Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

GTA - Megvolt a tetőpont?

2009.12.18 11:45  |  Írta: VISALI  |  Forrás: Industry Gamers

Egy érdekes elmélkedés került napvilágra az Indusrty Gamers honlapján a közelmúltban. Ben Schachter elemző mérlegelte az elmúlt két évben megjelent Grand Theft Auto epizódok eladási adatait, ill. a rajongók véleményét a 2008 áprilisában megjelent GTA IV után.

Véleménye szerint a legújabb fő epizód tavalyi megjelenése után valahogy lankadni látszik a nagysikerű franchise iránti érdeklődés, és a fentebb említett epizódban érte el tetőpontját a sorozat. A hordozható konzolokra készült GTA Chinatown Wars és a két Xbox 360 exkluzív epizodikus tartalmat magába foglaló Episodes from Liberty City csomag pedig már nem ütötte meg a kellő szintet, és nem azok az "igazi" GTA részek. Ezt Schachter az eladott példányok számával, a Take 2 Interactive bevételeivel támasztotta alá.

Valóban el kell ismernünk, hogy a 2009-es évben megjelent epizódok nem arattak akkora sikert, mint a sokáig várt Grand Theft Auto IV,  vagy például a korábban megjelent örökzöld GTA San Andreas, de szerintem nem állíthatjuk, hogy megvolt a tetőpont. Talán csak a manapság divatba jött exkluzivitások hatása látszik meg a sorozaton, melynek köszönhetően a Rockstar Games elkanyarodott kicsit a rajongók igényeitől. Persze számíthattunk is rá, hogy megégeti majd magát a kedvenc videojátékunkat fejlesztő cég, és talán Ben Schachter értékelése (is) inspirálja majd őket, hogy ne ezen az úton haladjanak tovább, hanem a régi jól bevált receptet kaparják majd elő a szekrény mélyéről.

StanDoFF

Offline
2009. 12. 18. 14:30
Még szép, hogy az idén megjelent GTA részek nem arattak akkora sikert, mint az IV. Hiszen csak két kiegészítõ és egy kisebb kézikonzolos version jelent meg. Majd a V felülmúlja az összeset.
RedDragon

Offline
2009. 12. 18. 14:54
Rrrrrr ezek olyan hülyék hogy nemigaz!!
Mit várnak egy gyerekonzolra kiadott 18-as "vérfőrdő" játéktól amin a marió a number one game?? Aztán hogy mentsék a menthetőt átportolják PSP-re amin egy kalap sz*r ha, egy normális 3D-és lett volna minta a storiesok két évig ez lenne a topplistákon az 1. de, ha nem bukta volna a DS semmi se jelent volna meg PSP-re. Aztán kiadnak 2 extraszuper kiegészítőt de csak xboxra így 10 emberből kb 2-3 tud játszani vele, iletve megvenni. Ebből meg nemtom mit vártak, a GTA IV-gyel meg 10-ből 10 ember játszhatja de az EfLC is lenne akkora siker mint a IV ha multiplatformnak adják ki. Meghogy lankad az érdeklődés, én most jobban szeretem a GTA franchise-ot mint eddig valaha! Rockstarékkal egy kicsit elszaladt a ló, de talán ezekből tanulnak. Az bisztos hogy a GTA V-re jobban odafigyelnek majd.
ricardo007

Offline
2009. 12. 23. 12:30
hannibálnak teljes mértékben igaza van nincs mit hozzáfűzni

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 52 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak