Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA IV PC - Hivatalos információ a Rockstartól

Látogatóink közül mindannyian tudjátok, hogy a Grand Theft Auto IV PC-s verziójának kiadása illetve annak működése nem igazán úgy sült el, ahogy azt a fejlesztők gondolták. A játék számos hibával rendelkezik, sokaknál el sem indul, és ennek orvoslására egy bizonyos patch kiadását is bejelentették a Rockstar-nál dolgozó programozók. A GTAForums weboldalán maguk a fejlesztők írtak egy bejegyzést, amelyben a hivatalos álláspontjukat taglalják. Ennek magyarra fordított verzióját ebben a hírben olvashatjátok.

"Olvasgattuk a fórumokat és észrevettük, hogy több felhasználónak gondjai akadtak a Grand Theft Auto IV PC verzióját illetően, ezért mi megteszünk mindent amit tudunk, hogy megoldjuk ezeket a problémákat. Számos megoldáson munkálkodunk, amelyeket alant láthattok, és a következő néhány nap folyamán a fórumban feltett összes kérdésre választ fogunk adni, hogy minél hamarabb feltehessétek és hiba nélkül futtassátok a játékot. Kérjük, nézzetek vissza később is az alant látható listára a frissítésekért.

Driver Hírek

Örömmel jelenthetjük be, hogy az Nvidiával való közreműködés eredményeképpen kiadhattunk egy új drivert, amely a teljesítményt növeli, és kijavít egy nagy hibát a 7900-as széria használatánál. Ha még nem szerezted meg az új drivert, itt letöltheted: http://www.nzone.com/object/nzone_gtaiv_downloads.html

Az ATI is beleegyezett már egy frissített driver, a Catalyst 8.12 kiadásába, amely December 10-én lesz letölthető a http://game.amd.com oldalról. E driver használatával jelentős teljesítménybeli fejlődés várható.

Patch hamarosan

Már dolgozunk egy patch-en, amely már néhány nap múlva lesz elérhető. Mivel a Grand Theft Auto IV egy Games for Windows LIVE játék, a patch kiadása előtt a Microsoftnak is hitelesítenie kell azt. A javítás már a Microsoftnál van, jelenleg a beleegyezésüket várjuk. A patch több hibát kijavít majd:

- Javítás a betöltőképernyő alatti összeomlásra, amelyet néhány német vásárló jelentett nekünk.
- Számos fejlesztés a Video Editorral kapcsolatban: okosabb elnevezési rendszer a videóknak, fejlesztett render minőség, jobb effektek a replay-ek alatt.
- Javítás a bowlingnál bizonyos érzékeny egerek használata mellett.
- Az ATI 1900-as széria alatt tapasztalható árnyék-hibák javítása
- Teljes mentés a memóriába.
- Grafikai fejlesztés az egyes füst-effekteket és a tükröződést illetően.
- A Multiplayerben lévő karakterbeállítások megőrződnek.
- Támogatás a DirectInput kontrollerekhez. Megjegyzés: A mostani hackelt megoldás az ilyen fajta kontrollerek futtatására valószínűleg nem fog működni a patch kiadása után, tehát azt javasoljuk, hogy a hacket szedjétek le a frissítés előtt.

Az energiaellátással kapcsolatos hibák is javításra kerülnek (lassú sebesség, dupla sebesség problémák). Még a patch kiadása után is azt ajánljuk, hogy az ehhez kapcsolódó beállítások a maximumra legyenek állítva. Tapasztaltunk olyan hibákat, ahol az energiaellátó szoftver nem észlelte a játék futását, és a CPU-t takarékos módba helyezte.

A patch mellett a Social Club adatkezelő rendszerét is fejlesztettük, így lényegesen lecsökkenhet, vagy akár meg is szűnhet az MMA10-es hiba. Ha mégis tapasztaltok ilyet a Social Club-ba való be- vagy kijelentkezés után, minél többet meg akarunk tudni a hibáról."
- Rockstar Toronto - GTAForums.com

Az iromány további részében a support-tal kapcsolatos információkat írják le. A teljes közleményt ide kattintva elolvashatjátok angolul. Továbbá örömmel jelentjük be, hogy elkészültünk egy újabb cikkel, amely a Games for Windows - LIVE-ra való regisztrálást magyarázza el részletesen. Még remélhetőleg a mai nap folyamán publikálásra kerül egy, a Rockstar Games Social Club regisztrálást bemutató cikk is, valamint nagy erővel dolgozunk a hibaelhárítás cikkünkön is.

GTA IV PC - Games for Windows Live regisztráció
2008.12.06 15:05  ▪ Forrás: GTAForums  ▪ Írta: Ben Dover

jana4
Offline
2008. 12. 06. 15:42
grat a cikkhez. jó lett

Dj Taki
Offline
2008. 12. 06. 15:48
magyaroraszgra meg mindig nem lehet windows live-ot regleni nem?

kevin95
Offline
2008. 12. 06. 15:51
vajon mennyit fog javítani a patch??

jana4
Offline
2008. 12. 06. 15:52
Dj Taki: nem. elfeletkeztek újra a jó öreg magyariáról

MateL
Offline
2008. 12. 06. 16:23
Ne regeljetek magyarországos accot mert nem lehet még játszani se rendesen. Nem tudja elmenteni a játékot. Azt a leírást kövessétek, amit én írtam. http://www.gtaplace.hu/cikkek/gta-iv/526

szuzi szarapka
Offline
2008. 12. 06. 16:42
Remélem az élsimítással is kezdenek majd valamit.(Elsőnek rakják bele a játékba )
Valaki rá tudta már venni a játékot az élsimításra?(driveresen vagy akárhogy)

ff61gmaze
Offline
2008. 12. 06. 17:03
Kösz! Ez nagyon jól jött amint meglesz az új gép (dec.12.) regelek is!!!

dvflls
Offline
2008. 12. 06. 17:13
Ha én nem akarok Multyplayer-el játszani, akkor muszály valahova regisztrálnom ? Pl: Social Club, Windows-Live ?

alexander1995
Offline
2008. 12. 06. 17:31
Igen sajna muszáj Am sztem ha már a Microsoftnál van a patch ez is fusi munka lesz, de azért remélem a legtöbb játékoson segíteni fog.

ff61gmaze
Offline
2008. 12. 06. 17:49
alexander1995: Igazad van...fusi munka....de reménykedni lehet

kevin95
Offline
2008. 12. 06. 17:55
ff61gmaze: Egyet értek, ha ilyen gyorsan dobják a patch-t akkor ott is lesz valami gubanc

dvflls
Offline
2008. 12. 06. 18:18
De hol kell regelnem pontosan ? Mármint hogy csak Single-el játszak.

Leone
Offline
2008. 12. 06. 18:23
szuzi szarapka: Az új NVidia driverrel lehet erőltetni az élsimítást

ff61gmaze
Offline
2008. 12. 06. 18:24
Leone: Legalább egy driver....
NAh regeltem Live -re Benes1994

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink