Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

Thaiföld - Veszélyes videójátékok

2008.08.07 21:05  |  Írta: Ben Dover  |  Forrás: Kotaku

Nem is olyan rég történt, hogy egy elvetemült 18 éves egyetemista fiatal hidegvérrel megkéselt egy 54 éves taxisofőrt Thaiföldön, majd tettét a Grand Theft Auto IV-gyel hozta kapcsolatba. Az eset nagy felháborodást keltett - nem csak az említett országban -, és lévén, hogy Thaiföld nemigen tartozik a kultúrált, modern, XXI. századi államok közé, az ilyen bűncselekményeket szigorúan büntetik.

A thai minisztérium első reakciója természetesen az volt, hogy a Grand Theft Auto IV-et azonnal levetették minden videojáték-bolt polcáról. Ez azonban - elgondolásuk szerint - nem volt elég... A thaiföldi Egészségügyi Minisztérium (!) publikált egy sajtóközleményt, melyben összeállítottak egy listát a szerintük 10 "legveszélyesebb" videójátékról. Nem tudni, hogy a listán említett játékok is lekerülnek-e a polcokról, mindenesetre egy ilyen bűncselekmény miatt az egész thai játékosközösség bűnhődhet.

Idézet a hivatalos sajtóközleményből: :D

สำหรับเกมจีทีเอ เป็น 1 ใน 10 เกมที่อัยการสหรัฐอเมริกาได้เปิดเผยเมื่อปลายปี 2550 ที่ผ่านมาว่า ให้พ่อแม่ผู้ปกครองหลีกเลี่ยงการซื้อให้ลูกเล่น ประกอบด้วย 1.แกรนด์ เทฟต์ ออโต้ (GTA-Grand Theft Auto) 2.แมนฮันต์ (Manhunt) 3.สการ์เฟซ (Scarface) 4.ห้าสิบเซ็นต์ : บุลเลตพรูฟ (50 Cent : Bulletproof) 5.สามร้อย : เดอะวิดีโอ เกม (300 : The Video Game) 6. เดอะ ก็อดฟาเธอร์ (The Godfather) 7.คิลเลอร์ 7 (Killer 7) 8.เรสซิเดนต์ อีวิล 4 (Resident Evil 4) 9.ก็อด ออฟ วอร์ (God of War) และ 10.ฮิตแมน : บลัด มันนี่ (Hitman : Blood Money) ซึ่งได้สั่งการให้กรมสุขภาพจิตตั้งคณะทำงานศึกษาดูแลปัญหาเกมอันตราย และให้ประสานกับกระทรวงไอซีที พัฒนาเกมคุณธรรม เกมแข่งกันทำดีให้เด็กเยาวชนไทยเล่นแทนเกมที่โหดร้าย ซึ่งจะส่งผลต่อสภาพจิตใจของเด็กให้เป็นคนดี ไม่มีจิตใจที่ดุดัน

És a masszív thai betűk között 10 játék neve lapul, melyek az Egészségügyi Minisztérium szerint "veszélyesek" a fiatal társadalomra. Megjegyzem, a nevek közt nem egy remek játék is megbújik. Az első legveszélyesebb játék(sorozat), mi más is lehetne, mint a sokak által kedvelt

  1. Grand Theft Auto sorozat, majd ezt követik:
  2. Manhunt (Újabb Rockstar üdvöske)
  3. Scarface
  4. 50 Cent: Bulletproof
  5. 300
  6. The Godfather
  7. Killer 7
  8. Resident Evil 4
  9. God of War
  10. Hitman

Szerény véleményem szerint a "Postal II", illetve "Condemned 2: Bloodshot" játékok az összes, fentebb felsoroltnál több brutalitást tartalmaznak... A közeljövőben még elképzelhető lehet a Thaiföldi gyilkossággal kapcsolatos hír.

Kapcsolódó linkek: Cnet Asia | Thaiföldi gyilkosság | Hivatalos sajtóközlemény

Shotgun

Offline
2008. 08. 07. 21:45
เกมแข่งกันทำดีให้เด็กเยาวชนไทยเล่นแทนเกมที่โหดร้าย

érdekes :/:Đ:Đ:Đ:Đ
jana4

Offline
2008. 08. 07. 21:47
izé... a srác nem 18 éves volt???
tuftommal XXI század van....
azé... ez túl kemény.... a gamereket sajnálom. asszem lesz ott warez...
Hivatalos sajtóközlemény link:még több szép betű... a hírben is öröm olvasni
wantoo

Offline
2008. 08. 07. 21:48
"We are not yet able to translate from Thai into English." - Google Translate
Viszont.. "โหดร้าย " ez azt jelenti, hogy brutális.
De Hayley inkább rakd össze: http://www.thai2english.c...509632
Leone

Offline
2008. 08. 07. 22:10
jana4: Valahol 19-et valahol 18-at írnak... Maradjunk annyiban, hogy középiskolás volt.
csalijani

Offline
2008. 08. 07. 22:58
"és lévén, hogy Thaiföld nemigen tartozik a kultúrált, modern, XXI. századi államok közé"
- ne haragudjatok, ez hülyeség.. voltam thaiföldön, bangkokban és pattayán, sokkal de sokkal fejlettebb magyarországnál...
Leone

Offline
2008. 08. 07. 23:09
csalijani: Egy ország lehet fejletlen sok téren. Ilyen például az igazságszolgáltatás, ugyanis ott még halálbüntetés is van. Ilyen szempontból visszamaradott csak.

Amúgy nem szólok bele, de az általad talált PC-s képek amiket elküldtél egy másik oldal adminisztrátorának, a PS3-mas verzióból vannak. Gondoltam szólok, hogy a gta4.net oldalán már a v1-es design használatakor is kint voltak, vízjelzés nélkül.
gta4hun

Offline
2008. 08. 07. 23:16
A fejletséget ne hasonlítsuk össze a kultúráltsággal. Pl vegyük figyelembe ismét a távol keleten lévő Pekinget aki hasonló mint thai. 2falu volt a madárfészek nevezetű olimpiai csarnok helyén nem mentek oda ajánlgatni a telekért pénzt, hogy elköltözzenek mint nálunk vagy a nyugaton. Hangosbemondóba figyelmeztették mindenki hagya el a területet holnap jön a dózer. Jött is... a helybelieket meg letették a legközelebbi faluba ennyi volt....

Náluk atávolkereten még él a rendes erőszak az emberek közti sziguruság és a fegyelem. Az van amit a TV-ben látsz távolkeleti filmekben......
Leone

Offline
2008. 08. 07. 23:43
gta4hun: Akármit mondasz, a fejlettségbe a kultúra is beletartozik egy bizonyos szinten, a bűnüldözés és büntetésrendszer pedig rohadtul beleszámít a fejlettségbe..
Madd Dogg

Offline
2008. 08. 08. 09:47
Mondjuk a második helyen a Manhunt van, az meg megint R*-s játék...
Gege

Offline
2008. 08. 08. 10:01
Hát a Condamned sorozat inkább parás minthogy brutális

Najó vér fröcsög meg minden, de akkoris.

Shotgun: Ugye USA sok államában is fvan még halálbüntetés. Tehát akkor ők sem tartoznak a kultúrált és modern államok közé. (attól függetlenül buták mint a szilfacsök)
Leone

Offline
2008. 08. 08. 14:45
Gege: Régen szar lenne a helyzet, ha az USA-hoz kéne hasonlítani a többi ország fejlettségét.. Csak mert mondjuk mindenki atomfizikus, az ott élő, saját családjával is párosodó humán életformához képest.
csalijani

Offline
2008. 08. 08. 21:50
Shotgun: nem, azok PC-s képek.. olvasd el a hsz-eket, és abból kiderül számodra, hogy mér írja ps3asnak.. asszem az első 7hsz-ben leírták.

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 28 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak