Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Kinyírja a GTA moddingot a Take-Two?!


Csúnya véget érhet a GTA modding kora, és ez közel sem azért következik be, mert eltűntek volna a lelkes és kreatív rajongók, akik különböző modellekkel, textúrákkal és kiegészítő szkriptekkel csempésznek új élményt a Grand Theft Auto játékokba. Több, mint 15 évnyi történelem után egyszerűen maga a Rockstar anyavállalata próbálja meg ellehetetleníteni a játékosok által kreált kiegészítőket.

A sorozat kiadója felszólította az OpenIV mögött álló csapatot, hogy hagyjanak fel a program készítésével, amely azon túl, hogy elérhetővé teszi a GTA IV és a GTA V fájljait, lehetővé teszi azok cseréjét és kiegészítését is – egyszóval a modding magja.  A csapat a kérésnek eleget tesz, különben a Take-Two perre vinné az ügyet. A gárdának mintegy tíz év kemény munkája, szabadideje és energiája fekszik a kliens fejlesztésében.

A 2015-ös Nissan GTR az egyik legnépszerűbb jármű mod a GTA V-höz. A GTA5mods.com
adatbázisából már több, mint 300 000 játékos töltötte le (készítő: YCA-y97y)

A GTA modding ellehetetlenítése azonban nem csak egy újabb pofon a legrégibb GTA fanoknak, akik már anno a GTA United legújabb bétáit is epekedve várták, de a Rockstar saját magát is kétszer hátba szúrja vele. Egyrészt azért, mert a nagyszerű módosítások éltetik a sorozotatot a videojáték magazinok és rajongói blogok főoldalain, amíg éveket várunk az újabb epizódokra, másrészt a legendás GTA remake videókhoz, mint például a nemrég felkapott Terminator 2 teljes "újraforgatásához" nem elég a beépített Rockstar Editor, zömében szükség van különböző modokra ahhoz, hogy minőségi munka készülhessen. Ha ezek eltűnnek, a GTA sorozat is eltűnik hosszú évekre, ha épp nincsenek leárazások vagy botrányok, a játék egyszerűen elvész az éterben.


A Terminátor 2 remake-je a GTA V-ben

A legnagyobb GTA fórum közössége is értetlenül áll a Rockstar hadjárata előtt, senki sem érti, hogy tíz év után miért most böki a fejlesztők csőrét az OpenIV, amely

"lehetővé teszi harmadik feleknek, hogy áthatoljanak a szoftver biztonsági elemein, és módosítsák azokat a kiadó jogainak sérelmére,"

miközben ez zömében csak ártatlan modokkal ajándékozza meg a rajongókat. Elég csak körbenézni a letöltésekre fókuszáló GTAInside.com több százezres kínálatában.

A Take-Two feltehetőleg a GTA Online miatt torpedózhatta meg a projektet, de az OpenIV szabotálása egyrészt messze nem garancia arra, hogy eltűnnek a hackerek, másrészt a cég igazából felkészülhetett volna a rakoncátlan játékosokra, miután a minőségi, végletekig részletes kidolgozást inkább egyszerű, instant sikerekre épülő koncepcióra cserélték, hogy bevonzzák a szélesebb, de felhígult játékos közönséget (és persze a rengeteg zöldhasút).

A GTAForums-on a felháborodott játékosok szabotázsra, tiltakozásra szólítanak fel, már egy profilképet is készítettek, amivel ki-ki kifejezheti nemtetszését a T2 döntése ellen, és elindult egy change.org petíció is, hogy a kiadó ne lehetetlenítse el a GTA V (és egyben a GTA IV) moddolását.

2017.06.14 23:48  ▪ Forrás: VG247  ▪ Írta: Visali

Rockstar69
Offline
2017. 06. 15. 15:44
Ezt az oldalt majdnem 2 éve jelentettem a Rockstarnak: http://moddingperfection....eft-auto-5.html A T2 vajon miért nem az ilyenekkel keménykedik?

totyak
Offline
2017. 06. 15. 16:29
Lehet, hogy sokaknak nem fog tetszeni, de én cseppet sem sajnálom a történteket, bár jobb sem lesz tőle a napom. Nem használok modokat, nekem a GTA úgy jó, ahogy van. Szerintem a GTA V-nél eredeti játékot már nem is moddol senki, a ban veszély miatt. A warez játékosok meg örüljenek, hogy ingyen fut a játék, ne élvezkedjenek modokkal. Szigorúan magánvélemény.

Bence (Visali)
Offline
2017. 06. 15. 18:04
totyak: Akkor jelentkezem, mint kivétel Lehet egyszerre két játékot tartani egymás mellett. Egy tisztát és egy moddoltat, aztán átírod a mappa nevét arra, amire kell. Story módban nincs miről trackelni, felesleges is lenne. Csak nem kell átlépni Onlineba

Nemohalacska
Offline
2017. 06. 15. 20:21
Osztom. A GTA úgy jó ahogy van.

NikitaDragovich
Offline
2017. 06. 15. 20:55
Én most nagyon fel vagyok háborodva emiatt! Rohadjon meg a T2 és a Rockstar Games is! Ezt is a GTA Online miatt csinálták! Sajnos ez azt jelenti, hogy a GTA V-ös Liberty City projektet is lefújják a geci T2 miatt! Remélem, a GTA modding megölése nem vonatkozik a GTA: Underground módosításra, mert ha igen, akkor végleg elásták a szememben magukat ezek a seggfej, pénzéhes dögök!

dani.szentgali
Offline
2017. 06. 16. 21:31
Mivel eddig elég gyenge gépeim voltak, így egyiken sem tudtam GTA-val játszani, és mivel a konzolos modding sokkal ritkább meg bonyolultabb, így különösebb érzelmek nélkül állok ehhez a dologhoz, azt viszont megjegyzem, hogy én szerettem nézegetni a YouTube-on a különböző GTA-s modokat. Szóval, ha erről az oldaláról nézzük az érmét, akkor valamilyen szinten mégiscsak érint a dolog, mert nagyon bírtam az összes modos videót. SA-ból, IV-ből néztem régebben a legtöbbet, de már egy ideje az V-ből is szoktam szemrevételezni a modos videókat. Úgyhogy én sajnálnám, ha valóban meglépnék ezt a dolgot a T2-nél meg a R*-nál. YT-n már elég nagy kultúrája van a GTA moddingnak, amit ezzel a húzással rendesen megtorpedóznának. Ráadásul nem sokat árt ez a dolog nekik, eddig legalábbis nem volt vele problémájuk, szóval nem igazán értem, miért találták ki egyik pillanatról a másikra ennyi év után, hogy legyen vége a GTA modding őrületnek.

Nemohalacska
Offline
2017. 06. 17. 00:06
Ugyanmár nem lesz itt semminek vége. Moddingolás ugyanúgy lesz ahogy eddig is. Modokat és videókat is ugyanúgy fognak készíteni ahogy eddig is. Az OpenIV fejlesztése is ugyanúgy fog tovább folyni max nem lesz annyira a kirakatban.

Fajunknak többek között van egy érdekes tulajdonsága:
Minél jobban tiltanak valamit azt annál jobban csináljuk.

NikitaDragovich
Offline
2017. 06. 17. 20:23
dani.szentgali: Elmondom én, hogy miért csinálta ezt a T2 meg a Rockstar: a GTA Online miatt!
Azért csinálták ezt, hogy többen játsszák a GTA Online-t, mint ezeket a módokat. És ha többen játszanak a GTA Online-nal, akkor többen vesznek Shark Cardot, így pedig még több bevételhez jutnak. Piszkos és undorító húzás volt ez tőlük!

dani.szentgali
Offline
2017. 06. 18. 15:50
NikitaDragovich: Hát, ha valóban ezért csinálták, akkor tényleg elmehetnek Franciaországba faszt szopni. Na mindegy. Reméljük, hogy a petíciók változtatnak a hozzáállásukon.

Amúgy az utóbbi bő három évben eléggé rossz irányt vett a Rockstar hozzáállása, ami teljes mértékben a GTA Online-nak, meg a sok hülye játékosának köszönhető. Ha nem nyüstölnék annyian azt az elcseszett multit, akkor nem azt nyomatnák a Rockstarék sem ekkora mértékben. Épp ideje volt, hogy történjen valami reakció a játékostársadalom részéről. Szomorú, hogy addig kellett várni, amíg az Online tönkre baszta a moddingot. Na mindegy. Remélhetőleg ez a petíció kicsit észhez téríti majd a Ubisoft+Activision+EA hozzáállást másoló Rockstart + T2őt, mielőtt ugyanígy kinyírják a készülő RDR2-őt, meg a korábbi GTA részeket is.

Lacika95
Offline
2017. 06. 19. 13:48
Ez már tényleg felháborító! Én csak az egyjátékos rész miatt vettem meg a játékot. A GTA Online sosem érdekelt. Így most a kedvenc módjaimat sem fogom tudni használni, ilyen például az ivpack. Szerintem a legjobb kiegészítés, az összes GTA IV-es járművet tartalmazza, amit nem raktak bele az V-be. Mindegyik járgány teljesen kidolgozott (belső nézet is van) és a forgalomban is közlekednek. Én már akkor APC-vel járkáltam Los Santos utcáin, mikor még a Gunrunning dlc tervben sem volt

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink