Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA V: PC verzió egy E3-mas adatlapon

Mióta a Grand Theft Auto sorozat háromdimenziós részei feltűntek a horizonton, azóta tudja minden PC játékos, hogy a franchise részei mindig konzolokra jelennek meg először, és jobb esetben pár hónap múlva kapunk csak információkat egy esetleges PC megjelenést illetően.

Teljesen biztosra vehető, hogy ez lesz a helyzet a következő nagy rész esetében is, azonban arról hivatalos értesüléseink nincsenek, hogy vajon mikor kerül a boltok polcaira a személyi számítógépekre portolt verzió.

Sőt, mi több; sokan abban sem vagyunk biztosak, hogy a játéknak egyáltalán lesz a számítógépesek számára készült kiadása, így teljes sötétségben tapogatózunk, ha erről a témáról van szó.

Segítségünkre van azonban ezzel kapcsolatban néhány viszonteladó, vagy internetes áruház, esetleg játékokkal foglalkozó internetes magazin, akik szinte rutin jelleggel szórnak kisebb csipetnyi tudnivalót a játékosvilág képviselői elé, a PC kiadást illetően.

Ez történt most is, ugyanis a pár hónapja bejelentett Rockstar Games, illetve GTA V E3-mas hiányától függetlenül, az e3insider.com kilistázta a Take-Two Interactive adatlapján a játékot, melynél az Xbox360, illetve PS3 verziók mellett szerepel a PC verzió is.

GTA

Amint hivatalos forrásból közölt információt kapunk, értesítünk titeket!

2013.06.02 19:02  ▪ Forrás: E3Insider  ▪ Írta: Shotgun
2013. 06. 02. 19:32
Halleluja!

Challenger02
Offline
2013. 06. 02. 19:35
Hát...reméljük a legjobbakat

Shotgun
Offline
2013. 06. 02. 19:35
2013. 06. 02. 19:38
Szerintem minden PC -re ki nem adott játék öngól a pénztárcáiknak. Tehát remélem, hogy a nagy NASA Számítógép meghallgatja fohászainkat
Shotgun, te is pc -s vagy?
Amúgy, hogy ne offoljak, remélem, hogy nem lesz olyan pocsékul elkészítve a gépre, mint a IV. Az enyhén szólva szar volt.

Shotgun
Offline
2013. 06. 02. 19:42
The Cleansing Fire: Van Xbox360-om is, és PC-m is. Egyelőre azonban mivel nem rendelkezem stabil keresettel, nem nagyon tudom elmondani magamról, hogy egy atomerőművel rendelkezem.

De a PC közelebb áll a szívemhez... modding, és minden más szempontjából. Még úgy is, hogy manapság nem sok játék mozgat meg... esetleg a Bioshock: Infinite és a Sleeping Dogs volt olyasmi az utóbbi időben, amit jobban kedveltem az átlagnál.
2013. 06. 02. 19:47
Utóbbi idő hány év? Nekem még mindig a GTA IV, az L.A. Noire és a jó öreg ratyi MineCraft... Az újabbak valahogy hidegen hagynak, bár tény, hogy a jó öreg gépen kívül teljesen használhatatlan vagyok más játékokkal. Konzolt ne adjanak a kezembe, legfeljebb a LEGO Batman 2 -höz, az még ment. Úgy ahogy. Szóval az újabb játékok nem is érdekelnek, és nem is nagyon hallok róluk, mert nem igazán nézek idevágó hírverési és figyelemfelkeltési oldalakat. Ha ismét sikerül feltelepítenem az EFLC -t, mit szólnál egy traineres free modhoz?

Amúgy ezt megmagyarázhatná valaki, hogy miért megy annyira a felhajtás a konzolokért? Miért oda jönnek ki először a játékok? Mert nem nagyon jön át ennek az oka. ÉS ezt nem szapulásnak szántam.

Shotgun
Offline
2013. 06. 02. 19:54
The Cleansing Fire: Majd lehet róla szó, csak még vizsgám van. Az utóbbi időszakot számokkal nem tudnám behatárolni. Valahogy kevesebb időt töltöttem játékokkal... egyszerűen nem volt hozzájuk kedvem. Kivétel ez a kettő, ugyebár.

A konzolokat a nehezebb warez miatt kedvelik annyira. Mert tényleg komplikáltabb rajtuk másolt játékokat futtatni. Ráadásul egy online frissítéssel még meg is nehezíthetik a játékosok dolgát.

Nem is beszélve például a Microsoft pénzhajhász technikájáról. Ők még az online játékért is külön pénzt kérnek...

totyak
Offline
2013. 06. 02. 20:00
Nem akarok vészmadárkodni, de szerintem ez semmit nem jelent. Mint ahogy a különféle online boltok, úgy most ez az oldal is odavésett egy PC feliratot, megelőlegezve, hogy jönni fog (mivel mindenki úgy gondolja).

arni20
Offline
2013. 06. 02. 20:08
Ez eddig is tök nyilvánvaló volt hogy lesz PC verzió, csak anyagi okok miatt csúsztatják mert kevesebb lenne a bevétel. így meg a sok marha még konzolt is vesz csakhogy hamarabb játszhasson...

Shotgun
Offline
2013. 06. 02. 20:11
totyak: Igen, ez így igaz egy szinten, azonban most egy a hivataloshoz kicsit közelebb álló forrásból van információnk.

totyak
Offline
2013. 06. 02. 20:36
Shotgun: Én csak örülnék, ha mielőbb bejelentenék.

realostew
Offline
2013. 06. 02. 22:01
Shotgun: Sony-s vagyok, de a M$ fizetős multijával nem tudok teljesen ellenkezni. Ahhoz mérten, hogy fizetős, annyival jobb is. Sokkal több mindent adnak tartalomként bele, szóval úgymond megéri az árát és végül is az a havi 1000 ft nem olyan marha sok.
Cserébe a kapnak csomó játékhoz hazai feliratot és a többi. Mondom, nekem PS3-mam van mert inkább a Sony-t pártolom, de a fizetős live nem akkora lehúzás mint amekkorának elsőnek látszik. Kedves jó barátomnak xbox-a van, ő tapasztalata alapján mondom.

Ettől függetlenül tényleg lehúzós a M$.

Shotgun
Offline
2013. 06. 02. 22:23
realostew: Hát figyelj, a multiplayer játékért még okés, hogy fizetni kell... illetve nem, de ebbe nem menjünk bele. Na de azt azért mégis érzed, hogy amíg ezt PC-n meg tudják oldani egy rakás játékkal ingyenesen, addig Xbox360-on teljesen azonos szolgáltatásért kérnek pénzt.

realostew
Offline
2013. 06. 02. 22:34
Shotgun: Hát, ha a Games for Windows Live-re gondolsz, akkor nem tudom mennyire van igazad, mert sosem használtam, sosem vettem olyan játékot, ami használná azt, így nem tudom milyen szolgáltatási vannak, mindenesetre a box live szolgáltatási szerintem megér egy kis költségű havi díjat. 1000 forint márpedig nem olyan sok, bár vihetnék lejjebb kicsivel, mert olyan sok tartalmat azért mégsem ad, viszont amit ad azért végül is kérhetnek minimális pénzt.

Gege
Offline
2013. 06. 03. 00:47
ezt nem tartom hírértékűnek, ha a release date is TBD, akkor nyilván szarnak arra hogy helyesen adják-e meg a platformokat

Shotgun
Offline
2013. 06. 03. 04:52
Gege: Mivel a múltkori összefoglaló hírből kimaradt, gondoltam megírom rendes hírként.

De kötekedj, és a jövőben megint ló....t nem írok.

totyak
Offline
2013. 06. 03. 13:34
Én nem tudom az Xbox Live milyen tartalmakat ad havi ezer pénzért, de a GfWL szerintem nem ad semmit. Megveszed a játékot és mehetsz vele multizni, ennyi. Legalább is én nem tapasztaltam ennél többet. De valóban érdekes, hogy ugyan az a brand, ugyan azért a szolgáltatásért egyik féltől pénzt kér, másiktól meg nem. Gyanítom PC-n azért nem merik ezt meghúzni, mert már így is nagy a warez (állítólag, én nem hiszek ebben, csak valamire kenni kell az elmaradt játékokat), hát még, ha a multiért fizetni kéne, akkor mégtöbb embert elvesztenének.
2013. 06. 03. 14:02
The Cleansing Fire: Rosszul gondolod. A T2 és a Rockstar nem véletlenül adja ki később a PCs verziót. Ha ezzel pénzt buknának nem így csinálnak

és hogy miért konzolra jönnek inkább a játékok? miért azon van nagyobb felhajtás? mert az egy játékgép. Megvett filmet is DVD vagy BR lejátszón néznek az emberek és nem PCn. Ugyanígy vannak a konzollal is, azaz első számú opció játszásra
2013. 06. 03. 14:26
Hüblookohelimedion: Arról beszéltem, ha nem adják ki, nem arról, ha később.

realostew
Offline
2013. 06. 03. 15:12
The Cleansing Fire: Szerintem kapnak a fejlesztők/kiadók egy kis támogatást magától a konzolgyártóktól, hogy előbb adják ki konzolokra mint pc-re, esetleg ezen belül is, előbb adják ki az egyik konzolra mint a másikra, és csak utána pc-re stb.

Ez kb olyan mint pc-n belül is, a videokártyáknál. Mivel az Nvidia a legtöbb fejlesztőnek profitál, hogy az ő videokártyájára optimalizálják a játékokat, így hiába szarabb az Nvidia kártyák specifikációja, még mindig jobban/ugyan olyan jól elfut rajtuk ugyan az a játék mint egy ATI kártyán ami erősebb általában.

Gondolom megéri nekik ezekért pénzt kiadni.


totyak: Pedig hidd el, hogy többen warezolnak mint ahányan megveszik a játékokat/ filmeket. Legalábbis itt Magyarországon/Közép-kelet Európában. De egyébként máshol is elég nagy piaca van a warez oldalaknak, még ha nem is mindenhol nagyobb mint a megvett játékoknak.

Nem hiába dolgoznak a fejlesztők mindig sokat azon, hogy jó legyen a másolásvédelem egy-egy játékon. Ha nem lenne miért másolásvédelmen dolgozni, nyilván nem tennék, hisz az nekik is plusz idő, energia és pénz.

tatec
Offline
2013. 06. 03. 15:53
arni20: Azert nem kene le marhazni egyes jatekosokat akik konzolon toljak,van beloluk eleg sok,ha te lennel a GTA V projekt tulaja vagy fejlesztoje hidd el te sem tenned ki 5 evi munkadat egybol a netre(PC verzio),hogy tesek torrentezok vigyetek ingyen van elvegre csak 5 evig dolgoztam rajta.

mark74
Offline
2013. 06. 03. 15:56
tatec: Na mert szerinted az Xbox-os nem lesz fent mi????
2013. 06. 03. 17:25
tatec: Ha kirakod PC -re, attól még az XBoxosok nem tudom, hogy megszerezhetik-e a netről. A PC -s verziót. Szóval hülyeségeket beszélsz.

totyak
Offline
2013. 06. 03. 17:31
realostew: Úgy értettem, hogy abban nem hiszek, hogy PC-n nagyobb a warez, mint konzolon, főleg Xbox-on (PS3-at annyira nem követtem nyomon, biztos ott is meg van oldva). Tisztában vagyok vele, hogy PC-n sokan letöltik a játékokat, de véleményem szerint a konzolosok sem jobbak. Csak hogy egy példát is mondjak: Remember Me. Hogy, hogynem, az Xbox-os kiadás már torrenten van, PC-s meg még egyelőre látótávolságban sem. Nyilván lehetne ellenpéldát is találni. Tulajdonképpen felesleges is a védelemre pénzt költeni, meg időt, energiát ráfordítani, mert bármit kitalálnak, annak valaki/valakik megtalálják az ellenszerét és ugyanúgy netre kerül a játék. A konzoloknál is ugyan ez van, csak, ha jól tudom, ott nem a játékokban van a védelem (nem vagyok benne biztos), hanem a gép szoftverében. De lásd Xbox360-at, amit 12-14 ezerért megcsinálnak neked, hogy még csak lemezt se kelljen irkálnod, pendrive-ról, merevlemezről (már nem is kell gyári Microsoft belőle) futtatja a játékokat. Szerintem nem kevesen élnek ezzel a lehetőséggel. Egy játék árából végtelenül játszhatnak. És azt hiszem így még az eredeti játékokkal multizni is lehet (talán).

tatec: Neked megint csak a fenti példát tudom mondani, Remember Me. Biztos az Xbox-os fejlesztők sem szerették volna kitenni a munkájukat a netre, valahogy mégis kikerült, még boltba kerülés előtt. Akkor mért is mindig a PC van emlegetve warez téren? MAjd kíváncsi leszek, hogy a GTA V hány nappal a kiadás előtt lesz fenn és innen az oldalról hányan mesélik el az élményeiket a játékról még a boltba kerülés előtt.

realostew
Offline
2013. 06. 03. 17:48
totyak: Nekem PS3-mam van és nem tudok róla, hogy nagy warez közönsége lenne, bár sosem néztem utána. Belegondolva nem is éri meg a blu-ray lemezek miatt. Majdnem annyiba kerül a blu-ray lemez mint egy olcsóbb új vagy egy használt játék, és akkor már inkább legyen egy használt eredetije az embernek mint egy kalóz. Szerintem ezzel mindenki így van.

Noxious: szerintem tatec példájában nem azon lenne a lényeg, hogy a pc verziót az xboxosok használnák, ez bele gondolva is hülyeség, valószínűleg ő inkább arra gondolt, hogy meg sem vennék az xboxot, ha pc-re ki adnák ugyan akkor. Azért hiába van xbox-ra is warez, pc-n még mindig könnyebb/olcsóbb (nem kell 1000 ft-os lemez)/egyszerűbb/elterjedtebb.

isti1998
Offline
2013. 06. 03. 18:35
realostew: maga a ps3-ra kel felmásolni a játékot warez esetén
2013. 06. 03. 18:53
The Cleansing Fire: Ja félreértettem

realostew
Offline
2013. 06. 03. 19:10
isti1998: Ha te mondod.. sosem fordult meg a fejemben, hogy kalózhajót csináljak a ps-ből

Davekoma
Offline
2013. 06. 03. 19:41
Egy kis különbség az IV és V között.
http://i1173.photobucket....eRdVHighway.jpg
Míg a vastagabb út a IV-ben 2-2(4) sávos sztráda, addig a vékonyabb V-ben 4-4(8) sávos sztráda, csak ennyit a méretekről, néhány okos embernek...

totyak
Offline
2013. 06. 03. 19:49
Davekoma: Nem akarlak bántani, nem azért írom le, ne sértődj meg! Hányszor kell még elmondani nektek, hogy MÉRETARÁNY. Hiába tetted egymás mellé a két térképet, hiába tűnik most a két bejelölt útszakasz egyformának a térképen, míg a játékban az egyik 4, a másik meg 8 sávos út, ha nem ismered a méretarányt. Ennyi erővel foghatnám a V térképét, másfélszeres nagyításban lefotózhatnám és akkor már mondhatom, hogy tessék, persze hogy az 8 sáv, hiszen vastagabb a vonal a térképen. Ez nem így működik! Vagy teszem azt fogok egy világtérképet és a IV mellé teszem. Akkor Liberty City kb. fele akkora, mint a világ? Várjátok már meg a végleges térképet és akkor hasonlítgassátok! Bár szerintem a gyári térképeken sincs méretarány, most nincs előttem egyik sem (lehet tévedek).

Davekoma
Offline
2013. 06. 03. 19:59
totyak: Nem tévedsz, teljesen jogos amit írsz, de van itt néhány nagyon okos ember, aki szerint a méretarány nem számít, NA pontosan azoknak mutattam ezt a képet, pontosan az ilyen félék, mint te akiknek nem káposztalé van az agyuk helyén, azokkal nem akarok vitába szállni.

dani.szentgali
Offline
2013. 06. 03. 20:09
Davekoma: Jó kis összehasonlítás, de egyet kell értenem totyak-kal, amíg nincs meg a méretarány és amíg nem vehető ki tisztán a térképekről, hogy melyik hány sávos sztráda, addig bizony a méretarány sem lehet pontos. Szerintem is jobban tennéd/tennénk, ha megvárnánk a hivatalos térképet- még ha szeptember 17-ig kell rá várnunk, akkor is. Hidd el, én is próbáltam a térképszakértő kollégáinkat rengetegszer meggyőzni, de ahogy látod, csak annyit értem el vele, hogy én lettem a csúnya bácsi, aki mindenkit helyrerak. Szóval én a te helyedben nem bizonyítgatnám a dolgot, én is belefáradtam és amíg nem látják az igazi méretarányokat és a valódi térképet, addig úgyis menni fog itt a nyifi-nyafi.

realostew
Offline
2013. 06. 03. 20:11
totyak szerintem nem teljesen érted, hogy mit akart közölni Dave ezzel az összehasonlító képpel. Vagy én értelek félre.

De egyébként nyilván valóban nagyobb egy 8 sávos út mint egy 4 sávos, pedig a térképen ugyanakkora kb. Persze feltéve, hogy a térképen jó helyre tippelte az aki bekarikázta.

totyak
Offline
2013. 06. 03. 20:56
realostew: Lehet, hogy én értettem valamit félre, egy pillanatig sem mondom, hogy nem. Talán másképp értelmeztük a dogokat, vagy az én agyam jár másként. A tévedés jogát mindig fenntartom

xinosz
Offline
2013. 06. 03. 23:30
Davekoma: Nem hogy nem számít a méretarány, persze hogy számít, csak attól függ mit hasonlítasz, a két GTA térképét vagy a valós életbeli méreteket a GTA beli méretekkel!

PSP
Offline
2013. 06. 04. 01:11
Bakker, tegnap azt álmodtam, hogy már játszhatok a GTA V-vel. Emlékszem még meg is jegyeztem magamnak, hogy bár a IV-ben nem volt valami hűde csúcsszuper a törés (amit egyébként én nagyon is kedvelek a IV-ben, eléggé jól eltalálták), most az V-ben olyan, hogy már az autókról leszakadó alkatrészek ölik a gyalogosokat...
Mindenesetre nagyon boldogan játszottam, komolyan élveztem, talán akörül álmodhattam, miután nem sokkal megvettem. Hát nem tudom mi lesz élőben, de tényleg jöhetne már...

Jakesz
Offline
2013. 06. 04. 10:14
A IV-ben is lehet ölni az autóalkatrészekkel
http://tv.gamestar.hu/vid...torhazteto-xddd

realostew
Offline
2013. 06. 04. 12:26
Jakesz: Ja, meg a taxi tetején lévő kis reklámtáblával is lelehet csapni az embereket ha jól irányzod

Jakesz
Offline
2013. 06. 04. 15:10
realostew: Hát igen, ezek a fizikai dolgok azok, amikkel annyit lehet ökörködni mint az állat, és ezeknek a hiánya súlyos veszteség volt az SA-ban vagy a Vice City-ben, de ezt tudjuk be az akkori technológiai fejletlenségnek.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink