Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA IV - A második DLC

Tegnap a délután folyamán értesítettünk titeket arról, hogy a Rockstar Games nem kíván ellátogatni az E3 Expo rendezvényre, és ott bemutatni, hogy mivel is foglalkoznak mostanság a srácok. Elsőre talán elszomorító volt a hír, de akik már tavaly augusztustól figyelemmel követik a híreket nem kellett, hogy kiakadjanak, mivel a Grand Theft Auto IV PC verzióját sem egy ilyen hatalmas konferencián, hanem egyszerűen, csak egy hírlevélben jelentették be.

Elképzelhető, hogy a GTA IV-et kiegészítő második Xbox 360 exkluzív letölthető tartalomról is hasonló formában olvashatjuk az első hivatalos adatokat, ugyanisgy új bejegyzés került ki a fejlesztők Twitter oldalára, mellyel a második DLC-vel kapcsolatos első információk érkezését jelentik be. Már kisebb-nagyobb pletykák olvashatóak az interneten, mint például az epizodikus tartalom címe. Az egyik, talán legelképzelhetőbb a Blood and a Four Leaf Clover. Ezzel kapcsolatban felhasználónikkal egy érdekes eszmefuttatásba kezdtünk az előző hírünk hírhozzászólásaiban, ezen érdemes végigfutni.

2009.05.15 15:30  ▪ Forrás: Twitter - R*  ▪ Írta: VISALI


Offline
2009. 05. 15. 15:41
én azt remélem a legjobban, hogy új map-on is lehet majd kalandozni
nagyon, nagyon jó lenne!

Athlon
Offline
2009. 05. 15. 15:52
Hát nemtudom, LC úgy tökéletes ahol van, de új belső terek lehetnének, de inkább sok küldetés legyen.

zsolt
Offline
2009. 05. 15. 18:04
Új map?
Egy DLC-ben biztosan nem. Igen legyen benne sok küldi.

Leone
Offline
2009. 05. 15. 18:53
Én nem akarok senkinek sem fájdalmat okozni a hozzászólásommal, de amit a Lost and Damned-ben műveltek, nem igazán DLC-hez méltó dolog volt. A történet végéről nem akarok sokat spoilerezni, de tulajdonképpen olyan az egész, mintha nem is került volna fel a kiegészítő a játékra, csupán egy másik karakterrel játszanánk Niko helyett.

Ideje lenne rendbe tenni a fícsőröket amiket alapból implementálniuk kellett volna, mert még a forráskódban is megtalálható például a Towtruck működéséhez szükséges parancskészlet, egyéb dolgokkal együtt. És jó lenne ha ezúttal minden új lehetőség megmaradna a fő sztorivonal küldetéseinek teljesítése után is, mert ez egy DLC.

Amúgy ha figyeltetek anno a GTA IV küldetései közben, Playboy X megemlíti Johnny-t többször is és igen érdekes dolgokat mond róla, amiből kivehető volt ugye az első DLC főszereplője. A véleményem ezek alapján az, hogy igenis Luis lesz a második letölthető tartalom karaktere, mivel róla is hasonló részletességgel kaptunk információkat a második tartalom során.

MateL
Offline
2009. 05. 15. 20:09
Leone: Lenne pár észrevételem a véleményeddel kapcsolatban. Először is - bár a Lost and Damned valóban "csak" plusz járművekkel meg sztorival kecsegtetett, ami valljuk be tényleg kevés szerintem - mégis sok weboldal egyöntetű véleménye szerint viszonylag egy fantasztikus DLC-ről van szó.

A ficsőrökkel kapcsolatban - bár ez abszurdnak fog hangzani, de - a Rockstar annyira jó és realiisztikus játékot csinált, hogy az ilyen apróságokra, hogy vontatás, ejtőernyő, bicikli, vagy a sokkal több minijáték, nem jutott idejük (vagy úgy voltak vele, hogy feleslegesek, amit szerintem nagyon rosszul gondoltak)...

Luis-ról meg épphogy csak néhány hint-et kapunk, véleményem szerint, de hát nem szabad figyelmen kívül hagynunk az "Impossible Trinity" achievement-teóriát sem, ami nagyban utal erre.


Offline
2009. 05. 15. 20:16
annyi kérdésem lenne, hogy mi az a Towtruck?

ff61gmaze
Offline
2009. 05. 15. 20:23
ez engem is érdekelne xD

MateL
Offline
2009. 05. 15. 22:25

Leone
Offline
2009. 05. 15. 22:27
MateL: A DLC minőségét tekintve nincs is problémám, de akkor is annak nincs értelme, hogy a játékosok kapnak valamit, amit a játék VÉGÉN elvesznek. Ez egy igen... "buta" módszer arra, hogy egy játékost arra késztessenek, hogy ismét kijátsszon egy ilyen kaliberű KIEGÉSZÍTŐ tartalmat. Extra dolgokból kifolyólag tehát egyáltalán nem az elvártakat hozta a cucc.

Te is nagyon jól tudod, hogy 4 év munkaidő alatt lett volna idejük az Xbox360 verziót telerakni csiricsáré lehetőségekkel, de nem akartak ezzel a lehetőséggel élni, mert őket sokkal inkább a grafikai és fizikai megvalósítás érdekelte, amivel azt hitték tarolni fognak. Rendben, a forgatókönyv ismét király lett, de el kell ismerni hogy a fentebb említett "realisztikus" jelző nem egészen adja vissza a valóságot, hogyha figyelembe veszünk olyan hibákat, mint például egy halott telefonhívása a történet kijátszása után, a "halál hintája", stb.

Én nagyon azon a véleményen vagyok, hogy az egyetlen innovatív dolog - lehetőségeket tekintve - a GTA IV-ben az, hogy sokszor lehetőséget kapunk egy-egy szereplő életének befolyásolására (értsd: él vagy hal). Grafikailag semmi olyat nem hozott a játék, amit egy annak idején kiadott produktum ne tudott volna "leutánozni". Fizikailag meg csak azért számít pozitív fejlődésnek az Euphoria, mert az előző részekben az animációk tényleg igen sablonosak voltak.

Ha jól emlékszem a grafikus motort (RAGE) annak idején egy másik divízió alatt fejlesztgették, így a North-os arcoknak csupán egy kis átalakításra volt szükségük, hogy egy működőképes alapot érjenek el ehhez a játékhoz. Szóval nem tudom min tököltek ennyit (bocsánat a kifejezésért), de nekem ezek után ne mondja senki, hogy Rockstar-ék csak a rajongókkal törődnek. Hiszen valljuk be, hogy a rajongói oldalak webmesterei is csak azért kapnak bizonyos ajándékokat, mert ők ezt a látszatot akarják fenntartani.... holott az okosabbak (logikusabbak) tudhatják, hogy ez is nagymértékben a marketing része.

Lehet nem egyetérteni a véleményemmel, de szerintem a grafika sosem volt a Grand Theft Auto sorozat tagjainak erőssége, ezúttal viszont sikerült egy sztenderd szintet elérniük, ám ezt a játékmenet rovására. Innentől fogva azt lenne jó tudni, hogy mikor lesznek képesek a kettőt egy szintre emelniük? Mert most nagyon nem ott járnak, azt figyelembe véve, hogy az első letölthető tartalom nem egészen hozta azt az elvárási szintet, amit ők felállítottak.

MateL
Offline
2009. 05. 15. 23:06
Leone: Egyetértek.

zoli
Offline
2009. 05. 15. 23:10
Engem a DLC csak akkor érdekel ha kijön PC-re. Addig meg nem fájdítom a szívemet

Egyébként, ahelyett, hogy csesztetnénk őket, hogy miket kellett volna még belerakniuk, örülhernénk, hogy ilyen jó GTA-t kaptunk. Élvezetes játék. Az EA-sok már zsinórban harmadszorra cseszik el a NFS-et. A NFS-ben pedig csak az autókra, irányításra meg a külvilágra kell igazán odafigyelni. Ennek ellenére a GTA IV amiben vagy tízszertöbb feladat volt, szerintem grafikában, a városban és az autók törésmodelljében is fölülmúlja a NFS-eket. Az utóbbiban még a Pro Streetet is amiben ANNYIRA büszkék voltam arra a vacak törésre.

Brown
Offline
2009. 05. 15. 23:48
Szerintem nem jön ki pc-re
Amúgy ez ingyen letölthető tartalom... Olyan mint egy mod. Ennél jobb ingyen cuccra ne számítsatok
Ja és egyetértek. Legyen sok küldi!

lesliebuz1977
Offline
2009. 05. 16. 00:51
Ingyen? Hol élsz te? Mellesleg szerintem egyik legszebb, bár nekem a legszebb grafikájú játék most a GTA IV:

zoli
Offline
2009. 05. 16. 07:35
Ingyen? Hol? A Lost and Damned fizetős DLC. Mondjuk a második DLC-ről nem tudom az lesz-e

alexander1995
Offline
2009. 05. 16. 10:38
Sztem Domitc arra gondolt, h előhívjuk a PCs verzsönből a The Lost and Damned-es cuccokat, és akkor igyen ingyen meg van Am úgy látom itt már csak én vok teljesen oda a GTAkért Shoti elolvastam amit írtál, de engem cseppet sem szomrít el. Nekem a Rockstarral az 1etlen bajom, h néha nagyot fillent.

Shotgun írta:
de akkor is annak nincs értelme, hogy a játékosok kapnak valamit, amit a játék VÉGÉN elvesznek.

Ez nézőpont kérdése. Gondolom nem mondok neked újat azzal, hogy már a GTA1ben is voltak olyan dolgok a játék fájljai között (asszem a helikopter), amik nem kerültek bele a végleges verzióba. Én ezt a DLCs dolgot úgy fogom fel, hogy ez is 1fajta extra, h a játékosok megkapják ezeket a tartalmakat.

Athlon
Offline
2009. 05. 16. 11:02
Van valami abban amit Shoti mond de szerintem nem csak marketing az a sok ajándék amit küldenek, szerintem ha csak annyi lenne akkor a R* írna egy e-mailt hogy milyen faxa az oldal és hogy gratulálnak hozzá, attól még nem kéne csak azért matricákat meg miegyebet legyártani, no meg marketingnek ott vannak a felhőkarcoló méretű festmények a városaokban.
És most összeírnám azt ami szerintem Luis-ra utalhat. SPOILER!!!(talán)
Az imbossible trinity-n kívül jó 3. karakter lenne mert Niko bevándorló, Jhonny kemény motoros, ő egy lazább ún. hood. A DLC-ben tényleg sok figyelmet kap. Pl a 2. megjelenésén kívül amikor Jhonny a kocsiba teszi a lehallgatót ott is megemlítik, plusz a végén a stáblistánál látni ahogy Niko és Jhonny menekül 2 irányban a Libertonianból, míg Luis a tetőn próbál szerencsét, aztán Ray küldetései a IV-ben. Jhonny kárára meg kell ölni Jim-et, Luis kárára meg kell ölni Teddy Benevidez-t aki annak a bandának a vezére (Northwood Dominican Drug Dealers) aminek Luis is a tagja, végül Niko öli meg Ray-t. No meg miután Niko felhívja Roman-t a Libetonian-os küldetés után akkor említi Niko hogy egy Dominikai külsejű ember lőtt rájuk, majd a Diamonds are a girls best friend nevű küldetés után (Luis 3. megjelenése) akkor említi Niko hogy ugyanaz a dominikai külsejű ember volt ott. Szerintem ez alapból nem lenne olyan fontos, és az sem hogy Luis ott legyen a bankrablásnál mert eddig így semmi célja nem volt ennek.
Túl egyértelmű, nekem gyanús. Lehet mégse ő lesz.

MateL
Offline
2009. 05. 16. 11:09
zoli: Hát nem tudom, én a GTA IV-et azután meguntam, miután kivittem 100 százalékra... Még néhány achievementtel elszórakoztam, de az sem a Rockstar érdeme... Ezzel szemben a San Andreas-t több évig nyúztam, modoltam, multiztam, stb. Valahogy nem az igazi.

A12: Kedvenc oldalamon, a GTA-Series.com-on remek cikk van a Luis teóriáról, érdemes http://translate.google.c...history_state0= a cikket elolvasni (sajna az angol fordítás kicsit furcsa Google Translate-tel, mivel az oldal eredeti nyelve olasz) Mindenesetre mi is tervezünk ilyen cikket, csak hát kevés a kedv meg az idő...

Athlon
Offline
2009. 05. 16. 12:11
MateL: Na ez egy jó kis cikk és kitér mindenre, szerintem majd csak akkor írjatok ti is ilyet ha már bejelentik hogy ő lesz. Nekem egyébként van 1 megérzésem, lehet a cikkben is le volt írva, de ha Luis az embereünk akkor a 2. DLC-ben (SPOILER) mi fogjuk Gerry McReary-t börtönbe juttatni, mert Gerry folyton keresztbe tett az Ancelottiknak és a börtönbe jutásáról semmi konkrétat nem tudtunk meg. Ez olyasmi lesz mint Roman elrablása a LaD-ben.

Brown
Offline
2009. 05. 17. 09:03
Bocs... Téves infó... HAveromtól így tudtam Sorry

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink