Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Egymilliárd dollárból csak erre futja?

Egy napja sokan teszik fel a fenti kérdést annak kapcsán, hogy miért is indul ilyen nyögvenyelősen a GTA Online. Túlterhelt szerverek, host error, eltűnő karakterek, és még sorolhatnánk.

A Rockstar dolgozik a hibákon

Ennyit tudunk csak biztosra mondani. Ne legyetek türelmetlenek, valószínűleg ebben a 24 órában több millióan akarják egyszerre ellepni Los Santos online utcáit. Más kérdés, hogy miért nem készültek föl ekkora forgalomra, de a Rockstar mentségére szóljon, hogy nem csak őket lehet hibáztatni.

Xbox 360-on egyébként jobb a helyzet, abból a táborból kevesebb kurvaanyázás jelenik meg a fórumokon.

De miken is pontosan?

Nyitottak egy szekciót a Rockstar Support oldalán, ahova majd a GTA Online-os hibákra adnak megoldást vagy leírást. Érdemes figyelni, ha gond van. Egyébként az alábbiakról tudnak:

  • Random "Rockstar Cloud Servers Unavailable" hibaüzenetek
  • "Waiting for other player" üzenet alatt az első verseny betöltésénél lefagy
  • "Failed to Host a GTA Online Session" hibaüzenetek és annak oka
  • Az első verseny alatt hiányoznak a checkpointok (race corona)
  • "Timed out when matchmaking for a compatible GTA Online Session to join" hibaüzenet
  • Job elkezdésénél vagy betöltésénél jelentkező alkalmi hibák
  • A szokásos Social Club hibák (valaha működni fog rendeltetésszerűen az az oldal? – szerk.), mint például lassú töltés, login hibák, nem megérkező emailek. Ezzel kapcsolatban itt találhatsz bővebb választ.
  • Egyéb network és szerver vonatkozású hibaüzenetek, szétkapcsolások és cloud szerver hibák
  • Küldetés kezdésekor egy session alatt rögtön "Mission Failed" hiba

És persze bármilyen visszajelzést szívesen olvasnak angolul a [email protected] címre!

2013.10.02 18:59 ▪ Írta: Gege

vohhries
Offline
2013. 10. 02. 19:11
Dolgoznak a problémán? Én aki annyira oda voltam ezért a játékért, most 180 fokos fordulatot tettem. A IV-et évek után untam meg úgy, hogy max 20 percet játszok vele, az V-t ezt pár nap alatt kiváltotta. Az online pedig egy vicc.
Tényleg a Vice City volt a fénykor!

Benito94
Offline
2013. 10. 02. 19:44
Kicsit nyögvenyelősen megy a jelenlegi konzolokon.. Kiváncsi leszek milyen lesz PC-re esetleg a nextgen konzolokra ha egyáltalán lesz.

Baluka
Offline
2013. 10. 02. 19:45
A GTA IV nekem is jobban bejött valahogy az nekem !EPIC! volt.Az V se rossz de olyan fura (nem igazán értem ,hogy san andreas szigete eltávolodott san fierotol meg las venturastol ilyen földmozgással vagy mi ? XD) Most azon vagyok ,hogy vegyek,e? goldot vagy sem .. Neten nézzek videókat de a felükben el se indul a játék most 10ezerért nem akarok venni goldot azért ,hogy nézzem a fekete töltőképernyőt.

vohhries
Offline
2013. 10. 02. 19:53
Az a baj, hogy minden a pénz körül forog, ez a 3, Vice City, San Andreas-nál nem lehetett érzékelni, még a IV-nél se nagyon. De most. És a legrosszabb az, hogy nem csak én gondolom így, mert akkor el lehetne azzal könyvelni, hogy hülye vagyok, de sajnos sokan meghökkentek a dolgokon.

insanity06
Offline
2013. 10. 02. 19:53
ma tudtam vele egy kicsit játszani. 10 perc alatt fejlődtem fel 5.szintre. De hát valami igen nehezen kezdtem el. Az alábbiakat tapasztalatam 10-20 perc alatt:
-eltűnt a karakterem, láthatatlanná vált
-faild to host a GTA online session
"Timed out when matchmaking for a compatible GTA Online Session to join"
- a verseny után kezdődő drogos küldetésnél mikor megcsináltam 2 másik társammal együtt, újra kezdte az egészet és kezdhettem a verseny utántól megint a küldetést. Ekkor a város egy része be sem töltött
-sok a töltés,töltőképernyő

Bagwell
Offline
2013. 10. 02. 21:16
Én azt nem értem, mi a francért kellett okt. 1-jén indítani az online-t ha még most se tudtak felkészülni és ugyan olyan fos mintha szept. 17-én jelent volna meg. De legalább ha szept. 17-én jelent volna meg az online is, akkor talán már mostanra sikerült volna kijavítani a hibákat. Kurvára csalódott vagyok...

amadeusz
Offline
2013. 10. 02. 21:21
Na ez tényleg a kaki. Tulértékelt vacak az online

Lolyta
Offline
2013. 10. 02. 21:34
Nem tudom mi ez a nagy sírás, nekem eddig majdnem tökéletesen ment kisebb hibákkal, most van az már vagy másfél órája, hogy cloud server unavailable, egyébként eddig is ha ilyen volt 2-3 perc után beengedett. Maga a játék is nagyon zsír, sokkal több lehetőség van benne mint a singleben. Az elején kicsit fura, de ha belejössz jó az

Davekoma
Offline
2013. 10. 02. 22:03
Nem értem miért kell itt sírni 2 napja megy az Online, több millióan vannak fent , mit vártok, hogy majd rögtön minden jó lesz??
Ennek idő kell és ne jöjjetek azzal, hogy Október 1.-ig várni kellett...mennyetek ki a szabadba és ha nem tölt be 2 óráig, addig is levegőztök...

Shotgun
Offline
2013. 10. 02. 22:15
Davekoma: Nálam valamiért nem annyira kecsegtető, hogy több lehetőség van Online, mint az egyjátékos kampányban... Kicsit idegesít.

kidwao
Offline
2013. 10. 03. 03:40
Az nekem se szimpatikus hogy olyan elemeket átraktak az online-ba ami a single részét kéne képezze. Ezért érzem azt hogy baromi nagy szép a térkép, de kb 1-2 hét alatt ki lehet tolni 100%-ra. Ez miez már?

Az viszont abszurd hogy sokak ennyire lehúzzák, és a IV-et jobbnak mondják. WTF? A pillanatnyi csalódottság hogy nem megy az online ne vakítsa már el a józan értékítéletet. Kivétel persze ha a IV sztorija valami miatt nagyon megragadott benneteket. Ez a része elég szubjektív dolog.

Shotgun
Offline
2013. 10. 03. 07:08
kidwao: Gondolom azért hozzák előtérbe ilyenkor a IV-et, mert függetlenül az akkori hype-tól, amit ténylegesen a generációváltásra építettek, a játék ténylegesen hozott újítást a sorozatban. (Technikai megoldásokra gondolok)

Persze, szép a GTA V, meg komplex maga a világ, de azért az látszik, hogy sok beharangozott single player fícsört kivágtak, vagy egyszerűen csak áthelyezték a GTA Online-ba. Engem zavar, és kész. Mások védhetik a fejlesztőket, ahogy csak akarják, de nekem senki nem fogja megmagyarázni, hogy egy inventory például miért ne kerülhetne bele az egyjátékos kampányba.

A IV sztorija pedig azért ragadt meg mindenkiben, mert tényleg volt benne érzelem, és bonyodalom. Az V-nél nagyon sok mondvacsinált, átgondolatlanságból adódó probléma volt, és három karakterrel sajnos nem annyira átérezhető SZERINTEM a sztori. Bár kinek mi.

Adam Yahya
Offline
2013. 10. 03. 09:29
Vannak problémák, de én is úgy gondolom, hogy semmi értelme siránkozni. Mindenki 100%-ra vitte már aki nyavalyog? Mennyi szabadideje van azoknak akik 2 hét alatt le tudták zavarni az egészet? Én most tartok 52%-nál. Minden szabadidőmben játszok és még csak most vagyok úgy a 30-ik küldetésnél a 69-ből. Ja és nem volt még olyan küldetés ami legrosszabb esetben másodjára ne sikerült volna. Más kérdés, hogy én minden kérdőjelet megcsinálok, eljárok bulizni Lamarral, meg a 3 karakterrel egymással. Teniszezek, autó versenyzek, egyszóval mindent megcsinálok amit a játék felkínál, amint felkínálja. Nekem kb. 1 hónap lesz mire a story végére érek. A GTA IV két hét alatt meg volt, pedig abban is taxiztam Romannek, minden barátot 100%-ra vittem, stb. Nem értem az olyanokat miért sírnak akik nap 15 órát játszanak, éjjel is fenn vannak, 5 nap alatt végigviszik akkor mit sírnak? A story szerintem baromi hosszú. Ennél felesleges hosszabbat csinálni mert egy átlagos ember 3 hónapig mással se tudna játszani csak a GTA-val. Nem csak a középiskolásokra kell gondolni amikor elkészítenek egy játékot.
A story eddig szerintem baromi jó! Remek karakterek vannak, hatalmas beszólások és tényleg érezhető 3 ember különböző látásmódja a világra. Én abszolút átérzem mindegyik karakter problémáját, érzéseit, mert a játék nagyon jól átadja ha kellően elmerülünk benne. Egy 3 napos story "végigrusholás" gondolom nem ugyanezt az érzést adja. A IV story-ja talán komolyabb volt, de már nem süthették el ugyanazt, kellett a frissítés és ez most nagyon betalált. A Rockstar be tudta bizonyítani, hogy igen is tudnak fejlődni és újat mutatni. Nem értem azokat akik úgy érzik a Vice City volt az aranykor. Az a játék iszonyat kezdetleges volt. A párbeszédek, a karakterek. Voltak jó jelenetek, meg rengeteg hangulati újítás jött a III-hoz képest, de az még mindig csak szárnypróbálgatás volt. A San Andreas lett annak az ERA-nak a csúcsa. Abban összpontosult és tornyosult minden amit 2001-ben elkezdtek felépíteni. Itt ugyanez a helyzet. Az V most megkoronázza mindazt amit a 2008-as IV elkezdett. Itt minden meg van. Egy-két dolog valóban hiányzik. Gyorséttermek, billiárd, bowling, léghoki, vagyis olyan dolgok amik a IV-ben megvoltak de itt kimaradtak. Ezt én is sajnálom és ezért a maximális 10-ből 1 mínusz pontot nekem is le kell vonnom. De cserébe visszakaptunk egy csomó régi klasszikust amit már régen nem csinálhattunk GTA-ban. Csak, hogy párat említsek, Rampage, repülőgépek, jet-ski, tank, fodrászat, tetováló szalon, tuning, kerékpár...stb. Plusz rengeteg újdonság: vad világ, tenisz, golf, félmeztelen nők, 3 karakter. Emellett rengeteg a fegyver, rengeteg az autó. És megkaptuk minden idők eddig legjobb zenei felhozatalát. Jó mondjuk ez a rész szubjektív, de szerintem San Andreas óta nem volt ilyen jó felhozatal zenékben, nagyon eltalálták a hangulatot.
Én úgy veszem észre, hogy sokan sok dolgot észre se vesznek mekkora dolog mert már mindent természetesre vesznek, hogy "hát igen ez + az benne van, ez alap". Pedig nagyon nem alap. Szerintem zseniális munkát végeztek és a patch-ek érkezésével szépen be is fejeződik ez a zseniális mestermű. 1-2 hét múlva pedig az Online-t is teljes pompájában élvezhetjük. Ajánlom addig is mindenkinek a 100% megcélzását!

Benito94
Offline
2013. 10. 03. 09:41
Jópár olyan elemet kivettek az V-ből ami benne volt/van a IV-ben, pl: vezetés(eddig csak videót láttam az V-ről de a kocsi úgy tapadnak mintha sinen menne és még földes úton is, SA-ban jobban volt megcsinálva szerintem), Köcsik törése(hát én ebben csalódtam a legnagyobbat, IV-ben már szinte tökéletes törés volt most meg alig akar tőrni a kocsi, nagyobb ütközésnél meg felrobban, vicc). A térkép viszont nagyon szép és az összhatás is a fényjáték pedig nagyon ütős. Várom PC-re mert ott lehet moddolni és akár ezeket a dologokat ki lehet javítani.

Adam Yahya
Offline
2013. 10. 03. 10:57
Benito94:

Ne sértődj meg! De fejezzük már be ezt a "még nem játszottam vele de láttam videón, hogy sz*r a törés meg a vezetés" témát! Én játszok vele folyamatosan és a vezetés jobb mint a IV-ben. Az autók törnek rendesen, csak idő kell nekik, szépen le lehet amortizálni nem annyira energiaitalos dobozok mint a IV-ben, de azért nem kell ennyire leszólni. Nagyon jók a hangok illetve amikor földes úton van az autó nekem nagyon bejön ahogy elakad a homokban, meg kapar, stb. Baromi élvezetes a vezetés, aki nem így gondolja az még nem játszott vele. San Andreas-t meg inkább ne hozzuk össze az V-el ha a vezetésről van szó! Ég és föld. Próbáld ki a játékot! Játssz vele 2 hétig és utána kíváncsian várom a véleményed.

Robbanto1
Offline
2013. 10. 03. 18:29
Én játszottam vele,TÖRÉS SZAR na erre mit mondasz?

Benito94
Offline
2013. 10. 03. 19:59
Adam Yahya: Igazából elég egy videót megnézni és az ember látja, hogy a törés trágya. Én nem lehúzni és fikázni akarom a játékot mert amit láttam az szerintem zseniális csak ez a két dolog nagyon zavaró. A IV-ben élvezett volt vezetni és a törés nagyon jó volt és nagyon sajnálom, hogy ezek nem maradtak meg benne.

Shotgun
Offline
2013. 10. 03. 20:25
Adam Yahya: Hát az én torkomon viszont nem fogják lenyomni azt a terméket, amibe beleígértek jó pár dolgot, csak azért, hogy végül kivágják a megjelenés előtt.

A történet pedig igenis rövid. Egy ekkora területet sokkal jobban ki lehetett volna használni, ha egy hosszabb történetszállal állnak elő. Na de majd a DLC-k, amik pénzbe kerülnek természetesen, kihasználják ezeket a részeket is. Már ha lesznek történeti DLC-k.

Nem tartom rossznak a játékot, sőt... egyszerűen csak zavar, hogy ebbe az irányba mozdultak.

Adam Yahya
Offline
2013. 10. 04. 08:30
Robbanto1:

Ha ez a véleményed elfogadom. Aki játszott vele annak hiteles véleménye van. Itt azt kell nézni, hogy arányaiban hányan elégedettek az vezetéssel és hányan nem. Akik többségben vannak nekik van igazuk.

Shotgun, erre meg azt tudom mondani, hogy valóban érezhető, hogy nincs benne annyi mint amit a bejelentések alapján ígértek, de én meg úgy vagyok vele, hogy ezen felesleges meglepődni itt a 360 meg a PS3 utolsó időszakában. Én elégedett vagyok az összképpel. Emlékszem anno a San Andreas idején is be lett ígérve annyi minden, pl. be lehet menni minden házba stb. Ebből végül az lett, hogy a rablásnál bemehettünk rengeteg házba ahol kb. 3 féle kidolgozott belső tér közül adta be valamelyiket. Nem is beszélve a saját házakról ahol szintén nem voltak egyediek a belső terek. Az összes gyorsétterem is egy kaptafára ment stb. Ezek már akkor se tetszettek de nem csináltunk belőle nagy ügyet mert baromi tartalmas volt az egész. Ott is voltak bug-ok szép számmal. Volt egy csomó baromság meg hiba és mégis szerintem mai napig a rajongók jelentős részének az a kedvence. Én most hasonlóképpen vagyok az V-el is. Csak annyi különbséggel, hogy ma már számíthatok fejlesztésekre, javításokra, DLC-kre. Az mondjuk nagy kérdés, hogy a DLC vajon eddig megszokott tartalmas Rockstar mestermű lesz avagy valami Ubisoft szerű fegyver meg állatpakk, stb.
Továbbra is azt mondom, hogy hangulatban nagyon magasra tették a lécet ezzel a résszel. A zenei válogatás mestermű, akárcsak a korábbi részeknél, a játék maga szerintem egyáltalán nem rövid, bár nem tudom milyen ha valaki csak a storyra megy rá, én nem tennék ilyen elvetemültséget. Amennyiben ezt rövidnek nevezzük akkor egy Assassin's Creed, Sleeping Dogs, Mafia 2 vagy egy hétköznapi FPS mi?
Van néhány hibája a játéknak. Nem is tartom hitelesnek, hogy 100%-ot kapott sok helyen mert kb. ez olyan 90%-os nálam. Más kérdés, hogy ha az ACIII-hoz mérem akkor meg nehéz rá csak 90-et adni. Pedig Assassin's Creed rajongó is vagyok, de nem tudom egy szinten kezelni őket minőségben.

PawahDani
Offline
2013. 10. 17. 17:23
Adam Yahya: Ott a pont nekem megvan és kinyilvánítom hogy 5x jobb mint a IV-ben, engem már az is kiakaszt hogyha egy fényszóró betörik(az a halálom), akkor meg legszívesebben földhöz csapnám az egészet amikor végig karcolom vagy ha kifordul a kerék, nem minden azon van hogy törés, hát a karcolás itt fantasztikus, és aki noob kölyköknek üzenem hogy ne a videók alapján ítélje meg, majd ha játszott...


Ezt a sok éhes szájat világszerte
Hát nem veszitek észre hogy NINCS TÖKÉLETES JÁTÉK!!!
Tényleg sokan jönnek azzal hogy ennyire fussa 1 milliárd dollárból, DE írja át aki úgy gondolja hogy ez nem jó, az nem jó, és majd akkor pofázhat, egyszerűen még jön a sok a patch, de sok retardált nem fogja fel, az a baj
Hát ha olyan sokan mondják, hogy "csak ennyi" meg stb. akkor kicsit nézzen már bele az előző GTA-kba, azért értem hogy akkoriban nem voltak programok, meg a többi, de akkor is egyre jobb lesz, és 7 kibebaszott Guinness rekordot döntött meg, írnám az itteni 5 éveseknek

(Ez csak azért volt hogy beleverjem az idióták fejébe, hogy ez messze a legjobb GTA, nem mindig a sablon(bár tényleg jó) San Andreas)

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink