Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Thaiföld - Veszélyes videójátékok

Nem is olyan rég történt, hogy egy elvetemült 18 éves egyetemista fiatal hidegvérrel megkéselt egy 54 éves taxisofőrt Thaiföldön, majd tettét a Grand Theft Auto IV-gyel hozta kapcsolatba. Az eset nagy felháborodást keltett - nem csak az említett országban -, és lévén, hogy Thaiföld nemigen tartozik a kultúrált, modern, XXI. századi államok közé, az ilyen bűncselekményeket szigorúan büntetik.

A thai minisztérium első reakciója természetesen az volt, hogy a Grand Theft Auto IV-et azonnal levetették minden videojáték-bolt polcáról. Ez azonban - elgondolásuk szerint - nem volt elég... A thaiföldi Egészségügyi Minisztérium (!) publikált egy sajtóközleményt, melyben összeállítottak egy listát a szerintük 10 "legveszélyesebb" videójátékról. Nem tudni, hogy a listán említett játékok is lekerülnek-e a polcokról, mindenesetre egy ilyen bűncselekmény miatt az egész thai játékosközösség bűnhődhet.

Idézet a hivatalos sajtóközleményből: :D

สำหรับเกมจีทีเอ เป็น 1 ใน 10 เกมที่อัยการสหรัฐอเมริกาได้เปิดเผยเมื่อปลายปี 2550 ที่ผ่านมาว่า ให้พ่อแม่ผู้ปกครองหลีกเลี่ยงการซื้อให้ลูกเล่น ประกอบด้วย 1.แกรนด์ เทฟต์ ออโต้ (GTA-Grand Theft Auto) 2.แมนฮันต์ (Manhunt) 3.สการ์เฟซ (Scarface) 4.ห้าสิบเซ็นต์ : บุลเลตพรูฟ (50 Cent : Bulletproof) 5.สามร้อย : เดอะวิดีโอ เกม (300 : The Video Game) 6. เดอะ ก็อดฟาเธอร์ (The Godfather) 7.คิลเลอร์ 7 (Killer 7) 8.เรสซิเดนต์ อีวิล 4 (Resident Evil 4) 9.ก็อด ออฟ วอร์ (God of War) และ 10.ฮิตแมน : บลัด มันนี่ (Hitman : Blood Money) ซึ่งได้สั่งการให้กรมสุขภาพจิตตั้งคณะทำงานศึกษาดูแลปัญหาเกมอันตราย และให้ประสานกับกระทรวงไอซีที พัฒนาเกมคุณธรรม เกมแข่งกันทำดีให้เด็กเยาวชนไทยเล่นแทนเกมที่โหดร้าย ซึ่งจะส่งผลต่อสภาพจิตใจของเด็กให้เป็นคนดี ไม่มีจิตใจที่ดุดัน

És a masszív thai betűk között 10 játék neve lapul, melyek az Egészségügyi Minisztérium szerint "veszélyesek" a fiatal társadalomra. Megjegyzem, a nevek közt nem egy remek játék is megbújik. Az első legveszélyesebb játék(sorozat), mi más is lehetne, mint a sokak által kedvelt

  1. Grand Theft Auto sorozat, majd ezt követik:
  2. Manhunt (Újabb Rockstar üdvöske)
  3. Scarface
  4. 50 Cent: Bulletproof
  5. 300
  6. The Godfather
  7. Killer 7
  8. Resident Evil 4
  9. God of War
  10. Hitman

Szerény véleményem szerint a "Postal II", illetve "Condemned 2: Bloodshot" játékok az összes, fentebb felsoroltnál több brutalitást tartalmaznak... A közeljövőben még elképzelhető lehet a Thaiföldi gyilkossággal kapcsolatos hír.

Kapcsolódó linkek: Cnet Asia | Thaiföldi gyilkosság | Hivatalos sajtóközlemény

2008.08.07 21:05  ▪ Forrás: Kotaku  ▪ Írta: Ben Dover

Shotgun
Offline
2008. 08. 07. 21:45
เกมแข่งกันทำดีให้เด็กเยาวชนไทยเล่นแทนเกมที่โหดร้าย

érdekes :/:Đ:Đ:Đ:Đ

jana4
Offline
2008. 08. 07. 21:47
izé... a srác nem 18 éves volt???
tuftommal XXI század van....
azé... ez túl kemény.... a gamereket sajnálom. asszem lesz ott warez...
Hivatalos sajtóközlemény link:még több szép betű... a hírben is öröm olvasni

wantoo
Offline
2008. 08. 07. 21:48
"We are not yet able to translate from Thai into English." - Google Translate
Viszont.. "โหดร้าย " ez azt jelenti, hogy brutális.
De Hayley inkább rakd össze: http://www.thai2english.c...509632

Leone
Offline
2008. 08. 07. 22:10
jana4: Valahol 19-et valahol 18-at írnak... Maradjunk annyiban, hogy középiskolás volt.

csalijani
Offline
2008. 08. 07. 22:58
"és lévén, hogy Thaiföld nemigen tartozik a kultúrált, modern, XXI. századi államok közé"
- ne haragudjatok, ez hülyeség.. voltam thaiföldön, bangkokban és pattayán, sokkal de sokkal fejlettebb magyarországnál...

Leone
Offline
2008. 08. 07. 23:09
csalijani: Egy ország lehet fejletlen sok téren. Ilyen például az igazságszolgáltatás, ugyanis ott még halálbüntetés is van. Ilyen szempontból visszamaradott csak.

Amúgy nem szólok bele, de az általad talált PC-s képek amiket elküldtél egy másik oldal adminisztrátorának, a PS3-mas verzióból vannak. Gondoltam szólok, hogy a gta4.net oldalán már a v1-es design használatakor is kint voltak, vízjelzés nélkül.

gta4hun
Offline
2008. 08. 07. 23:16
A fejletséget ne hasonlítsuk össze a kultúráltsággal. Pl vegyük figyelembe ismét a távol keleten lévő Pekinget aki hasonló mint thai. 2falu volt a madárfészek nevezetű olimpiai csarnok helyén nem mentek oda ajánlgatni a telekért pénzt, hogy elköltözzenek mint nálunk vagy a nyugaton. Hangosbemondóba figyelmeztették mindenki hagya el a területet holnap jön a dózer. Jött is... a helybelieket meg letették a legközelebbi faluba ennyi volt....

Náluk atávolkereten még él a rendes erőszak az emberek közti sziguruság és a fegyelem. Az van amit a TV-ben látsz távolkeleti filmekben......

Leone
Offline
2008. 08. 07. 23:43
gta4hun: Akármit mondasz, a fejlettségbe a kultúra is beletartozik egy bizonyos szinten, a bűnüldözés és büntetésrendszer pedig rohadtul beleszámít a fejlettségbe..

Madd Dogg
Offline
2008. 08. 08. 09:47
Mondjuk a második helyen a Manhunt van, az meg megint R*-s játék...

Gege
Offline
2008. 08. 08. 10:01
Hát a Condamned sorozat inkább parás minthogy brutális

Najó vér fröcsög meg minden, de akkoris.

Shotgun: Ugye USA sok államában is fvan még halálbüntetés. Tehát akkor ők sem tartoznak a kultúrált és modern államok közé. (attól függetlenül buták mint a szilfacsök)

Leone
Offline
2008. 08. 08. 14:45
Gege: Régen szar lenne a helyzet, ha az USA-hoz kéne hasonlítani a többi ország fejlettségét.. Csak mert mondjuk mindenki atomfizikus, az ott élő, saját családjával is párosodó humán életformához képest.

csalijani
Offline
2008. 08. 08. 21:50
Shotgun: nem, azok PC-s képek.. olvasd el a hsz-eket, és abból kiderül számodra, hogy mér írja ps3asnak.. asszem az első 7hsz-ben leírták.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink