Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

Max Payne 3 - Fegyver infók a GamesRadar interjújából

2012.01.14 20:56  |  Írta: Visali  |  Forrás: GamesRadar

A rajongók és a sajtó már izgatottan várja Max Payne harmadik kalandját, s egyre több nyomtatott és online magazin teszteli le a játékot, vagy készít interjút valamelyik fejessel. Ezúttal a GamesRadar beszélgetett el kicsit Jeronimo Barrera-val, a Rockstar Games termékfejleszési osztályának alelnökével.

Rengeteg gyilokszerszámot láthattunk az eddig kiadott képeken és videókon. Az interjú során legfőképp a játékban lévő fegyverarzenálról próbáltak meg minél többet megtudni. Szóba került, hogy a fejlesztők keményen dolgoznak azon, hogy a legapróbb részletekre is odafigyeljenek minden játékuknál, ami a fegyverek terén annyit tesz, hogy rengeteg időt töltenek a fegyverek mechanikai oldalának, illetve az általuk keltett hatás megismerésével. Rengeteg brazil gyártmányú típust tanulmányoztak, de igyekeztek olyanokat választani, amelyek illenek az új helyszínhez és környezethez, ami Max-ot körülveszi majd. Barrera elmondta, hogy rengeteg fegyver és robbanóanyag áll majd a főhős rendelkezésére - persze nem mindegyik mindjárt a játék elején. Figyelembe vették, hogy a játékosok stílusa valamennyire eltérő, ezért széles választékot tárnak elénk, mindenféle gyilokszerszámból, köztük néhány klasszikusat Max kedvenceiből. Mivel a realitásra törekedtek, nem lesznek különleges, saját elképzelésű sci-fi fegyverek.

GTA GTA

Az interjúból azt is megtudjuk, hogy Max egyszerre három fegyvert tud magával vinni. Azokból a fegyverekből, amelyeket csak egy kézzel tart, egyszerre kettőt is használhat - pisztolyok és gépfegyverek bármilyen kombinációjában -, illetve azkból, amelyek megtartásához mindkét kezére szüksége van, egyszerre egyet használhat. Ez többek között segített annak a légkörnek a megteremtésében is, amit az egyik Hong Kong-ban játszódó filmben, a Killer-ben láthatunk, amely bevallottan inspirálta a fejlesztőket a játék elkészítésénél. Sőt, az egyes fegyverek láthatóak lesznek Max-nél, függetlenül attól, hogy épp aktívan játszunk vagy egy bejátszást nézünk, valamint különböző animációkat készítettek az egyes újratöltésekhez és fegyverváltásokhoz. A játékos a legtöbb esetben maga választhatja meg, hogy melyik fegyverrel kényelmesebb harcolnia, illetve lesz néhány rész a történet során, amikor Max-nek egyedieket kell használnia.

GTA GTA

Nincs olyan fegyver, ami az egész játékot meghatározná, mindegyik típusnak megvan a maga stílusa, funkciója - a pisztolyok megfelelőek a fejlövésekhez, a gépfegyverekkel - főleg ha a játékos egyszerre kettőt is használ - ellenségek csoportját szedhetjük le könnyen és gyorsan, a gépkarabélyokkal erősen visszaüthetünk, gyorsan elintézhetjük a célpontokat, vagy épp visszavonulásra kényszeríthetjük őket velük, a puskák esetében akár egy lövéssel több ellenfelet ölhetünk meg, vagy kiiktathatjuk azok egy nagyobb csoportját gránátvetővel. Hogy elegendő töltény áll-e rendelkezésünkre, az a játék aktuális részétől függ, van amikor rengeteg lesz belőle, ha új fegyvert veszünk fel, de előfordulnak majd olyan részek is, amikor limitálva lesz a lőszerek száma. Minden típushoz (pisztoly, gépfegyver, puska, stb.) egyedi töltényt készítettek, illetve azok hatása is egyedi lesz a lövések után, ahogy célba ér, beleértve a célpontra gyakorolt hatását, vagy hogy mekkora rést üt a falba. Azt is észrevehetjük majd, hogy a golyók különböző hatást gyakorlnak a különböző anyagokra (fa, üveg, stb.).

GTA GTA

A teljes interjút angol nyelven itt olvashatjátok. Köszönjük Gaby86-nak, hogy jelezte a hírt.

Egyébként az eddig megjelent képek és videók alapján többek között a következő fegyvereket láthatjuk majd a játékban:

Pisztolyok: IMI/Magnum Research Desert Eagle Mark XIX, Taurus PT92 AFS, Glock 18C, M1911
Gépfegyverek:
Ingram MAC-11, IMI Mini Uzi, HK94 (vélhetően)
Gépkarabélyok: AK-47, IMBEL MD-97 LC, IMBEL FAL 7.62mm, Ruger Mini-14, FX-05 Xiuhcoatl
Puskák: Sawed-Off Double Barrel Shotgun, Mossberg 590 Cruiser, Remington 870 (vélhetően)
Mesterlövész fegyverek: Barrett M107
Gaby86

Offline
2012. 01. 14. 21:43
Nagyon jó lesz a játék. Tetszik, hogy nem hordozhatjuk magunkkal az egész fegyverarzenált.
Visali : 2 helyesírási hibát vagy elírást találtam.
Hogy elegendő töltény all-e rendelkezésünkre...
Azt is szerevehetjük majd, hogy a golyók....
Visali

Offline
2012. 01. 14. 21:52
Gaby86: A fene, pedig már egy csomót javítottam. Köszi szépen, hogy jelezted. Mostanában el vagyok fáradva, és a szokásosnál is több elírást ejtek.
Gaby86

Offline
2012. 01. 14. 22:10
Visali: Van ez így. Lényeg, hogy érthető volt mi akar ott lenni.

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 15 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak