Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

GTA CW - Kimaradt infók

2009.01.22 20:45  |  Írta: Ben Dover  |  Forrás: Kikizo

A tegnapi nap folyamán a nagyobb weboldalak első kézből tesztelhették le a Grand Theft Auto franchise legújabb darabját, a Chinatown Wars-t, amelyről mi is egy nagyobb összefoglalót publikáltunk számotokra. Abban a hírünkben említettük, hogy későbbiekben várható még információ a játékkal kapcsolatban - hát most itt van.

 • Már a játék elején elérhető lesz az összes sziget (Broker/Dukes, Bohan és Algonquin).
 • A történet nem lesz összefüggésben a GTA IV cselekményével, sőt Nikoval sem találkozhatunk majd [legfeljebb valami Easter Egg formájában - szerk].
 • Habár a sztori nem lesz olyan elmélyült és komoly, mint a szerb imigráns, Niko története, a GTA feeling azért nem marad el.
 • Az átvezető animációknál sajnálatos módon - a DS kapacitásai miatt - le kell mondanunk a beszédről. A felső képernyőn általában a környezet, vagy külső tér lesz látható, míg az alsó kijelző a jelenetben szereplő karaktereket, valamint azok mondandóját prezentálja. Az ilyen bejátszások egyfajta "mozgó képregényhez" hasonlíthatók.
 • Az utcanevek szintén jelen lesznek a játékban, amit a felső képernyőn fogunk látni - a körözési szinthez hasonlóan. Kis mértékben beállíthatjuk a HUD elrendezését is, így a radart akár át is helyezhetjük a felső képernyő bal alsó sarkába, mint az összes többi GTA-nál. (Alapból egyébként a felső képen csak az akció, míg az alsó képen a PDA kezelőfelülete és a radar kapott helyet)
 • A Cinematic kamera szintén része lesz a játéknak.
 • A kamera rendkívül intelligens egy DS játékhoz képest. Mindig igazodik az akcióhoz, érdekes dolgok esetén rázoomol a történésekre. Apró, de hasznos funkció, hogy például egy híd alatt való átkelés közben a játék egy nyíllal jelöli főhősünk helyzetét, így nem tévedünk el a számunkra "láthatatlan" helyeken sem.
 • Amikor becsukott állapotból [standby] kinyitod a DS-t, mindig valamilyen beszólás hangzik el. (például "you wanna piece of my pie?!")
 • Az AI [mesterséges intelligencia] nagy hasonlóságot mutat a GTA IV-ben tapasztaltakkal, ami megint csak nem kis teljesítmény egy DS játékhoz képest.
 • Ahogy már tudni lehet, 24 órás napszakváltakozás van a játékban, azaz ugyanúgy van éjszaka és nappal is. Az időjárásra kitérve lehet gyenge és szakadó eső, sőt vihar és köd is.
 • A Rockstar elmondása alapján a játék nem támogatja a hamarosan nálunk is megjelenő DSi előnyeit (pl. kamera).

A többi információhoz kattints a "Folytatás..." feliratra, vagy a hír címére!

 • Az autók feltörése után - a kocsi értékétől függően - többféle minijáték is lezajlódhat. Olcsó autóknál elég egy csavarhúzó, de a komolyabb kocsik már komolyabb fejtörést is igényelnek.
 • Huang PDA készüléke Panoramic márkájú (ami egyébként a GTA IV-ben volt látható, és a Panasonic paródiája). A következő menüpontok találhatóak aPDA-n:
  - System (A főbb beállítások az irányítással és a HUD-dal kapcsolatban)
  - Email
  - Mission Briefs (A küldetések instrukciói)
  - Statistics and Social Club
  - Contacts (Ez csak a sztori során jelenik meg az egyes emberek megismerésével)
  - Multiplayer (LAN és Wi-Fi - később várhatók ezekről információk)
  - Music Player (?)
  - Trade Info (?)
 • A PDA-t a Select lenyomásával hozhatjuk elő, a Start gombbal pedig a GPS aktiválódik, amelyen egy érintés segítségével könnyedén jelölhetünk be úticélokat.
 • Huang rendelkezik egy garázzsal, ahol járműveket menthetsz el, és egy apartmannal is. Utóbbiba belépve egy szoba képe tárul elénk, ahol a különféle tárgyakra való érintéskor érhetjük el az egyes funkciókat. A Kikizo újságírói emlékezetből lerajzolták ezt a szobát:

  GTA

  - A kanapéra "kattintva" el lehet menteni a játékállást (Amit egyébként a PDA-n is elvégezhetünk)
  - A polcokra és az asztalon lévő dobozba a sztori előrehaladtával kerülnek dolgok
  - A laptop gyártója az Apple-t parodizáló "Fruit" márka. A játék elején az internetszolgáltató, a Badger üdvözlő üzenete lesz látható rajta, később viszont statisztikák, email hozzáférés és a Social Club felülete is elérhetővé válik.
  - A hátul lévő fémtáblán az eddigi megbízók képei találhatóak majd, és az általad teljesített küldetéseket is itt lehet újrajátszani. Érdekesség, hogy ezen a táblán az ott látható mágneses betűkből bármilyen szót ki lehet rakni. :)

  A Rockstar elmondta, hogy ilyen "interaktív" 2D-s belső terek az apartmanon kívül lesznek még a játékban.
 • Ismét elérhető lesz a GTA IV-ből kimaradt Trip Skip funkció.
 • A Rockstar szerint a Single Player teljesítése 20-30 órára tehető.
nkbalint

Offline
2009. 01. 22. 22:20
"A Cinematic kamera szintén része lesz a játéknak."

Szinte mindehol ezt a nézetet használja a játék nem? Legalábbis a képek alapján.
Leone

Offline
2009. 01. 22. 22:46
20-30 óra játékidő egy Nintendo DS címnek azért eléggé szép munka. Pláne, hogy egy GTA-ról van szó.
MateL

Offline
2009. 01. 22. 22:48
nkbalint: Nem feltétlen. A cinematic mód teljesen más.
zsolt

Offline
2009. 01. 22. 23:03
Érdekes, hogy mér a játék elején elérhető lesz az összes sziget. Nagyon sokoldalú játék lesz. Azon is eléggé meglepődtem, hogy újra lehet játszani a küldiket.


Offline
2009. 01. 23. 08:22
azt nem lehet tudni h a játék melyik évben játszódik?
sadam5

Offline
2009. 01. 23. 13:11
A GTA IV elott azt nemtom mennyi evel, az erdekes dolog viszont az, hogy lesznek benne olyan epuletek amik a Nikos tortenetben nem volt. Akkor en most ezt nemertem.


Offline
2009. 01. 23. 13:49
gta iv-re gondolsz?(Nikos történet)
sadam5

Offline
2009. 01. 23. 13:59
Igen a GTA IV-re, masra nemis lehet
MateL

Offline
2009. 01. 23. 14:08
sadam5: Talán mert nem tudják egy-az-egyben lemásolni az egész várost, így lesznek eltérések a GTA IV és a Chinatown Wars beli Liberty City-ben.
sadam5

Offline
2009. 01. 23. 20:00
Lol, bocsi sracok azthittem a tema Lost and Damned, nemlattam hogy Chinatown Wars en a lost and damn-rol beszeltem, elnezest

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 24 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak