Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

GTA IV: Folyamatban a GTA V pályájának PC-re konvertálása

2014.01.08 16:47  |  Írta: EyeInTheSky  |  Forrás: GTAForums.com

Egy GTAForums felhasználó -- zzcool -- és barátja arra az elhatározásra jutott, hogy érdemes lenne a PC-s játékosok számára is elérhetővé tenni a Grand Theft Auto V-tel érkezett grandiózus területet, méghozzá a GTA IV-be történő átkonvertálással.

A módosítás megjelenéséről nincs hír, és mivel a srácok még csak most kezdték el a projektet, ezért a most megjelent videó, illetve képek jócskán kilátásba helyeznek pár bugot. 

És íme a képek:

GTA GTA 

Csupán idő kérdése volt. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

alexbox

Offline
2014. 01. 08. 16:56
de az embereket kicsit kifelejtették
Neil

Offline
2014. 01. 08. 16:57
járókelők?
Shotgun

Offline
2014. 01. 08. 16:57
Mivel most a pályára fókuszáltak, a járókelőkkel nem foglalkoztak. Értelemszerűen egy kezdetleges módosításban nem lesz benne minden.
Davekoma

Offline
2014. 01. 08. 17:06
Ennyit arról hogy nincs különbség a V és az IV grafikája között! Szerintem a R* ki tett magáért!
Shotgun

Offline
2014. 01. 08. 17:08
Hát igen. Eléggé meglátszik a RAGE két verziója közti különbség.

Bár egy ENB csodákra képes...
Fredrik

Offline
2014. 01. 08. 17:23
Niko in Los Santos
coldcue

Offline
2014. 01. 08. 18:02
Szerintem hamarabb készül el GTA V PC-re, mint ez
dvflls

Offline
2014. 01. 08. 18:22
Most komolyan, van ennek bármi értelme? Mert tényleg nem látom.
Shotgun

Offline
2014. 01. 08. 18:24
dvflls: Az egyik az, hogy az V irányítását nem kedvelők kipróbálhatják a mapet a IV-es fizikával, illetve kezelhetőséggel.
Alcatraz

Offline
2014. 01. 08. 19:11
Ez már lehet ösztönözni fogja a Rock Start hogy bejelentse és vagy portolja végre a játékot,habár engem nem nagyon izgat már a pc verzió mert 99% hogy annyira lesz jó port mint a gta4 hogy a legerősebb gépeken se fog normálisan menni...Nem tudom mi értelme úgy kiadni egy játékot hogy azt sokaknak még minimumon se fog futni...
isti1998

Offline
2014. 01. 08. 19:33
Alcatraz: honnan veszed hogy a gta V port is szar lesz? azóta tanult a rock star is a hibáiból.
Alcatraz

Offline
2014. 01. 08. 20:18
Hát a gta4 után elég kevés bizalmam van irántuk legalább is PC-k terén,Konzolok terén már szinte verhetetlenek.
dvflls

Offline
2014. 01. 08. 21:06
Alcatraz: Épp ellenkezőleg, szerintem majd mondják,. "ha ezek megcsinálják akkor mi ráérünk még addig jó nekik ez is... " És egyébként is, a GTA III. után már a 2003-mas Vice City is hibátlan porttal jött,.. Előbbi ugyanilyen nyögvenyelős volt, nem futott rendesen semmilyen hardveren. SA pedig szintén hibátlan volt a megnövekedett terület és felturbózott látvány ellenére is. A helyzet ugyanez most is, mostanra már a RAGE valószínüleg beérett teljesen és 100%, hogy rendes portot adnak ki, nem fogják elkövetni ezt a hibát harmadszor is, de ez természetesen nem egyenlő azzal hogy elég lesz hozzá 2 mag és 1 gigás VGA az 1080p/60FPS-hez. Meglátjuk.

Shotgun: Csak azért kérdezem, mert erős a sansz, hogy az V előbb lesz kész PC-re mint ez, és nem sokan fognak ezzel foglalkozni akkor már.
Shotgun

Offline
2014. 01. 08. 21:42
dvflls: Hát abban nem kételkedem én sem, hogy sok idő lesz a dolog.

Viszont javíts ki, ha tévedek, de a San Andreas is jócskán tele volt hibával anno. Példának okáért sokan bizonyos vidikártyákkal nem tudták átállítani a grafikai beállításokat.
hapci

Offline
2014. 01. 09. 06:41
Jujj de sok itt az okos ember.
Először is a GTA 4 sehogy se fogja helyettesíteni az V-öt, bármilyen mapot is raknak bele. Nem is azért csinálják. Ez olyan, mint a GTA IV-be konvertált San Andreas. Azzal sem a GTA San Andreas helyett játszanak.
Aztán. A San Andreas attól, hogy régi, az nem jelenti azt, hogy nem volt nagy gépigénye, mikor kiadták.
A GTA IV konzolokon sem egy nagy csoda. Ott se éri el sokszor a 30 fps-t. Pluszba még ronda is, mind a GTA IV PC-hez, mind a GTA V-höz viszonyítva.
Azt pedig tényleg el lehetne már felejteni, hogy "úgyis szar lesz PC-n, meee a GTA IV úgyistudom bleöble". Nagyobb a valószínűsége, hogy normális lesz a port (ha egyáltalán portolják és nem külön fejlesztik), már csak 2 dolog miatt is. 1) Azt a csapatot feloszlatta a R*, amelyik csinálta a GTA IV-es portot, 2) az utóbbi játékaik elég jól sikerültek PC-re is, pl. L. A. Noire, Max Payne 3. És bár nem GTA egyik se, az MP3 is RAGE-dzsel készült, illetve többször is mondták már a fejlesztők, hogy idő kellett nekik, míg kiismerték magukat ezen a motoron, ezért lett olyan szutyok a 4 (nem játékmenetet mondok, csak technikai részeket) és ezért lett olyan epic az 5.
brenor

Offline
2014. 01. 09. 08:54
Osztom hapci véleményét, szerintem is jobb lesz az ötödik rész portja, ha már abból indulunk ki, hogy konzolon is jobban fut az V az elődnél. Nem igazán értem, hogy miért vagytok ilyen pesszimisták.
Ennek a módnak meg semmi értelme, ha a mod készülne el előbb, akkor se próbálnám ki, mert gagyibb és ronda, mint a bűn pedig az alap liberty city szerintem egész jól néz ki mindig.
realostew

Offline
2014. 01. 09. 09:00
Istenem mennyi ideje van egyes embereknek... Azért ez nem kis projekt. Egyébként sok sikert nekik biztos jó munkát végeznek majd.

hapci: Szerintem a GTAIV egyáltalán nem ronda se konzolon, se PC-n. Egy 2008-as játék, ilyen mechanizmussal és bejárható területtel töltőképernyő nélkül (khm khm AC széria) teljesen korrekt azzal a grafikával. Arról nem is beszélve, hogy frissen kidolgozott, nem teljesen kitapasztalt grafikus motort használtak a fejlesztéskor.
dvflls

Offline
2014. 01. 09. 10:17
Shotgun: Nah erről viszont nem tudok nyilatkozni, akkoriban egy FX5800-as alatt "futott" 1024x768-ban és még csak nem is 32 biten így a laggolásokat azt betudtam ennek.
Shotgun

Offline
2014. 01. 09. 10:32
@hapci: Az a nagy büdös harci helyzet, hogy a GTA IV óta mintha a Rockstar igenis ellustult volna. Én is arra tenném alapvetően a voksom, hogy már kellően kiismerték az új motort egy nyílt-világú TPS játék korrekt PC portjának elkészítéséhez, de azért nagyobb furcsaságok is előfordultak a történelem során... Amúgy a meglátásaid többségével egyetértek.

@brenor: Ismét érdemes szem előtt tartani, hogy a GTA IV-hez jelenleg számos kiegészítő létezik, amivel élvezetesebbé, szebbé lehet tenni a játékot, így az is elképzelhető akár, hogy szebb végeredményt hozzanak ki a modból. Egyébiránt kérlek, hogy ne mód-nak nevezd. Kicsit bántja a szemem. De az tény, hogy számos shader és a pálya megvilágításához szükséges kódok hiánya miatt, egyáltalán nem lesz olyan szép a végeredmény, mint az eredeti játékban... van amit az ENB sem tud pótolni.

@dvfls: Hát én nekem személyes tapasztalataim vannak a dologgal kapcsolatban, mert elég sokáig egy GeForce MX420-as döcögött a gépemben, ami nem éppen nyújtott jó teljesítményt, de játszható volt a San Andreas. Aztán megkaparintottam egy jobb konfigot, és szomorúan tapasztaltam, hogy a játék fejlettebb grafikai opcióit nem lehet állítani, mert kifagy a menüben. Plusz szaggatott, mint állat, mikor be volt kapcsolva a délibáb effekt... Los Santos például egyenesen elviselhetetlen volt.

Visszatérve a modhoz:

Mint ahogy az sejthető volt, a játékterület korlátozásai miatt a srácok nem tudják biztosra, hogy átkonvertálják-e a teljes mapet. Egyelőre tehát csak Los Santos, és néhány környező kisebb hegyes vidéki terület lesz majd a IV-ben.
dvflls

Offline
2014. 01. 09. 15:15
Shotgun: Nah várj most ezen fennakadtam,.. Délibáb effekt? Az ún. Mip Mapping-re gondolsz nem? Nekem az alapjáraton be volt kapcsolva és semmi különbséget nem véltem felfedezni ennek ellenkezőjéhez képest... Mit ad hozzá a látványhoz? De már más játékokban sem tudtam mi az.. (Igen kerestem a google-ban is.. )
Shotgun

Offline
2014. 01. 09. 15:29
Lehet elszúrtam a megnevezést... tudod van az a jelenség, amikor olyan rekkenő a hőség, hogy a távolból látod a talaj fölötti hőpárát... na arról beszélek.
GTA007

Offline
2014. 01. 10. 14:41
Nem látom sok értelmét. De sok sikert és kitartást hozzá.
Visszafelé még érdekes lenne, mint pl. a GTA LCS PC Edition, amiknek lenne konkrét céljuk. De így ennek semmi értelme, főleg (ha 1x majd megjelenik PC-re is)
Scure

Offline
2014. 01. 14. 23:30
Davekoma: Te azt hiszed, hogy most a GTA4 motorja miatt néz ki ennyivel rosszabbul a játék? Még a modellek sincsenek mind belepakolva, nemhogy az istentudja mik.
Persze nem azt mondom, hogy a GTA5 nem szebb mint a 4, csak ne kezdjük már el sztárolni a Rockstart, mert egy rajongói GTA4 modifikáció kezdetleges állapota így néz ki.

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 27 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak