Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

Mit tegyünk, ha nem működik a GTA IV aktiválása?

2016.06.03 23:49  |  Írta: Visali  |  Forrás: Rockstar Support


Kidolgozott mesterséges intelligencia, látványos autó és helikopter törések, izgalmas járőr mellékküldetések – mindez csak néhány apropó, ami miatt újra kedvünk támadhat elővenni a Grand Theft Auto IV-et, vagy annak kiegészítő epizódjait.

Sajnos a PC verzió több, mint hét év után is tartogat meglepetéseket, ugyanis az utóbbi időben több játékos is problémába ütközött a termék aktiválásánál. Egy ideje nem mindenkinél működik a megjelenési dátum ellenőrzése, nem indul el a manuális aktivátor, vagy csak szimplán összeomlik a SecuROM.

A Rockstar Support csapata tud a problémáról, és találtak is egy megoldást, ami segíthet. Bár a srácok cikke nem lett valami precíz, azért össze lehet mazsolázni a helyes megoldást:

  • Telepítés után hagyjuk a francba a "Release Date Check" felületet, zárjuk be a programot a Cancel gombra kattintva
  • A SecuROM oldaláról töltsük le az OfflineInstaller-t (EFLC esetén ezt)
  • Csomagoljuk ki a ZIP fájlt, és futtassuk a GTA4RC.exe alkalmazást
  • Ezután indítsuk el a játékot, és írjuk be a termékkulcsot
  • Telepítsük fel az utolsó kiadott javítást – ez történhet a Games for Windows LIVE segítségével, de akár manulális telepítéssel is. A patch innen letölthető (EFLC esetén innen)

Ha minden baba, akkor ezután már működni fog a játék. (Nekem legalábbis bevált.)

Ugyanakkor más gondok is előfordulhatnak a GTA IV indításánál. Van, hogy a Social Club kliens egyszerűen nem engedi bejelentkezni a játékost. Erről is tud a Rockstar, azt ígérik, megpróbálnak tenni valamit ez ügyben is.

DPSZ

Offline
2016. 06. 04. 00:22
Fuu jó kis GTA IV
emlékszem, mennyire őröltem annak hogy medium-high beállításokkal ment 30-40 fps-el... GTA San Andreas után, 3. legjobb GTA, (2. az 5!) ettől a cikktől, kedvem támadt GTA IV-zni
2016. 06. 04. 09:33
Na ja, emlékszem amikor órákat szenvedtem vele, hogy megint működjön, de megérte.
huszti

Offline
2016. 06. 04. 11:41
engem nem enged belépni a social club, vagyis ha sikerül is, nem
jelzi, hogy megvan a GTA 4. Pedig steames...és igy csak offline tudok játszani...nem tudom a játék széria kulcsát felhasználni valahogy megint? vagy nincs valami ötletetek?
totyak

Offline
2016. 06. 04. 11:50
Jó rég nem GTA IV-eztem már, de lehet kipróbálom, hogy nálam mi a helyzet. Ez a tortúra ugyanúgy fennáll lemezes és Steam-es játéknál is? GfWL már amúgy is elég nehézkes, múltkor a Dirt3-mal nosztalgiáztam, alig bírtam feltelepíteni. Mindenesetre most elmentettem a gépemre a két offline installert, meg a legutolsó patchet, korábban meg eltettem a két játék revoke fájlját, meg egy GTA IV exe fájlt, amivel játéknál nem kéri az eredeti lemezt. Így már csak megoldom a telepítést bármikor. Multi része megy még a játéknak? Elvileg a Live nem lett lelőve, kellene, hogy menjen. Kíváncsian várom lemezes és steames játékosok visszajelzéseit.

(Az EfLC utolsó patchét is linkelhetnétek, hátha valaki nem leli.)
Visali

Offline
2016. 06. 04. 17:50
totyak: Oki, beleírtam utólag . Amúgy elvileg az összes legfrissebb PC patchre van link a Segédletben, úgyhogy ha valakinek valamikor szüksége van rá, akkor ott meg lehet keresni

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 24 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak