Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA - Megvolt a tetőpont?

Egy érdekes elmélkedés került napvilágra az Indusrty Gamers honlapján a közelmúltban. Ben Schachter elemző mérlegelte az elmúlt két évben megjelent Grand Theft Auto epizódok eladási adatait, ill. a rajongók véleményét a 2008 áprilisában megjelent GTA IV után.

Véleménye szerint a legújabb fő epizód tavalyi megjelenése után valahogy lankadni látszik a nagysikerű franchise iránti érdeklődés, és a fentebb említett epizódban érte el tetőpontját a sorozat. A hordozható konzolokra készült GTA Chinatown Wars és a két Xbox 360 exkluzív epizodikus tartalmat magába foglaló Episodes from Liberty City csomag pedig már nem ütötte meg a kellő szintet, és nem azok az "igazi" GTA részek. Ezt Schachter az eladott példányok számával, a Take 2 Interactive bevételeivel támasztotta alá.

Valóban el kell ismernünk, hogy a 2009-es évben megjelent epizódok nem arattak akkora sikert, mint a sokáig várt Grand Theft Auto IV,  vagy például a korábban megjelent örökzöld GTA San Andreas, de szerintem nem állíthatjuk, hogy megvolt a tetőpont. Talán csak a manapság divatba jött exkluzivitások hatása látszik meg a sorozaton, melynek köszönhetően a Rockstar Games elkanyarodott kicsit a rajongók igényeitől. Persze számíthattunk is rá, hogy megégeti majd magát a kedvenc videojátékunkat fejlesztő cég, és talán Ben Schachter értékelése (is) inspirálja majd őket, hogy ne ezen az úton haladjanak tovább, hanem a régi jól bevált receptet kaparják majd elő a szekrény mélyéről.

2009.12.18 11:45  ▪ Forrás: Industry Gamers  ▪ Írta: VISALI

StanDoFF
Offline
2009. 12. 18. 14:30
Még szép, hogy az idén megjelent GTA részek nem arattak akkora sikert, mint az IV. Hiszen csak két kiegészítõ és egy kisebb kézikonzolos version jelent meg. Majd a V felülmúlja az összeset.

RedDragon
Offline
2009. 12. 18. 14:54
Rrrrrr ezek olyan hülyék hogy nemigaz!!
Mit várnak egy gyerekonzolra kiadott 18-as "vérfőrdő" játéktól amin a marió a number one game?? Aztán hogy mentsék a menthetőt átportolják PSP-re amin egy kalap sz*r ha, egy normális 3D-és lett volna minta a storiesok két évig ez lenne a topplistákon az 1. de, ha nem bukta volna a DS semmi se jelent volna meg PSP-re. Aztán kiadnak 2 extraszuper kiegészítőt de csak xboxra így 10 emberből kb 2-3 tud játszani vele, iletve megvenni. Ebből meg nemtom mit vártak, a GTA IV-gyel meg 10-ből 10 ember játszhatja de az EfLC is lenne akkora siker mint a IV ha multiplatformnak adják ki. Meghogy lankad az érdeklődés, én most jobban szeretem a GTA franchise-ot mint eddig valaha! Rockstarékkal egy kicsit elszaladt a ló, de talán ezekből tanulnak. Az bisztos hogy a GTA V-re jobban odafigyelnek majd.

ricardo007
Offline
2009. 12. 23. 12:30
hannibálnak teljes mértékben igaza van nincs mit hozzáfűzni

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink