Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Szakértői vélemény - Nem a játékok a felelősek az erőszakért

A Harvard University vezető tudósa, Cheryl K. Olsen egy kis ingyenes önreklámozás keretében (ugyanis megjelent a Grand Theft Childhood: The Surprising Truth About Violent Videogames nevű könyve, mely magyarul nagyjából annyit tesz: Az ellopott gyermekkor: A meglepő igazság az erőszakos videójátékokról) elmondta, hogy az erőszakos videójátékoknak szinte semmi közük nincs a bűncselekményekhez, sőt...

A hölgy által végzett kutatás eredményeiben tisztán látható, hogy azon gyerekeknek akik nem játszottak egy-egy kultikus, ám erőszakos játékkal sokkal több szociális problémájuk van, hiszen könnyen a társaságon kívülre szorulhatnak, amennyiben nincs érdemi mondandójuk egy adott témával kapcsolatban.

„A legtöbb hasonló tanulmány egyszerűen szemét. Általában olyan pszichológusok írják őket, akiknek fogalmuk sincs a videojátékokról, vagy akik mesterséges környezetben 15 percet játszó emberek reakcióiból indulnak ki. Ráadásul gyakran teljesen rossz programokat, például egy FPS-t és egy kalandjátékot hasonlítanak össze. Utóbbinál az FPS-hez képest szinte semmi izgalmas nem történik, így nem is csoda, hogy az a felmérésük végeredménye, hogy lám az FPS milyen agresszívvé teszi a gyerekeket. Persze ugyanígy fenntartással kell kezelni a játékipar által támogatott kutatásokat is.” - nyilatkozta Ms. Olson.

A kutatás során a játékok és az erőszak kapcsolata mellett a játékosok szokásait is megvizsgálták, így derülhetett fény arra, hogy a fiúk szeretnek csoportokban játszani, míg a lányok második legkedveltebb játéka - közvetlenül a Sims után - a Grand Theft Auto sorozat valamely tagja. Olson és csapata összesen 1200 gyereket és szüleiket kérdezték meg a minél pontosabb eredmény érdekében.

Szerény véleményem szerint, aki nem képes a valóság és a játékvilág elválasztására, az vagy ne játsszon erőszakos játékokkal, vagy viselje tettei következményeit.

2008.05.07 12:20  ▪ Forrás: Der Spiegel  ▪ Írta: Rider

Rathel
Offline
2008. 05. 07. 14:07
Ms. Olson-nak teljessen igaza van. És szerintem se játszon olyan ember ilyen játékokkal, aki hajlamos az erőszakra.

felho123
Offline
2008. 05. 07. 15:00
Azért van, amire sajnos ezek a játékok megtanítják az embert.. Mégpedíg a káromkodás! Igaz, ez csak fiatalkorúakra jellemző, mert hát ugye ti is tudjátok, vagy épp fiatal korban vagytok, hogy ha láttok valami tuti kis káromkodást, akkor már ti is hajlamosak vagytok használni azt!!

Nemtudom, a kicsit idősebb korosztály talán látja, hogy ez a mai fiatalkorú társadalom, nem az, mint volt 5, vagy akár 10 éve. Manapság már kicsit flegmábban álnak hozzá a dolgokhoz, máshogy élinek meg dolgokat, psyhésen is.. Régebben volt divat a TV-ben is ilyet mutogatni, nemtudom, biztos emlékeztek a DragonBall Zed c. "mesefilmre" Na akkor volt egy ilyen botrány is, hogy a gyerekek viselkedését befolyásolja.. Na az volt még egy nagy szám..D

Ezeket a felméréseket meg akik csinálják.. Hát szóval, inkább meg sem említem!

Athlon
Offline
2008. 05. 07. 15:28
Nahát ha a tudósok mondják abban lehet valami. Bár én ennyire mélyen nem gondolkodtam el ezen hogy még hasznos is lehet de az utolsó mondatot én is így gondolom.

alexander1995
Offline
2008. 05. 07. 15:42
Végre vki okosan gondolkodik.

Dani Tempoman
Offline
2008. 05. 07. 20:45
Csókolom Ms. Olson kezeit...végre egy normális ember...ezt a könyvet szívesen elolvasnám.

benkovicsg
Offline
2008. 05. 07. 21:46
VÉGRE...Azt hiszem egy értelems ember! Amúgy ez igaz, hogy a Sims után a GTA a kedvence a játékoknak, személyes példa nővérem, aki a Sims 2 megunása után nekiül a GTA-kba kocsikázni meg etetni CJ-t, fodrászhoz menni, ilyesmik...

Hustler
Offline
2008. 05. 10. 12:44
Hát igen...nekem is ez volt a véleményem, dehát persze van egykét idióta ember ... szóval szerintem a hölgynek maximálisan igaza van.
Hozzátennék még annyit h én is csaj vagyok, és a sims nekem abszolút nem áll az első helyen, játékok terében, de talán még az első tíz legjobb játékban sincs benne.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink