Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Take-Two - Néhány információ a pénzügyi jelentésből - FRISSÍTVE

A Take-Two Interactive tegnap tartotta a 2012-es üzleti év első negyedének pénzügyi konferenciáját, az erről készült jelentést pedig ma hozták nyilvánosságra. A Grand Theft Auto V természetesen nem lett bejelentve, de a jövőre nézve felvetődött néhány érdekes és spekulációra okot adó adat.

A beszámolóban többek között azt olvashatjuk, hogy a kiadó néhány hónapon belül újabb címeket jelent be a következő üzleti évre. Egy másik mondatban megemlítik továbbá, hogy az előző pénzügyi jelentésben is szereplő, részvényenként $2 feletti nettó bevételre a 2013-as üzleti évben is számít a cég. (Ez 2012. áprilistól — 2013. márciusig tart.)

"2013 fiskális évét tekintve már van három bejelentett izgalmas címünk: BioShock Infinite, Spec Ops: The Line, és a Borderlands 2, valamint további, még be nem jelentett címek vannak fejlesztés alatt. Ennek eredményeképpen továbbra is számítunk jelentős bevétel- és haszonnövekedés elérésére, beleértve a részvényenkénti $2.00 dollárt meghaladó nettó alternatív jövedelmet."

A jelentés utáni ülésszakban lehetőség nyílt kérdéseket feltenni, amely során egy résztvevő megkérdezte, hogy hogyan számítanak ekkora bevétel-növekedésre új GTA nélkül abban az évben. Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója kitérő választ adott a kérdésre és a már bejelentett címeket hozta fel példának (BioShock Infinite és Borderlands 2).

Hogy látványosan érzékeltessük a számokat, a cég legutóbb a Grand Theft Auto IV megjelenésekor ért el ekkora haszont, amikor is egy értékpapírból $2.08 bevételt jegyeztek fel. Összehasonlításképpen ez a szám $1.06 volt a Red Dead Redemption megjelenésével, és a mostani üzleti évre $0.35 dollárt jósolnak olyan címek mellett, mint az L.A. Noire és a Duke Nukem Forever.

Nyilvánvaló tehát, hogy a kiadó legnagyobb hasznot hozó terméke a Grand Theft Auto sorozat, és ezt ők is nagyon jól tudják. A jelentés célja akár lehet a befektetők és részvényesek bátorítása vagy megnyugtatása is, de ha a számok alapján gondolkodunk, legvalószínűbb a 2012-2013 közötti megjelenési dátum.

UPDATE: Az említett kérdést a Longbow Research munkatársa, James Hardiman tette föl. Itt meghallgatható a válasszal együtt angol nyelven:

2011.08.09 14:27  ▪ Forrás: GTAV.net  ▪ Írta: Ben Dover

Bence (Visali)
Offline
2011. 08. 09. 18:53
Mindhárom cím, amit írtak a 2K játéka, és a teljes jelentésben még egyéb játékok is szerepelnek, amelyek szintén a 2K fejlesztései, a Rockstar csak az LA Noire PC-vel és az új RDR dlc-vel szerepel a listákon, így valószínűnek tartom, hogy a Rockstar fog új címeket bejelenteni. Az Egyesült Királyság-ban lévő irodák el lehetnek foglalva az Agent-tel, Vencouver és Toronto a Max Payne 3-mal, Leeds az LA Noire PC porttal, de akkor min dolgozik San Diego és a New England-i iroda? És ugye Leeds a pc-s fejlesztőket nemrég kereste össze, tehát a kézikonzolokra fejlesztő csapat nagy része szintén szabad, és mint az egy listából kiderült, a Rockstar Games is fejleszt PS Vita-ra. Szerintem az új címek között mindneképp lesz egy Vita játék és a San Diego-i irodától valami, aki Red Dead és a Midnight Club sorozatot fejleszti, szerintem utóbbi ötödik része az esélyes. Bejelentésekre pedig kitűnő hely a Gamescom.


Offline
2011. 08. 09. 19:28
Bence (Visali): De hát akkor a Gamescom-on kifog derülni a Gta 5? ,de amúgy jövő héten Gamescom rendezvény lesz remélem ki derül a Gta 5.

Bence (Visali)
Offline
2011. 08. 09. 21:32
: Szerintem a GTA5-öt nem fogják bejelenteni.

kokain2000
Offline
2011. 08. 09. 22:17
És mért nem ?

nero007ful
Offline
2011. 08. 10. 01:27
Én nagyon nagyon bizakodó vagyok, hogy bejelentik a GTA V-t és remélem kapunk szaftos infókat vagy valami kis trailert.

Hannibal
Offline
2011. 08. 10. 11:16
Legalább egy "nesze semmi, fogd meg jól" képet,logót,trailert vagy dátumot már megérdemelnénk.

Cube Head
Offline
2011. 08. 10. 11:53
a cvégén arról is kell vidit csinálnom?

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink