Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Rosszul teljesít a Max Payne 3 a boltokban

Az értékeléseket olvasva meglehetősen pozitív kép rajzolódik ki a Max Payne 3-ról, ám ha megnézzük a pénzügyi eredményeket, máris nem olyan rózsás a helyzet.

A sorozat harmadik része nyolc évnyi fejlesztés után készült el a Rockstar több, világszerte elszórt stúdiójának közreműködésével. A kiadó szép értékeléseket és még jobb eladásokat remélt, ám ezen célkitűzéseknek csak a fele sikerült: a Metacriticen 86 százalékot átlagol a játék, s noha a megjelenésének havában második volt az amerikai eladási listán, az NDP friss adatai szerint az elmúlt 31 napban csupán 440 ezer példány talált gazdára.

A legtöbb játék számára persze ez egy kifejezetten jó teljesítmény lenne, ám mind a fejlesztők, mind pedig a kiadó többet várt, a belefektetett munkát pedig nem türközik a számok, így nem meglepő, hogy az iparág legismertebb elemzője, Michael Pachter buktának könyvelte el a Max Payne 3-at. Twitter-üzenetében azt mondta:

„Ennyit a májusi megjelenésről. Az NDP szerint a játék bukta. El sem hiszem, hogy emiatt tolták el a GTA megjelenését.”

PC GURU nyomán

2012.06.16 20:49  ▪ Forrás: PC GURU  ▪ Írta: Ben Dover

Cube Head
Offline
2012. 06. 16. 22:10
Akkor szerintem most nagyon elkezdik a GTA 5-öt, hogy behozzák a lemaradást

dani.szentgali
Offline
2012. 06. 16. 23:29
"El sem hiszem,hogy emiatt tolták el a GTA megjelenését"-Hát b+ ezt én se hiszem el!!!!!!!!Kapja be az a rohadt Max Payne,mert amúgy is lényegében fölösleges volt ezt előbb kiadni,de így,hogy nem is lett akkora siker,így még jobban bosszant,hogy emiatt az akciójáték-utánzat miatt csúszik az egyik kedvenc játékom.
Cube Head:bárcsak igazad lenne barátom,mert akkor talán most gyorsan elkezdené összekapni magát a R*,és így talán a kövi hónapban,vagy az után elkezdik promótálni a GTA5öt,csak nehogy elkapkodják,és rosszul sikerüljön,mert akkor felégetem a Max Payne-t.

dvflls
Offline
2012. 06. 17. 01:42
Ejjaj fiúk mivan itt, komolyan a Max Payne 3 eladásokkal foglalkozunk? Tényleg nehezen bírjátok a hírzárlatot. Amit egyébként én is. Nem is értem, ha jól emlékszem annó a Things will be different" trailer után nemsokkal már ömlöttek a screenshotok a hivatalos honlapra. Való igaz a Take Two részvényárfolyamot jól megdobná egy újabb trailer, a megjelenési időponttal egyetemben. (Bár nem tudom elképzelni hogy a Take Two-nál ne tudnák már rég a megjelenést.)

Egyébként meg az hogy 8 évig fejlesztették ez szerintem nem igaz.

Gege
Offline
2012. 06. 17. 02:12
dani.szentgali:
http://www.justplainpolit...s/fuknomx9.gif" alt="" />

bond71
Offline
2012. 06. 17. 11:09
Ennyit a Fos nem GTA- ra Pazarolt idő meg pénzre!!!
Inkább már a GTA 6 nál tartanánk!!! )

Shotgun
Offline
2012. 06. 17. 11:22
Az egészben amúgy az a szép, hogy a Max Payne 3 tényleg egy művészi alkotás. Nem nagyon fogott meg még shooter - ami ugyebár nem sandbox - ennyire, de a történet kifejezetten tetszik, a megvalósítással együtt.

Sajnálom a Rockstart, hogy a rajongók ennyire nem értékelik egy régi játékuk folytatását. Még annak fényében sem, hogy kategóriájában az egyik, ha nem a legjobb.

A GTAV-ön kívül van más is gyerekek..

@dvfls: Szerintem azért az elég reális, ha azóta fejlesztés alatt áll a játék. Tekintve, hogy a GTA IV már a San Andreas megjelenésének tájékán készülődött.

dani.szentgali
Offline
2012. 06. 17. 11:24
Gege: Attól,hogy nekem nem tetszik a Max Payne,és meg van róla a véleményem,meg mert GTA-placen fent vok,attól még nem kell imádnom a Max Payne-t,és neked meg nem kell küldeni ezeket a fejrecsapós kínai képeket,mert nem mindenkinek egyforma az érdeklődése,bár fentebb azért tényleg kicsit nyersen fogalmaztam,de ne veszekedjünk azon,hogy ki mit szeret,de gondolom,azért legbelül téged is bosszant,hogy az MP3mat adták ki előbb,nem a GTA5ÖT.

Shotgun
Offline
2012. 06. 17. 11:35
Nem hiszem, hogy bosszantaná, mert 1., Van mivel foglalkozni addig is, míg a játék kiadásra nem kerül, és egy kész cuccot kapunk, nem egy befejezetlent. 2., Van élete, és nem egész nap a gépnél ülve vár egy-egy játékot..

A véleményeddel nem lenne gond, csak támaszd alá valamivel. Annyit írni, hogy valami szar, vagy rossz, és nem megmagyarázni, hogy miért tartod konkrétan annak, egy elég rossz módja az önkifejezésnek.

dani.szentgali
Offline
2012. 06. 17. 12:05
Shotgunké,az indokom az,hogy 1.,egész egyszerűen nem jön be annyira a játék 2,azért várom jobban a GTA5öt,mert a sandbox a kedvencem,mivel mozgássérült vok,és nem tehetem meg vszínűleg soha,h kimegyek és a városban vezetek egy autót,v elmegyek a haverokkal piálni,és ezért szeretem jobban a GTA-t.Amúgy meg nem hiszem,hogy te mindent meg tudsz magyarázni,hogy mi miért tetszik,és mi miért nem,és nekem is van életem,és nem ülök egész nap a gép előtt a GTA-ra várva.

Hannibal
Offline
2012. 06. 17. 13:00
Nem azzal van a baj, hogy elmondod a véleményed, de, hogy a sárga földig leszidod a játékot kedvenc játékkiadónkról is negatív véleményt adsz illetve megsérted azokat a játékosokat akik szeretik. Amit nem szeretsz azzal nem kell foglalkozni. Aztán sok kiadó örülne ha így fogynának a játékaik, illetve kb semmi köze sincs a MP3-nak a GTA V-höz. Utóbbit legnagyobb részben a North csinálja azt is tudjuk, hogy amint elkészültek a IV-el nekiáltak az V-nek. MP3-mat meg az összes stúdió egyveleg csinálta. Ha nem lenne MP3 akkor se jelenne meg hamarabb csinálhatták volna hogy 3 éve azt mondják megjelenik (pl) 2011 nyarán aztán negyedévente azt mondják, hogy késik fél évet, ehelyett akkor mondanak biztosat amikor már tudják, hogy a játék úgy áll, hogy bejelenthetik. Akinek további problémái akadnának az MP3-mal azoknak azt tanácsolom, hogy ássanak egy gödröt és abba kiabálják bele a bajukat.

Pacal17
Offline
2012. 06. 17. 13:03
Ha tényleg ennyire rosszul teljesít -az egyébként szerintem is példásra sikerült- Max Payne 3, akkor valóban kénytelenek lesznek ebben az üzleti évben kinyomni a GTAV-öt.

totyak
Offline
2012. 06. 17. 15:34
Arra szerintem senki ne fogadjon nagy pénzekben, hogy emiatt az állítólagos Max Payne bukta miatt most előbb jön a GTA. Egy játék kiadásának meg van a menete. Már előre el van tervezve minden lépés, amit maximum a fejlesztés sebessége befolyásolhat, de az is csak negatív irányba. Tehát senki ne gondolja, hogy hipp-hopp itt lesz a játék, ha csak nem úgy tervezték eredetileg is, hogy a közeljövőben jön. De garantálom, hogy nem úgy tervezték.

Shotgun
Offline
2012. 06. 17. 16:19
dani.szentgali: Kicsit félreértelmezted amit írtam. Nem személyeskedem, ergo a számítógépes rész nem rád vonatkozott, hanem arra, hogy még csak véletlen se feltételezd azt akárkiről, hogy nincs más dolga, és csak a játékokra várva ül, és néz ki a fejéből.

Sajnálom a dolgot, őszintén, de azt se várd, hogy ezért az én véleményem akármilyen formában megváltozzon. Arról meg, hogy valami miért nem tetszik, általában összeszedem a gondolataimat és konkrétan le tudom írni, hogy mi a problémám vele. Épp ez az, amit sokan nem tudnak, és nem is akarnak megtenni.

starkiller
Offline
2012. 06. 17. 18:08
szerintetek ha idén kijönne október november körül akkor már nem menne nagyban a marketing? max payne 3-mat több mint fél évvel a megjelenés előtt elkezdték promózni, akkor a gta 5-re meg pár hónapot adnak? fejezzétek már be ezt a fanboy fröcsögést....

CBool
Offline
2012. 06. 17. 18:26
starkiller: Szerinted a GTA 5-nek minek kéne akkora kampány? Azt így is úgy is veszik majd mint a cukrot.

bond71
Offline
2012. 06. 17. 22:17
starkiller Hát ez nem Így van elég lessz meghallanom a GTA V megjelenés dátumát már meek is Előrendelni!!!

Kit érdekel a sok reklám meg ) Aki vmeik GTA-t tolta az kérdés, info nélkül megveszi következőt az első nap!!!

Kaito
Offline
2012. 06. 18. 03:05
Őszintén szolva én nem igazán lepődtem meg.
Számomra a Max Payne 1 ill. 2 egy meghatározó élmény volt, a legjobb TPS játék amivel valaha játszottam. Különös, egyedi hangulata, csavaros története, látványos jelenetei teljesen magával ragadott.
Csak az értheti igazán aki akkoriban -a megjelenés idején- játszott vele. Viszont amit a Rockstars ill. Take-Two művelt a Max Payne 3 -mal az valami gyalázat. Már az első képekből és infókból is érezhető volt, hogy a Max Payne 3 -mat a reklámokkal és a köré épített marketing kampánnyal akarják eladni. És sajnos a 3. résznek köze nincs a Max Payne játékhoz. Vagyis egy valami köze van: a neve, a márka, amivel ellehet adni a terméket. Egyébként is mi az, hogy pályázatot hírdettek, hogy az arcod benne lehet a Max Payne 3-ban ?!? Egy GTA játékban még megértem, de egy Max Payne -ben ?! Már eleve azis rányomta a bélyegét a játékra, hogy az eredeti fejlesztő csapatból kb. senki nem vett részt az elkészítésében. Meg aztán értem én, hogy kellett valami változatosság, valami új, de komolyan, Brazília mint fő helyszín?
Ettől függetlenül, a RockStar egy jókis pörgős TPS akció játékot dobott össze, csak sajnos a Max Payne lényegét, hangulatát nem sikerült átvenni. Persze megértem, hogy egy ilyen nagy nevet nehéz felülmúlni, vagy akár a közelébe érni, de sajnos a Rockstar eleve rossz irányba indult: Az egész Max Payne 3-hoz valló hozzállás, a nyomuló reklámokkal, a felesleges és érthetetlen változásokkal sikerült egy nagyszerű klasszikusból egy átlagos, futószalagon gyártott gyenge folytatást készíteni.
És sajnos egyre több játéknál ill. folytatásnál tapasztalom ezt, hogy több pénz és energia megy a reklámokra és a hype generálásra, mint magára a játékra...

starkiller
Offline
2012. 06. 18. 20:17
bond71: senkit nem érdekel a reklám, de ez a rockstar üzletpolitikája... az már más dolog, hogy te mit csinálsz

Americanviking
Offline
2012. 06. 19. 07:50
Szerintem meg a max payne 3 jobb lett mind az 1, meg a 2, de mindenkinek megvan a maga véleménye.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink