Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

Take-Two: Jövedelmező, de veszélyes lehet egy filmadaptáció

2013.12.13 21:50  |  Írta: Shotgun  |  Forrás: GameSpot

Évente – ha nem gyakrabban – visszatérő témát feszeget ismét a GameSpot szerkesztősége, ami a Grand Theft Auto sorozat filmadaptációjának kérdésével kapcsolatos ellenvetéseket, illetve pozitívumokat veti fel a fejlesztő/kiadó oldaláról…

A héten a GameSpot embereinek lehetősége volt szemtől szemben beszélgetést kezdeményezni a Take-Two Interactive elnökével, Karl Slatoffal, aki függetlenül attól,hogy egy GTA-s filmadaptáció licencelését jó ötletnek, sőt, egyenesen jövedelmezőnek tartja, felhívja a figyelmet annak veszélyeire is.

„Ha egy filmbe fektetsz bele – márpedig egy rakás pénzt csinálhatsz filmekből –, mint licencadó, figyelembe kell venned, mekkora is lehet a hozott siker mértéke, illetve hogy milyen valós gazdasági hozamot kell bezsebeljen ahhoz, hogy érdemes legyen vállalni a kockázatot,” – mondta Slatoff.

A Take-Two Inc. fejese azt is elmondta, hogy az évek során számos TV-s, illetve filmes társaság képviselője megkereste őket a sorozattal, vagyis egészen pontosan a Rockstar Games termékeivel kapcsolatos adaptációk lehetőségével, de arra is rámutatott, hogy a Take2 óvatos az esetlegesen rosszul teljesítő filmek, franchise-ra való negatív hatását illetően.

„Szóval ha mondjuk az egy rossz film, vajon sérti-e a franchise hírnevét, vagy sem? Mindig kell legyen egy meghatározott egyensúly. De egyértelműen figyelembe vesszük a bejövő kérelmeket. Elfogadjuk ezeket a kérelmeket. Tehát átgondoljuk őket egy ponton, de egyáltalán nem szolgálnak alapjául annak, amit csinálunk.”

Ez összeegyeztethető a Rockstar Games társalapítója, Dan Houser által 2011-ben elmondottakkal is. Akkoriban ő azon a véleményen volt, hogy hiába nézett át a cég számos üzleti lehetőséget, még meg kell győződjenek a sorozat filmvászonra viteléről.

„Imádjuk a filmeket, de ezzel egyetemben a játékokat is, úgyhogy továbbra is ezekre fókuszálunk. Ha megpróbálnánk filmet készíteni, szeretnénk azt magunk csinálni, vagy legalább a lehető legnagyobb tehetséggel kollaborálni, így ha maga a film rosszul sikerül, legalább tudjuk, hogy a mi hibánkból,” – Houser akkori szavai alapján.

 

Figyelemre méltó érdekesség lehet azonban, hogy a Take-Two Interactive máig nem kommentálta a 2010 decemberében levédett „Rockstar Films” nevet. 

Akit esetleg érdekel Dan Houser legutóbbi, a sorozat megfilmesítésével kapcsolatos véleménye, az olvassa el ehhez kapcsolódó hírünket.

2013. 12. 13. 21:55
áááá nemszabad! hacsak nem a Rockstar rendezi, mertha Michael Bay rendezné csinálna belőle egy c kategóriás hollywoodi akció-vígjátékot...csak egy példa
Shotgun

Offline
2013. 12. 13. 21:58
Vagy mondjuk Quentin Tarantino összedobna egy Red Dead Redemption filmadaptot.
Mr.Vercetti

Offline
2013. 12. 13. 22:13
Thomas Eagle rendezze Tommy Lee Thomas főszereplésével! Amúgy ott van a Sebhelyesarcú, a Vice Cty tökéletes adaptációjának is tekinthető (persze a film előbb volt).
Shotgun

Offline
2013. 12. 13. 22:19
Igen. Példának okáért azért nehéz számomra elképzelni egy adaptációt, mert egyszerűen hihetetlen mennyiségű filmes fordulat, illetve egyértelmű utalás van a játékokban, már meglévő filmekre.
dani.szentgali

Offline
2013. 12. 13. 22:22
Az őszintét megvallva nem vágyom semmiféle GTA-s filmadaptációra. Inkább maradjon meg a GTA játéknak. A filmek maradjanak filmek, a videojátékok maradjanak videojátékok. Szerintem így lenne a legjobb mindenkinek.
Kiscserko

Offline
2013. 12. 13. 23:00
Na, akkor én jövök az ellenkező véleménnyel. Szerintem nem ártana egy film adaptáció. Persze a márkákkal, és pár Easter Eggel együtt. Ha a Rockstar felügyelné, fordulatból és jó történetből nem lenne hiány. Az biztos, ha rendesen felügyelnék, akkor eredeti lenne. Maximum rossz lesz, és akkor? Mindenképpen nyereséges lenne, mert már csak kíváncsiságból is megnézné a legtöbb GTA rajongó. Szerintem egy játéksorozatot meg egy filmet teljesen el lehet különíteni gondolatban. Ha szar a film, attól a játék hírnevében nem esik kár. Max Payneből is készült egy olyan film, ami egyszer nézhető, de nem a legjobb, mégse arról ítéled meg a játékot. Én kíváncsi lennék egy GTA filmre.
Baluka

Offline
2013. 12. 14. 11:22
Szerintem ha Vince Gilligan felkérné Dan Houser egy sorozat megírására akár a gta v sztorija alapján az nagyot ütne.De 2 hiba van 1. rengeteg pénzbe kerülne 2. ha 18 korhatáros akkor sokan azért nem néznék ha meg 16 os akkor meg nem lenne hű a játékhoz.
Kiscserko

Offline
2013. 12. 14. 11:47
16-os korhatárral miért ne lenne hű a játékhoz? Amerikában a GTA mature, azaz 17+ os értékelést kapott.
Michele

Offline
2013. 12. 14. 19:06
Régóta agyalok azon, milyen lenne egy GTA film. Főleg, ha elém kerül a 2. rész introja. Remélem, összejön egyszer! Persze teljesen a R* mancsa alatt.

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 24 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak