Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

GTA IV PC - Hivatalos információ a Rockstartól

2008.12.06 15:05  |  Írta: Ben Dover  |  Forrás: GTAForums

Látogatóink közül mindannyian tudjátok, hogy a Grand Theft Auto IV PC-s verziójának kiadása illetve annak működése nem igazán úgy sült el, ahogy azt a fejlesztők gondolták. A játék számos hibával rendelkezik, sokaknál el sem indul, és ennek orvoslására egy bizonyos patch kiadását is bejelentették a Rockstar-nál dolgozó programozók. A GTAForums weboldalán maguk a fejlesztők írtak egy bejegyzést, amelyben a hivatalos álláspontjukat taglalják. Ennek magyarra fordított verzióját ebben a hírben olvashatjátok.

"Olvasgattuk a fórumokat és észrevettük, hogy több felhasználónak gondjai akadtak a Grand Theft Auto IV PC verzióját illetően, ezért mi megteszünk mindent amit tudunk, hogy megoldjuk ezeket a problémákat. Számos megoldáson munkálkodunk, amelyeket alant láthattok, és a következő néhány nap folyamán a fórumban feltett összes kérdésre választ fogunk adni, hogy minél hamarabb feltehessétek és hiba nélkül futtassátok a játékot. Kérjük, nézzetek vissza később is az alant látható listára a frissítésekért.

Driver Hírek

Örömmel jelenthetjük be, hogy az Nvidiával való közreműködés eredményeképpen kiadhattunk egy új drivert, amely a teljesítményt növeli, és kijavít egy nagy hibát a 7900-as széria használatánál. Ha még nem szerezted meg az új drivert, itt letöltheted: http://www.nzone.com/object/nzone_gtaiv_downloads.html

Az ATI is beleegyezett már egy frissített driver, a Catalyst 8.12 kiadásába, amely December 10-én lesz letölthető a http://game.amd.com oldalról. E driver használatával jelentős teljesítménybeli fejlődés várható.

Patch hamarosan

Már dolgozunk egy patch-en, amely már néhány nap múlva lesz elérhető. Mivel a Grand Theft Auto IV egy Games for Windows LIVE játék, a patch kiadása előtt a Microsoftnak is hitelesítenie kell azt. A javítás már a Microsoftnál van, jelenleg a beleegyezésüket várjuk. A patch több hibát kijavít majd:

- Javítás a betöltőképernyő alatti összeomlásra, amelyet néhány német vásárló jelentett nekünk.
- Számos fejlesztés a Video Editorral kapcsolatban: okosabb elnevezési rendszer a videóknak, fejlesztett render minőség, jobb effektek a replay-ek alatt.
- Javítás a bowlingnál bizonyos érzékeny egerek használata mellett.
- Az ATI 1900-as széria alatt tapasztalható árnyék-hibák javítása
- Teljes mentés a memóriába.
- Grafikai fejlesztés az egyes füst-effekteket és a tükröződést illetően.
- A Multiplayerben lévő karakterbeállítások megőrződnek.
- Támogatás a DirectInput kontrollerekhez. Megjegyzés: A mostani hackelt megoldás az ilyen fajta kontrollerek futtatására valószínűleg nem fog működni a patch kiadása után, tehát azt javasoljuk, hogy a hacket szedjétek le a frissítés előtt.

Az energiaellátással kapcsolatos hibák is javításra kerülnek (lassú sebesség, dupla sebesség problémák). Még a patch kiadása után is azt ajánljuk, hogy az ehhez kapcsolódó beállítások a maximumra legyenek állítva. Tapasztaltunk olyan hibákat, ahol az energiaellátó szoftver nem észlelte a játék futását, és a CPU-t takarékos módba helyezte.

A patch mellett a Social Club adatkezelő rendszerét is fejlesztettük, így lényegesen lecsökkenhet, vagy akár meg is szűnhet az MMA10-es hiba. Ha mégis tapasztaltok ilyet a Social Club-ba való be- vagy kijelentkezés után, minél többet meg akarunk tudni a hibáról."
- Rockstar Toronto - GTAForums.com

Az iromány további részében a support-tal kapcsolatos információkat írják le. A teljes közleményt ide kattintva elolvashatjátok angolul. Továbbá örömmel jelentjük be, hogy elkészültünk egy újabb cikkel, amely a Games for Windows - LIVE-ra való regisztrálást magyarázza el részletesen. Még remélhetőleg a mai nap folyamán publikálásra kerül egy, a Rockstar Games Social Club regisztrálást bemutató cikk is, valamint nagy erővel dolgozunk a hibaelhárítás cikkünkön is.

GTA IV PC - Games for Windows Live regisztráció
jana4

Offline
2008. 12. 06. 15:42
grat a cikkhez. jó lett
Dj Taki

Offline
2008. 12. 06. 15:48
magyaroraszgra meg mindig nem lehet windows live-ot regleni nem?
kevin95

Offline
2008. 12. 06. 15:51
vajon mennyit fog javítani a patch??
jana4

Offline
2008. 12. 06. 15:52
Dj Taki: nem. elfeletkeztek újra a jó öreg magyariáról
MateL

Offline
2008. 12. 06. 16:23
Ne regeljetek magyarországos accot mert nem lehet még játszani se rendesen. Nem tudja elmenteni a játékot. Azt a leírást kövessétek, amit én írtam. http://www.gtaplace.hu/cikkek/gta-iv/526
szuzi szarapka

Offline
2008. 12. 06. 16:42
Remélem az élsimítással is kezdenek majd valamit.(Elsőnek rakják bele a játékba )
Valaki rá tudta már venni a játékot az élsimításra?(driveresen vagy akárhogy)
ff61gmaze

Offline
2008. 12. 06. 17:03
Kösz! Ez nagyon jól jött amint meglesz az új gép (dec.12.) regelek is!!!
dvflls

Offline
2008. 12. 06. 17:13
Ha én nem akarok Multyplayer-el játszani, akkor muszály valahova regisztrálnom ? Pl: Social Club, Windows-Live ?
alexander1995

Offline
2008. 12. 06. 17:31
Igen sajna muszáj Am sztem ha már a Microsoftnál van a patch ez is fusi munka lesz, de azért remélem a legtöbb játékoson segíteni fog.
ff61gmaze

Offline
2008. 12. 06. 17:49
alexander1995: Igazad van...fusi munka....de reménykedni lehet
kevin95

Offline
2008. 12. 06. 17:55
ff61gmaze: Egyet értek, ha ilyen gyorsan dobják a patch-t akkor ott is lesz valami gubanc
dvflls

Offline
2008. 12. 06. 18:18
De hol kell regelnem pontosan ? Mármint hogy csak Single-el játszak.
Leone

Offline
2008. 12. 06. 18:23
szuzi szarapka: Az új NVidia driverrel lehet erőltetni az élsimítást
ff61gmaze

Offline
2008. 12. 06. 18:24
Leone: Legalább egy driver....
NAh regeltem Live -re Benes1994

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 18 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak