Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

A brazil bíróság világszerte betiltaná a GTA IV epizodikus tartalmakat

2010.10.19 15:32  |  Írta: Visali  |  Forrás: Kotaku

Sokszor hallottunk már felszólalásokat különböző szervezetektől, de még politikusoktól is, mikor a Grand Theft Auto sorozat egyes epizódjainak betiltását próbálják elérni. Eddig mindig valamilyen erőszakos esemény állt a háttérben, amivel alátámasztották döntésüket, ám azonban most a brazil bíróság egy olyan kártyával rukkolt elő, amire senki sem számított.

A felhasználási jogokkal kapcsolatban történt félreértés. Konkrétan a GTA: Episodes from Liberty City rendkívül jól megtervezett zenei betéte sértette meg azokat. Álításuk szerint az ElectroChoc rádióállomáson hallható egyik zene, Daniel Haaksman-től - feat. MC Mailtinho - a Conga Kid című szám, amely egész véletlenül GTAPlace.hu videosorozatának negyedik része alatt hallható. Állítólag egy brazil zenész, Hamilton Lourenço da Silva, a 8 éves MC Miltinho apjától származnak részletek a zenében, melynek felhasználására a Rockstar Games nem volt jogosult.

A fejlesztők felmutatták a dokumentumokat, melyben a felhasználási feltételeket taglalják, de az aláírások nem a megfelelő személyektől származnak. A brazil bíróság az epizodikus tartalmak világszerte való betiltását követeli, ami természetesen a PlayStation Network, Xbox LIVE és Games for Windows LIVE Maketplace-en elérhető változat eltűnését is jelenti. A fejlemények alapján a további eladott példányokért minden nap 3000$-os büntetést kér, de erről a Rockstar Games még nem kapott értesülést.

Ha jobban belegondolunk talán ez az esemény hátráltathatja a Grand Theft Auto IV: The Complete Edition megjelenését is, de ezzel a témával egyelőre még senki sem foglalkozott.

MateL

Offline
2010. 10. 19. 15:40
erre csak ennyit tudok mondani: !
Dancsy

Offline
2010. 10. 20. 00:11
hoppá....valaki megint a rockstarosokon akar meggazdagodni...ha pedig mégis lenyúlt vmit a Rockstar akkor meg miért most szólnak, vagy miért nem állapodtak meg már hamarabb...

Találtam a szövegben egy félregépelést: A fejlesztők felmutatták a dokumentumokat, melyben a felhasználási feltételeket talgalják, < taglalják....
Visali

Offline
2010. 10. 20. 14:51
Dancsy: Hoztam a formám :/. Kösz h szóltál, javítottam.
MateL

Offline
2010. 10. 21. 14:31
MC Miltinho nagy zseni lehet, ha már 8 évesen így tolja. Vagy lemaradt egy szám?
Visali

Offline
2010. 10. 21. 18:06
MateL: Nem maradt le szám, bár volt olyan hír ahol kilencévesnek említették. Ha YouTube-on rákeresel megtalálod, hogy a gyerekhangról van szó, amit ő énekel a számra.

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 17 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak