Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA IV: Folyamatban a GTA V pályájának PC-re konvertálása

Egy GTAForums felhasználó -- zzcool -- és barátja arra az elhatározásra jutott, hogy érdemes lenne a PC-s játékosok számára is elérhetővé tenni a Grand Theft Auto V-tel érkezett grandiózus területet, méghozzá a GTA IV-be történő átkonvertálással.

A módosítás megjelenéséről nincs hír, és mivel a srácok még csak most kezdték el a projektet, ezért a most megjelent videó, illetve képek jócskán kilátásba helyeznek pár bugot. 

És íme a képek:

GTA GTA 

Csupán idő kérdése volt. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

2014.01.08 16:47  ▪ Forrás: GTAForums.com  ▪ Írta: EyeInTheSky

alexbox
Offline
2014. 01. 08. 16:56
de az embereket kicsit kifelejtették

Neil
Offline
2014. 01. 08. 16:57
járókelők?

Shotgun
Offline
2014. 01. 08. 16:57
Mivel most a pályára fókuszáltak, a járókelőkkel nem foglalkoztak. Értelemszerűen egy kezdetleges módosításban nem lesz benne minden.

Davekoma
Offline
2014. 01. 08. 17:06
Ennyit arról hogy nincs különbség a V és az IV grafikája között! Szerintem a R* ki tett magáért!

Shotgun
Offline
2014. 01. 08. 17:08
Hát igen. Eléggé meglátszik a RAGE két verziója közti különbség.

Bár egy ENB csodákra képes...

Fredrik
Offline
2014. 01. 08. 17:23
Niko in Los Santos

coldcue
Offline
2014. 01. 08. 18:02
Szerintem hamarabb készül el GTA V PC-re, mint ez

dvflls
Offline
2014. 01. 08. 18:22
Most komolyan, van ennek bármi értelme? Mert tényleg nem látom.

Shotgun
Offline
2014. 01. 08. 18:24
dvflls: Az egyik az, hogy az V irányítását nem kedvelők kipróbálhatják a mapet a IV-es fizikával, illetve kezelhetőséggel.

Alcatraz
Offline
2014. 01. 08. 19:11
Ez már lehet ösztönözni fogja a Rock Start hogy bejelentse és vagy portolja végre a játékot,habár engem nem nagyon izgat már a pc verzió mert 99% hogy annyira lesz jó port mint a gta4 hogy a legerősebb gépeken se fog normálisan menni...Nem tudom mi értelme úgy kiadni egy játékot hogy azt sokaknak még minimumon se fog futni...

isti1998
Offline
2014. 01. 08. 19:33
Alcatraz: honnan veszed hogy a gta V port is szar lesz? azóta tanult a rock star is a hibáiból.

Alcatraz
Offline
2014. 01. 08. 20:18
Hát a gta4 után elég kevés bizalmam van irántuk legalább is PC-k terén,Konzolok terén már szinte verhetetlenek.

dvflls
Offline
2014. 01. 08. 21:06
Alcatraz: Épp ellenkezőleg, szerintem majd mondják,. "ha ezek megcsinálják akkor mi ráérünk még addig jó nekik ez is... " És egyébként is, a GTA III. után már a 2003-mas Vice City is hibátlan porttal jött,.. Előbbi ugyanilyen nyögvenyelős volt, nem futott rendesen semmilyen hardveren. SA pedig szintén hibátlan volt a megnövekedett terület és felturbózott látvány ellenére is. A helyzet ugyanez most is, mostanra már a RAGE valószínüleg beérett teljesen és 100%, hogy rendes portot adnak ki, nem fogják elkövetni ezt a hibát harmadszor is, de ez természetesen nem egyenlő azzal hogy elég lesz hozzá 2 mag és 1 gigás VGA az 1080p/60FPS-hez. Meglátjuk.

Shotgun: Csak azért kérdezem, mert erős a sansz, hogy az V előbb lesz kész PC-re mint ez, és nem sokan fognak ezzel foglalkozni akkor már.

Shotgun
Offline
2014. 01. 08. 21:42
dvflls: Hát abban nem kételkedem én sem, hogy sok idő lesz a dolog.

Viszont javíts ki, ha tévedek, de a San Andreas is jócskán tele volt hibával anno. Példának okáért sokan bizonyos vidikártyákkal nem tudták átállítani a grafikai beállításokat.

hapci
Offline
2014. 01. 09. 06:41
Jujj de sok itt az okos ember.
Először is a GTA 4 sehogy se fogja helyettesíteni az V-öt, bármilyen mapot is raknak bele. Nem is azért csinálják. Ez olyan, mint a GTA IV-be konvertált San Andreas. Azzal sem a GTA San Andreas helyett játszanak.
Aztán. A San Andreas attól, hogy régi, az nem jelenti azt, hogy nem volt nagy gépigénye, mikor kiadták.
A GTA IV konzolokon sem egy nagy csoda. Ott se éri el sokszor a 30 fps-t. Pluszba még ronda is, mind a GTA IV PC-hez, mind a GTA V-höz viszonyítva.
Azt pedig tényleg el lehetne már felejteni, hogy "úgyis szar lesz PC-n, meee a GTA IV úgyistudom bleöble". Nagyobb a valószínűsége, hogy normális lesz a port (ha egyáltalán portolják és nem külön fejlesztik), már csak 2 dolog miatt is. 1) Azt a csapatot feloszlatta a R*, amelyik csinálta a GTA IV-es portot, 2) az utóbbi játékaik elég jól sikerültek PC-re is, pl. L. A. Noire, Max Payne 3. És bár nem GTA egyik se, az MP3 is RAGE-dzsel készült, illetve többször is mondták már a fejlesztők, hogy idő kellett nekik, míg kiismerték magukat ezen a motoron, ezért lett olyan szutyok a 4 (nem játékmenetet mondok, csak technikai részeket) és ezért lett olyan epic az 5.

brenor
Offline
2014. 01. 09. 08:54
Osztom hapci véleményét, szerintem is jobb lesz az ötödik rész portja, ha már abból indulunk ki, hogy konzolon is jobban fut az V az elődnél. Nem igazán értem, hogy miért vagytok ilyen pesszimisták.
Ennek a módnak meg semmi értelme, ha a mod készülne el előbb, akkor se próbálnám ki, mert gagyibb és ronda, mint a bűn pedig az alap liberty city szerintem egész jól néz ki mindig.

realostew
Offline
2014. 01. 09. 09:00
Istenem mennyi ideje van egyes embereknek... Azért ez nem kis projekt. Egyébként sok sikert nekik biztos jó munkát végeznek majd.

hapci: Szerintem a GTAIV egyáltalán nem ronda se konzolon, se PC-n. Egy 2008-as játék, ilyen mechanizmussal és bejárható területtel töltőképernyő nélkül (khm khm AC széria) teljesen korrekt azzal a grafikával. Arról nem is beszélve, hogy frissen kidolgozott, nem teljesen kitapasztalt grafikus motort használtak a fejlesztéskor.

dvflls
Offline
2014. 01. 09. 10:17
Shotgun: Nah erről viszont nem tudok nyilatkozni, akkoriban egy FX5800-as alatt "futott" 1024x768-ban és még csak nem is 32 biten így a laggolásokat azt betudtam ennek.

Shotgun
Offline
2014. 01. 09. 10:32
@hapci: Az a nagy büdös harci helyzet, hogy a GTA IV óta mintha a Rockstar igenis ellustult volna. Én is arra tenném alapvetően a voksom, hogy már kellően kiismerték az új motort egy nyílt-világú TPS játék korrekt PC portjának elkészítéséhez, de azért nagyobb furcsaságok is előfordultak a történelem során... Amúgy a meglátásaid többségével egyetértek.

@brenor: Ismét érdemes szem előtt tartani, hogy a GTA IV-hez jelenleg számos kiegészítő létezik, amivel élvezetesebbé, szebbé lehet tenni a játékot, így az is elképzelhető akár, hogy szebb végeredményt hozzanak ki a modból. Egyébiránt kérlek, hogy ne mód-nak nevezd. Kicsit bántja a szemem. De az tény, hogy számos shader és a pálya megvilágításához szükséges kódok hiánya miatt, egyáltalán nem lesz olyan szép a végeredmény, mint az eredeti játékban... van amit az ENB sem tud pótolni.

@dvfls: Hát én nekem személyes tapasztalataim vannak a dologgal kapcsolatban, mert elég sokáig egy GeForce MX420-as döcögött a gépemben, ami nem éppen nyújtott jó teljesítményt, de játszható volt a San Andreas. Aztán megkaparintottam egy jobb konfigot, és szomorúan tapasztaltam, hogy a játék fejlettebb grafikai opcióit nem lehet állítani, mert kifagy a menüben. Plusz szaggatott, mint állat, mikor be volt kapcsolva a délibáb effekt... Los Santos például egyenesen elviselhetetlen volt.

Visszatérve a modhoz:

Mint ahogy az sejthető volt, a játékterület korlátozásai miatt a srácok nem tudják biztosra, hogy átkonvertálják-e a teljes mapet. Egyelőre tehát csak Los Santos, és néhány környező kisebb hegyes vidéki terület lesz majd a IV-ben.

dvflls
Offline
2014. 01. 09. 15:15
Shotgun: Nah várj most ezen fennakadtam,.. Délibáb effekt? Az ún. Mip Mapping-re gondolsz nem? Nekem az alapjáraton be volt kapcsolva és semmi különbséget nem véltem felfedezni ennek ellenkezőjéhez képest... Mit ad hozzá a látványhoz? De már más játékokban sem tudtam mi az.. (Igen kerestem a google-ban is.. )

Shotgun
Offline
2014. 01. 09. 15:29
Lehet elszúrtam a megnevezést... tudod van az a jelenség, amikor olyan rekkenő a hőség, hogy a távolból látod a talaj fölötti hőpárát... na arról beszélek.

GTA007
Offline
2014. 01. 10. 14:41
Nem látom sok értelmét. De sok sikert és kitartást hozzá.
Visszafelé még érdekes lenne, mint pl. a GTA LCS PC Edition, amiknek lenne konkrét céljuk. De így ennek semmi értelme, főleg (ha 1x majd megjelenik PC-re is)

Scure
Offline
2014. 01. 14. 23:30
Davekoma: Te azt hiszed, hogy most a GTA4 motorja miatt néz ki ennyivel rosszabbul a játék? Még a modellek sincsenek mind belepakolva, nemhogy az istentudja mik.
Persze nem azt mondom, hogy a GTA5 nem szebb mint a 4, csak ne kezdjük már el sztárolni a Rockstart, mert egy rajongói GTA4 modifikáció kezdetleges állapota így néz ki.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink