Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

A brazil bíróság világszerte betiltaná a GTA IV epizodikus tartalmakat

Sokszor hallottunk már felszólalásokat különböző szervezetektől, de még politikusoktól is, mikor a Grand Theft Auto sorozat egyes epizódjainak betiltását próbálják elérni. Eddig mindig valamilyen erőszakos esemény állt a háttérben, amivel alátámasztották döntésüket, ám azonban most a brazil bíróság egy olyan kártyával rukkolt elő, amire senki sem számított.

A felhasználási jogokkal kapcsolatban történt félreértés. Konkrétan a GTA: Episodes from Liberty City rendkívül jól megtervezett zenei betéte sértette meg azokat. Álításuk szerint az ElectroChoc rádióállomáson hallható egyik zene, Daniel Haaksman-től - feat. MC Mailtinho - a Conga Kid című szám, amely egész véletlenül GTAPlace.hu videosorozatának negyedik része alatt hallható. Állítólag egy brazil zenész, Hamilton Lourenço da Silva, a 8 éves MC Miltinho apjától származnak részletek a zenében, melynek felhasználására a Rockstar Games nem volt jogosult.

A fejlesztők felmutatták a dokumentumokat, melyben a felhasználási feltételeket taglalják, de az aláírások nem a megfelelő személyektől származnak. A brazil bíróság az epizodikus tartalmak világszerte való betiltását követeli, ami természetesen a PlayStation Network, Xbox LIVE és Games for Windows LIVE Maketplace-en elérhető változat eltűnését is jelenti. A fejlemények alapján a további eladott példányokért minden nap 3000$-os büntetést kér, de erről a Rockstar Games még nem kapott értesülést.

Ha jobban belegondolunk talán ez az esemény hátráltathatja a Grand Theft Auto IV: The Complete Edition megjelenését is, de ezzel a témával egyelőre még senki sem foglalkozott.

2010.10.19 15:32  ▪ Forrás: Kotaku  ▪ Írta: Visali

MateL
Offline
2010. 10. 19. 15:40
erre csak ennyit tudok mondani: !

Dancsy
Offline
2010. 10. 20. 00:11
hoppá....valaki megint a rockstarosokon akar meggazdagodni...ha pedig mégis lenyúlt vmit a Rockstar akkor meg miért most szólnak, vagy miért nem állapodtak meg már hamarabb...

Találtam a szövegben egy félregépelést: A fejlesztők felmutatták a dokumentumokat, melyben a felhasználási feltételeket talgalják, < taglalják....

Bence (Visali)
Offline
2010. 10. 20. 14:51
Dancsy: Hoztam a formám :/. Kösz h szóltál, javítottam.

MateL
Offline
2010. 10. 21. 14:31
MC Miltinho nagy zseni lehet, ha már 8 évesen így tolja. Vagy lemaradt egy szám?

Bence (Visali)
Offline
2010. 10. 21. 18:06
MateL: Nem maradt le szám, bár volt olyan hír ahol kilencévesnek említették. Ha YouTube-on rákeresel megtalálod, hogy a gyerekhangról van szó, amit ő énekel a számra.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink