Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Tíz éves a Liberty City Stories!

Idén is jubileumot ünneplünk, ugyanis tíz esztendeje már, hogy megjelent a GTA Liberty City Stories. A játék nem sokkal a PlayStation Portable kézikonzolok piacra dobása után került a boltokba, és ezzel az elsők között népszerűsíthette a platformot.

A GTAPlace számára ugyanakkor más okból is kitüntett figyelmet élvez az epizód, hiszen ez volt az első érkező GTA, aminek a megjelenése előtt híreztünk, és az akkoriban frissen debütált GTA San Andreas PC modok sűrű rengetege között elhoztuk nektek a legfrissebb információkat az érkező játékról. De nézzük, hogy is volt...

Már 2005 január elején megszellőztette a Rockstar, hogy fejlesztés alatt áll a Midnight Club 3: DUB Edition és egy új Grand Theft Auto játék a Sony kézi kütyüjére. Akkor már tudni lehetett, hogy a játék egy másik történetet dolgoz majd fel Liberty City-ben, és a Rockstar Leed készíti.

A leleplezésig a 2005-ös E3 Expóig kellett várni, ahol a Rockstar Games zárt ajtók mögött a megmutatta a sajtónak legújabb üdvöskéjét. Májusban a játék kiadója hivatalos bejelentést tett közé, íme néhány idézet a Take-Two Interactive közleményéből:

"Returning to Liberty City and bringing it to life on a handheld system has been both nostalgic and extremely inspiring for us," said Sam Houser, President of Rockstar Games. "The incredible PSP system technology allows for fans of the previous Grand Theft Auto titles to revisit Liberty City and see it from an amazing new perspective with an entirely original storyline. Grand Theft Auto: Liberty City Stories will be a bold new experience that has never before been possible on a portable platform."

"We've been very ambitious with Grand Theft Auto: Liberty City Stories," said Leslie Benzies, President of Rockstar North. "By collaborating extensively with Rockstar Leeds, we've been able to create a massive, uncompromising experience on the PSP system that we believe both long-time Grand Theft Auto fans and newcomers will be excited to get their hands on."

"We have worked very closely with Rockstar North to bring the same integrity and production value of the previous Grand Theft Auto titles to the PSP system," said Gordon Hall, President of Rockstar Leeds. "People's expectation for a Grand Theft Auto title will always be very high, and we're confident that we can deliver a revolutionary experience. Grand Theft Auto: Liberty City Stories will be the most intense and epic title created for the PSP system, undoubtedly setting the standard for this groundbreaking platform."

A Liberty City Stories nem csupán azzal hozott újdonságot a sorozatba, hogy rövidebb küldetései és bejátszásai a hordozhatóság kényelméhez lettek szabva. Az első PSP-re írt GTA elhagyta a korábban használt Renderware grafikai motort, helyette egy új, saját fejlesztést alkalmazott a Rockstar. Ami pedig a legnagyobb nóvum volt, hogy visszatért a sorozatba a multiplayer. Akkori szerkesztőnk, adihun eképpen írt a fejleményről:

"A mai napon sok újdonság történt a következő konzol GTA tekintetében. A R* kiadta azt a hírt, miszerint a LCS tartalmaz majd egy multiplayer lehetőséget. Az újítás egyszerre 6 játékosnak kínál 3 féle lehetőségben társas kalandozást Libery City-ben. A játék mulitplayere 3 fajta küzdelmet biztosít: Liberty City Survivor, Protection Racket, Get Strench. Az elsőben majd csapatokban lehet játszani a túlélésért. Ha valakit megölünk az ellenfél csapatából, akkor a mi csapatunk kapja a pontot, de a helyzet mit sem változik fordítva. A második mód két részből áll: vagy védjük a saját limuzinjainkat, vagy támadjuk az ellenségét. A 3. lehetőségben majd limuzint kell foglalni. Az ellenség embereit kocsijukból kiráncigálva és a rejtekhelyre elszállítva tehetjük sikeressé a missziót."

A játék végül október 24-én jelent meg PSP-re Észak-Amerikában, Európában – egy hét csúszás után – november 4-én lehetett megvásárolni, először az Egyesült Királyságban. Nem sokkal később egy PlayStation 2 port is készült belőle. A cikk végén pedig álljon a játék 2005 szeptemberében megjelent első trailere, a sokak számára ismert főcímzenével.

2015.11.04 09:32 ▪ Írta: Visali

Gonzales
Offline
2015. 11. 04. 14:45
Lesz még amikor a Gta V-t is így fogjuk ünnepelni... :>

Kriss X
Offline
2015. 11. 04. 19:19
Az első GTA amivel játszottam 10 éves lett. Annó nagyon szerettem ezt a játékot és a zenéje szerintem a legjobb, amit ki tudtak találni hozzá. Még mindig megvan a telómon a zene XD

dani.szentgali
Offline
2015. 11. 07. 16:20
Gonzales: Igen, bár addig még sok víz lefolyik a Dunán.

A GTA Liberty City Stories-t mindenesetre Isten éltesse sokáig! Bár én soha nem játszottam vele és valószínűleg már soha nem is fogok, biztosan egy fantasztikus játék, ami minden tiszteletet megérdemel.

bond71
Offline
2015. 11. 09. 15:12
Nekem nagyon nem jött be... Vice Ctiy, San Andreas után.. még az V-is gyenge!

R*- ék is ahelyett hogy a multból élnének kiadhatnának egy RDR2-t vagy egy olyan GTA-t végre amely tartalmilag lehetőségekben mind megközelíti vagy végre felülmúlja a San Andreast!

dani.szentgali
Offline
2015. 11. 10. 20:55
bond71: Az V ha nem is múlta fölül, de mindenképp megközelítette azt, amit a San Andreas tartalmilag elért. Persze ezen most lehetne vitatkozni, de összességében az V-ben is rengeteg dolgot lehet csinálni. Azt meg ne várd, hogy 100%-osan visszahozza majd egy új GTA rész a San Andreas-t. Pont azért nem lenne értelme, mert akkor a Rockstar valóban csak a múltból élne. De ez nem így van, mindig új ötletekkel rukkolnak elő. RDR2 meg majd lesz valamikor... de ha majd az megjelenik, akkor meg arra fogod azt mondani, hogy tartalmilag elmaradott a régi RDR-hez képest...

Davekoma
Offline
2015. 11. 10. 21:05
Srácok, az RD3 nem RDR2, amúgy én attól félek, hogy a R* nagyon át fog állni az Online-ra.

Atlas
Offline
2015. 11. 10. 21:13
Davekoma: Elhanyagolta a single-t majdhogynem teljesen... Én még nem terveztem onlineozni, de a Rockstar a lowrider update-el belekényszerített és nagyon sok pénzt eldörzsöltem egy lowriderre...

dani.szentgali
Offline
2015. 11. 10. 21:14
Davekoma: Jó Davekoma, bocsánat! Akkor RDR3, de arra kérlek, ne kezdjük már megint el ezt a dolgot. Legyen RDR3 és neked van igazad, csak hagyjuk ezt a témát.

Jaja, ettől én is tartok, hogy nemsokára befutnak a PC exkluzív GTA XY City jellegű játékok (esetleg GTA Online 2 lesz a nevük, nem tudom), amelyekben csak multi lesz, olyan mint a GTA V-ös és ezt fogják eladni. De hát ez van, manapság már inkább a multira van igény.

Rockstar69
Offline
2015. 11. 10. 22:08
Davekoma: Az RDR2 lehet max. Mivel még egyik RDR-ből sem készült két rész. Hogyha a Rockstar csinálna egy játékot Grand Theft Aero néven, a te logikád alapján azt hívhatnánk GTA 6-nak...

Bence (Visali)
Offline
2015. 11. 10. 23:59
Rockstar69: Dave-nek igaza van. A GTA azért GTA 5 meg 6,mert a sorozat neve "Grand Theft Auto". Az RDR azért más, mert a sorozat neve "Red Dead", az utolsó szó pedig a rész saját neve (Revolver, Redemption).

Rockstar69
Offline
2015. 11. 11. 08:40
Bence (Visali): Értem én a logikátokat, de az akkor Red Dead 3 vagy RD3 lehetne. A Red Dead Revolverből és Red Dead Redemption-ből készült egy rész. Az RDR2 kifejezés arra utal, hogy Red Dead Redemption-ből szeretnének még egy részt az emberek. A ti logikátok arra utal, hogy már volt két RDR (a nevük ugyan nem egyezik, csak a rövidítésük...), és majd jön egy rész, aminek szintén RDR lesz a rövidítése, persze a 3. szó megint más lesz. Az előbbi logika erősebb lábakon áll, ha ti meg egy 3. külön álló részre számítottok, az RD3 kifejezés lenne a helyes.

Davekoma
Offline
2015. 11. 11. 09:25
Rockstar69: Olvasd már el mit írtam, mielőtt okoskodsz, én RD3-at írtam, Dani írt RDR3-at...

Rockstar69
Offline
2015. 11. 11. 09:41
Davekoma: Félre olvastam, de Dani is RDR3-at írt, azért nem tűnt fel.

dani.szentgali
Offline
2015. 11. 12. 17:13
Úgy látom, ezentúl komolyan figyelnem kell arra, hogy mit írok. Amúgy visszaolvasva a dolgot, valóban Dave-nek van igaza. Nem tudom, miért írok mindig RDR2-t, talán azért, mert számomra csak a Redemption létezett/létezik, a korábbi Revolverről nem tudok szinte semmit. De mindegy, köszi, hogy szóltatok, mostantól odafigyelek erre a dologra.

bond71
Offline
2015. 11. 13. 10:12
dani.szentgali: Nem érted teljesen de mind1, nálam a GTAV-ben már a karakterek mozgásán irányításán elbukik a game.. ami az SA-hoz képest visszafejlődés!
Mondok egy pl: most te azt mondanád hogy múltból élnek ha vissza tennék a billiárdot?? Gta4-ből a helység asztal meg ugyan az benn van a játékot megnyitni kb, 25kb-ot betenni hű de nagy munka lenne.. Vagy egy nyamvadt kis erdőt tenni ekkora területre?? Vagy törés modellt az autókra?? Mert a 4-be jó volt még SA-ba is jobb volt. Ez ami az V-be van nemtom karcolás modell? DD De jól tették hogy nincs mert akkor a multból élnek?
Na mindegy ezernyi dolog van amiért SA verhetelen és a fejlődés ezeken felül van nem azok helyett!!
2015. 11. 14. 10:21
bond71: Miről beszélsz? Milyen visszafejlődés? Milyen 25 kb? Hova rakod az erdődet? Minek? A törés modell valóban poor, ez a 360 és a ps3 öröksége. Gondolj már bele dolgokba, mielőtt baromságokat írsz.

dani.szentgali
Offline
2015. 11. 14. 14:13
bond71: Egy szót nem értek abból, amit most levezettél. Ne haragudj, nem személyeskedésből, de elég érthetetlenül írtad le ismételten a véleményedet, ahogy eddig is. Nem azzal van a baj, hogy más a véleményed valamilyen dologgal kapcsolatban, de ahogy látom, az előttem hozzászóló személy sem igazán tudta követni a gondolatmenetedet. Szóval mielőtt vitába bocsátkoznál, tanuld meg, hogy fejezd ki magad érthetőbben, hogy mások is értsék.

bond71
Offline
2015. 11. 16. 18:58
A mocsok oltalmazója: Amiről én beszélek törés modell, az nem ps3, x360... hanem Ps4, Xbone, Pc Amire fejlettebb törés modellt igértek vártam is hogy a Gta4-ből vissza teszik a törés modellt mert az télleg jó volt. De ugyan azt kaptuk mint Ps3-on X360-on!! Meg van azokra a konzolokra is látom nap mint nap!
Vissza fejlődés SA, GTa4, Red dead redemption után az írányítás erre értem nekem meg még 1-2 haver számára.
Amire 25kb ot írtam az az hogy ekkora update kéne megnyitni a billiárdot...
.dani.szentgali: Te arra céloztál ha az előző Gta-s lehetőségeket megtartották volna (pl: billiárd, Bnőzés, gyúrás, küzdő sport tanulás,casino)akkor a múltból élnének!
Én meg azt hogy igen is azokat meg kell tartani és azokon felül kell újítani és betenni dolgokat! Kb ennyi.
lehet kapkodva írok de tanuljátok meg értelmezni a mondatokat...

Dancsy
Offline
2015. 11. 16. 21:25
*közzé

Varhato esetleg, hogy kijon a jatek Androidra?

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink