Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

MotionScan a következő GTA-ban?

2011.07.22 15:07  |  Írta: Ben Dover  |  Forrás: CVG

Az L.A. Noire első videóit látva egyből feltűnhetett, hogy milyen részletesen és élethűen vannak ábrázolva az szereplők arckifejezései, gesztusai, mintha csak egy filmet néznénk. Ez a MotionScan nevű technológiának köszönhető, amit a Team Bondi szerint a Rockstar Games a jövőben is alkalmazni fog az átvezető animációk és mimika megalkotásához.

A PlayStation 3 Magazine most megjelenő számában a Team Bondi elnöke, Brendan McNamara válaszolt néhány kérdésre, melyek közül az egyik az L.A. Noire-ban debütált MotionScanre irányult. McNamara szerint a Rockstar Games komolyabban érdeklődik a technológia iránt, annak ellenére, hogy a játék kiadását követő hónapokban a két fejlesztőcsapat viszonya megromlott. Az L.A. Noire sikerei mellett viszont a Rockstar sem mehet el csukott szemmel.

Arról, hogy használják-e majd a Grand Theft Auto V-ben a MotionScant, a Team Bondi elnöke a következőket mondta:

"Igen, azt hiszem minden játékhoz érdekli őket. Az L.A. Noire hatalmas játék, a Grand Theft Auto pedig még nagyobb, úgyhogy a szereplőválogatással, a párbeszédek és monológok felvételével, valamint az egyéb dolgokkal kapcsolatos minden probléma adott. Mi természetesen szeretnénk ezt, és ők is örömmel használnák a MotionScant, de ha mégis úgy döntenek, hogy nem megfelelő hozzá és inkább másik játékhoz használják fel, nekünk az is jó. A döntést a Rockstar hozza meg. Általában jó döntéseket hoznak, ami a játékaikat illeti."

Ami viszont érdekes, hogy a technológia működése megköveteli, hogy a teljes arcot, annak minden mozdulatával és formájával együtt beleépítsék a játékba. Ez pedig azt jelenti, hogy komoly színészek alkotnák a játékok szereplőit, csakúgy, mint az L.A. Noire-ban, ami egyébként talán pont emiatt három DVD-t foglalt el. Mekkora lenne így egy GTA kaliberű játék? Megmaradnának a GTA játékok átvezető animációinak jellegzetességei?

A teljes interjút a PSM3 magazin legújabb számában lehet majd olvasni, a MotionScanről pedig egy rövid werkfilm itt tekinthető meg.

Visali

Offline
2011. 07. 22. 17:01
Nem értem. Úgy tudom a Rockstar Games és a Team Bondi már nincsenek annyira pusziban.
Maccs

Offline
2011. 07. 22. 17:26
Én sem értem!Egyébként ha a Gta V-be ezt a technologiát raknák, akkor még pár évet biztos várni kéne a játékra.Ezzel ellentétben meg elvileg már az utolsó simításokat végzik a játékon tudtomal.
Visali

Offline
2011. 07. 22. 17:54
Maccs: Nem, nem. A MotionScan épphogy meggyorsítaná a fejlesztést és akkor tényleg nem lenne akkora nagy meglepetés, ha már holnap kijönne.
wantoo

Offline
2011. 07. 22. 22:59
Igen, volt egy ilyen híresztelés, hogy a Rockstar szakít a Team Bondi-val, de úgy néz ki, hogy végül is sikerült megoldaniuk a problémát
Gege

Offline
2011. 07. 22. 23:16
Ennek nincs köze a szakításhoz, a Rockstar ugyanúgy használhatja a MotionScant, mint bárki más véleményem szerint, mert nem levédett, saját tulajdonú dolog. Csak néhány kamera meg egy speciális stúdió és kész.

A Team Bondit meg eléggé kritizálta a Rockstar, nem hinném hogy csak úgy meggondolnák magukat.

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 19 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak