[Új] Általános társalgó

Spekulációk és beszélgetések a sorozat legújabb darabjáról.
Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2019. 10. 26. 06:40

Igen, azt tudom, de az Editor-os trófeák eléggé érdekesek, és már csak ez hiányzik onnan, szóval úgy voltam vele, akkor megcsinálom azt is. :)
"Whatever." (Ryder)

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2019. 11. 03. 18:12

Kitoltam 100%-ra a játékot, egy korszak lezárult. Írnék az élményeimről. Vegyesek, bár összességében pozitívak.
Nézzük, a GTAPlace alapján ez a 100% feltétele a GTAV-höz (http://gtaplace.hu/cikkek/gta-v/982/100-feltetele)

-Teljesítsd a 69 sztori küldetést
-Végezd el a 20 Franklinhez kötődő idegen és balfék küldetést (Strangers & Freaks)
-Teljesíts legalább 14 véletlenszerű eseményt (Összesen 57 van)


Ezek könnyűek. A story-hoz annyit fűznék hozzá, hogy lapos, nincs értelme. A küldetések eléggé egy kaptafára mennek. Sokszor untam a feladatokat, mert a játék közepétől jellemzővé válnak a fél órás küldetések, de csak azért, mert mindhárom karakterrel játszani kell... de ettől még nem feltétlenül lettek számomra élvezhetőbbek. A strangers & freaks küldetések izgalmasabbak (valamiért emlékeztetnek az RDR2-es stranger küldetésekre... Hasonló figuráknak kell segíteni :D)

-Szerezz medált a repülőiskola feladataiban (Flight School)
-Szerezz 3 medált a lőtérben minden kategóriában
-Ejtőernyőzés
-Nyerj medált a utcai versenyeken (Street Races)
-Nyerd medált a triatlonokon
-Szerezz medált az offroad versenyeken
-Nyerj medált a vízi versenyeken
-Játssz golfot 9 lyukon át, és végezz par alatt vagy azzal egyenlővel
-Nyerj dárcban
-Csikarj ki egy privát táncot a sztriptízbárban


Ezek nem nehezek többségében. Az ejtőernyőzést azt hittem, utálni fogom, de élveztem. A street race-nél nekem az utolsónál (a motorosnál) azért meggyűlt a bajom, a pálya is eléggé "nem motornak való" volt, plusz itt csak a leggyorsabb motorokkal lehet versenybe szállni, Franklin motorja itt nem ért semmit.
A triatlonok is nagyon könnyűek voltak, de azért remélem sokat csuklik annak a személynek az anyukája, aki kitalálta, hogy legyen fél órás triatlon is.. Az x már füstölt a verseny végére.... :D
A golf volt az utolsó feladat, amit hátrahagytam, utáltam. Ezzel lett meg a 100%. Valójában nem volt nehéz, csak néhányszor próbáltam meg, de mindig 1-2 ütésen múlott a par, ezért hagytam, azért ma másodjára meglett. De nem lettünk jóban így sem. :)

-Gyűjts be 30 űrhajóalkatrészt
-gyűjtsd össze a 30 nukleáris hulladékot
-Találj meg 50 levéldarabot
-Repülj át 25 híd alatt (Összesen 50 van)
-Teljesíts 25 különleges ugratást (Összesen 50 van)
-Teljesíts a 8 Knife Flightot (összesen 15 van)
-Vásárolj 5 ingatlant
-Vegyél egy autót interneten keresztül
-Játssz Choppal
-Teljesíts egy Booty Callt
-Vedd igénybe egy örömlány szolgáltatását
-Rabolj ki egy boltot
-Látogass el a moziba
-Lógj a haverokkal


Ennek fele olyan, hogy a játék során vagy így, vagy úgy, de teljesíted őket. Így külön nem írnék róluk. Inkább a "gyűjtögetős" feladatokra térnék ki (nálam az is gyűjtögetés, ahol nem konkrétan "gyűjteni kell", hanem mondjuk stunt jump-okat teljesíteni... mert, tulajdonképpen ott is a sikeres jump-okat "gyűjtöd", szóval, én egy kalap alá veszem őket)

30 űrhajóalkatrész:

Nem túl vészes, de mivel búvárkodni kell, így sokszor megesett, hogy Mike továbblökte magát a tengeralattjáró-darabokon. Aztán az is szomorú, hogy a nő valójában átver bennünket, tehát semmi jutalom nem jár a szenvedésért... De hát a GTA nem GTA rafinált, senkiházi karakterek nélkül. :D

30 nukleáris hulladék:


Hát, rettentően utáltam. A tengeralattjáró hihetetlenül lassú... Nagyon sok felesleges idő ráment. Viszont mókás volt használni a bemérő applikációt küldetésen kívül is. Az mondjuk tetszett benne hogy ehhez nem kellett külön guide, hogy meglegyen az összes, mert az applikáció nem engedi, hogy kihagyd bármelyiket is.

50 levéldarab:


Gyűjtése volt az átlagosnak érdekesebb vagy rosszabb, a mögötte levő story és utána levő küldetés viszont izgalmasnak ígérkezett. Azt hiszem, itt volt néhány, ami nehezen megközelíthető helyen volt, akkor picit megakadtam a gyűjtésben.

[megj: összegyűjtöttem Online-ban az akciófigurákat és a póker lapokat. Mindkettőt nagyon élveztem. A bábuk kevésbé, de a póker lapok eléggé el voltak dugva, ami tetszett. A lapokra (?) például fél napom ráment, pedig nincs is belőle 100 darab. Sokszor addig felfedezetlen helyre kellett elmenni, helikopterrel... Ezek nehezebb volt összegyűjteni, mint a single-ban megtalálható gyűjtenivalókat.]

25/50 under the bridge:

A 100%-hoz csak 25 kell (ami simán teljesíthető), a trófeához az összes, azaz 50, az azért már nehezebb, mert direkt úgy van összerakva, hogy néhány híd alatt csak a legkisebb helikopterrel/repülővel lehet átrepülni. Ezekhez kellett ügyesség, de összességében a 25-t nem vészes végrehajtani.

25/50 stunt jump:

Itt szintúgy mint a hidas kihívásnál, 25-t kell teljesíteni a 100%-hoz, de valójában 50 van a játékban, és azért trófea is jár. Hát... Azt tudom elmondani, hogy a 25-t nem nehéz megcsinálni, mert az 50 ugratásból nagyjából 20-25 olyan, amit elsőre meg lehet csinálni, még olyan 10 darab van, ami néhány próbálkozáson belül sikerül, és a maradék kb 15-20 olyan, hogy jó néhányszor neki kell lendülni, hogy sikerüljön. Én ezeket nem szeretem csinálni egyik GTA játékban sem, szerintem itt volt a legnehezebb, a korábbi részekben ezt könnyebbnek éreztem. Itt volt néhány, ami nagyon meg volt nehezítve. Meg itt feltétel az ugratások teljesítésénél, hogy adott helyre kell érkezni, és mindig összkerékre. Ez néha azt jelenti, hogy elég lassan kell a rámpára ráhajtani, mert 50 méterrel kell csak elé megérkezni, de van, amikor elég nagyot kell repülni. Mindenesetre, az 50 azért tud idegtépő lenni, de a 25 teljesítése nem nehéz. Gyors mentéseket itt érdemes használni, de szerencsére ritkán volt rá szükségem.

8/15 knive flight:


Anyám... Miért kell ilyet belerakni egy GTA-ba? :D Nagyon utáltam ezt. Szerencsére nem kellett sokszor meghalnom, mert olvastam egy trükköt, miszerint a repülős iskola "Loop loop" feladata során a checkpoint-ba belerepülve ignorálni lehet a feladatot, és ha akkor knive fliht-ozol, akkor nem kell gyors mentéseket használni (mert sajnos elég lassan tölt be a játék, így azért ezt mérlegelni kell, megéri-e), hanem lehet a Mallard-dal próbálkozni. Az egyébként egy megbízható repcsi, szerettem vele menni.
Annak ellenére, hogy azt hittem, sosem lesz meg, azért könnyebbnek mondanám, mint a golf-ozást, vagy a stunt jump-okat... :D Legalábbis nekem ez könnyebb volt. 1-2 volt csak nehezebb, de azt is 4-5. próbálkozásra meg lehetett csinálni. Ezeken a feladatokon egyébként mindig látszódik, hogy van néhány, amit csak a legkitartóbbaknak szánnak a készítők... :D de aki "csak" a 100%-ra megy, és nem a platinára, attól nem veszik el ezt a lehetőséget.



Egyébként a játéktól nem köszönök el, mert a platina trófeához még kell a 70 gold medál-os acsi, és a 30 platinum award-os is. (Egyébként egyik sem nehéz, csak előbbi eléggé időigényes, de már belekezdtem egyébként.)

Még most megcsinálom a "The Last One"-t, mert az egy könnyű Strangers&Freaks, amit goldra nem nehéz megcsinálni, akkor pedig -1 küldetést kellene aranyra "javítanom" a későbbiekben, plusz ez a küldetés előfeltétele annak, hogy Director mode-ban fel tudjam oldani Bigfoot-ot, ezért mindenképpen meg akarom csinálni.


Bár nem elemeztem ki igazán részletesen a játékot, ezért nem láttok bele teljesen, mit gondolok róla, de olyan 7,5-8/10-re értékelem. Összességében pozitív csalódás mind a single mind a multi, de azért messze nem az "igazi GTA élmény" számomra. A személyes listámon az alábbi helyen áll:
1. GTA SA
2. GTA IV
3. GTA V
4. GTA VC (itt azért gondolkodtam, hogy az V-tel megcseréljem-e, de végülis jó lesz így.)
5. GTA III
"Whatever." (Ryder)

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2019. 11. 13. 16:49

Gratulálok! :)

Nekem a küldetések amúgy jobban tetszettek, szerintem nem voltak olyan unalmasak, a GTAIV-ben számomra sokkal inkább volt jellemző, hogy egy kaptafára épültek a feladatok. Itt szerintem pont változatosabbak lettek valamiért, bár azzal nehezen lehetne vitatkozni, hogy a sztori egy rakás szar lett.
A többi dologgal nagyjából egyetértek. Én leginkább amiatt voltam csalódott, hogy nagyon látszott hogy a GTAV-öt eleve inkább az Online miatt készítették el, azt is inkább csak az új konzolokra és PC-re, emiatt lett gyengébb mint a legtöbb GTA. Sok dolgot nem gondoltak át, mivel a kezdetektől fogva inkább csak az Online és az arra épülő mikrotranzakciós modell volt betervezve, illetve a térkép is sokkal inkább ezt hivatott kiszolgálni, semmint az egyszemélyes módot. Remélem, a következő résszel már nem csinálják ezt, bár az RDR2 példája igencsak biztató.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3670
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2019. 11. 13. 21:06

Nem volt ez egyértelmű, hogy a GTA V-nél az Online-ra fókuszáltak meg a mikrotranzakcióra. Az első frissítés tartalmai konkrétan ingyenesek voltak, de utána sem jöttek olyan drága cuccok. Szóval ők sem tudták, hogy ekkora siker lesz. Azt meg végképp nem értem, hogy a térkép az Online-hoz készült. :D
Gyenge napok vannak...

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2019. 11. 14. 08:06

dani.szentgali írta:
2019. 11. 13. 16:49
Gratulálok! :)

Nekem a küldetések amúgy jobban tetszettek, szerintem nem voltak olyan unalmasak, a GTAIV-ben számomra sokkal inkább volt jellemző, hogy egy kaptafára épültek a feladatok. Itt szerintem pont változatosabbak lettek valamiért, bár azzal nehezen lehetne vitatkozni, hogy a sztori egy rakás szar lett.
A többi dologgal nagyjából egyetértek. Én leginkább amiatt voltam csalódott, hogy nagyon látszott hogy a GTAV-öt eleve inkább az Online miatt készítették el, azt is inkább csak az új konzolokra és PC-re, emiatt lett gyengébb mint a legtöbb GTA. Sok dolgot nem gondoltak át, mivel a kezdetektől fogva inkább csak az Online és az arra épülő mikrotranzakciós modell volt betervezve, illetve a térkép is sokkal inkább ezt hivatott kiszolgálni, semmint az egyszemélyes módot. Remélem, a következő résszel már nem csinálják ezt, bár az RDR2 példája igencsak biztató.
Hát, persze... attól függ, mihez viszonyítunk. De azért ha rangsorolni akarom magamba a GTA-k között az V-t, akkor küldetés szempontjából biztosan nem rakom előre.

Az online-os részt nem értem. xd Ez a térkép miért jobb online-ra, mint single-re?
"Whatever." (Ryder)

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2019. 11. 14. 18:32

Rockstar69 írta:
2019. 11. 13. 21:06
Nem volt ez egyértelmű, hogy a GTA V-nél az Online-ra fókuszáltak meg a mikrotranzakcióra. Az első frissítés tartalmai konkrétan ingyenesek voltak, de utána sem jöttek olyan drága cuccok. Szóval ők sem tudták, hogy ekkora siker lesz. Azt meg végképp nem értem, hogy a térkép az Online-hoz készült. :D
Nem tudták biztosan, hogy ekkora siker lesz, de az azért sokat elárult, hogy most először külön vették címben is a sztori módtól az Online-t, később adták ki/indították el és minden frissítés csak az Online igényeit hivatott tartalmilag kiszolgálni. Ebből elég nyilvánvalóvá vált az üzenet, hogy a fejlesztők mire koncentrálnak inkább. Illetve ismerjük a Rockstart, nem ma kezdték az ipart és nem most jöttek le a falvédőről, szóval én nem tartom túl valószínűnek, hogy nem voltak tisztában azzal, hogy ha egy nagy kaliberű multiplayert készítenek külön a sztori mellé, az majd óriási siker lesz. Tuti végeztek számításokat ezzel kapcsolatban, és nem csak random csinálták így. Az meg, hogy nem a legelejétől kezdve jött a mikrotranzakció, ismételten nem több egy tudatos marketinges húzásnál. Persze ez csak az én véleményem, de milliárdos elismert cégek nem hiszem hogy megfontolás és felmérés nélkül dobnának be bármit is. Véleményem szerint tudatos tervezés következményeképp alakultak így a dolgok, melynek a singleplayer lett az áldozata.
Luszie írta:
2019. 11. 14. 08:06
dani.szentgali írta:
2019. 11. 13. 16:49
Gratulálok! :)

Nekem a küldetések amúgy jobban tetszettek, szerintem nem voltak olyan unalmasak, a GTAIV-ben számomra sokkal inkább volt jellemző, hogy egy kaptafára épültek a feladatok. Itt szerintem pont változatosabbak lettek valamiért, bár azzal nehezen lehetne vitatkozni, hogy a sztori egy rakás szar lett.
A többi dologgal nagyjából egyetértek. Én leginkább amiatt voltam csalódott, hogy nagyon látszott hogy a GTAV-öt eleve inkább az Online miatt készítették el, azt is inkább csak az új konzolokra és PC-re, emiatt lett gyengébb mint a legtöbb GTA. Sok dolgot nem gondoltak át, mivel a kezdetektől fogva inkább csak az Online és az arra épülő mikrotranzakciós modell volt betervezve, illetve a térkép is sokkal inkább ezt hivatott kiszolgálni, semmint az egyszemélyes módot. Remélem, a következő résszel már nem csinálják ezt, bár az RDR2 példája igencsak biztató.
Hát, persze... attól függ, mihez viszonyítunk. De azért ha rangsorolni akarom magamba a GTA-k között az V-t, akkor küldetés szempontjából biztosan nem rakom előre.

Az online-os részt nem értem. xd Ez a térkép miért jobb online-ra, mint single-re?
Rosszul fogalmaztam. Nem maga a térkép, hanem sokkal inkább a rajta lévő helyszínek, lehetőségek. Szerintem eleve tudták hova akarnak majd versenyeket és online küldetéseket rakni. Meg persze a későbbiekre is gondoltak, hogy a játékosok is tudjanak tartalmakat generálni modok nélkül, amiket majd megoszthatnak könnyedén egymással. Illetve mivel az Online folyamatosan bővül és fejlődik, egyre több és több része lesz kihasználva a térképnek, aminek a sztoriban nemigen volt funkciója.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2019. 11. 14. 19:17

dani.szentgali írta:
2019. 11. 14. 18:32
Rockstar69 írta:
2019. 11. 13. 21:06
Nem volt ez egyértelmű, hogy a GTA V-nél az Online-ra fókuszáltak meg a mikrotranzakcióra. Az első frissítés tartalmai konkrétan ingyenesek voltak, de utána sem jöttek olyan drága cuccok. Szóval ők sem tudták, hogy ekkora siker lesz. Azt meg végképp nem értem, hogy a térkép az Online-hoz készült. :D
Nem tudták biztosan, hogy ekkora siker lesz, de az azért sokat elárult, hogy most először külön vették címben is a sztori módtól az Online-t, később adták ki/indították el és minden frissítés csak az Online igényeit hivatott tartalmilag kiszolgálni. Ebből elég nyilvánvalóvá vált az üzenet, hogy a fejlesztők mire koncentrálnak inkább. Illetve ismerjük a Rockstart, nem ma kezdték az ipart és nem most jöttek le a falvédőről, szóval én nem tartom túl valószínűnek, hogy nem voltak tisztában azzal, hogy ha egy nagy kaliberű multiplayert készítenek külön a sztori mellé, az majd óriási siker lesz. Tuti végeztek számításokat ezzel kapcsolatban, és nem csak random csinálták így. Az meg, hogy nem a legelejétől kezdve jött a mikrotranzakció, ismételten nem több egy tudatos marketinges húzásnál. Persze ez csak az én véleményem, de milliárdos elismert cégek nem hiszem hogy megfontolás és felmérés nélkül dobnának be bármit is. Véleményem szerint tudatos tervezés következményeképp alakultak így a dolgok, melynek a singleplayer lett az áldozata.


Rosszul fogalmaztam. Nem maga a térkép, hanem sokkal inkább a rajta lévő helyszínek, lehetőségek. Szerintem eleve tudták hova akarnak majd versenyeket és online küldetéseket rakni. Meg persze a későbbiekre is gondoltak, hogy a játékosok is tudjanak tartalmakat generálni modok nélkül, amiket majd megoszthatnak könnyedén egymással. Illetve mivel az Online folyamatosan bővül és fejlődik, egyre több és több része lesz kihasználva a térképnek, aminek a sztoriban nemigen volt funkciója.

Hogy igazán őszinte legyek, én a GTA V-ön sok mindent látok, csak igazán alapos és tudatos tervezést nem. Az Online-nál meg pláne nincs erről szó, én úgy gondolom. A térkép azért olyan, amilyen, mert egy változatos környzetet szerettek volna, ahol mind a story, mind a multi érdekes lesz majd. De nem hinném, hogy azért van pl egy Alamo sea a játékban, mert a készítők direkt tudták, hogy majd lesz ott egy drog labor, és hogy milyen jó lett majd ott.... :D

Nem tudták, hogy ekkora siker lesz az online. Azért azt ne felejtsük el, hogy amikor a GTA Online elindult, még nem voltak vezető szerepben a multiplayer-központú játékok. Akkor kezdtek el igazán kontetet adni a multihoz, mikor rájöttek, hogy "bejött" a multi. Nyilván, alapból is lett volna kontent bőven, de az egész shark-card rendszer és megannyi elem már inkább arra enged következtetni: "A R* is eladta a lelkét a pénznek", és meglovagolja azt a hullámot, ami a multi játékok népszerűségét hozta.

Azért nem a legelején jött a mikrotranzakció, mert (asszem) 2013-ban ez még nem volt nagy dolog, másrészt ez is igazolja azt, hogy nem tudták, ebben ennyi pénz van. Abban mi a marketing húzás, hogy nem raksz bele a legelején mikrotranzakciót? Neked az a célod a játékoddal, hogy minél több pénzt keress vele... Tehát amint tudod, belerakod, ha azt látod, van rá igény...
Egyébként elég megnézni az RDR multiját, érdekes módon oda már alapból raktak... nem véletlenül. A R*-nak az a politikája, hogy "amiből pénzt lehet csinálni, abból csináljunk is", anno nem tudták, hogy a multiból milliárdokat lehet szakítani. Pont.
"Whatever." (Ryder)

Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3670
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2019. 11. 14. 21:58

dani.szentgali: A GTA Online-ban is volt mikrotranzakció pár héttel a megjelenés után, de én azt mondtam, hogy maguk a tartalmak voltak ingyenesek.

Egy olyan cégről beszélünk, amelyik meglepődött az RDR 2 első trailere után, hogy milyen nagy az érdeklődés. :D Ők sem tudnak kiszámolni mindent. Számukra pont szerencsés időszakban kezdett népszerű lenni úgy általában a multiplayer, meg azért az is látszik, hogy a GTA Online is évek alatt forrta ki magát.

Azt meg végképp nem értem, hogy az Online sikere miért ment a singleplayer rovására.
Gyenge napok vannak...

Avatar
Arminho
Vinewoodi sztár
Hozzászólások: 1737
Csatlakozott: 2013. 11. 01. 21:55
Tartózkodási hely: Vice City

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Arminho » 2019. 11. 24. 16:27

Ha még valakinek nincs meg a GTA V PS4-re, akkor most érdemes megvenni, mert csak 3000 forint és jár hozzá a Criminal Enterprise starter pack is (digitálisan ofc).
Well look who's back

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2019. 11. 25. 20:16

Az fasza. Ha ilyen leárazásai vannak mostanság, akkor egyre közelebb kerültünk ahhoz is, hogy ingyenessé váljon PS plusszal. :D
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2019. 11. 25. 21:43

Ugyan, kérlek. Rockstar játék sosem lesz ingyenes PS Pluson. A múlt hónapokban is azért lehetett ingyen R* játékokhoz jutni, mert elindították a launchert, amivel így akartak felhasználókat toborozni a későbbi RDR2-höz. Ha nekik ebből nem származik egyértelmű előnyük, akkor nem teszik a játékukat ingyenessé. Már pedig nincs ok rá, hogy egy GTA V-t mondjuk ingyen adjanak bármikor is...
Más Rockstar játékokat egyébként hamarabb el tudok képzelni PS Pluson. Pl. ha véletlen még PS4-re jönne egy Bully 2, akkor elképzelhetőnek találnám (de azért kicsi valószínűséggel), hogy a Bully 1 ingyenessé válik, de... nyilván ilyen nem lesz, mert ha készül is a második rész, az már nem fog kijönni PS4-re.
"Whatever." (Ryder)

Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3670
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2019. 11. 26. 06:51

Az első Red Dead Redemption is ingyenes volt még nagyon régen PS Plus-on. Előnyük meg azért származhatna belőle, mert van benne mikrotranzakció. Viszont nem látom sok értelmét, hogy ingyenes legyen. Aki akarta úgyis megvette, aki meg nem, azt valószínűleg nem is érdekli.
Gyenge napok vannak...

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2019. 11. 26. 08:09

Hát, igen. A Premium Online Edition most is 3090 forint a PS Store-ban. Annyiért nagyon ajándék.
"Whatever." (Ryder)

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2019. 11. 26. 13:45

Persze, nyilván nagyon olcsó, de azért a mikrotranzakciók miatt ingyen is értelmes lenne kiadni, mert kis tulzás talán, de a 3k nem olyan sok pénz, az már majdnem olyan, mintha ingyen lenne. Egyébként meg, én továbbra sem tartom valószínűnek, hogy bármelyik videojáték fejlesztő csapatnak külön engedélyeket írogatna a Sony, hogy ugyan már légyszi engedjétek már meg hogy a tőletek felvásárolt kvázi terjesztési és értékesítési jogot - amiért valszeg nem kis pénzt fizettek - kihasználva had tegyük már ingyenessé a saját webáruházunkban egy játékot. Akárki akármit mond, én ennek az egésznek nem látom az értelmét. Szerintem onnantól kezdve, hogy egy fejlesztő/kiadó eladott x mennyiségű játékot és/vagy a terjesztési és értékesítési jogot akár fizikai, akár webáruháznak, onnantól kezdve max nagyon minimális beleszólásuk lehet abba, hogy mit kezdenek a tőlük nem kevés pénzért felvásárolt játékkal. Például a konzolboltok eladói is mesélik, hogy meg van nekik engedve, hogy x mennyiségű játékot félre tegyenek. A Rockstar ezt szerintetek külön engedélyezte, és az adott üzlet külön engedélyt kért erre? Nem hiszem. Szerintem a digitális játékoknál is ugyanez a helyzet. De nyugodtan javítson ki, aki megbízható forrásból alá tudja támasztani ennek ellenkezőjét. :D
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: [Új] Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2019. 11. 26. 14:34

De most ez hogy jön ide konkrétan? Nem értek ehhez, de nem pont erről beszéltünk azért...

Egyébként meg 3 sorral fentebb azt írtad, hogy egyre közelebb vagyunk az ingyenes GTA-hoz, most meg azt állítod, hogy szerinted ez nem elképzelhető.

Ha már van véleményed, akkor tartsd ahhoz magad következetesen, ember. :D
"Whatever." (Ryder)

Válasz küldése