Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

GTA V: Járművekre vonatkozó adatok a Max Payne 3 fájljaiban?

2012.05.15 21:31  |  Írta: Ben Dover  |  Forrás: GTAForums.com

Úgy tűnik, nem is olyan légbőlkapott ötlet, hogy a Max Payne 3-ben látható járműveket esetleg a Grand Theft Auto V-ben is felhasználják, de legalábbis nagyon hasonlóan fognak kinézni. Kiderült ugyanis, hogy a Max Payne 3 fájljai között több GTA IV-ből ismerős és új jármű neve szerepel.

Az említett sorok a GTA játékokból ismerős "vehicles.ide" és "carcols.dat" fájlokban szerepelnek. Előbbi a járművek fontosabb adatait, míg utóbbi azok színeit írja le. A fájl két szakaszra van osztva, először a Max Payne 3 összes járművét sorolják fel, viszont ami utána jön, az már sokkal érdekesebb.

Egy "DEPRECATED VEHICLES", azaz "érvénytelenített járművek" felirat után rengeteg GTA IV-ből ismerős név szerepel, illetve több újat is találhatunk közötte. A könnyebb olvashatóság kedvéért kigyűjtöttük a modellek neveit: (az újakat / ismeretleneket kiemeltük pirossal)

Autók, egyéb: apc, bobsleigh, benson, biff, bobcat, boxville, buccaneer, burrito, brzbus, casco, cadge, car_brzhatchplc, car_brzsedanplc, car_brzhatchjnk, car_brzsedanjnk, carga, cavalcade, cognoscenti, cs2000, chavos, dukes, dune, feroci, forklift, futo, furzen, fxt, gant, hauler, minivan, infernus, patriot, phantom, prairie, police, rancher, rhino, schafter, seinove, skimobile, taxi, vanpony, willard, winky, trash, railmu, flatty, snowplough.

Motorok: enduro, jz125, z75, faggio2, spike.

Helikopterek: autogiro, bchopper, annihilator, bentham, maverick, hind, napalm, scamp, heli_vcpf, heli_tfe.

Repülők: cuban800.

Hajók: squalo, bassboy, chika, fisher, fishboat_a, fishboat_b, fishboat_c, fishboat_d, marquis, reefer, tropic, gunboat, sabs_boat, small_gb2, dinghy, p_mi_botfsh, whaler, woody, woody2, sporto, tinny, tug, contbo, smug, edsboat.

Vonatok, kötöttpályásak: cablecar, chairlift, subway_lo, subway_hi, train_carg, trainf_carg, trainr_carg, train_int, lighty.

Nyilván ez nem a végleges lista, hiszen repülőből csak egy szerepel. Viszont sok újdonság derül ki belőle, feltéve, hogy a lista igaz. Ezek alapján a hegyekben hó is lesz (vagy más helyszín is lesz Los Santoson kívül), erre utal a "bobsleigh" (bob), a "chairlift" (sífelvonó), a "skimobile" (motoros szán) és a "snowplough" (hókotró).

A "hauler" és a "flatty" valamilyen furgon vagy teherautó lehetnek a jelentésük alapján. Érdekes a "brz" rövidítés, ami több modell nevében megjelenik. A "seinove" két olasz szó, a "sei" (6) és a "nove" (9) összerakása, egyben pedig a szokásos 69 poénra utal. Motoroknál az "enduro" és a "spike" krosszmotorok, a "faggio2" pedig új fajta robogó lehet.

Helikopterek: az "autogiro" egy kicsi, egyszemélyes rotoros gép, a Vice City Stories-ban is volt hasonló. A Hind egy katonai helikopter, illetve valószínű a "napalm" is. A hajóknál találunk halászcsónakból többet is, a "gunboat" valamilyen harci járműre utal. A "sabs_boat" és az "edsboat" személynevekre utalnak (Sab és Ed?).

Végül pedig a kötöttpályás járművek sorai közül az derül ki, hogy egyaránt lesz metró és magasvasút is, valamint libegő (cablecar), sífelvonó (chairlift) és hagyományos tehervonat (train_carg) is. Visszatér a tank (APC és Rhino is) és a San Andreasból ismert Dune nevű sivatagi teherautó.

Ha eszetekbe jut valami a nevekről, írjátok meg kommentben, illetve érdemes figyelni a GTAForums-ot is. A két fájl tartalma:

PSP

Offline
2012. 05. 15. 22:01
Köszönjük a cikket! Azért ezek egyáltalán nem hangzanak rosszul, sőt!
Aztán azt is eltudom képzelni, hogy Rockstar-ék direkt hagynak ilyen kis infómorzsákat mindenfelé kiadott hivatalos információk helyett.
ATi0021

Offline
2012. 05. 16. 09:24
Ez nagyon ígéretesnek tűnik. Az hogy lesz hó nagyon meglepett. Még soha egy GTAban nem volt ilyen. Aztán meg hogy ismét lesz tank. Úgy tűnik szakítottak a IV realitásos vonalával. Mintha SA2 készülne.

Az viszont, hogy lesznek tehervonatok számomra a legmeglepőbb. Ez alapján biztosan kell lennie még egy városnak Los Santos mellett. Érdekes a cuban800- as repülő is. Kubához a legközelebbi GTA város Vice City. És Vice City és Los Santos között lenne is értelme a repülőnek is. LA és Miami nem kis távolság. Másrészről elég sok textúra és elem megfelel LSnél és VC nél is. De ott van a HELI_VCPF - is ami szintén Vicera utal. Ok tudom ez csak spekuláció és a Rockstar azt mondta csak LS és környéke. De annó a GTA SA első trailerében is csak LS volt. Szóval egyre inkább hiszek ebben az SA 2 dologban is.

A lista kissé hiányos hiszen lesz Speedophile is.
Hannibal

Offline
2012. 05. 16. 10:34
Van realitásuk. New York közepére tényleg irreális egy tank. Los Angeles és környéke amerikában a hadiipar fellegvára szóval a minimum, hogy lesz benne tank meg vadászgép(1. trailer) Sőt lehet, hogy megint lesz katonai bázis a vidéken.
baucsek

Offline
2012. 05. 16. 11:41
Ha lesz bennne tank akkor szinte biztos, hogy lesz egy katonai bázis. Minden esetre érdekes lista.
krisk

Offline
2012. 05. 16. 12:31
Erőforrás-megosztás, valószínű az akkori stádiumban lévő GTA V kocsifájljait (ismétlem, akkori stádium, ezért hiányos) csak átrakták MP3ba, majd kitörölték (vagyis nem törölték ki, hanem elérhetetlenné tették [deprecated]) ami nem kell. Erről árulkodik az is, hogy pl. rendőrautó egyáltalán nincs a listában.

A brz mellesleg "brazil", és ezek a kocsik valóban szerepelnek a Max Payne 3-ban (l.d.: brz_cavierao -> caveirao, a rio de janeirói BOPE [mondjuk SWATnak] egyik páncélozott járműve).

Remélem nem lesz senki olyan hülye, hogy megkérdi miért vannak GTA IV fájlok az MP3ban (RAGE, Rockstar szokásos lustasága: bent hagyott törölt missziók, béta járművek; RDR-ben IV fájlok, stb...)
2012. 05. 16. 16:10
"A user egyébként elnézést kért a Rockstar-tól, nem gondolta volna hogy ilyen nagy dolgot szivárogtatott ki." lol
david19979

Offline
2012. 05. 16. 16:25
Remélem tényleg lesz hó....
OFF:amúgy nem tudom h tudtok-e róla vmit,de a may payne 3 manualjában(útmutatójában) van egy új GTA V-s "elszürkített" kép Los Santosról a crews oldalon azzal a felirattal h KEEP THEM GOING IN gondolom a gta v-s crewre akartak utalni.
Visali

Offline
2012. 05. 16. 16:51
Ha a fájlok benne vannak a Max Payne 3-ban, elvileg használja őket, vagyis vannak olyan járművek, amik a csak oda vonatkozhatnak, illetve vannak olyan objektumok, amelyek nem vezethetőek, csak a horizonton láthatóak.
ATi0021

Offline
2012. 05. 16. 17:11
Visali: Amúgy az igaz, hogy a Max Payne 3 kézikönyvében van GTA Vről is kép? http://www.gtaforums.com/...howtopic=510162
Gege

Offline
2012. 05. 16. 17:18
Az nem GTA V kép, a Max Payne 3-ból van. Össze lehet hasonlítani a favelákkal Sao Pauloban.
totyak

Offline
2012. 05. 16. 17:44
Egyébként ezek a fájlok honnan jöttek, gondolom nem PC-s verzióból, mert elvileg az még senkinek nincs. Ha jól tudom még a netre sem szabadították rá. Konzolos verzióban meg hogy lehet a fájlok közt turkálni?
wweraw

Offline
2012. 05. 16. 17:47
Trollkodik a Rockstar ezzel a képpel :Đ
Ezekre a havas járművekre kíváncsi vagyok mert ami hegyek a trailerbe voltak a felhők fölött volt pár de hó nem volt rajta.
Gege

Offline
2012. 05. 16. 18:03
totyak: Két usernek sikerült saját algoritmussal visszafejteni az Xboxos verziót, és utána csak meg kellett nyitni a fájlokat.
totyak

Offline
2012. 05. 16. 19:36
Gege: Aha, értem. Ez nagyon érdekes hír egyébként, mert több mint valószínű, hogy a Max Payne 3-ban nincsenek havas hegycsúcsok, a GTA-ban meg elképzelhető. Vagy nagyon elrugaszkodva a valóságtól, az is lehet, hogy egy teljesen másik játék fájljai, amik szintén használják a GTA autó márkákat.
Hannibal

Offline
2012. 05. 16. 21:38
(?)Agent(?)
Rockstar69

Offline
2012. 05. 16. 21:53
Hannibal: "...a játék az 1970-es években, a hidegháború idején játszódik, a kémkedés és a politikai gyilkosságok világában."
Hannibal

Offline
2012. 05. 16. 22:27
Én most csak a hóra orientálódtam
dani.szentgali

Offline
2012. 05. 17. 13:02
ATi0021,egyetértek veled ebben a GTA SA2ős dologban.Több bizonyíték is van erre,például a trailerben az a nagy hegy,ami hajaz a Mount Chillihadre a San Andreasból,és az pedig nem Los Santosban,hanem San Fierróban van,legalábbis ahhoz van közelebb,szóval szerintem is lesz több város LS-on kívül
2012. 05. 18. 18:09
Tanknak nagyon örülök. Már a Saints Row 3-ban is nagyon élveztem, remélem ahhoz hasonló lesz, bár ott az irányítás kissé szürreális volt. Kíváncsi leszek a vadászgépre is.

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 19 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak