Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Exkluzív Max Payne 3 interjú a Digital Trends-től

A múltkori alkalom után a Rockstar most újra exkluzív interjút adott a Max Payne harmadik részét illetően. Ezúttal a Digital Trends közölhetett egy részletekbe menő cikket a fejlesztők elmondására alapozva.

Az interjú során a nemrég mozgásban is bemutatott célzórendszer és animációs effektek kaptak hangsúlyt.

"A Max Payne 3 inkább a szépségről és a lövöldözés művészetéről szól, mintsem a gyors végeredményről, ezért a játékos tudatában van minden egyes elsütött tölténynek. Sok játékban látunk lenyűgöző filmjeleneteket, a mi célunk azonban az volt, hogy az egész játék egy filmes érzést keltsen, megőrizve az intenzív, folytonos és gördülékeny játékélményt."

A teljes interjút, még több kulisszatitokkal megtaláljátok a Digital Trends oldalán angol nyelven.

2012.01.28 17:35  ▪ Forrás: Digital Trends  ▪ Írta: Ben Dover

dvflls
Offline
2012. 01. 29. 03:18
OFF

Kedves adminok & olvasók! a GTA IV cikkeiben nem találtam itt ezzel kapcsolatban információt.

Egy kérdésem volna mégpedig hogy a GTA IV támogatja a dupla GPU-s videókártyákat/ SLI-t egy videót láttam amiben az látszódott hogy csak 15, gigát lát egy dual GPU-s gtx 590-esből

pls. Köszi!

Gege
Offline
2012. 01. 29. 13:19
dvflls: Bár nem vagyok nagy szakértő a témában, megpróbálok segíteni.

Az SLI tudtommal két vagy több nVidia videókártya egyidejű használatát jelenti összekötve. Ezt a játék a legújabb patchekkel és driverekkel támogatja, de a memória nem duplázódik meg! Nem csak a GTA IV-nél, semelyiknél sem. Persze a teljesítmény jobb lesz, mert az adat renderelését (textúrák, geometriai információk kiszámítása) egy kártya helyett kettő végzi egyidejűleg.

Körülbelül ugyanez vonatkozik az egy, de dupla GPU-s kártya használatára is. A memória önmagában nem duplázódik meg.

A megoldás:

Parancssorban kell hozzáadni az -availablevidmem 2.0 parancsot, illetve a számot lehet nyugodtan növelni 3.0, 4.0, stb értékekre, figyelve, hogy látszik-e változás. Azt remélem mondanom sem kell, hogy PC-n a GTA IV-et csak commandline.txt-vel érdemes futtatni, hiszen egy http://gtaplace.hu/cikkek.../commandline-ok lehet gyorsítani a játékon.

További hasznos linkek:
- http://support.rockstarga...ooting]Rockstar GTA IV PC Support[/url] (itt mindent megtalálsz kb, de neked [url=http://support.rockstarga...b-as-under-spec kell)
- http://www.gtaforums.com/...=dual]GTAForums GTA IV PC FAQ[/url] (további leírások, sufnituning, innen neked [url=http://www.gtaforums.com/...entry1059017085 kell)

dvflls
Offline
2012. 01. 30. 01:42
Gege: : Köszi az információ halmazt még többet is megtudtam így... De akkor azt mondod hogy pl az 1.0.7.0 -tel akkor meg van oldva a dolog de végülis nem teljesen. A dolog a dupla GPU-s kártyára vonatkozna teszem azt a GTX 590-es az már ilyen. Csak hogy jobban lásd miért lepett meg a dolog itt a link amit említettem:

http://www.youtube.com/wa...h?v=cdou_6YA9eY

Itt 0:13 másodpercnél megmutatja beállításokat és egy buborékban ki is írja, hogy az sli támogatottság hiánya miatt csak 1,5 GB-ot ismer fel a játék vagy csak ennyit tud használni belőle és ez az oka hogy az árnyékokat nem tudja max-ra állítani.

És még egy dolog:

http://www.youtube.com/wa...h?v=Z9ki-g38QnM

Itt egy HD 6990 4 GB -os kártya alatt fut a IV és elvileg ez egy egymagos VGA és amit látni a setupnál (00:00-nál rögtön állítsd meg és látni) fel is ismeri a teljes videómemóriát de mégsem lehet kihasználni valamiért mert látszik hogy 1000-ret használ a 4000-ből és figyelmeztet hogy nem elég a szufla.. Ezt nem tudod hogy miért csinálja a 4 gigás ATi-nál?

A lényeg hogy a GTX 580 3gb És az említett ati VGA közt megy a hezitálás ez a baj és tulajdonképpen jó lenne biztosra tudni hogy melyiken fut rendesen (értsd FULL), ugyan ha a GTA IV nem is elsődleges de Minimum (!) másodlagos szempont és persze a hamarosan megjelenő V is.

PS.: a GTAforums-on egyhangúlag javasolja pár ember a 3GB-s GTX 580-at mert a HD 6990-el nem lehet kihúzni belőle a maximumot..

http://www.gtaforums.com/...howtopic=477681

még1x köszi, a linkeket is. átfutom!

Gege
Offline
2012. 01. 30. 21:29
dvflls: A legfrisebb patchcsel (1.0.7.0) és ATI/nVidia driverekkel, ÉS az -availablevidmem 2.0 (vagy 3.0 vagy több, mivel ez egy szorzószám a VRAM kihasználására) paranccsal szerintem működnie kell szépen. Vagy van még olyan parancs hogy -percentagevidmem 100 (gondolom hogy a 100%-át kihasználja, ezt is kipróbálhatod majd). Többen az NVIDIA-t ajánlják GTA IV-hez, állítólag azzal jobb a teljesítmény, mint egy ugyanolyan ATI-val.

Fontos, hogy hacsaknem atomerőművet (Alienware, stb) akarsz venni, a Shadow Quality-t ne vedd Very High-ra (csak High-ra), mert azt mondják hogy zuhan az FPS tőle.

A menüben egyébként lehet hogy azt írja, nincs elég memóriád vagy nem látja az összeset, de a commandline-t használva kikerülhető ez a dolog.

Többi alkatrészed milyen a gépben? Ha maxon akarod vinni a játékot, i7-es proci és rengeteg RAM ajánlott. Többit lásd GTAForumson, ott nálam okosabbak és hozzáértőbbek írkálnak ebben a témában

ps: Én a helyedben megvárnám a GTA V hivatalos gépigényét, bár ez még lehet hogy nagyon messze van.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink