Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

Max Payne 3, GTA V és L.A. Noire: Kérdések és válaszok

2012.02.13 18:06  |  Írta: Ben Dover és Ragnar  |  Forrás: Rockstar Newswire

Korábban a GTA III-ról tudhattunk meg eddig még soha nem ismert kulisszatitkokat a Rockstartól, most pedig a Max Payne 3 körüli kérdéseket válaszolták meg, de becsúszott néhány GTA V és L.A. Noire kérdés is. A fejlesztők most ezekre is válaszoltak.

Először a GTA kérdésekkel kezdenénk, úgyis ez érdekel mindenkit:

“Mikor tudunk meg többet a #GTAV-ről?” - Fash08 (via Twitter)
“Mikor jelenik meg a GTA5?” - Akiieran (via Twitter)
“Várható második trailer idén a GTAV-ről?” mats hoi
“Mikor lesz már valami a GTA V-ről? Nem bírom ki!!!” - mattoneill1991 (via Twitter)

Először is szeretnénk megint megköszönni mindenkinek a Grand Theft Auto V bemutatkozó trailerének hihetetlen fogadtatását. Tudjuk, hogy temérdek kérdésetek van a játékról, például a megjelenési dátum és sok más. Jelenleg teljes gőzzel dolgozunk a játékon és persze alig várjuk, hogy többet is megmutathassunk a folyamat során - számítsatok rá, hogy sokkal többet beszélünk a GTAV-ről valamikor a következő hónapoktól kezdve. Kérjük, tartsatok ki addig és köszönjük a türelmet és a támogatást!

“Rockstar, már alig várom az új infókat a következő GTA-ról. És csak Los Santos lesz, vagy SF és LV is?” - MatsvanStam

Ahogy a hivatalos bejelentésben is elárultuk, a Grand Theft Auto V teljes fejlesztés alatt áll és Los Santos, valamint a körülötte lévő hegyek, vidék és tengerpartok lesznek benne – és ez lesz az eddigi legnagyobb és legnagyratörőbb open world játék, amit valaha csináltunk...

"Nagy Grand Theft Auto rajongó vagyok, sokat játszottam a sorozat minden tagjával és imádom őket. Ahogy keresgéltem, találtam néhány képet és egyéb információt a GTA III tesztelőknek szánt béta változatáról, illetve néhány béta autó és játékelemet is, amik kikerültek a játékból. Mivel régóta lehet kapni a GTA III-at, és ma már a IV / V sorozat érdekel mindenkit, gondoltam megkérdezem, hogy lehetséges-e beszerezni egy másolatot (megfelelő összegért). Észrevettem, hogy a bolti verzióba néhány dolog nem került bele bizonyos jogi okokból, és lehet, hogy nem adhatjátok ki a bétát, de gondoltam megkérdezem. Remélem, hallok felőletek :)" – emailen érkezett

Egy fontos dolgot leszögeznénk: a korai félkész Grand Theft Auto III, amire te gondolsz, nem "béta" volt, hanem sokkal inkább egy korai pre-alpha változat, ami messze nem volt teljes és működőképes. Bár érdekes lenne elméletben most előkapni és kipróbálni, de sajnos technikailag nem oldható meg. Azért köszi, hogy megkérdezted, mindig jó feleleveníteni a GTAIII fejlesztéseinek napjait a rajongóinkkal (ne felejtsd el megnézni a nemrég készített kétrészes kérdések-válaszokat a Grand Theft Auto III-ról itt).

A többi részben pedig a Max Payne 3 kérdések vannak

Egy furcsa kérdés még kimaradt:

"Hello, épp most vettem meg az L.A. Noire-t és a GTA kiegészítőjét (PS3) ami a Ballad of Gay Tony-t tartalmazza. Először is, mind a kettő nagyon tetszik. Az L.A. Noire már szinte művészet. (...) Ami viszont meglepett, ahogy a homoszexuálisokat kezelték a Ballad of Gay Tony-ban. Félreértés ne essék, engem nem bántott a sztereotípia megjelenítése - képmutató lennék, ha GTA-val játszanék és szociálisan sértve lennék miatta. Inkább azon csodálkoztam, hogy a főhős nem táncolhatott melegekkel a Herculesben. A GTA-ban lehet kurvázni majd megölni őket, de nem lehet táncolni férfiakkal. Talán szándékos döntés volt a készítők részéről ez, de felveti a kérdést: miért ne?" – emailen érkezett.

Köszönjük a visszajelzést. Biztosak vagyunk benne, hogy Luis táncolhat egy sráccal a Herculesben. Először is egy csajjal kell jól táncolnod, aztán jön egy srác hogy kipróbálja ki a jobb táncos. Luis egyébként heteroszexuális. Tony meleg karakter. Jó barátok és együtt dolgoznak. Luis hiú, becsapott és kicsit zavart, de nem homofób, és nem is biszexuális. Nőkkel táncol, de nincs ellenére egy meleg night club irányítása sem. Az open world játékainkban arra törekszünk, hogy a karakterhez illő dolgok kerüljenek bele amik segítik a fejlődését. Ezért Niko egyáltalán nem táncol, de Luis igen, és Jimmy (a Bully-ból) megcsókol embereket, de nem lövi le őket, ahogy egy iskoláshoz illik. Viszont a Red Dead Redemptionben John Marston nem csalja meg a feleségét, nem táncol, de nyugodt szívvel mészárol le bármilyen állatot.

Max Payne 3

“Neeeeeeeeeeeeeeee, miért késik [a Max Payne 3]?????” - MRMARTSON

Megértjük a csalódást, hogy még két hónapot várni kell a játékra, de reméljük, hogy tudjátok, a mi célunk a lehető legjobb játékok elkészítése. Bízhatsz benne, hogy a késés kizárólag azért van, mert a játékot tökéletesre kell csiszolnunk. Köszönjük a türelmet és a megértést. Biztosan megéri majd a várakozást.

“Május 18-án Ausztráliában is megjelenik?” - Jortan

Igen, a Max Payne 3 Xbox 360 és PlayStation 3 ausztrál verziója is akkor jelenik meg.

“Hey, @R* meg tudnátok mutatni a Max Payne 3 végleges borítóját?” maciej595revan
“Mikor mutatjátok be a standard edition végleges borítóját? - emmi18176860

A végső borítót a következő hetekben leplezzük le -- stay tuned.

“@RockstarGames Miért késik két hetet a PC verzió?” wazups2x via Twitter

Mi is szeretnénk, hogy a Max Payne 3 PC-re a lehető legközelebb érkezhessen meg a konzolokéhoz képest. Egyszerűen nem volt lehetséges, hogy egyidőben adjuk ki a PC verziót is, de dolgozunk rajta, hogy utána rövid időn belül megkapjátok azt is.

“Lesz esély rá, hogy megmutatjátok a kiválaszott rajongók arcát ahogyan a játékban kinéznek?” Marney-1
“@R* Megmutatjátok majd a kiválaszott embereket a játékban? Szeretném látni, hogy hogy néznek ki a játék motorjával.” Undertaker13

Természetesen. Mindannyian bekerülnek az általuk küldött fotók alapján. Mi is kíváncsian várjuk a végeredményt és megmutatjuk majd, ha kész lesz.

“Miért van az, hogy az USA-ban 3 nappal előbb jön a játék? miért csináljátok ezt?” - x_STREETKING_x
“Miért jelenik meg később Európában? A szállítás miatt?” i-dunn0-o

Nem, nem a szállítás miatt, egyszerűen így szoktak megjelenni a szórakoztató cikkek a különböző területeken -- Amerikában a játékok, zenék és DVD-k kedden jelennek meg, míg Európában pénteken -- tehát a mi megjelenéseink is e szerint alakulnak. Megpróbáltunk a GTA IV-nél, hogy egy napon jelenik meg mindenütt, de nagyon bonyolult volt és az európai adaggal problémák adódtak. Talán emlékszünk még arra az időre, amikor a két megjelenés között hónapok is eltelhettek, ehhez képest higyjétek el, 3 nap nem nagy különbség. Persze mi is örülnénk neki, ha könnyű lenne egy napon megjelentetni.

“Úgy tudom, a BOPE benne lesz a játékban, igaz? De szeretném tudni, hogy hogy lehetséges ez, mivel a játék São Pauloban játszódik és a BOPE Rio de Janeiro-ban van. Várom a választ. - LFKS123

Nem, igazából a játékbeli különleges alakulat a kitalált UFE (Unidade de Forças Especiais), amit több valódi egységről mintáztak -- ezekről az első Max Payne 3 kutatás cikkünkben olvashatsz, pl a GATE, GARRA és a GOE.

“Szeretnék még többet megtudni a tűzharc rendszerről. Lehet majd szabadon is célozni, mint az eredeti részekben PC-n?” – emailen jött

Igen. A Max Payne sorozat mindig is a precíz és folytonos tűzharcon alapult, és nagy munkát fektettünk bele, hogy Max célzása és fegyverhasználata nem csak hasonlítson az előző részekére, de ki is hozza a maximumot a modern third és first person shooterekből. Ezzel lehetővé teszi a folyamatos szabad célzást PC-n és konzolon is. Ezt részletesen és mozgásban láthatod a legújabb Design and Technology videónkban. Szeretnénk, ha a sorozat kedvelői bármikor szabadon célozhassanak, de több célzási lehetőséget és nehézségi szinteket is akarunk minden képességű játékos számára. Így megtalálsz majd egy rakás beállítást, nem számít hogy hardcore shooter játékos vagy, vagy esetleg először játszol a játékkal.

“Megint James McCaffrey csinálja a szinkront? Ez nagyon sokat dobna a játékon szerintem! :)” -Faurschou

Igen, nézd meg a hivatalos Max Payne 3 Pop-Up Edition trailert ahol sok más mellett ezt is megerősítjük. James a Max Payne 3 beli Max arca is, és sok jelenetben a mozgását is ő játsza.

“Meghalok a kíváncsiságtól, hogy a Bullet Timeot használhatjuk majd multiban is, vagy csak singleben? Olyasmi lehet, mint a Dead-Eye a Red Dead multiplayerében?” - BorisBlack
“Hogyan működik majd a Bullet-Time a Multiplayerben? Egyáltalán benne lesz, vagy csak single playerben szerepel? Kösz R*” emmi18176860

A Max Payne multiplayere arról szól, hogy Max mozgását és lövési képességét átültessük az online játékba is oly módon, hogy beleillik a teljes történetbe és a feelingbe, ezért a Bullet Time a multiplayerben nagyon fontos szempont volt. A Bullet Time a látószögtől függően működik, tehát nem lassítja le a teljes pályát. Bár a BT Max képessége, része lesz a sok különleges multiplayer képességnek -- amiknek a neve Burst. Minden Burst a Max Payne 3 egy-egy jellemző aspektusára hasonlít majd, mint az összeesküvés, paranoia, hősiesség, átverés -- és ezek mind részei lesznek az új narratív gameplay módnak, a Gang Wars-nak. Erről bővebben olvashatsz itt [saját cikk linkje - gtaplace] és hamarosan sokkal de sokkal többet megmutatunk.

“Hey Rockstar, lehet cserélni az öltözetet a Max 3-ban?” denisiscena
“Imádom a videót és alig várom a Max Payne 3-at. Lehet majd váltani a ruhákat és hogyan működik a fegyver választás?”
 - tombstone14

Ahogy haladsz a történetben, mindegyik ruházat az adott szinthez tartozó történet része. Például az irodás pályán Max egy szürke ruhát visel, és az új munkáltatójával, Rodrigo Brancoval találkozik (már ha lehet azt találkozásnak nevezni).

Ami a fegyverválasztót illeti, Max minden esetben 3 fegyvert vihet egyszerre -- két kisebb, egykezes fegyvert (mint a pisztolyok és kisebb géppisztolyok), illetve egy nagyobb, kétkezeset (mint egy automata karabély). A Weapon Wheel segítségével gyorsan választhatsz e három fegyver közül. Azt is kiválaszthatod, hogy a két kicsi fegyvert egyszerre használod.

L.A. Noire

"Hey R*, várható valamire még az L.A. Noire-al kapcsolatban?" - Despoztomuz

Habár nem lesz több DLC és egyéb kiegészítő tartalom a jelenlegi L.A. Noire kiadáshoz (Nagyon elfoglaltak vagyunk a Max Payne 3, GTAV és egyéb játékok miatt), de nem zárható ki a lehetősége egy új L.A. Noire játéknak a jövőben... még nem döntöttünk el semmit ezzel kapcsolatban. Mindannyian meglepődtünk azon, hogy mennyire jól sikerült és remekül fogadtátok a játékot és a jövőt tekintve mindenképp megfontolandó, hogy mit tartogathat még az L.A. Noire, mint "sorozat". Nem sietjük el a folytatások készítését, de azért az nem az jelenti, hogy nem készítjük el idővel - lásd Max Payne és Red Dead, tanulságképp - nagyon sok játékot szeretnénk csinálni, persze mindig felmerülő probléma, az erőforrás és az időzítés.

Gaby86

Offline
2012. 02. 13. 18:39
Nem akarnak GTA V marketingbe belekezdeni amíg a Max Payne 3-at ki nem adták.
De van egy olyan érzésem legalább egy GTA V screenshot be fog csúszni még a Max Payne 3 megjelenése előtt. A második trailer csak utána.
baucsek

Offline
2012. 02. 13. 19:42
A gtaV-ös kérdésre válaszolhattam volna én is. Ez olyan semmit mondó, hogy bárki mondhatta volna.
Gege

Offline
2012. 02. 13. 19:48
baucsek: Még egyszer: nem fognak így elmondani új információt. Ahhoz bejelentés, külön felhajtás kell, és lesz is. Egy nap majd váratlanul kiadnak néhány képet / frissítik a weboldalt / bejelentik a második trailert.
james

Offline
2012. 02. 13. 20:07
Hát nagyon visszatartják a GTA V infókat, de remélem h majd olyan ütős lesz h majd nem találunk rá szavakat am egyetértek én is azzal h most a max payne 3 az ami reklámot igényel, de még tuti csusszan legalább pár screenshot a GTA V-ről a max payne érkezése előtt
Az L.A. noire és a RDR is hatalmas területű volt akkor mekkora lesz ez a GTA város basszus!
TamTam

Offline
2012. 02. 13. 20:13
Inkább Késöbb adják ki Gta V-öt mint hogy,olyan Optimalizátlan legyen mint a Gta Iv
EVO

Offline
2012. 02. 13. 20:31
Jah inkább később, mint hamarabb valami gyenge trágyát. Mint például a Strongholdnál: nagy múltú, zseniális, bármikor szívesen előkapott előd - borzalmas, kegyetlenül ergya folytatások.
Türelem, szerintem ha a megszokott minőséget akarjuk, akkor megéri várni.

(persze én is örülnék információknak vagy képeknek, bárminek )
Ragnar

Offline
2012. 02. 13. 21:15
TamTam: Van egy olyan érzésem azért, hogy ez is majd csak később jön PC-re mint mindig oly sok éve is... lásd GTAIII,VC,SA,IV...
TamTam

Offline
2012. 02. 14. 06:55
Ez Mondjuk igaz!
james

Offline
2012. 02. 14. 12:17
Turelem rozsat terem!

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 22 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak