Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

GTA - A Guinness rekorder sorozat

2009.03.11 16:18  |  Írta: Ben Dover  |  Forrás: Kotaku

A Grand Theft Auto IV megjelenése után nem sokkal hírt adtunk arról, hogy a játék már a népszerű Guinness Rekordok Könyvében is helyet szorított magának, ugyanis egy nap alatt megközelítőleg 310 millió dollár bevételt hozott a fejlesztőcég számára. A Guinness szakemberei által kiadott "Guinness World Records 2009 - Gamer's Edition" című könyvben kedvenc sorozatunk még több "elismerést" szerzett magának.

A Grand Theft Auto sorozat - vagy annak egyes részei - a következő rekordokat állították fel a videójáték kategóriában:

 • Legsikeresebb szórakoztatóipari termékmegjelenés:
  2008. április 29-én a Grand Theft Auto 310 millió dolláros bevételt hozott világszerte egy nap alatt, ami ötször nagyobb a "The Dark Knight" c. film 24 órás bevételénél.

 • Legjobban vitatott videójáték-sorozat:
  A GTA franchise a valaha legvitatottabb [vagy legellenzettebb - szerk.] játéksorozat a történelemben. Több, mint 4000 hír vagy cikk jelent meg ezzel kapcsolatban, amelyek az erőszak népszerűsítésétől, a valódi bűnszervezetekkel való állítólagos kapcsolatokon át a játékosok által elkövetett bűnökig mindent tartalmaznak. Számos bírósági per indult ezzel kapcsolatban a Rockstar Games ellen. Thaiföldön a GTA IV-et még be is tiltották.

 • Legtöbb szinkronszínész egy videójátékban:
  A GTA IV összesen 861 szinkronszínésszel büszkélkedhet, beleértve az ismert karaktereket szinkronizáló 174 színészt, a rádiók lemezlovasait és a TV bemondóit. A többi 687 hang tulajdonosai önkéntes emberek voltak, akik csak szerették volna viszont hallani a hangjukat a játékban [járókelők, stb - szerk.]

 • Legmagasabb gyártási költség:
  2008 áprilisában egy, a The Times-szal folytatott interjú során a GTA producere, Leslie Benzies a GTA IV fejlesztésének költségeit 100 millió dollárra becsülte, ami meghaladja a korábbi rekorder, a Sega Shenmue 70 milliós gyártási kiadásait.

 • Legnagyobb Grand Theft Auto terület:
  A sorozatban a San Andreas rendelkezik a legnagyobb bejárható területtel. Körülbelül négyszer nagyobb, mint a többi GTA rész, a maga 3 metropoliszával, 12 városával, nagy virtuális vidékkel és durván 17 négyzetmérföldnyi területével.

 • Legnagyobb játékbeli soundtrack:
  A GTA IV-ben 18 rádióállomás szolgáltat összesen 218 licenszelt zeneszámot, ami meghaladja az előző 156 számos rekordot, amelyet a GTA: San Andreas birtokolt.

Ezt a listát végigolvasva is szembetűnővé válhat, hogy a Grand Theft Auto sorozat egyes részei milyen nagyszabású játéknak számítanak a videójáték-iparban... Az EA Games számos téren eltörpülhet mellettük.

Ha esetleg még több Grand Theft Auto rekordra vagy kíváncsi, vedd meg a "Guinness World Records 2009 - Gamer's Edition" c. könyvet, vagy kattints ide az egyik oldal elolvasásához!Offline
2009. 03. 11. 16:36
a sima rekordok könyvében is bennevan a gta iv. a legsikeresebben bemutatkozó szórakoztatóipari termék, és ez minden idők 8. legjobb játéka, ilyenek előzik meg hogy pac-man, tetris XD
watanabe

Offline
2009. 03. 11. 16:44
Na ennek örülök h egyre több dolgot hódít meg magának a GTA világa!
Athlon

Offline
2009. 03. 11. 18:52
Nem véletlenül a kedvencünk, de szerintem a GTA sorozat rendelkezik a legtöbb fan oldallal is nem? én más játékról nem tudok ami ilyen népszerű lenne. CS talán.
MateL

Offline
2009. 03. 11. 19:52
Athlon: Sims (lásd: gportal oldalak tömkelege ). Egyébként jah, a GTA elég népszerű ilyen szempontból (is). A Counter-Strike és a Call of Duty inkább a multiplayer miatt rendelkezik nagy communityvel, de a GTA-t mindenki ismeri - meg elég összetett ahhoz, hogy oldalakat lehessen írni róla
sadam5

Offline
2009. 03. 12. 00:48
EArol ne is beszeljunk... HUrray GTA IV FTW
Tégla

Offline
2009. 03. 12. 17:44
Bocs de a GTA 4-ben nem nagyobb a terület mint a Sa-ban????
MateL

Offline
2009. 03. 12. 18:16
Tégla: Rohadtul nem.

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 20 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak