Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA CW - Megérkeztek az előzetesek

A tegnapi nap folyamán értesítettünk benneteket, hogy a nagyobb szórakoztató- és IT portálok ezúttal a Nintendo DS interaktív kézikonzolra érkező GTA: Chinatown Wars kapcsán írnak egy nagyobb előzetest. Magyarországi idő szerint pontosan tegnap este hét órakor meg is érkezett az IGN, a Games Radar, valamint a CVG, később pedig a Kikizo, a GamePlayer és a 1UP cikkei is, amelyekben a temérdek új kép mellett nem kevés információ is helyet kapott.

A következő nagyobb oldalak előzeteseit érdemes elolvasni az angolul tudó látogatóinknak:

IGN.com GamesRadar.com GamePlayer.com
CVG.com Kikizo.com Total Video Games
GameDaily.com 1UP.com UGO
GameSpy

Aki esetleg nem tudna megbírkózni a szöveggel, természetesen a legújabb információkat kigyűjtöttük nektek:

 • Annak ellenére, hogy a játék Nintendo DS-re jön ki, ugyanúgy megtalálhatóak a rádiók a repertoárban, igaz, rendes számokra senki ne számítson a konzol korlátai miatt. A zenék ugyanis "instrumental" formában lesznek jelen, ének és átvezetések nélkül.

 • Liberty City gyönyörűen néz ki, mind a GTA IV-hez képest, mind egymagában. Részletesen ki van dolgozva a város, a negyedek, épületek, utcák és reklámtáblák nagyban hasonlítanak a Grand Theft Auto IV metropoliszára - Alderneyt leszámítva. A készítők állítása szerint Alderney inkább az olasz maffia szigete volt a GTA IV-ben, ami nem igazán passzolna a Chinatown Wars történetéhez.

 • A "Sum Yung Gai" nevű kínai étterem (ami egyébként a "Some Young Guy" angol szóösszetétel paródiája lenne :P) vezetője és egyben a főhős, Huang Lee nagybácsija a játék elején fog minket küldetésekkel megbízni.

 • Ahogy a GTA IV-ben, itt is lehetőségünk lesz a különböző magas házakon lévő tűzlépcsők használatára, így a tetőre is fel lehet jutni. A mesterlövész küldetéseknél bizonyára hasznos lesz ez a funkció.

 • Azt már tudni lehetett, hogy a menüt illetve a telefont helyettesítendő, a fejlesztők egy PDA használatát találtak ki a Chinatown Wars-ba. A kézi számítógép rengeteg mindenre képes, többek között a multiplayer elindítása is a PDA segítségével történik egy külön menüponttal. Ezen kívül elérhető rajta a radar, a beállítások, valamint a küldetések instrukciói, de megnézhetjük az adott területet uraló banda nevét és a helyi drogárakat is. E-mailek küldése és fogadása is lehetővé válik a PDA-n.

 • A drogkereskedős "minijátékban" többféle drogfajtát adhatunk/vehetünk, mint a heroin, kokain, ecstasy és marihuána. A drogüzleteknél azonban vigyáznunk kell, ugyanis 100 rejtett kamera van szétszórva Liberty Cityben, amelyek akár le is buktathatnak. Ehhez kapcsolódik egy mellékküldetés is: (gondolom kitaláltátok...) ki kell lőnöd mind a 100-at!

 • A körözés szisztémája is új értelmet nyert a Chinatown Wars-ban. A begyűjtött csillagokat a környéken lévő rendőrautók kiiktatásával rázhatjuk le. A hátralévő rendőri egységek száma a csillagok alatt lesz látható. Ha minden egységet kiiktattunk, el kell menekülni a helyszínről, amíg a csillagok eltűnnek.

 • Az egyik misszió során helikopterből kell előre preparált molotov koktélokat dobálni. A molotov koktélok készítéséről már korábban írtunk, és cikkeink között is megtalálható.

 • A tesztelők tapasztalatai szerint Huang csak utasként képes a helikopterben ülni, vezetni nem képes azt. Erről pontosabb megerősítés/cáfolat nem érkezett a Rockstartól.

 • A járművek között az autókon kívül megtalálhatóak lesznek a helikopterek, motorkerékpárok, hajók, sőt egy JetSki is. Minden jármű sajátos irányítással rendelkezik.

 • A beépített GPS lehetőségén kívül (ami egyébként kikapcsolható a menüben) taxit is hívhatunk a mikrofon segítségével.

 • Az elmaradhatatlan különleges ugratások (Unique Stunt Jumps) szintén jelen lesznek a Chinatown Warsban. Ezek között lesz olyan is, hogy át kell törni egy reklámplakátot.

 • Egy érdekes ficsőr is helyet kapott a játékban. Ha a járművel kipörgő kerékkel indulsz (kézifékkel), akkor akár lángcsíkot is hagyhatsz magad után, ami hasznos lehet az üldözők, vagy járókelők kiiktatására.

 • A radaron keresztül kedvenc helyeket is el lehet menteni, így ha valami érdekes dolgot találtunk, később könnyedén visszatérhetünk oda.

Egyelőre ennyi információt találtunk, de később még számíthattok újabbakra, mivel az eredeti cikkekben még részletesebb leírás található a játékról. Nem szabad elfelejteni, hogy egy DS játékról van szó, és mindezeket átolvasva már most kijelenthetjük: a Chinatown Wars a Nintendo kézikonzoljának egyik legsikeresebb játékának ígérkezik.

GTA GTA GTA GTA
Ez csak néhány, a rengeteg kép közül. A több, mint 60 képet és 10 artworköt tekintsd meg galériánkban!

Linkek: Hivatalos oldal | Chinatown Wars galéria

2009.01.21 16:50 ▪ Írta: Ben Dover

zsolt
Offline
2009. 01. 21. 17:28
Ez nogyon cool game lesz. Talán DS-t is veszek érte.

Athlon
Offline
2009. 01. 21. 17:52
Te jó ég azért a IV-t ne nyomja már le

sadam5
Offline
2009. 01. 21. 21:32
lol nem fogja viszont az uj kepek nagyon tetszenek

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink