Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

Take-Two - Néhány információ a pénzügyi jelentésből - FRISSÍTVE

2011.08.09 14:27  |  Írta: Ben Dover  |  Forrás: GTAV.net

A Take-Two Interactive tegnap tartotta a 2012-es üzleti év első negyedének pénzügyi konferenciáját, az erről készült jelentést pedig ma hozták nyilvánosságra. A Grand Theft Auto V természetesen nem lett bejelentve, de a jövőre nézve felvetődött néhány érdekes és spekulációra okot adó adat.

A beszámolóban többek között azt olvashatjuk, hogy a kiadó néhány hónapon belül újabb címeket jelent be a következő üzleti évre. Egy másik mondatban megemlítik továbbá, hogy az előző pénzügyi jelentésben is szereplő, részvényenként $2 feletti nettó bevételre a 2013-as üzleti évben is számít a cég. (Ez 2012. áprilistól — 2013. márciusig tart.)

"2013 fiskális évét tekintve már van három bejelentett izgalmas címünk: BioShock Infinite, Spec Ops: The Line, és a Borderlands 2, valamint további, még be nem jelentett címek vannak fejlesztés alatt. Ennek eredményeképpen továbbra is számítunk jelentős bevétel- és haszonnövekedés elérésére, beleértve a részvényenkénti $2.00 dollárt meghaladó nettó alternatív jövedelmet."

A jelentés utáni ülésszakban lehetőség nyílt kérdéseket feltenni, amely során egy résztvevő megkérdezte, hogy hogyan számítanak ekkora bevétel-növekedésre új GTA nélkül abban az évben. Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója kitérő választ adott a kérdésre és a már bejelentett címeket hozta fel példának (BioShock Infinite és Borderlands 2).

Hogy látványosan érzékeltessük a számokat, a cég legutóbb a Grand Theft Auto IV megjelenésekor ért el ekkora haszont, amikor is egy értékpapírból $2.08 bevételt jegyeztek fel. Összehasonlításképpen ez a szám $1.06 volt a Red Dead Redemption megjelenésével, és a mostani üzleti évre $0.35 dollárt jósolnak olyan címek mellett, mint az L.A. Noire és a Duke Nukem Forever.

Nyilvánvaló tehát, hogy a kiadó legnagyobb hasznot hozó terméke a Grand Theft Auto sorozat, és ezt ők is nagyon jól tudják. A jelentés célja akár lehet a befektetők és részvényesek bátorítása vagy megnyugtatása is, de ha a számok alapján gondolkodunk, legvalószínűbb a 2012-2013 közötti megjelenési dátum.

UPDATE: Az említett kérdést a Longbow Research munkatársa, James Hardiman tette föl. Itt meghallgatható a válasszal együtt angol nyelven:

Visali

Offline
2011. 08. 09. 18:53
Mindhárom cím, amit írtak a 2K játéka, és a teljes jelentésben még egyéb játékok is szerepelnek, amelyek szintén a 2K fejlesztései, a Rockstar csak az LA Noire PC-vel és az új RDR dlc-vel szerepel a listákon, így valószínűnek tartom, hogy a Rockstar fog új címeket bejelenteni. Az Egyesült Királyság-ban lévő irodák el lehetnek foglalva az Agent-tel, Vencouver és Toronto a Max Payne 3-mal, Leeds az LA Noire PC porttal, de akkor min dolgozik San Diego és a New England-i iroda? És ugye Leeds a pc-s fejlesztőket nemrég kereste össze, tehát a kézikonzolokra fejlesztő csapat nagy része szintén szabad, és mint az egy listából kiderült, a Rockstar Games is fejleszt PS Vita-ra. Szerintem az új címek között mindneképp lesz egy Vita játék és a San Diego-i irodától valami, aki Red Dead és a Midnight Club sorozatot fejleszti, szerintem utóbbi ötödik része az esélyes. Bejelentésekre pedig kitűnő hely a Gamescom.


Offline
2011. 08. 09. 19:28
Visali: De hát akkor a Gamescom-on kifog derülni a Gta 5? ,de amúgy jövő héten Gamescom rendezvény lesz remélem ki derül a Gta 5.
Visali

Offline
2011. 08. 09. 21:32
: Szerintem a GTA5-öt nem fogják bejelenteni.
kokain2000

Offline
2011. 08. 09. 22:17
És mért nem ?
nero007ful

Offline
2011. 08. 10. 01:27
Én nagyon nagyon bizakodó vagyok, hogy bejelentik a GTA V-t és remélem kapunk szaftos infókat vagy valami kis trailert.
Hannibal

Offline
2011. 08. 10. 11:16
Legalább egy "nesze semmi, fogd meg jól" képet,logót,trailert vagy dátumot már megérdemelnénk.
Cube Head

Offline
2011. 08. 10. 11:53
a cvégén arról is kell vidit csinálnom?

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 21 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak