Legkeresettebb tartalmak:

GTA V csalások | Tőzsde | GTAO: Bikers (MC) | GTAO Szintek | RDR | GTAPlaceTV

2008.08.11 01:10  |  Írta: Shotgun

Mivel mostanság igen sok fake hír lát napvilágot, a Grand Theft Auto IV számítógépes verziójának bejelentése után, úgy döntöttünk, egy kisebb hír keretében megpróbálunk titeket megfelelő és biztos információkkal ellátni. Az elkövetkezendő pár napban pedig érdemes minket látogatni, ugyanis akár exkluzív(!) képekkel is gazdagodhat, nemsokára elkészülő galériánk...

Hivatalos PC képek? WTF?

A hír elején már egyből azt tisztáznám, hogy a játék PC verziójából nem publikáltak még hivatalosan képeket. A napokban más oldalakon felröppent "Megérkezett A Premier Képcsomag" és ehhez hasonló információk tévesek, ugyanis a feltüntetett "premier képek" a GTA IV konzolos verzióiból származnak. Aki nem hiszi, az járjon maga a dolog után... kis segítséget is kaptok, ha ellátogattok a következő weboldalra.

Az általam linkelt GTA4.net képgalériájában már hónapok óta szerepel az a 4 darab kép, melyet egyes források - mint például az egyik gamekapocs felhasználó -, PC képeknek véltek. Még én magam sem értem mondjuk a dolgot, az viszont biztos, hogy a legfőbb forrás szerint sem nyert bizonyosságot a képkockák hitelessége, ugyanis nem tudják honnan származnak. Aki még így is kételkedne, látogasson el a német nyelvű PC Games magazin weboldalára.

Cross-platform vagy sem?

Mivel számos weboldal főszerkesztője már teljes mértékben hivatalosnak veszi a dolgot, el kell mondjuk, hogy ez a lehetőség egyáltalán nem került megerősítésre a fejlesztő oldaláról.

Mint azt már egy előző hírünkben leközöltem, a GTA IV játékosok platformok közti versengését akár meg is akadályozhatja az, hogy a játék számítógépes kiadása egy átdolgozott multiplayer rendszert kap. Sajnálatos módon így nem lehet hivatalosnak vélni, az ezzel kapcsolatos híreket. Természetesen lehet érvelni azzal, hogy a "Games for Windows Live" logo már a hivatalos weboldalon is fent van, ám ez nem jelent semmilyen megerősítést sem.

Windows Vista exkluzív lesz a játék?

A válasz egyértelmű: nem. Az egyetlen ok, amiért néhány rajongó egyből erre gondolt az az, hogy a PC verzió támogatná a DirectX 10-et. Nos, mivel még a jelenleg beharangozott PlayStation 3 és Xbox360 konzolokban nem található olyan grafikus megjelenítő, mely támogatná a fentebb említett fejlesztést, szinte bizton állíthatjuk, hogy a játék DirectX 9-et használ.

A másik kizáró ok pedig igen egyszerű, ugyanis a Rockstar Games marketingfelelősei biztosan hajukat tépnék, hogyha egy csomó bevételtől esne el a cég... ugyebár a Microsoft Windows felhasználók túlnyomó többsége XP-t használ, ezáltal erősen kétségbe vonható, egy esetleges exkluzivitás.

Egyelőre ennyi lenne! Amint érkeznek még szerkesztőségünk közelébe olyan hírek, melyek összezavarhatják a játékosokat, mi megpróbáljuk bebizonyítani azok valótlanságát.

2008.08.10 02:42  |  Írta: Shotgun

Az emberi hülyeség határtalanságáról már számtalanszor meggyőződhettünk, de a múlt hét eseményei után már kezd szerkesztőségünk is úgy érezni, hogy ennél nagyobb botrányt már csak egy újabb „Hot Coffee” per indítványozása hozhat. A thai tinédzser és az 54 éves taxisofőr esete immáron újabb fejezetéhez érkezett, melynek köszönhetően a spanyol taxisok is felszólalnak a játék ellen…

A spanyol illetőségű „La Vanguardia” névre hallgató hírlap szerkesztősége ugyanis hírt adott arról, hogy a spanyolországi taxisofőrök szövetsége kérelmezi a Grand Theft Auto IV teljes körű kitiltását Spanyolországból.

Josep Maria Goñi, aki a játék betiltásáért, egyből az ország felsőbb hatalmaihoz irányult azt állítja, hogy kérése teljes mértékben egybeköthető, a Thaiföldön nem is oly rég végbe ment gyilkossággal. A dolog érdekessége még az, hogy a Catalan Taxi társaság fejeseként is ismert Goñi nem csak a GTA-t akarja eltűntetni országukból, hanem minden olyan erőszakos videojátékot, mely a prostitúcióval vagy drogkereskedelemmel egybeköthető.

Hogy meddig jut el még az eset, nem tudni.. az az egy biztos, hogy sokan kicsit túlságosan is sokra tartják, egy kissé kattant tinédzser szavát…

2008.08.09 12:34  |  Írta: Shotgun

Mint minden nagyobb bejelentés során, ezúttal is kiküldte alkalmi hírlevelét a Rockstar Games, melyben számos érdekes információ olvasató magáról a játékról, valamint az azzal kapcsolatos egyéb dolgokról is. A hivatalos bejelentés pedig egy egészen furcsa formában érkezett el elektromos postaládánkba, mely a PC játékosok szívét eléggé megmelengetheti majd...

Először is, a fejlesztő ismételten megerősítette a hírt, mely a Grand Theft Auto IV számítógépes változatának idei publikálásáról szól. A dolog úgy önmagában nem is jelentene sokat, de a megfogalmazás annál inkább...

"Büszkék vagyunk, hogy bejelenthetjük, a Grand Theft Auto IV idén novemberben érkezik arra a platformra, melyen a sorozat született. A játék minden olyan lehetőséget tartalmazni fog, amelyeket a konzolos verziókban megtalálatunk, egy csak a PC-seknek újonnan kiegészített Multiplayer lehetőséggel, valamint egyéb más dologgal." - Részlet a levélből.

Az idézetben kijelölt "arra a platformra, melyen a sorozat született" rész igen kecsegtető a jövőt tekintve, ugyanakkor el kell ismerni, hogy kétségbevonhatatlanul igaz. A GTA legelső része ugyanis 1997-ben került publikálásra, legelőször személyi számítógépekre, megelőzve az összes eddigi koppintást.

A második érdekes részlet pedig azt indikálja, hogy az új port nem csupán egy felfrissített multit tartalmaz majd, hanem más módosításokat is. Arról egyelőre nem tudni, hogy miről is van szó pontosan, de amint tudunk mondani konkrétat, hír formájában értesítünk titeket.

Ha érdekel a hír folytatása, kattints a "Folytatás" feliratra.

Kattints ide a folytatáshoz!
2008.08.09 02:57  |  Írta: Shotgun  |  Forrás: Kotaku

Már régóta várunk hasonló hírekre, melyek során szembesülhetünk a játékvilág legnagyobb címeivel, abban reménykedve, hogy a legújabb Grand Theft Auto rész az év játéka lesz. Nos, ebben az esetben sajnos nem így történt, de nem kell aggódnunk, hisz a GTA IV még így is képes volt három díj bezsebelésére, a G-Phoria Awards keretében...

A 2003 óta évente megrendezésre kerülő G-Phoria Awards keretében egy olyan műsorról van szó, melynek során egy-egy év nagyvárományosai nevezhetnek, különböző kategóriák alatt, majd a játékosok kegyeire bízva megkapják értékeléseiket. Ezúttal sajnálatos módon nem számolhatunk be arról, hogy szeretett sorozatunk legújabb tagja elnyerte volna a bűvös "Game of The Year" díjat, de még így is szépen teljesített. (Megjegyezném, hogy az év játéka címet méltatlanul, a Halo 3 kapta meg.)

Mint már említettem, a Grand Theft Auto IV három kategóriában került ki győztesként, a Rock Band-el együtt. Alant olvashatjátok, mely három kategóriában teljesített kitűnően a játék, a teljes listát pedig itt tekinthetitek meg.

Legjobb új karakter: Niko Bellic - Grand Theft Auto IV
Legjobb akciójáték: Grand Theft Auto IV
A legtöbb ideig tartó játék: Grand Theft Auto IV

Nos, a lista lehetne hosszabb is, de ne csüggedjünk, hiszen ez közel sem volt olyan neves előadás. Amint több, ehhez hasonló információ kerül szerkesztőségünkbe, azon nyomban értesítünk titeket!

2008.08.08 22:47  |  Írta: Rider

UPDATE: Sajnos kiderült, hogy Michael Hollick semmiféle információt nem tudott elmondani a közelgő letölthető tartalmakról.

Holnap magyar idő szerint reggel nyolckor jelenik meg a GameTrailers TV legújabb része, melyben többek közt szerepet kap egy interjú Michael Hollick-kal (Niko Bellic magyar szinkronhangja).

A beszélgetés során elsősorban az Xbox360-ra érkező letölthető tartalmakról lesz szó. Remélhetőleg fény derül egy-két információra, hogy vajon mit is fog tartalmazni a csomag.

Ha esetleg nem vagytok hajlandók ily korán felkelni, vagy hadilábon álltok az angol nyelvvel, akkor nézzetek vissza a holnapi nap folyamán, minden érdekes információról beszámolunk.


Social
Kövess minket Facebookon, Twitteren és Tumblren, a főbb hírek mellett különböző érdekességeket is posztolunk!Tumblr
Ki van itt?
Jelenleg 13 vendég és a következő felhasználók böngészik az oldalunkat:
Kiemelt partnereink
Társoldalak