Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

Dan Houser: A GTA V területe "nagyon nagy"

2011.12.12 15:10  |  Írta: Ben Dover  |  Forrás: iGTA5.com

Több, mint egy hónap telt el a trailer megjelenése óta, és már a nagyobb magazinok is előrukkoltak a maguk elemzéseivel, de sajnos a hivatalos információk még váratnak magukra. A Game Informernek viszont sikerült egy interjút készítenie Dan Houserrel, ahol természetesen a GTA V is szóba került.

Az interjú minket érintő része:

"Game Informer: Most adtátok ki a GTA V trailert. Tudsz bármit mondani a projektről? Úgy néz ki, hogy San Andreasba megyünk vissza.

Dan Houser: Itt most nagyon körültekintőnek kell lennem, különben végigrángatnak az irodán és megcsapkodnak egy szögesdróttal. Szigorúan a sajtóközleményhez ragaszkodnék. Los Santos lesz és a körülötte lévő vidék — egy nagyon nagy terület."

Azzal, hogy Dan gyakorlatilag megismételte a hivatalos bejelentést, nem erősítette meg egyik pletykát sem, de mint az sejthető volt, a térkép relatíve hatalmas lesz. Egyelőre nem tehetünk mást, minthogy türelmesen várunk az újabb hivatalos információkra.

csaba292

Offline
2011. 12. 12. 16:08
Így meg a rajongók csapkodják meg szögesdróttal... és az pár millióval több ember mint az iroda... :
totyak

Offline
2011. 12. 12. 16:37
Nem tudom miért, de ebből a szövegből úgy érzékelem, hogy mégis csak egész SA lesz a terület. Direkt olyan sejtelmesen kezdi a mondókáját Dan bácsi, hogy szigorúan csak a sajtóközleményhez ragaszkodik. Itt valami turpisság lesz.
Visali

Offline
2011. 12. 12. 17:00
totyak: Majdnem, kicsit pontosabban nem teljes San Andreas, hanem Los Santos és annak környéke, egy nagyon nagy terület, vagyis Los Santostól nagyobb mellékterület, ami Los Santos környékét öleli felül, és egy nagy területen sok minden, sok környező város elfér. De felesleges forgatni. Szerintem San Andreas most kicsit másfelé terül majd el, hiszen Kalifornia déli része, vagyis új területek, például San Diego is belekerülhet. Szerintem úgy lenne értelmesebb, ha helyeket is látunk, nem csak a megszokottakat.
NikitaDragovich

Offline
2011. 12. 12. 17:31
Visali: Ja új helyeket pl: San Diego, de remélem a következő GTA-ban tényleg Vice cityben leszünk.
Toni Cipriani

Offline
2011. 12. 12. 21:41
totyak: Felejtsd el, tisztán le van írva, hogy Los Santos és környéke…
ATi0021

Offline
2011. 12. 13. 10:55
Érdekes nyilatkozat. Los Santos már biztos. De mit is ért könyékén? Talán lesz San Diego is? Jó lenne. Végülis a Midnight Club 3ba már egyszer megcsinálták ezt a város is.

TheGTAKING - Én is abban bízom, hogy a következő lesz Vice City, mert az is megérdemli, hogy kapjon egy új saját játékot. Addigra már lesz új konzol gen. ami még részletesebb, több városos, szigetes Vice Cityit jelentene. Imádnám.
Gege

Offline
2011. 12. 13. 11:43
ATi0021: Ja, és legyen újra 80-as évek, mert a jelen már uncsi.
Toni Cipriani

Offline
2011. 12. 13. 12:32
ATi0021: A legnagyobb jóindulattal sem lehet Los Angeles alá rendelni San Diego-t. Vice City mindenképpen kell és lesz is, de én már megnéznék egy nápolyi vagy palermo-i részt is.
#: GTA IV és III kivételével eddig mindegyik GTA 2 utáni a múltban játszódott. (fixme)
Gege

Offline
2011. 12. 13. 13:22
Toni Cipriani: Arra gondoltam, hogy a GTA IV óta GTA V-tel bezárólag mind a jelenben van.
Toni Cipriani

Offline
2011. 12. 13. 13:33
GTA V után a köv. város Vice City lesz. Nem hiszem, hogy megint bejátszák a 80-as éveket, meg úgy en bloc a távoli múltat. Én imádom a VCS-t és a VC-t, de már megnézném a jelenben is Vice City-t.
totyak

Offline
2011. 12. 13. 14:06
@Toni Cipriani Mert a Rockstar még soha semmin nem változtatott, amit előzőleg mondott, igaz? Engem nem érdekel, hogy ki mit gondol, én csak az érzéseimet írtam le és én úgy érzem Dan szavaiból, hogy valamit titkolnak és nem csak Los Santos meg egy vidéki hegyes, erdős környék lesz. Ennyi
Toni Cipriani

Offline
2011. 12. 13. 14:31
totyak: Sajnos valóban megbízhatatlanok, de „pár” sor programkódon nem ugyanolyan változtatni, mint egy PSP-only-nak kikiáltott játékon. Abban az esetben, ha több város lesz:
Első eshetőség: Los Santos nem lesz nagyobb, mint a San Andreas-ban, grafika továbbra is tűrhető lesz.
Második eshetőség: Lesz két vagy több GTA IV Liberty méretű város, ebben az esetben a kiadott trailer fake és leporolták a Quake 2 grafikai képességeit idéző RenderWare-t.
Harmadik eshetőség: Lesz több nagy GTA IV Liberty méretű város, grafika továbbra is tűrhető lesz, ebben az esetben csak PC-re jön ki, de a futtatásához 32 GB RAM kell és 12 magos CPU.
Visali

Offline
2011. 12. 13. 15:18
Toni Cipriani: Los Santos a GTA V-ben jóval nagyobb, figyeld meg a trailert, például a Vincent Thomas Bridge már láthatóan többsávos, vagyis jóval nagyobb a város. Valahogy nekem az az érzésem, hogy nem hiszed el, hogy egy jóval nagyobb játékterület lesz bejártható, mint a GTA San Andreas-ban, pedig lehetséges.

Nem kell minden nagyvárosnak ugyanolyannak lennie, lehetnek a környező nagyobb városok kisebbek is. Konzolokra is simán jöhet, legfeljebb lemezt kell cserélni, vagy telepíteni kell a játékot. A grafika persze jobb, de miért igényelne háromszor-négyszer erősebb gépet?

Én mindig gondolok arra is, hogy esetleg azért nem jelentik be a platformokat, mert következő generációs konzolokra érkezik, azok meg ki tudja, mit tudnak. Hitelesebbnek mondható pletykák alapján az Xbox 720 jóval többet tud majd.
Toni Cipriani

Offline
2011. 12. 13. 15:54
Visali: Igen, Los Santos jóval nagyobb lesz, mint a GTA III-mas San Andreas. Ezért nem is lesz más nagyobb város szerintem. Pedig szeretném azt hinni, hogy több város is lesz benne, mert imádtam furikázni közöttük, de szerintem nem lesz.

Optimalizáltság hiánya (borítékolható), ugyanazon grafika mellett, a GTA IV területének ~tízszeresét betölteni egyszerre felejtős egy mai átlag konfigon, lehet szanaszét szabdalni a dolgokat, de 2011-ben 2012-ben PC-n ez elég égő.
A mostani konzolok pedig már így is a végüket járják. Nem rég jött ki a RAGE, ami nem egy sandbox játék, hanem egy FPS, tehát nem kell mindent egyszerre betöltenie, de még így is a legutolsókat is kipréseli a konzolokból. Ezek után egy mindent betöltő, sok nagyvárossal rendelkező GTA V abszolút felejtős, főleg hogy egy nagy Los Santos és környéke bőven elég.

Xbox 720-ról nincs megbízható pletyka. 2014-ig 2015-ig meg sem fog jelenni, a GTA V igen. Ha már NextGenezni akarunk, akkor a Wii U-ról van információ, azon futna is a megálmodott GTA V, de nem hiszem, hogy Nintendo és PC-only lenne egy GTA.
Visali

Offline
2011. 12. 13. 17:34
A viszonylag hitelespletykákat arra értem, amikor például valamelyik processzor gyártótól (talán Samsung) nyilatkozott valaki.

A Rockstar Games meg tud bírkózni az ilyen jellegű technikai problémákkal. Eddig is mindig kitaláltak valamit.
ATi0021

Offline
2011. 12. 13. 19:37
Gege: Mi a baj a jelenkori Miamival? Ott van H. Caine és ahogy látom a CSI Miamiba elég változatos külditek lehetnek csinálni. Bár megjegyzem a 80-as éveknek is örülnék.
Toni Cipriani

Offline
2011. 12. 14. 04:20
Visali: A Samsungnak annyi köze van az IBM Power architektúrához, mint nekem a játék fejlesztéséhez. Leváltani pedig semelyik nagy konzolvállalat nem fogja a bejáratott Power-t egy ARM-ra. Elég csak megemlíteni a visszafelé kompatibilitást és ez kb. a legapróbb szempont.
Azt amúgysem hiszem, hogy meglépi a Rockstar, hogy generációnként 1 város, nem ekkora férgek. Ráadásul, ha már új generációs konzolra fejlesztenének, akkor nyugodtan bevállalhatnának egy szép grafikát is egész San Andreas mellé, de nem vállaltak és valszeg azért, mert erősen behatárolt mozgástérrel rendelkeznek a fejlesztést illetően.
Az meg oké, hogy mindig kitaláltak valamit, én is tudok találgatni, csak nem feltétlenül helytállót. A Vice City idejében még kóstolgatták az új technológiát, ezért is lehetett simán meglépni egy San Andreas-t közvetlenül utána. Gyakorlatilag el is mondható, hogy amin a GTA III fut azon a San Andreas is eldöcög. Most viszont a jelenlegi generáció végső határain „vagyunk”.
#: A 80-as évek már hihetetlen módon lerágott csont a GTA-kat illetően. 3 történet lenne ugyanabban a szűk időszakban. Össz-vissz 80-tól 84-ig lehetne megalkotni a történetet, onnantól már Vic és Tommy van. Nem mellesleg pedig már unalmas lenne egy újabb 80-as Miami.
ATi0021

Offline
2011. 12. 14. 19:21
Toni Cipriani: Ok 80-as évek lerágott csont, de akkor mi a véleményed a jelenkori Miamiról? Az is?
Toni Cipriani

Offline
2011. 12. 14. 20:17
ATi0021: Nyilvánvalóan nem.

Hozzászólok

Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 32 vendég böngészi az oldalunkat.
Kiemelt partnereink
Társoldalak