Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Napokon belül kiderülhet az RDR2 megjelenési dátuma (Elemzés)

Akár már a következő napokban fény derülhet arra, hogy mikor pattanhatunk lóra a Rockstar Games legújabb vadnyugatos játékában. Közeleg ugyanis a játék kiadójának következő negyedévi értékelése, ami noha önmagában nem elég különleges, a fejlesztők évek óta bevett szokásaiból kiindulva okkal reménykedhetünk abban, hogy nemsokára a Red Dead Redemption 2-t is beírhatjuk a játékos naptárunkba.

A Take-Two Interactive február 7-én tartja harmadik (üzleti) negyedévi sajtókonferenciáját, melyhez a Rockstar Games évek óta tudatosan hozzáigazítja a játékai végleges megjelenési dátumainak bejelentését. A fejlesztők nagyon szeretik a bevett sémákat – lásd: a GTA V-ről mindig valamely korábbi epizód évfordulóján kaptunk trailereket és jelentősebb információ csomagot, vagy hogy míg a GTA IV, a GTA V és az RDR2 bejelentő első trailere csak egy hangulatkeltő videó a főhős rövid monológjával, a második trailer minden esetben már utalásokat tartalmaz, és több szereplő is megszólal bennük.


Jelenet a Red Dead Redemption 2 második traileréből

Már tíz éve, pontosan amióta a Take 2 jelentősen eltolta az üzleti évének végpontját a kalendériumi év utolsó napjától, a Rockstar Games rendszeresen január végén leplezi játékai megjelenésének végső, pontos időpontját:

  • Grand Theft Auto IV – 2008. január 24. (Forrás: GameSpot)
  • L.A. Noire – 2011. január 24. (Forrás: GameSpot)
  • Max Payne 3 – 2012. január 27. (Forrás: GameSpot)
  • Grand Theft Auto V –  2013. január 31. (Forrás: Rockstar Newswire)

A feltételezést továbbá az is erősíti, hogy a legutóbbi GTA Online frissítés tartalmazta mindazon mitikus tartalmakat, amelyek éveken át foglalkoztatták a GTA V rajongói közösségét. A Doomsday Heist Update hozzáadta a jetpacket a játékhoz, pontot téve a "Mount Chiliad Mystery" néven ismert legenda végére, mintegy lezárva a történetet, megnyitva az utat egy teljesen új projekt, egy teljesen új titok felé.

Mivel keddenként az új GTAO frissítéseké, bónuszoké és kedvezményeké a főszerep, a legesélyesebb egy csütörtöki, jövő hétfői vagy jövő szerdai bejelentés.

Sőt, egyelőre még attól sem kell tartanunk, hogy a Rockstar nem tudja tartani a 2018 második negyedévére tett ígéretét, hiszen, egy májusi-júniusi megjelenésig még bőven van idő; sokáig csak a Far Cry 5 volt az egyetlen nagyobb cím, aminek ismert volt a tavaszi megjelenése, és a God of War-ról is csak a minap tudtuk meg, hogy április végén érkezik, nincs más nagy új cím, aminek ismert lenne a pontos megjelenése. Ráadásul mind a GTA IV, mind az L.A. Noire, és mind a Max Payne 3 esetében csupán tavaszig kellett várni a végső dátum felfedése után.

2018.01.24 19:42 ▪ Írta: Visali

Maccs
Offline
2018. 01. 25. 13:10
A Próféta szóljon belőletek!

dani.szentgali
Offline
2018. 01. 26. 00:52
Maccs: Ámen! Én is ugyanezt gondolom. Sőt, én még abban is reménykedem, hogy nem fogják őszig eltolni a játékot, hanem már május közepe felé kiadják. Ergo meglesz a nyári hónapokra is a kikapcsolódás. Mondjuk, ha már így megemlítettétek az új God Of War-t, az a játék is nagyon várós, szóval nem is lenne baj, ha nem közvetlenül egymás után jelenne meg a két játék, mert azért 2x 20k-t nem lenne jó kiadni gyors egymásutánban. Szóval jöjjön csak a megjelenési dátum a napokban, és reméljük, hogy valamikor május közepe/vége felé fog megjelenni az RDR2.

totyak
Offline
2018. 01. 26. 19:32
Szerintem a jatpack Heist updattel való játékba kerülése egyáltalán nem oldotta meg a Mount Chilliad rejtélyt. Az az ábra már a játék kezdete óta ott van a hegy tetején, nem hiszem, hogy évekre előre kitalálták már, hogy lesz egy ilyen update majd a játékhoz. Ráadásul a single részben van az ábra, ez a frissítés meg az onlineba jött. Illetve előző generációs kiadásokban is benne van, azok meg nem kapták meg a Doomsday frissítést. Ha van is valamilyen rejtély, azt még nem oldották meg. De azt sem tartom kizártnak, hogy a fejlesztők csak trollkodtak kicsit anno.

dani.szentgali
Offline
2018. 01. 27. 14:02
totyak: Szerintem így 2018-ban már egyértelmű, hogy a híres-neves Mount Chiliad-rejtély nem több egy, a fejlesztők által elkövetett trollkodásnál. De ez talán nem is akkora meglepetés, ha megnézzük a korábbi híres GTA-rejtélyeket. Ott van a Vice City-s csontváz rejtélye, amit konkrétan csak azért raktak bele a játékba, hogy a játékosok elkezdjenek agyalni rajta, hogy vajon miféle rejtett küldetés kapcsolódhat hozzá, meg ilyesmi. Aztán közvetlenül a következő játékban, a San Andreasban is évekig hülyítettek mindenkit a különböző UFO-s utalásokkal, sivatagi tiltott bázissal (51-es körzet utalása?), barlangokkal, meg mind közül talán a leghíresebb mítosszal, a Nagyláb-sztorival, amire sok utalást raktak a játékban, konkrétan a térkép egyik része úgy néz ki, mint Bigfoot lábnyoma, viszont mégis csak modokkal lehet előhívni a lényt, és semmilyen hivatalos küldetés meg ilyesmi nem oldható fel a játékban vele kapcsolatban. Ugrunk egy picit a GTAIV-re, ahol ugyan a híres Ratman-mítosz valószínűleg nem szándékosan a fejlesztők által lett a játékba rakva, viszont ez a sztori is mutatja, hogy mennyire élénk a GTA-rajongók fantáziája, hogy már egy padlón lévő fura textúrából képesek földalatti metrórendszerben élő szörnyeteg után kutatni. Gondolom a fejlesztők jót mulattak ezen és a GTAV-re úgy gondolták, most ismét egy kicsit konkrétabb szívatást fognak berakni a játékba, ezért csinálták azokat a fura jeleket, és végül bevált a tervük, mert hosszú évekig sok játékos és YouTuber kutatott a rejtéllyel kapcsolatban, ami persze itt is felesleges volt, hiszen a korábbi esetekhez hasonlóan ez is csak egy easter egg, trollkodás, meg ilyesmi volt a fejlesztők részéről. Szóval szerintem most már teljesen nyugodtan kijelenthető, hogy nincs Mount Chiliad-es rejtély, és a jetpack nem azért került a játékba, hogy ez a rejtély megoldódjon, szimpla üzleti meg játékpolitikai döntés volt a fejlesztők részéről.

tatec
Offline
2018. 01. 30. 19:15
Szerintetek lesz valami info holnap,mi a fenének kell enyire titkolozni,már nagyon várom a Red Dead Redemption 2-t az se baj ha september vagy oktober csak az idén legyen meg!!

Luszie
Offline
2018. 02. 01. 17:14
A januári bejelentésről ugyan pont lecsúsztunk, de számításaink ezt leszámítva bejöttek.
Október 28-án érkezik az RDR 2!

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink