Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Take-Two: Nem kell évente új GTA

Ugyan mi, GTA rajongók örülnénk a legjobban, ha évente új Grand Theft Auto élménnyel gazdagodhatnánk - és meg kell hagyni, mostanában igencsak sűrűn jöttek a részek -, valamint a Take-Two számára is igen kedvező lenne a bevétel, a vezetőség kicsit másként látja a helyzetet.

A napokban egy befektetési elemző arról érdeklődött a Grand Theft Auto játékokat kiadó Take-Two vezérigazgatójánál illetve a cég elnökénél, hogy egy "non-GTA" évben feltételezhetjük-e azt, hogy a kiadó nem keres eleget. Ben Feder és Strauss Zelnick (az imént említett címek viselői) a következő választ adták:

"Azt biztosan nem mondhatjuk, hogy egy GTA nélküli évben nem lennénk nyereségesek. Nem érezzük úgy, hogy a GTA franchiset éves szintre kellene kiterjeszteni." - Strauss Zelnick (Take-Two)

Gondolkodásuk érthető is, hiszen a korszakváltó Grand Theft Auto IV tavaly jelent meg, majd ebben az évben követte őt két remek DLC, a Lost and Damned és a Ballad of Gay Tony, amely utóbbival lemezes formában is elérhető. Továbbá a cég jóvoltából szintén 2009-ben látott napvilágot a Rockstar első Nintendo DS-re készített GTA-ja, a Chinatown Wars, amely október óta Sony PSP kézikonzolokon is elérhető. Ez utóbbi iPhone/iPod Touch portokra is készül, amelyről egyelőre azon kívül, hogy elvileg idén ősszel jelenne meg, semmi hír.

"...van egyfajta egyensúly aközött, hogy mennyi ideig tart egy ilyen lenyűgöző játékot fejleszteni és a fogyasztók elvárásainak eleget tenni, valamint hogy mennyi idő kell az új franchise iránti igény kielégítéséhez és kiélezéséhez." - folytatta Zelnick, majd hozzátette: "Ez olyan dolog, amit szerintem a cég történelmileg többnyire jól csinál, és úgy vélem, ezt a magas nyereségesség és a rugalmasság is tükrözi. Nem hiszem, hogy ez változik..."

Nos, a komoly idézetből azt mindenképp leszűrhetjük, hogy 2010-ben biztosan nem jelenik meg új Grand Theft Auto - legalábbis rendes, nagy epizód nem.

OFF: Akit esetleg érdekel, a Take-Two legfrissebb közleményében elhalasztotta a Max Payne 3 megjelenését 2010 negyedik üzleti negyedévére, ami július 1-től szeptember 30-ig terjed.

2009.12.04 19:35  ▪ Forrás: Kotaku  ▪ Írta: Ben Dover

Athlon
Offline
2009. 12. 05. 09:32
Jobb is hogy nem jön évente, egy idő után látszana rajta némi összecsapottság, az meg a másik hogy így meg annál jobban várjuk a következő részt. Azt azért sajnálom hogy a Max Payne-t eltolták, de a friss trailer alapján a Red Dead Redemption lehet hogy beszerzős.

dervish109
Offline
2009. 12. 05. 11:28
Jaja,az lenne vele mint az NFS-sel. Az is évente jön,és a Carbon óta mindegyik egy nagy csalódás.
Na meg egy GTA-val évekig elvan az ember. Az SA is hány éves már,és még nagyon sokan játszanak vele. Jó ez így,legalább nagyobb az izgalom.

StanDoFF
Offline
2009. 12. 07. 15:01
Szóval akkor elég valószínû, hogy PS3-ra még egy jódarabig nem jelenik meg semmilyen GTA.

alexander1995
Offline
2009. 12. 09. 14:56
Ha egy darabig nem jön GTA, az jó. 2 okbólis:

Saját: Mert még nekem GTA IVhez sincs gépem, szal még azt is végig kellene játszanom.
Közérdek: Esélyt kapunk a cikkírások behúzására, mert nem kell sem nagy hírekre, sem újabb cikkekre összpontosítani.

A "2010-ben nem jön ÚJ GTA"-ról meg annyit, h azt eddig is tudtuk. Azt nem mondja a hír, h régebbi epizodokat nem kapunk - tehát The Lost and Damned PC lesz, és szerintem február közepén, mint X360-ra. A bejelntést meg sztem meghadják karácsonyra. A GTA IV érát lezárták, tehát más epizód nem jön a GTA V-ig. A GTA V-re pedig legalább 4 év kell. Igen, ilyen sok, hiszen a GTA IV is majdnem ennyi ideig készült, holot 3 évet terveztek, és azelőtt is 2 év volt nagyobb részek fejlesztésére. Ráadásul a GTA IV-et még felül is kell múlni. Én ezt am már korábban is láttam, h elszaladt a Rocckstarral a ló. Kell egy kis idő, amíg fejlődik a technika, és megint rengeteg újítást tudnak majd belevinni a sorozatba. Ez persze nem azt jelenti, h 4 évig nem lesz új GTA. Sztem már megérett az idő 1 nosztalgikus epizódra, ami lényegében a stabil GTA rajongóknak készülne. Erre alátámasztásnak például felhoznám egy korábbi hírünket, melyben szó volt 1 PS2-es részről.

RedDragon
Offline
2009. 12. 09. 19:23
4 év minek? A IV-ben mindent ujjítottak grafika,fizika, stb... meg akkor már rá is fért a sorozatra és a IV szerintem minden játékosnak elnyerte a tetszését, nem tartom valószínűnek hogy sok mindent kéne rajta ujjítani, értelmetlen lenne csak pakolják majd tele mindennel mint SA-t és sok jó melléktevékenység legyen benne. A GTA IV-ben is csak ezt hiányoltam. 2011-ben kéne majd megjelennie addig is jövőre átportolják PC-re a két DLC-ét. "Nosztalgiaepizódnak" szerintem a két storiest lehet tekinteni mert mért lenne egy nosztalgiarész csak PS2-es?

ispa
Offline
2009. 12. 10. 13:04
Személy szerint nekem kicsit hamar le lett tudva az egész 4. generációs epizód ! Ugye ott volt a GTA 3, ami 2001-ben (?) jelent meg konzolra, PC-re 2002-ben. Utána jött a Vice city 2003-ban, és a befejező részre, a San Andreasra 2 évet kellett várni ( mármint PC verziókra értem ).
A GTA 4 esetében viszont bő másfél év alatt gyors kidobták a maradék 2 kiegészítőt, és ennyi ... le is van tudva az új generációs GTA. Bááár nekem akárhogy is, meglátásom szerint nem úgy sült el a PC verzió a jelenlegi generációs játékban, mint ahogy azt tervezték. Az pedig, hogy ennyire kétséges minden egyes új rész számítógépre, végképp elkeserítő !
Anno ugye a 3. rész az akkori gépeken elég gyatrán ment, ezt a hibát kijavították a Vice-nál, a SA-nál pedig még jobban optimalizálták a játékot ... ezt a GTA IV-nél miért nem tudták megoldani ? Úgy rémlik, hogy konzolon is voltak vele problémák, PC-n pedig botrányos ...
Szóval szerintem, kicsit fura nekem, hogy ennyi fejlesztés, stb után ennyi lenne a 4. széria ??? Vagy talán még lesz Vice vagy Andreas alcímű "főjáték" ? Szerintem ebből a motorból még lehetne kihozni többet is, más helyszínen stb ...
A PC verzió viszont élsimítás nélkül nagyon tré ! Viszont találtam rá megoldást, és most már látom, valóban szép a játék !

Örülnék, ha kiadnának egy hivatalos élsimítást a játékhoz, mert kb. így nézne ki a játék normál esetben :

http://kepfeltoltes.hu/09...ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/09...ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/09...ltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/09...ltoltes.hu_.jpg

alexander1995
Offline
2009. 12. 10. 15:22
RedDragon: A Stories-okat a Sony fizette, az inkább pénz.
MolGabi: Nincs eltolva a PC-s verzió annyira, mint mondod. Nincs élsimítás - jó, de ez csak egy konzolos verzi=otó átírt port. Mellesleg megleptek minket egy "Definition" lehetőséggel, amivel kitisztul a kép, és nem olyan festményszerű a graf, mint konzolon. Korábban a PCs verzió után sírtunk, most akkor hol a probléma?!
A sz*r portolás meg a torontói iroda műve. Nem a leghíresebb csapata a Rockstar-nak. De már a javítások után egész jó minden. A gépigény pedig nem téves. Az ajánlott gépigény nem a maximum beállításokhoz van megadva, hanem azokhoz, melyek egyenrangúsítják a konzolos verzióval, magyarán teljesen úgy néz ki minden. Ha erősebb géped van élvezheted a kidolgozottabb grafikai beállításokat. Nem véletlenül adtak ki a megjelenés után egy beállítás-magyarázó leírást a fejlesztők. A mellékepizódokról meg annyit, h elrontották azzal a GTA iV fogadtatását, h sokat csűrtek-csavartak a GTA3on, és ehhez hozzászokott a nép. Nem kell ennyit variálni.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink