Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Összefoglaló a Take-Two konferenciáról

Először is leszögeznénk, hogy nem mondtak semmi újat a következő GTA-ról, ahogy az várható is volt, de elhangzott egy-két érdekes statisztika a kiadó közelmúltjának eredményeiről, ezeket szedtük most össze.

A Take-Two több területen is pozitív számokat tudott felmutatni, de a nyers üzleti nyelvezet helyett tekintsük inkább át a Rockstar Games néhány fontosabb eredményét az október 1-jén kezdődött pénzügyi évre vonatkozóan:

  • Kiadták a Red Dead Redemption: Game of the Year Edition bundlet, amely az eredeti játék mellett az összes utána kiadott add-ont tartalmazta. A teljes Red Dead franchise eddig több, mint 13 millió példányszámban kelt el.

  • Bejelentették a Grand Theft Auto V-öt. Az interaktív szórakoztatóipar leghíresebb és legelismertebb sorozatának új része teljes fejlesztés alatt áll.

  • Kiadták az L.A. Noire: The Complete Edition-t, benne az eredeti játékkal és az összes utána kiadott letölthető tartalommal, Xbox 360, PS3 és PC platformokra. Az L.A. Noire közel 5 millió példányban kelt el világszerte a megjelenése óta.

  • Kiadták a Grand Theft Auto III különleges, iOS-t és Androidot futtató mobiltelefonokra és tabletekre készített változatát a játék tizedik évfordulója alkalmából. Ez a cím a Take-Two eddigi legsikeresebb mobilos terméke.

  • Bejelentették, hogy a Max Payne 3 tervezett megjelenése Xbox 360 és PS3 platformra 2012. május 15-én Észak-Amerikában, 18-án pedig világszerte esedékes. A PC verzió 2012. május 29-én amerikában, június 1-jén pedig világszerte jelenik meg.

Érdekes, hogy a mobilos GTA III eladási számot tekintve még a régebb óta elérhető Chinatown Wars iOS verzióját is lenyomta, bár ehhez hozzájárult az Android port is. Elmondták még azt is, hogy a GTA V "nagyon jól halad" a fejlesztésben.

Az általános statisztikák ismertetése után telefonon kérdéseket tehettek fel az előre bejegyzett elemzők, üzletemberek. A kérdések alatt szóba került, hogy a Rockstarnak nem jelent akadályt az, hogy több címet is kiadjon egy éven belül — ez reményt adhat arra, hogy a Max Payne 3 mellett a GTA V is idén érkezhet.

Végezetül pedig itt egy táblázat a hivatalos sajtóanyagból, amely a Take-Two tervezett jövőbeli címeit foglalja össze:

Fejlesztő Cím Platform Tervezett kiadás
2K Games The Darkness II Xbox 360, PS3, PC February 7, 2012
2K Sports Major League Baseball 2K12 Xbox 360, PS3, PS2, PSP, Wii, DS, PC March 6, 2012
2K Play Nicktoons MLB 3DS March 6, 2012
Rockstar Games Max Payne 3 Xbox 360, PS3 May 15, 2012
Rockstar Games Max Payne 3 PC May 29, 2012
2K Games Spec Ops: The Line Xbox 360, PS3, PC First Half Fiscal `13
2K Games XCOM: Enemy Unknown Xbox 360, PS3, PC Fall 2012
2K Games BioShock Infinite Xbox 360, PS3, PC Calendar Year 2012
2K Games Borderlands 2 Xbox 360, PS3, PC Fiscal Year 2013
2K Games XCOM Xbox 360, PS3, PC Fiscal Year 2013
Rockstar Games Grand Theft Auto V TBA TBA

That´s all, folks!

UPDATE: Ha jobban megnézzük a jelentést, Strauss Zelnick az egyik legjobb évre számít a következő pénzügyi évre, ami április 1-jétől 2013. március 31-ig tart. Nagyobb bevételre és $2 dolláros részvényenkénti profitra számítanak, amit legutóbb csak a GTA IV kiadása után tudtak elérni. Ha a FY2013 alatt kiadják a Max Payne 3-at és a GTA V-öt, a várt eredmények borítékolhatók.

2012.02.02 23:52  ▪ Forrás: Take-Two  ▪ Írta: Ben Dover

Gaby86
Offline
2012. 02. 03. 00:16
Azt lehet tudni, hogy egy eladott játék árának hány százalékát kapja a fejlesztő és hányat a kiadó? Vagy, hogy van ez soha nem tudtam.

Bence (Visali)
Offline
2012. 02. 03. 00:38
Gaby86: Ez egy kitűnő kérdés, fogalmam sincs. De nyilván a fejlesztő kapja a nagyobb összeget, hiszen rengeteg alkalmazottat kell eltartania, illetve szüksége van tartalékokra, hogy fedezni tuják az új címek fejlesztésének költségeit, a kiadónál pedig nem dolgoznak sokan. Mi több, jelen van még egy harmadik fél is, akinek szintén rengeteg pénz folyik be az összegből, ez pedig nem más, mint az állam bácsi.

Ha megfigyeljük a teljes jelentést, ebben a negyedévben 263.6 millió dollár bevétele lett a Take-Two-nak (Rockstar Games és 2K játékaiból együtt véve). Ha ebből leszámolnánk a Magyarországon érvényes 27%-os termékadót, akkor ebből mintegy 71 milló dollár lemenne, ami nem kis összeg. Középárfolyamon átszámolva ez 15 559 552 710, azaz több, mint 15 és fél milliárd forint jutna ebből az államnak, csak egy üzleti negyedév után. A Take-Two néhány év alatt kihúzná Magyarországot az államcsőd széléről (na jó, azért ebbe az állam kiadásait is bele kellene számolni). De ki akarna ennyit odaadni az államnak? Nemhiába nem akarnak jönni Magyarországra a befektetők, mégha adókedvezményt is kapnak, mert még úgyis sokat veszítenének a bevételből.

dvflls
Offline
2012. 02. 03. 02:12
Jól halad a fejlesztés.. Akkor mégiscsak mondtak valamit róla ugye? Konzolra simán megjelenhet idén de szerintem PC az talán jövő tavasszal, végülis nem is bánom meg jobb grafikával feltúrbózva PC only tartalmakkal jöhet jó munkához idő kell és a IV esetében is elég jó cuccot kaptunk még ha voltak is vele gondok. Ami a várost illeti bőven elég Los Santos és a countryside, még egy város már borzalmasan sok lenne a fejlesztés szempontjából viszont az az egy legyen baromi kidolgozott és rengeteg lehetőség, mission utáni tevékenység.. Azért Los Angeles fekvése az kb Budapest és Debrecen távolságának felel meg nagyjából ehhez képest a San Andreas-i Los Santos nem volt nagyobb mint kb Sátoraljaújhely vagy bármelyik más község...

Most már nemártana közelebb hozni a valóságoz a város méretét. Lássuk be a SA ugyan marhajó volt a 3 városa, de ezek egyenként elég sivárak és semmitmondóak és kidolgozatlanok voltak kb semmi lehetőség nem volt bennük, néhol még elnagyolt volt pl az utakon a vonalfestések textúrái, kocka épületek és sorolhatnám.. Bár az a néhány képkocka az autópályán ahol a táblán a Los Puerta Fwy North van mást sejtet főleg hogy a háttérben Las Vegas szerű várost látni a horizonton ami a San Andreas-ban is LS-tól északra vezető autópályán volt elérhető.

csaba292
Offline
2012. 02. 03. 06:48
Ó bazd, a 2K is fog idén kiadni baseball-t? Ohh... most elgondolkodtam, hogy a PS Only The Show-ot vegyem meg, vagy ezt...

Gaby86
Offline
2012. 02. 03. 10:35
Bence (Visali): Értem. Mert ugye a zeneipar más tészta de, ott a kiadó zsebeli be a nagyobb lóvét. Ezért van, hogy Amerikában sok zenész saját kiadót alapít. Magyarországon meg a fellépésekből és koncertekből van a zenésznek, előadónak pénze.

De ott van a másik dolog a Max Payne 1-2 a Remedy, az LA Noire meg a Team Bondi volt a fejlesztő és a Rockstar volt a kiadó. a Take-Two csak terjesztő volt ha jól tudom.

Bence (Visali)
Offline
2012. 02. 03. 11:24
dvflls: Azért Los Santos valamivel nagyobb Sátoraljaújhelynél. Egyébként a gta.cz-nek volt egy http://gta.cz/gta5/novinka/nove-mesto, hogy a trailerben a lángoló kocsis jelenetnél túl kevés a felhőkarcoló, talán egy másik várost lehet látni.

Gaby86: Igen, ott a Rockstar csak a kiadó volt, de valószínűleg hátsó szándékai voltak, talán egy Rockstar Sydney-t szerettek volna faragni a Team Bondi-ból. Talán azért, csinálta meg a Rockstar Leeds a PC verziót, hogy nagyobb összeg jusson nekik a bevételből.

totyak
Offline
2012. 02. 03. 14:14
Ahogy azt a táblázatot elnézem, szépen sorrendben vannak felsorolva, hogy mit mikor adnak ki. Ennek alapján 2013-at látom reális kiadási dátumnak a GTA V-nek.

Bence (Visali)
Offline
2012. 02. 03. 14:25
totyak: Ez nem mérvadó, az ismeretlenek mindig a lista aljára kerülnek.

Danny
Offline
2012. 02. 03. 15:38
dvflls:
Nem kell mindig arra menni hogy pontosan olyan legyen mint IRL ,én sokkal jobban szeretem ha csak pár dolog megy át az igaziakból nem 100%-ra kapom meg azt + ízlés kérdése szerintem és nagyobb oldalaakon felmérések alapján az SA tetszett a legjobban a rajongóknak tehát azért jah

DOGG
Offline
2012. 02. 03. 20:58
Ennyire még egy játékot sem titkoltak szerintem mint most a GTA V-t
Jah de az agent-et xDD

MolGabi
Offline
2012. 02. 04. 10:58
Inkább adják ki később a GTA V-öt, de normális munkát végezzenek a programozással. Nem szeretném még egyszer érezni azt a csalódottságot amit a IV esetében ... akkor vettem meg életem első - és egyben utolsó - versenyképes számítógépét, és egy akadozó bughalmaz fogadott.

Danny
Offline
2012. 02. 04. 17:26
MolGabi:Az a PC verzió teljesen más tészta logikus alig veszi meg vki most miért baszakodjanak vele ? Az eladások 5-10 %-a a PC-s max nah most innentől tudod kinek éri meg

MolGabi
Offline
2012. 02. 04. 18:03
Danny:

Azért szerintem Te is érzed, hogy ez egy nagyon gyenge kifogás rá.
Teszem azt, megvetted anno 14-15 ezerért és szarul megy a vadiúj gépeden, vagy legalábbis egy olyan PC-n, amin sokkal szebb játékok probléma mentesen futnak, nem húznád a szád ?
Baromi jó játék, mai napig el tudok vele játszani, ezért úgy gondolom, a Rockstar remélhetőleg kiküszöbölte a RAGE motor minden ilyen szintű hibáját, és a GTA V-nél nem játszák majd el ugyanezt.

Bence (Visali)
Offline
2012. 02. 04. 18:20
Danny: Ez így nem igaz, ugyanis a GTA IV a legnépszerűbb Games for Windows LIVE cím, és ha megnézzük a magyar eladási listákat, a GTA IV PC a legkelendőbb a GTA-k közül. Az pedig, hogy rossz a port, ma már csak egy sztereotípia. A hetedik javítás után szerintem teljesen jó, az az egy-két bug, ami megmaradt belefér. Az én gépem gyengébb egy konzolnál, mégis jobban viszi a játékot.

Danny
Offline
2012. 02. 04. 23:41
Visali:Az lehet hogy a GTA IV a legnépszerűbb GFW cím de ez is többek közt azért van mert PC-re alig megy el játék ami tény GTA IV-re nem találtam így platformokra lebontva az eladásokat de ha az SA-t nézzük:23 millió db ment el konzolokra és 2 millió darab PC-re így logikusan mondhatják ha veszitek akkor több odafigyelés megy vagy esetleg egy időben jelennek meg , a rossz portot nem én hoztam fel anno vettem miatta 2 giga ramot nem futott de nem is nyivákoltam miatta hogy hú mi lesz.
MolGabi:14-15 ezért hát okosan kell vásárolni , megjelenéskor 5000 forintért szereztem be a kemény borítással kézikönyvvel minden kutyafülével eggyütt ,tehát ha az ember kiépít 1-2 kapcsolatot nem kell 14-15k-kat perkálni .

MolGabi
Offline
2012. 02. 05. 10:16
Danny: Oké ...

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink