Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Trailer elemzés

Elkészültünk a Ballad of Gay Tony első trailerének elemzésével, amely során megpróbáltuk a lehető legtöbb információt kigyűjteni a másfél perces videóból. A cikkhez természetesen képeket is mellékeltünk, amelyek később megtekinthetőek lesznek talán a galériában is, ha minden jól megy, és a portálunk is úgy akarja...

GTA GTA GTA


Kattints a folytatásra az elemzés elolvasásához!

A Rockstar Games augusztus 27-én jelentette be hivatalos oldalán az első Episodes from Liberty City / The Ballad of Gay Tony trailer megjelenési dátumát, szeptember 1-jét. Emellett néhány sokat sejtető képkockát is közzétettek, amelyeken a főhős Luis Lopez egy helikopterből ugrik ki ejtőernyővel a hátán. Ezt követően, még augusztus 31-én késő este a Rockstar hivatalos Twitter oldalán megjelent a trailer megjelenésének pontos időpontja, így Magyarországon 1-jén este 19:00 órakor került fel a videó a világhálóra.

Adatok

Cím: „You’ll Always Be The King of This Town”
Szám címe: Eric Prydz - Pjanoo [Club Mix]
Megjelenés ideje: 2009. szeptember 1. (19:00)
Hossz: 1:26

Párbeszédek angolul és magyarul

Ismeretlen személy #1: It's nice to see you, Mr. Bigshot. Captain Downtown...
Luis Lopez: What's wrong, T?
Gay Tony: I've done a deal with the wrong devil, man.
Gay Tony: I'm the only man in the history of this town with the hottest gay and straight clubs at the same time and I'm about to lose everything!
Ismeretlen személy #2: Welcome! Welcome to the party!
Ismeretlen személy #3: Things went a bit crazy and... uh... I’ve somehow lost my pants.
Luis anyja: Take your life more seriously, baby. Don't be like your father.
Luis Lopez: Ay Mami, por favor!
Luis Lopez: I know I've made mistakes, but things are better now. I mean, how many times do we have to go over this?
Ismeretlen személy #2: Money... doesn't dance. The money doesn't dance, my friend.
Luis Lopez: Gay Tony, you'll always be the king of this town. You own this town.

---

Ismeretlen személy #1: Jó, hogy látlak, Mr. Nagyfiú. A belváros kapitánya...
Luis Lopez: Mi a baj, T?
Gay Tony: Rossz emberrel kezdtem ki, haver.
Gay Tony: A város történelmében én vagyok az egyetlen ember, aki a legmenőbb meleg és nem meleg klubokat egyszerre vezeti, és most mindent elveszíthetek!
Ismeretlen személy #2: Üdvözlünk! Üdv a csapatban!
Ismeretlen személy #3: A dolgok kicsit máshogy alakultak, és... izé... Valahogy elvesztettem a nadrágomat.
Luis anyja: Jobban vigyázz magadra, édesem. Ne légy olyan, mint apád!
Luis Lopez: Ahj, Anyu, ne aggódj!
Luis Lopez: Tudom, hogy követtem el hibákat, de a dolgok már jobban festenek. Úgy értem, hányszor hozzuk ezt még szóba?
Ismeretlen személy #2: Pénz... nem táncol. A pénz nem táncol, barátom.
Luis Lopez: Gay Tony, te mindig ennek a városnak a királya leszel. Tied ez a város...

Elemzés

Az eddigiektől eltérően most kizárólag a trailerben látott újításokról fogunk írni, hiszen felesleges képkockáról képkockára átnyálazni a videót - azt mindenki megteheti, aki ismeri a Pause gombot. Ezen cikk célja tehát, hogy felsorolja képekkel mindazokat a ficsőröket, amelyeket a Ballad of Gay Tony megvásárlásával kapunk a Grand Theft Auto IV-hez.

GTA GTA GTA
The Bahama Mamas

Az ESRB figyelmeztetése után felgyúlnak a fények, és máris a zsúfolásig megtelt The Bahama Mamas nevű diszkóban találjuk magunkat. Erről tudni kell, hogy nem újdonság a GTA IV világában, hiszen az alapjátékban is megtalálható Algonquin szigetén. Ezt a klubot nem Gay Tony üzemelteti, annak egy konkurenciája a tulajdonos. Ettől eltekintve minden bizonnyal majd bemehetünk a klubba, a trailerben is több jelenet itt játszódik.

GTA GTA GTA
GTA GTA GTA
Sportkocsik, versenyek, halálosabb iramban

A trailerben az éjszakai élet bulizós hangulata mellett nagy hangsúlyt fektettek a versenyekre is, ezt bizonyítja az a pár jelenet, amiben autók versenyeznek egymással/rendőrökkel. Már a trailer elején egy zöld, ismeretlen új sportkocsi száguld el a Broadway játékbeli másán, és a kipufogóból lángok csapnak fel - talán nitró lehet? Ismét lehetőségünk nyílik majd kicsit átpofozni kedvenc járgányainkat, mint a GTA San Andreas-ban is? Ilyesmi lángcsóvákat több jelenetben is megfigyelhetünk. A trailerből kivehető új sportkocsik:

  • Egy civil Buffalo (az alapjátékban csak FIB változat volt)
  • Egy Maserati kinézetű autó (egyes weboldalak szerint tuningolt SuperGT, szerintünk azonban új autó lehet)
GTA GTA GTA
Vonatrablós küldetés

Már ismert az a misszió, amely során egy gazdag - és némileg zakkant - ficsúr megrendelésére Luis Lopez egy vonatszerelvényt lop el. A trailerben ebből a küldetésből is láthatunk képkockákat. Érdemes megfigyelni, ahogy az Euphoria animációs motornak köszönhetően hogyan kapaszkodik Luis a vagonra két féle pózban is. A hatalmas helikopter, amely a vagont elszállítja, szintén új vezethető jármű lesz a DLC-ben.

GTA GTA GTA
Új ruhák, öltözködés

Az alapjátékban elég jól megoldották a ruházatunk váltogatását, ám a Lost and Damned már nem kínált új lehetőséget az ilyen féle testreszabásban. A trailerben azonban Luis 3 különböző öltözetet is visel, ami arra enged következtetést adni, hogy ismételten lehetőségünk lesz kinézetünket ilyen módon változtatni:

  • A jó öreg fekete-fehér dzseki és farmer kombináció
  • Egy elegáns fekete öltöny és fekete ing
  • Fehér melegítő fölső és farmer
GTA GTA GTA
Maisonette 9

Ez a neve Gay Tony két éjszakai klubja közül az egyiknek. A kettő közül ide járnak a normális emberek, a Hercules pedig egy meleg bár. Hátul Luis mögött látható a Maisonette 9 tábla, valamint alatta Liberty City, Las Venturas, London feliratok. Az itt játszódó jelenetekben Gay Tony és Luis Lopez beszélgetnek.

GTA GTA
Új fegyverek

A videóban láthatjuk akció közben a hatalmas tűzerejű, és nem kis méretű assault shotgun-t, amelyet az AA12 valódi fegyverről mintáztak. A trailer vége felé a gyorsaságáról híres RCP-90 típusú fegyver játékbeli mása is látható, Luis kezében.

GTA GTA
Új helikopterek

Már korábban megemlítettük a hatalmas szállító helikoptert, amellyel a vagont viszik el az egyik küldetésben. Korábbi screenshotokon is látszott, hogy egy kisebb, ám annál erősebb új helikopter is a rendelkezésünkre áll majd. Golyószóró és rakétavető egyaránt megtalálható a picikén, amelynek mi, játékosok természetesen nagyon örülünk.

GTA
Yusuf Amir?

A Grand Theft Auto IV-ben Yusuf Amir a tulajdonosa az Algonquinban található Castle Gardens körüli építkezések nagy részének. Õ egy arab befektető, aki többek között Playboy X-et is ismeri. Ebben a jelenetben feltehetőleg őt láthatjuk hátulról. Talán Yusuf birtokolja azt a jachtot is, amelyet Luis felrobbant az új helikopter segítségével? A háttérben egy beruházás-makettet és egy fegyvertartó bőröndöt is láthatunk. Hiába no, becsületesen nehéz megélni Liberty City-ben...

GTA
Luis anyja

Õ minden bizonnyal Luis anyja, aki épp arra inti a fiát, hogy vigyázzon jobban magára. Talán a sztori elején nála fogunk lakni, így az első mentőházunk is az lesz. A GTAForums.com egyik tagja megtalálta a helyszínt a GTA IV-ben: KATT.

GTA GTA GTA
Fight Club

A GTA IV fájljai között valaki talált néhány bejegyzést, amelyek egy bizonyos "fight club"-ra utaltak. Nos, a Ballad of Gay Tony trailere lerántotta a leplet erről is. Látható, hogy Luis egy underground ketrecharcban épp egy nagy darab ázsiait üt ki. Talán új harcművészeteket is tanulhatunk majd, mint a San Andreas-ban? Minden bizonnyal egy mellékküldetés, vagy minijáték lesz majd a ketrecharc.

GTA
Golfkocsi

Ebben a jelenetben egy robbanást követően Luis egy golfkocsival (Caddy) menekül Liberty City golfpályáján. Ezt is az új autók listájára írhatjuk fel. Talán minijátékként golfozásra is lehetőségünk lesz?

GTA GTA GTA
Ray Bulgarin?

Több jelenet játszódik egy zenestúdióban, ahol egy fickó orosz akcentussal beszél, és nagyban hasonlít Ray Bulgarin-ra. Õ az, aki miatt egyrészt Liberty City-be menekült Niko egy régi ügy miatt, és aki ténylegesen birtokolja a gyémántokat, amely gyakorlatilag a fő szál az alapjátékban és a Lost and Damnedben is. A Gay Tony trailerben látható férfi nagyon hasonlít rá, lehetséges hogy egy rockzenész oldalát is megismerhetjük? Ezek a jelenetek lehetséges, hogy a Museum Piece/Collector's Item küldetések előtti átvezető animációk, és talán itt adja oda (ebben az esetben) Ray Bulgarin Luis-nak azt az AK47-et, amivel Luis félbeszakítja a múzeumban történő gyémánt-cserét...

GTA GTA
Változások a városban

Láthatjuk, amint az Algonquin belvárosában lévő hatalmas daru a trailerben megsemmisül. Az okát egyelőre nem tudni, de biztos mindenki örül neki. Továbbá lehetőségünk lesz a Rotterdam Tower legtetejére is felmászni, hiszen egy létra található ott, valamint Luis onnan veti a mélybe magát ejtőernyővel.

GTA
Niko Bellic

Bizony, ő is feltűnik a csaknem másfél perces trailerben, méghozzá valószínűleg abban a küldetésben, ahol Gay Tony és Luis Lopez a gyémántot akarják elcserélni Niko és Packie által fogva tartott Gracie Ancelotti-ért cserébe.

GTA GTA GTA
Ejtőernyőzés

Talán ez a legnagyobb dobás az új DLC-ben. Ezúttal lehetőségünk lesz ejtőernyővel zuhanni alá, és nem csak küldetésekben, hanem minijátékok keretein belül is. A trailerben Luis egy Pro-Laps márkájú ernyővel ugrik ki egy helikopterből, illetve a Rotterdam Tower tetejéről is leugrik, majd a videó végén kinyitott ernyővel szeli a levegőt. Ennél a jelenetnél érdemes megfigyelni, ahogy a levegő hatására mozog az ernyő.

Írta: Gege & VISALI
A cikk a GTAPlace.hu tulajdona.

2009.09.03 19:02 ▪ Írta: Ben Dover

dervish109
Offline
2009. 09. 03. 19:15
Jól kiveséztétek
Ja,amúgy már az EfLC borítója is megvan.
http://ep.yimg.com/ca/I/r...use_2070_124576
Vagy már volt?

MateL
Offline

dervish109
Offline
2009. 09. 03. 19:19
Akkor lemaradtam

madness
Offline
2009. 09. 03. 19:30
Bravó Gege, ez egy ragyogó elemzés Köszönjük! Annyi kommentem lenne hozzá hogy az öltözködésnél a ketrecharnál ugyanaz a "A jó öreg fekete-fehér dzseki és farmer kombináció" van rajta csak a fekete mellény nélkül, 00:17-nél Luis a klubban egy barna felsőben. Az Epizod from LC box arton van még egy új helikpoter (mondjuk szerintem a maverick csak nem síntalpakkal hanem kerekekkel) A fegyóknál meg akkor még van a tapadó táskabomba meg az uzi. Az ejtőernyő márkáját nem láttam. Pro-Laps bolt van LC-ben csak nem lehet bemenni ami nagyon kár.

zsolt
Offline
2009. 09. 03. 19:42
Kiváló elemzés lett.

watanabe
Offline
2009. 09. 03. 20:55
1. ha ott fogunk lakni akkor mondhatni Niko szomszédjai leszünk (playboy házában)
2. a nagy szállítóhelikopter neve: CH-54 és a valóságban is elbírna egy vagon
3 0:54-0:55 a táncolós részen a plakát azt mondja : Get Lost, lehet ez egy utalás a Tlad achievment-re,vagy csak egy poén a rockstartól

danike0052
Offline
2009. 09. 04. 08:31
Valaki nem tudja h miért Gay Tony a kiegészítő neve? Milét meleg?

MateL
Offline
2009. 09. 04. 14:56
danike0052: Mert Gay Tony, akiről nagyjából szól a története a DLC-nek, egy buzi. Anthony Prince a teljes neve, de Gay Tony-nak ismeri mindenki, mint Carl Johnson-t CJ-nek... "The Ballad of Gay Tony" lényegében annyit takar, hogy "Gay Tony története"

jana4
Offline
2009. 09. 04. 15:02
a belinkelt képen, amin luis anyjának háza van, olan, mintha luis állna előtte egyszerű véletlen lenne?

Athlon
Offline
2009. 09. 04. 15:15
Szerintem az egy Luis skin mod.

watanabe
Offline
2009. 09. 04. 15:18
jana4: vagy player selector is lehet, esetleg simple native...

bodin2
Offline
2009. 09. 04. 18:51
halljátok olyat láttam biztos sokan tudjátok de a bank rablásos küldetésnél ott van Luis !!l jó az elemzés nagyon

ff61gmaze
Offline
2009. 09. 20. 22:11
igen abban a küldiben én le is puffantottam xD

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink