Assassin's Creed-széria

Minden ami nem a Rockstar kezei közül került ki.
Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2012. 11. 17. 21:46

Jut eszembe,én el is felejtettem leírni sorrendben a kedvenc részeimet:
1.AC3
2.ACB
3.AC2
4.ACR
5.AC1
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2012. 11. 17. 21:53

Miért, nem jött be az 1, és a Revelation? Okokat akarok! :)
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2012. 11. 17. 22:15

AC1:Azért nem jött be,mert kipróbáltam,és osztozom a legtöbb játékkritikus véleményén,miszerint "kaptunk egy nagyon szép játékot jó alapötletekkel,csak ez tartalomban mind kong az ürességtől". Először is meg kell mondjam,régen játszottam vele,de arra emlékszem,hogy kb 10 db fő memory volt benne(najó,talán kicsit több)és mindegyikben szinte ugyanaz a feladat:menj kihallgatózni,kövesd az embert,majd öld meg a hidden bladdel.Néha volt egy-két konfliktus,közelharc is benne,amit az élethű,de számomra rohadtul unalmas harcrendszerrel teljes mértékben sikerült is tönkretenni.Gyakorlatilag alig lehetett durva,látványos kombókat bevinni az ellenfeleinken,és azokat is csak szökőévente,legtöbbször a "kivédem a támadását,és ahelyett,hogy látványosan kinyírnám,inkább csak kicsavarom a kezéből a kardot,és hátbarúgom,aztán szenvedek a többivel,míg feláll és utána kezdem előröl"című mozdulatok szerepeltek,amik lehet,hogy kis kihívással kecsegtettek(nagyobbal,mint bármely más epizód),de pont rosszul találták el számomra,és szerintem a nehézség már-már átment játékélményt rontó monotonságba.És a küldetések,amellett hogy kevés volt belőlük,nagyon monotonak is lettek.
AC Revelations:Az és világon semmi bajom nincs vele,azt leszámítva,hogy a főhős már egy vén f@sz benne,és a játékmenete gyakorlatilag 90%ban megegyezik a Brootherhodéval,csak olyan óriási különbségekkel,mint pl a hookblade,amivel az öregembernek nem kell nagyon nyújtóznia ahhoz,hogy felkapaszkodjon egy olyan falra,amilyenre az előző részben/részekben simán fel tudott kapaszkodni(mondjuk a köteles lecsúszás az tetszik a hookbladdel,de azt leszámítva semmi extra nincs,amit a sima penge ne tudna,egy-két kombót kivéve),bekerült kb 3-4 db új gyilkossági animáció,kikerült belőle kb ugyanennyi,a zöme meg mind ugyanaz volt,mint a Brotherhoodban.A renoválás teljesen fölösleges módon visszatért,csak azt nem értem,hogy egy dúzsgazdag várost minek renoválni.A bombagyártás viszonylag jó,de ez sem egy álleejtő újítás.A befejezése(amikor Ezio elmegy a várba,és megtalálja Altairt,és elbúcsúzik tőle)az nagyon nagyon tetszett,legjobb befejezés,amivel dolgom volt.Amúgy a toronyfoglalás is pont olyan,mint az előző részbe,csak itt már meg is kell védeni,ami tényleg jó lenne,ha Ezióval nem Hitlertkéne játszani,és mutogatni a csicskásoknak,hogy kit mikor öljenek meg,hanem rendesen lehetne benne harcolni,lenne benne egy nagy háborús feeling,hogy a janicsárok közé vetheted magad,és megölheted őket,de ez kikerült.
Na,ezek az indokaim,köszönöm a figyelmet!
Szerk:AC1hez még +ba:a hidden bladet csakis assassinatekre lehet használni,közelharcban használhatatlan fos.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2012. 11. 17. 22:42

Mondjuk ez a várvédősdi tényleg nagyon személyfüggő, sokaknak nem tetszett, nekem viszont igen, én mindig stratégiajáték párti voltam, itt pedig volt belőle egy pici. Normál harcból amúgy is sok volt már benne. A renoválás visszahozását én is szidtam (lsd: az elemzésem, első oldal). A főhő ott már tényleg öreg, de tetszett, hogy épp emiatt bölcs lett. A Revelationnal kapcsolatban bizony a többivel igazad van, kivéve, hogy szerintem elég gáz lett a vége.
Az I-nek a sztorivonala kb. a III-éval egyező hosszúságú, mellesleg megragadó stílussal. A végén is nagyon jó a háború. (Amit a Brotherhood végén kis csinosítással egy az egyben eljátszottak -.- ) A küldetések picit monoton sikerültek, de mind jó volt, mellesleg a megtudott dolgokból megtudtad tervezni a gyilkosságot, mellesleg az a hülyeség se volt benne, hogy észrevétlenül öld meg az embert, észrevétlenül lopózz be, észrevétlenül szarj a fa alá, stb...( amikre a III-ban se tudtak rájönni, hogy nem jó -.- ) Jó, hogy volt néhány harc (minden harmadik küldetés), viszont egy, akármikor generálhattál a városban, és ha egyet megtámadtál, folyamatosan jönnek többen. A harc tényleg kevésbé látványhajhász (voltak benne olyan gyilkossági mozdulatok, amiket a Revelationsra se tudtak kiszedni -.- ), viszont emiatt is volt realisztikus, ami bejött, valamint itt meg lehetett halni harc közben. (amit a III. részig kivettek, ahol újra meg lehet halni, juppi -.- ) És szerintem nem volt unalmas a harc. Az egész világ benne élt, és hangulata volt. Emellett, ha ügyes voltál, akkor sokféle durva, nem pont látványb*zis, de VALÓSZERŰ kombót lehetett csinálni, és ez a hátbarugdosódás csak az erősebb ellenfeleknél volt. (igen, itt voltak erős ellenfelek, amiket szintén kivettek, egészen a Revelationsig, de igazán csak a III-ra hozták vissza -.- ) És ami, tudom, sokaknak nem számít, de a kiskönyv is részletes volt a dobozban, minőségi. A kettőre már alig volt benne írás, de sok volt az irányítás, a brotherhoodra már sok volt az irányítás, és semmi írás, a revelationsra már csak kevés írás, a III-ra meg annyi, hogy az Animus menüjében megtalálod az irányításokat -.-

EZEK CSAK SZEMÉLYES VÉLEMÉNYEK, NEM KÖTÖSZKÖDÉS, ÉS NEM IS SZENTÍRÁS!!!
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2012. 11. 17. 23:27

Na igen,az AC3ban is túl rövid a sztorimód,ezt el is felejtettem.
Megtervezni a gyilkosságokat azt a 3ban is lehet,hogy milyen fegyverrel,mikor és milyen stílusban végzel az ellenféllel,szóval ez már nem az 1 kiváltsága,ha erre gondoltál.
Az a bajod a többi résszel,hogy nem lehet benne harc közben meghalni,az 1 kivételével csak a 3ban?Nos akkor had mondjak valamit:AC3ban az első 4 alkalommal(amikor még tanultam az irányítást,friss játékos voltam benne,meg amíg ki nem ismertem az összes ellenségfajtát,ami kb 5 percbe se telt)addig tényleg nehéz volt a harc,meg lehetett benne halni,de az első 4 alkalommal még a brotherhoodban meg a többiben is meghaltam,utána viszont az 1 kivételével egyik részben(még a 3ban sem,amiben azt mondod,hogy kihívás a harc)sem haltam meg!Szerintem kicsi gyakorlás után ez is piszok könnyű,és ebben is vannak olyan részek,amit a brotherhoodban annyira szidtál,hogy a kocka nyomkodásával nőtt az ellenfelek halálának a száma,szerintem ezt nem vetted észre,de lehet hogy tévedek.A sorlövészet még viszonylag nehéz lenne,ha nem menne kivédhető a lövés már annyival,hogy Connor 2 lépést arrébb megy.A dupla gyilkossági kombókat itt annyival lenehezítették,hogy nem lehet őket egy hosszú kocka(ps3) vagy hosszú x(x360)gomb lenyomásával bevinni,hanem pont akkor kell megnyomni a védekezés gombot,amikor egyszerre üt két ellenfél.Mindezek ellenére nem szidni akarom az ac3 harcrendszerét,csak azt nem nagyon értem,hogy te miért mondod nehéznek pl a brotherhoodéhoz képest,mert szerintem egyáltalán nem nehezebb.
Visszatérve az 1hez:lehet,hogy valósak a kombók,de AC-nél nálam inkább legyen látványos és irreális,mint unalmaskás és reális ;) Ja és abban tökéletesen egyetértünk,hogy a "detected will cause desyncronized" valóban egy nagy hülyeség,én sem örülök neki hogy a 3ba is berakták,ezektől a többi részben is agyfaszt kaptam.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2012. 11. 18. 01:55

Arra gondoltam, amikor meg lehet tervezni, hogy merre mész oda, hol lesznek az őrök, támadás pontos időzítése, majd a menekülőútvonal megtervezése. Ha tökéletes a kivitelezés, akkor általában meg lehet úgy oldani, hogy csak a célt ölöd meg, és sérülésed se lesz.

Ha odafigyelek, akkor tényleg nem lehet meghalni, de én sokszor szórakozom olyanokkal, hogy mondjuk csak íjjal harcolva, meg a sortüzek is nehezek lehetnek. Idegesítő, amikor felállnak két sorba, fognék meg valakit, az meg elhátrál, és mikor öt méterre van tőlem az első ember, hiába futkorászok körbe-körbe, úgyis eltalálnak. Amit te mondasz, a sotüzeknél nem bírtam használni, csak amikor azok a kapitányok, vagy mik lőnek ilyen zsebfegyverrel, na, azok nem tudnak célozni. :D Meg egy pillanat alatt lemehet az életem, aminek örülök is, hogy nincs olyan k*rva sok életerőm. Szerintem alapból nehezebb a harc. Hosszabban kell végezni az állandó támadást, hogy meghaljon, és mindig közbeszólnak a többiek, valamint egyszerre többen is támadhatnak, ami jó is tud lenni, viszont ha nem vered vissza a támadást, akkor dupla sérülés. Többféle gombot is kell nyomogatni, jobban kell reagálni, valamint figyelni, hogy milyen emberrel álsz szembe, mert mindegyik más támadásra "immunis", és ha félrenézed, könnyen pofán vághatnak, ami azért gázos, ha épp abba halsz bele.
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2012. 11. 18. 11:13

Hát én nem tudom,lehet hogy csak az Xboxomon van ilyen játékhiba,de amikor nem két sor lő rám,akkor már úgy ki tudom védeni,hogy két lépést arrébb megyek.
Abban mondjuk igazad van,hogy minden ellenfél más támadásra immunis,de nem olyan nehéz szerintem,ha így vesszük,a brotherhoodban is valahogy így van a baltás,talpig páncélba bújt őrökkel,mert ott meg arra kell figyelni,hogy csak a rejtett pengékkel lehet bevinni neki egy countert.Na mind1,ez csak az én véleményem,de ha mondjuk kikapcsolom az SSI-t,akkor tényleg van benne kihívás.
Amúgy meg lehet egy kérdésem?
A bostoni bunyósok című mellékküldetéssornál hol tartasz?Csak azért kérdem,mert van a legutolsó,az a kötélverővagy hogy hívják a kikötőben az egyik hajó alatt,és én őt sehogy sem tudom kicsinálni.Tudsz segíteni,hogy mit tegyek?(a többi bostoni bunyósok küldihez hasonlóan itt is csak ököllel lehet megölni,de gyakorlatilag egyet beleütök,lemegy az élete,és utána bármit csinálhatok,megver)
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
NikitaDragovich
Őrszem
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2011. 12. 07. 20:10
Tartózkodási hely: Bogyiszló, Tolna megye, Magyarország
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: NikitaDragovich » 2012. 11. 18. 11:57

dani.szentgali és Kiscserko:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget :). Akkor elsőnek végigviszem a játékot és utána megcsinálom a tanya küldiket :), köszönöm.

Egyébként Luszie érdemesebb lett volna, ha az AC 1-el kezdted volna! Az a legjobb AC rész a három után, én ajánlom neked az AC 1-et és a 2-öt is! Mert most a BH-val kezdted így nem fogod tudni a történetét, szóval szerintem a BH után vedd meg az AC 2-öt, utána a Revelationsot, mert abban benne van az AC 1 is ;).
„Az élet bonyolult. Embereket öltem. Embereket csempésztem. Embereket adtam el. Talán itt a dolgok másképp alakulnak majd.” -Niko Bellic

Avatar
Cube Head
Hidegvérű gyilkos
Hozzászólások: 1029
Csatlakozott: 2011. 03. 15. 14:49
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Cube Head » 2012. 11. 18. 20:41

Megkaptam az első részt. Nagyon jó, de a bejátszásokat utálom, mert még csak felirat sincs.
It's time for the Lance Vance Dance!

Avatar
NikitaDragovich
Őrszem
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2011. 12. 07. 20:10
Tartózkodási hely: Bogyiszló, Tolna megye, Magyarország
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: NikitaDragovich » 2012. 11. 18. 22:30

@Cube Head: Örülök, hogy te legalább az első résszel kezdted :).
Játszd is végig sorjában ;).
„Az élet bonyolult. Embereket öltem. Embereket csempésztem. Embereket adtam el. Talán itt a dolgok másképp alakulnak majd.” -Niko Bellic

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2012. 11. 18. 23:19

dani.szentgali írta:Hát én nem tudom,lehet hogy csak az Xboxomon van ilyen játékhiba,de amikor nem két sor lő rám,akkor már úgy ki tudom védeni,hogy két lépést arrébb megyek.
Abban mondjuk igazad van,hogy minden ellenfél más támadásra immunis,de nem olyan nehéz szerintem,ha így vesszük,a brotherhoodban is valahogy így van a baltás,talpig páncélba bújt őrökkel,mert ott meg arra kell figyelni,hogy csak a rejtett pengékkel lehet bevinni neki egy countert.Na mind1,ez csak az én véleményem,de ha mondjuk kikapcsolom az SSI-t,akkor tényleg van benne kihívás.
Amúgy meg lehet egy kérdésem?
A bostoni bunyósok című mellékküldetéssornál hol tartasz?Csak azért kérdem,mert van a legutolsó,az a kötélverővagy hogy hívják a kikötőben az egyik hajó alatt,és én őt sehogy sem tudom kicsinálni.Tudsz segíteni,hogy mit tegyek?(a többi bostoni bunyósok küldihez hasonlóan itt is csak ököllel lehet megölni,de gyakorlatilag egyet beleütök,lemegy az élete,és utána bármit csinálhatok,megver)
Először engem is megvert a kis cseles, de aztán visszaemlékeztem arra, hogy hogyan öltem meg apám, így rájöttem, hogy törhető objektumokhoz kell hajigálni. Asztalok vannak körülötte, és azoknak a közelében kell kombózni. Ha rossz ellenfélre gondoltam, akkor próbálgasd végig a lehetőségeket, egyik csak sikerül.

Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem, hogy mikor kiírja, hogy menj vissza a sörfőzőbe Bostonban, akkor nem jelzi a térképen. Kell csinálni még valamit, hogy elérhető legyen?
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2012. 11. 19. 15:13

Köszönöm a segítséget,megpróbálom.Most,hogy mondod,így tényleg le lehetne verni!Majd kiírom,hogy sikerült-e vagy nem.És hogyan kell objektumokhoz hajigálni?Melyik gombbal/gombokkal?(nem baj,ha PS3 gombokat mondasz,le tudom fordítani Xbox gombokra is,mert sokat játszok PS3mon is. ;)) És a tanyaküldetések elvégzése után,miután kiírja New Yorkban,hogy beszélj az összeköttetőiddel ebben a körzetben,de nem jelez ki semmit sem a kicsi,sem a nagy térképen,akkor mit kell csinálni?
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2012. 11. 19. 15:23

A levédés gombbal, utána nem kell semmit csinálni, nem kell se a lefegyverzőgombot, se a kinyíró gombot, se a másodfegyverhasználót, egyszerűen a levédést.(PS3-nál a kör, ha ez seggít)
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2012. 11. 19. 15:29

Igen,segít,akkor X360nál a B-t kell nyomnom,ott az a counter(levédés)gomb.Akkor csak menjek közel egy tárgyhoz(asztalhoz,hordóhoz)és csak nyomjak egy kört(B-t)és ennyi?Az számít,hogy hosszan nyomom(belassítom)vagy nem?
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2012. 11. 19. 17:24

Közel mész a tárgyhoz, és amikor támad egyszerűen nyomsz egy B-t. Nem kell hosszan, vagy ilyesmi, egyszerűen csak lenyomod.
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Válasz küldése