Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

OFF: Már jövőre érkezik a következő generáció?

2012.06.02 01:00  |  Írta: Visali  |  Forrás: IGN

Jövőre már a következő generációs konzolokra érkezik a játékok egy része, legalábbis ez derült ki az IGN anonim felméréséből. Míg a Microsoft és a Sony cáfolta, hogy az idei E3 konferencián felfednék legújabb masináikat, a fejlesztők névtelenül elárulták, hogy az új platformokra már 2014. január 1. előtt érkeznek fejlesztések.

Arról már komoly pletykák terjengenek, hogy különböző találkozókon konzultálnak a konzolgyártó és videojátékfejlesztő cégek a Durango kódnevű új Xbox, és az Orbis kódnév alatt fejlesztett PlayStation 4 gépekkel kapcsolatban. Az IGN kutatása arra mindenképp rávilágít, hogy bizony már komoly fejlesztések folynak az új konzolkora.

A megkérdezettek 60%-a 2013 után már nem tervez piacra dobni új játékokat a jelenlegi Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra és Nintendo Wii-re. A fejlesztők 80%-a úgy tapasztalja, hogy az új Xbox-ra könnyebb fejleszteni, és a következő 5 évben ez a konzol lesz a piacvezető, a Sony a nem túl sikeres PS Vita indításával nem tudja meggyőzni őket, hogy a játékaik sikeresen fogynak majd a platformjain.

Az idén megjelenő Wii U tartogatja a legnagyobb kihívásokat a cégek 63%-a szerint. Egy készítő pedig azt mondta, épp ezek miatt a bonyodalmak miatt nem fejlesztenek majd az új Nintendo-ra, míg egy másik szerint nehéz az innovatív Wii U játékokat más platformokra vinni.

Érdekes információk ezek. Vélhetően a Rockstar Games is a válaszolók között volt. Bizonyára már ők is fejlesztenek a következő generációra. Hogy a Grand Theft Auto V ezek között a játékok között van, arra kevés esély van, hiszen jelen felállás szerint legkésőbb márciusig megjelenik, a következő generációs konzolokat pedig még nem jelentették be.

Mr.Vercetti

Offline
2012. 06. 02. 10:50
legalább az új vice city már biztos egy új generációra fog jönni,gondolom immár új motorral
insanity06

Offline
2012. 06. 03. 10:01
érdemes elolvasni a pcguru honlapján lévő ehhez kapcsolódó cikket!

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 13 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak