV-öt. Mindent leírtál, ami baj a GTAV-tel, csak szerintem rád a pozitívumok jobban hatottak annál, hogy a velük szemben lévő negatívumok alapján bíráld el a játékot. :D Az ingatlanvásárlással egyébként nekem sem volt különösebb bajom. Szóval szerintem mi nagyjából ugyanarról beszélünk. Szerintem te is tisztában vagy azzal, miért érzem üresnek a GTAV-öt, mert azok alapján, amit az első kommentben írtál, valahol te is annak érzed, ahogy én is. :D Szóval ja, lényegében nekem is az a véleményem, hogy a GTAV-nek meg a IV-nek is megvannak a maga előnyei-hátrányai. Amúgy én emlékeim szerint sosem tartoztam abba a táborba, ami a GTAV-öt a GTAIV-gyel szemben hasonlítgatta és az utóbbit hozta ki győztesen. Nekem minden hibája ellenére jobban tetszett a GTAV singleplayer módja, mint a GTAIV rohadt unalmas küldetései. Én a GTAV-öt mindig is önmagával szemben kritizálom, illetőleg a saját, személyes elvárásaimmal szemben. Ezekkel szemben lett vérszegényebb a GTAV annál, mint amennyire kellett volna. A GTAIV-re a sztoriban meg pár dologban leszámítva szerintem köröket ver, én legalábbis jobban szerettem. Nekem azzal van a gondom és azzal volt mindig is, hogy a GTAV jobb is lehetett volna ennél - amit te is mondtál egyébként, ha visszaolvasod a kommenteket. ÉS bizony minél többet játszom a God Of War-ral, annál inkább tudatosul bennem a korábbi véleményem, miszerint ha túltolják a multiplayert, akkor a singleplayer kevés figyelmet kap és ezért nem lesz olyan jó egy játék. Az új GOW-ban nincs multi, és láss csodát, ezerszer jobban, logikusabban, hibamentesebben, tartalmasabban, látványosabban működik a játék, mint a GTAV esetében. Szóval egy szó mint száz, teljesen jó játék a GTAV, csak vannak olyan bosszantó hibái, amik szerintem lényegében elkerülhetők lettek volna, ha az új GOW-hoz hasonlóan itt is jobban rákoncentrálnak a sztorira is nem erőltetik, illetve nem tolják túl ilyen mértékben a multit. Okosabb lenne, ha a cégek meg kiadók eldöntenék, hogy csak sztori vagy csak multi, mert ez olyan mértékben, hogy mindkét tábor igényeit maradéktalanul kielégítsék, látszólag nem megy. De ez csak az én véleményem.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2018. 04. 27. 20:36

dani.szentgali írta: A GTAV is a ritkasága meg a népszerűsége miatt még mindig embertelenül drága ahhoz képest, hogy egy lassan öt éves
Ritkasága? Mindenhol lehet kapni. :D
Az Online miatt tartja az árát.. Prevgenre 3 ezrekért lehet már kapni. :D
"Whatever." (Ryder)

Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3670
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2018. 04. 27. 21:29

Max használtan. :D A Rockstar játékok mindig is ilyenek voltak, lassan megy le az áruk.
Gyenge napok vannak...

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2018. 04. 28. 10:00

Tudom, hogy lassan megy le az áruk.

Hát aki prevgenre megveszi újan a GTA V-t, az magára vessen. Pénzkidobás egy az egyben. A multi halott, single-özni meg lehet nextgenen is.

Szerintem a használt 3-4 ezer forintos ár eléggé sokatmondó... :D Ennyibe kerül a IV, az SA és a többi rész is (többé kevésbé).

Tehát hangsúlyozom: az Online sokat dob/csökkent az áron. Bár a játék nem drágább a többi résznél. A GTA IV sem volt olcsóbb, mikor 4-5 éves lett. Az SA-ról meg ne is beszéljünk.
"Whatever." (Ryder)

Avatar
NikitaDragovich
Őrszem
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2011. 12. 07. 20:10
Tartózkodási hely: Bogyiszló, Tolna megye, Magyarország
Kapcsolat:

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: NikitaDragovich » 2018. 04. 28. 10:35

Szerintem a PS3-as és az Xbox 360-as GTA Online nem halott, mert még mindig játszanak vele. Biztos vagyok benne, hogy még most is sokan tolják az Online-t régi konzolokon.
„Az élet bonyolult. Embereket öltem. Embereket csempésztem. Embereket adtam el. Talán itt a dolgok másképp alakulnak majd.” -Niko Bellic

Válasz küldése