Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

A sajtó szerint a GTA felelős a londoni zavargásokért

Már több napja tart London külvárosi negyedében az a zavargássorozat, amely egy férfi állítólagos lelövése kapcsán szervezett tiltakozó megmozdulásból indult ki. A feldühödött emberek azóta boltokat törnek be és autókat gyújtogatnak. A sajtó persze ismét a videójátékokat, azon belül is a Grand Theft Auto-t okolja.

Egy helyi rendőrtiszt a Tottenhamből kiinduló randalírozás okának az erőszakos videójátékokat nevezte meg. "A gyerekekkel elszaladt a ló. Mikor én fiatal voltam, Pacman és társasjáték volt. Most viszont Grand Theft Auto-znak és saját maguk is át akarják élni." - nyilatkozta a London Evening Standard-nek.

Egy, a laphoz közel álló újságíró elmondta, hogy az eredeti cikkben bennehagyták a Grand Theft Auto nevet, de mint utólag kiderült, a végső címlapra nem került ki az utalás.

Nem ez az első eset, hogy egyes elkövetett bűncselekményekért a videójátékokat okolják, elég, ha csak Jack Thompson akcióira gondolunk. A GTA sorozat ilyen szempontból kiemelkedő helyen szerepel, hiszen számtalanszor vádolták már meg a fiatalok "elrontásáért". Ezek azonban legtöbbször passzív reklámot jelentenek, ami csak növeli a játék népszerűségét.

2011.08.08 20:23  ▪ Forrás: MCV UK  ▪ Írta: Ben Dover

MateL
Offline
2011. 08. 08. 22:31
Ez a blame the game felfogás kezd egyre idegesítőbb és röhejesebb lenni. Az emberiség elrontói nem a játékok, hanem azok a férgek személyek, akik saját felelősségük alól holmi videojáték mögé próbálnak bújni. Bocs, de hánynom kell.

Hannibal
Offline
2011. 08. 09. 00:06
Ez csak természetes hogy ezeken röhögni lehet. Mindig keresnek egy bűnbakot. Könnyebb mint megállapítani hogy az emberiség fele retardált majmok. Főleg a nagyvárosiak vannak többségben mint ahogy a londoni és számtalan más zavargás tanusítja. Olyan jól élnek hogy nincs más feladatuk mint pusztítani. Vagy hozhatnának ellenpéldát: Kedvenc játékom a GTA de sose fordult meg a fejemben hogy öljek vagy rongáljak. 17 évesen korán kelek dolgozok, tanulok. Ilyen pozitív dolgokról sosem írnak Főleg hogy ha ilyet is nézünk hogy nekem segít az angol nyelvtanulásban is vagy akár amondanivalóját a játéknak. GTA IV esetében hogy a pénz nem minden. ennyit a Thompson féle köcsögökről


Offline
2011. 08. 09. 12:30
Ja mindent a GTA-ra fognak ,ezeken csak nevetni kell ! Én is GTA-val játszok ,de mégsem örültem meg a GTA-tól Ez egy baromság ,hogy mindent a GTA-ra fognak szégyelljék magukat !

nero007ful
Offline
2011. 08. 10. 01:21
Khmm...Khmm már nem azért, de én úgy tudom, hogy azért vannak ezek a nagy lázadások, mert a tisztelt rendőrbácsik félholtra vertek egy ártatlan embert és nem hogy lecsukták volna azokat a rendőröket, hanem még vissza állították őket szolgálatba! Úgy hogy tisztelt rendőrtiszt uraság, ne másra kenjük szépen a saját ügyünket vagy kollégáink ügyeit, hanem valljuk csak be gerincesen...

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink