OFF

A Grand theft Auto sorozatot nem érintő viták helye.
Avatar
Arminho
Vinewoodi sztár
Hozzászólások: 1737
Csatlakozott: 2013. 11. 01. 21:55
Tartózkodási hely: Vice City

Re: OFF

Hozzászólás Szerző: Arminho » 2017. 06. 09. 22:03

R.I.P magyar futball... innen legalább már csak felfelé vezet az út.
Well look who's back

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: OFF

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2017. 06. 10. 11:06

Becsülöm, és egyben sajnálom azokat, akik a magyar foci nézésére fecsérlik szabadidejüket. Ennél a Fidget spinner is hasznosabb és érdekesebb. :lol: :lol:

Most, hogy Andorra győzött, talán egyre több ember ráébred majd erre. :lol: :lol:


Senki ne háborodjon fel a kommentemen. Szimplán nem látok annyi fantáziát a magyar fociban,
mint sok ember. Kicsit túl van dimenzionálva ez a dolog Magyarországon. A foci hiába divatsport, és szeretné minden magyar, hogy VB győztesek legyünk benne (félreértés ne essék, én is szeretném :D ) Szimplán be kellene látni, hogy ebbe mi nem vagyunk jók (és, ha marad minden így, soha nem is leszünk) Gyökeres átalakításokra lenne itt szükség, nemcsak a pénz zsebredugására, a bundára, meg miegymásra...
"Whatever." (Ryder)

Avatar
Arminho
Vinewoodi sztár
Hozzászólások: 1737
Csatlakozott: 2013. 11. 01. 21:55
Tartózkodási hely: Vice City

Re: OFF

Hozzászólás Szerző: Arminho » 2017. 06. 10. 11:19

Igen, ebben egyetértek. Leginkább azokat sajnálom, akik kimentek Andorrába, hogy lássák a magyarokat nyerni, aztán ezt kapták. Mondjuk, utána a "nagyra becsült focisták" is megkapták a magukét a drukkerektől. Sajnos még mindig abban a hiszemben élünk, hogy egyszer még visszahozzuk az Aranycsapat dicsőségét, de a mostani idők (és az elmúlt 30 év) helyzete alapján nincsen erre esély. Ennek ellenére mégis nagyon nyüstöli a kormány a magyar labdarúgást, pedig még a vak is látja, hogy teljesen felesleges, mert nem vagyunk benne jók. Ha a vízilabda vagy a kézilabda csak fele ennyi támogatást kapna... és ott ráadásul a világ jobb csapatai között vagyunk. Ettől függetlenül továbbra is drukkolni fogok a magyaroknak, nézni fogom a meccseiket. Hátha jön egy fordulat. Talán majd a mostani U17-es osztag pár év múlva magasabb szintre emel bennünket. Na, most jól ellentmondtam magamnak. De a remény hal meg utoljára. :D
Well look who's back

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: OFF

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2017. 06. 10. 12:55

Botrányos a magyar futball jelenlegi helyzete, ezt kár lenne tagadni. Persze a stadionokat továbbra is bőszen építgetik, csak azt nem tudom, minek. Lehet talán azért, hogy egy Andorrához hasonló hobbifutballistákból álló csapat leiskolázza az "aranylábú" fiainkat. Komolyan mondom szánalmas ez a helyzet. Nem tudom mit hoz a jövő a magyar futballnak, de jó lenne, ha a pénzösszegek ellopásán kívül máshoz is értenének ezek a játékosok, például egy hétköznapi munkás dolgozó emberekből álló, nyolcvanezer fős "ország" válogatottjától ne kapjanak ki.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3670
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: OFF

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2017. 06. 10. 17:27

Na kedden meglett az írásbelik eredménye:

Angol: 90 / 117 pont
Matek: 30 /100 pomt
Magyar: 51/ 100 pont
Töri: 58 / 100 pont
Infó: 80 / 120 pont

Tudom elég szar, de ahhoz képest, hogy középsuliban gyakorlatilag nem tanultam, nem lett rossz. Matekból rendes volt a tanár, mert minden szarra adott pontot. A magyar lehetett volna sokkal jobb is, ha már akkor is viszek magammal egy órát és jobban beosztom az időmet. Töriből lehetett volna plusz 3 pontom, mert a térképes feladatot jól csináltam meg, csak aztán osztálytársaim faszságot súgtak nekem én meg végül azt írtam be. Meg az egyik kérdésnél elsőnek a jó választ akartam bekarikázni, de azt hittem beugratós így ott is elbasztam egy pontot. Angolból is csináltam egy-két ilyet. Az infó is lehetett volna jobb, mert az Excelben meg az Accessben tudtam volna csinálni néhány dolgot, de nem volt rá időm, mert sokat eltököltem a weblapszerkesztéssel. Ott csak 1 pontot buktam, az nem is lett olyan rossz, ahhoz képest, hogy akkor használtam először Dreamweaver-t.
Gyenge napok vannak...

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: OFF

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2017. 06. 10. 18:08

Látod? Megy ez, mint az ágyba trotty! ;)
"Whatever." (Ryder)

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: OFF

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2017. 06. 10. 21:33

Nekem is meglettek az írásbeli eredmények.

Matek: 32%
Magyar: 86%
Töri: 64%
Infó: 65%
Emelt angol: 76%

Örülök, hogy a sok rinyálásom meg a borzasztó matektudásom ellenére ilyen simán átmentem. :D A magyarnak meg az emelt angolnak nagyon örülök, utóbbinak különösképp, mivel a tanárom konkrétan beleszart a felkészítésembe, és még így is jobbat írtam azoknál, akik tavaly már letették a középszintűt a sulimban és idén úgy emelteztek. :D Ma meg voltam szóbelin, elég fos tételt húztam, de nekem már eleve az írásbelivel is megvolt a 60%, ami az ötös=középfokú nyelvvizsga követelménye, így igazából nem oszt, nem szoroz, hogy ma nem tudtam kimaxolni a szóbelit. Persze nem lett olyan szar, de a divatról húztam valami tételt, és arról divatkerülő pasiként elég keveset tudtam mondani. De a többi része jól ment a feleletnek.

A törit sajnálom, mert sokkal jobban tudom ennél az eredménynél a középiskolás történelmet. El is bénáztam, tehát az én hibám is nagyban, de azért azt megjegyzem, hogy a töritanár csak a szóbelire meg az esszékre készített fel normálisan, erre a hülye tesztes forrásos hülyeségre meg nem, és azon csúszott el az ötösöm.
Infóval meg úgy voltam, hogy tudtam, hogy nem számít a továbbtanulásomba meg azt is tudtam, hogy egy év alatt az öt vizsgamodulból csak hármat, nevezetesen a wordöt, weblapszerkesztést meg a PPT-t tudtam tökéletesen megtanulni, az Accesst meg az Excelt rohadtul nem értettem, így örülök annak, hogy a gyakorlati részen sikerült összeszednem a hármast. Továbbá kiszámoltam, hogy ha a szóbelim max pontos lesz, akkor még éppen meglehet a négyes is.

Összességében tehát igazatok volt, nem volt azért akkora szám ez az érettségi. Nem mondom, hogy nem lehetett volna jobb, de összességében azért elégedett vagyok az eredményemmel. A stabil matek kettes az én szintemnek bőven elég, infóból még tudok javítani de igazából az se lesz tragédia, ha marad a közepes, a törit sajnálom hogy a teszten elcsúsztam de azért a tanár jobban is felkészíthetett volna rá feladatokkal meg pár tanáccsal, a magyarnak meg az emelt angolnak nagyon örülök, mert azok elég jól sikerültek.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: OFF

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2017. 06. 11. 09:58

dani.szentgali írta: Matek: 32%

Emelt angol: 76%

Örülök, hogy a sok rinyálásom meg a borzasztó matektudásom ellenére ilyen simán átmentem. :D

az emelt angolnak nagyon örülök, utóbbinak különösképp, mivel a tanárom konkrétan beleszart a felkészítésembe, és még így is jobbat írtam azoknál, akik tavaly már letették a középszintűt a sulimban és idén úgy emelteztek. :D Ma meg voltam szóbelin, elég fos tételt húztam, de nekem már eleve az írásbelivel is megvolt a 60%, ami az ötös=középfokú nyelvvizsga követelménye, így igazából nem oszt, nem szoroz, hogy ma nem tudtam kimaxolni a szóbelit. Persze nem lett olyan szar, de a divatról húztam valami tételt, és arról divatkerülő pasiként elég keveset tudtam mondani.

Összességében tehát igazatok volt, nem volt azért akkora szám ez az érettségi.
Azért az a "simán átmentem" eléggé erős :D

Az angolhoz gratula..kb hasonlót írtunk egyébként, nekem is a szóbeli rontott rajta néhány %-ot (írásbelin meg a listening lett katasztrófa..) Pedig egyébként k*rva jó témát húztam (karácsony-bevásárlás... nem is értem, ez miért van emeltszinten), de a vitánál sok pontot elvesztettem. Én 80% felett akartam volna teljesíteni, de nem lett meg, ami miatt anno nagyon bosszús voltam. (Cserébe viszont a töri meglett, amit nem feltétlen akartam olyan magasra, szóval legalább e téren boldogság volt. :D )Azóta már persze simán menne..szerencsére sokat fejlődtem azóta...és belegondolva, hogy mennyi angolnak voltam kitéve középiskolában....az a 70 valamennyi % igazából csoda is. Jelentősége csak minimálisan van, hiszen akik a 100%-hoz közelebb teljesítettek, azok általában az egyetemen tanultakat (eleinte) jobban megértik (és egyes akadályokat talán könnyebben vehetnek). illetve a pontot viszed tovább felvételin (ami azért eléggé fontos). Bár remélhetőleg nem azon a néhány ponton fog múlni a dolog.Ez csak egy jelzés arra, hogy az egyetem első 1-2 évében kicsit rá kell arra teperni, hogy megszedd magad angolból. Szerintem majd a Pázmányon is lesz szintfelmérő (oda akarsz menni, igaz?), nálunk SZTE-n meg van adva egy pontszám, ami jelzésértékű. 70 szokott lenni. Ha az alatt vagy, akkor rá kell állnod az "iskolán kívüli angolozásra", hogy felzárkózz az iskolában elvártakhoz. Ez a 70 pont nyelvtannál meg vocabnél jelenik meg. 2015 őszén mindkettőnél 70 körül voltam, az egyik 69 lett, szerintem a vocab. 4 hónappal ezelőtt kitöltöttem egy hasonló szintfelmérőt ugyanúgy a suli közreműködésével és ugyanazzal a metódussal, és majdnem 90 lett mindkettő. (100 a max) Más viszont, aki mondjuk idejön 90-nel, és idén is írt kb ennyit, az kevesebbet foglalkozott az angollal, mert gimiben már magára szedett elég sok mindent. Valszeg neked is majd picit "magadra kell pakolnod". Bár megjegyezném zárójelben, hogy aki 70 alatt van azon a listán, az is fog diplomát kapni.... :D mert a rendszer nyilvánvalóan sarkít. Én viszont nem akartam szenvedni a tanulmányaimmal, meg nem csak elevickélni kellene az egyetemen, ha már itt vagyok...így komolyan vettem, és sokat fejlődtem... Aztán persze még van hova fejlődni, de legalább jó látni az eredményt. :)
Az ELTE-n kicsit komolyabb ez a szintfelmérő rendszer, mert angolból úgy rugdossák ki az embereket, hogy azt "öröm nézni". :D (Tudom, hogy téged nem érint, csak le akartam írni, hogy lásd, mekkora különbségek vannak iskolák között.)
"Whatever." (Ryder)

Avatar
NikitaDragovich
Őrszem
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2011. 12. 07. 20:10
Tartózkodási hely: Bogyiszló, Tolna megye, Magyarország
Kapcsolat:

Re: OFF

Hozzászólás Szerző: NikitaDragovich » 2017. 06. 11. 13:42

Én is megkaptam az eredményeket. Tessék:

Angol: 81%
Történelem: 82%
Magyar nyelvtan és irodalom: A %-ra már nem emlékszem, de a lényeg annyi, hogy 3-as lett. Majdnem megvolt a 4-es, de mivel kihagytam az érvelést, így nem tudtam elérni a négyes szintet. Szerencsére szóbelivel fel tudom majd vinni 4-esre a magyart. :D
„Az élet bonyolult. Embereket öltem. Embereket csempésztem. Embereket adtam el. Talán itt a dolgok másképp alakulnak majd.” -Niko Bellic

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: OFF

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2017. 06. 11. 21:41

NikitaDragovich írta:Én is megkaptam az eredményeket. Tessék:

Angol: 81%
Történelem: 82%
Magyar nyelvtan és irodalom: A %-ra már nem emlékszem, de a lényeg annyi, hogy 3-as lett. Majdnem megvolt a 4-es, de mivel kihagytam az érvelést, így nem tudtam elérni a négyes szintet. Szerencsére szóbelivel fel tudom majd vinni 4-esre a magyart. :D
Angolból középszintűt tettél csak, nem? Amúgy nem rossz... ;)
A töridre irigy vagyok, én azt nagyon elbasztam, sajnálom, hogy éppen csak a négyest értem el. :( Amennyit tanultam belőle az évek alatt, meg ahány történelemmel kapcsolatos dokut néztem a TV-ben, simán összejöhetett volna az ötös, ha az a b*zi töritanár normálisan felkészít az írásbeli vizsga teszt részére. :@ -.- Na mindegy.
A magyarod eredménye eléggé meglep. Azt hittem, hogy neked, mint nagy, szinte már kiváló írónak meg jó szövegértőnek simán meglesz a 80, vagy akár a 90% feletti eredmény is. Kár érte, de amúgy azt aláírom, hogy gusztustalanul kevés időt adnak hozzá. Ahogy egyébként infóból is.

Tényleg, neked az előrehozott infód hányas is lett? Biztos mondtad már tavaly, rémlik is valami ezzel kapcsolatban, de már rohadtul elfelejtettem.

Luszie: Jó, oké, az tényleg kicsit túlzás, hogy simán meglett, de azért kemény hét ponttal a kettes minimum pontszáma fölött sikerült teljesíteni, ami azért tőlem nem rossz. :D Főleg azok után, hogy a két év végi vizsgám egyes lett és így alig jutottam el az érettségire. :lol:

Az emelt angolos gratulációdat köszi! :) Amúgy hasonló helyzetben voltunk, mert a középiskolás tanáraim engem se készítettek fel túlzottan erre az emelt angolra, vagyis inkább konkrétan az egészet rám hagyták és le se szarták, hogy egyáltalán átmegyek-e. :D És az is tök jó az én szemszögemből, hogy majdnem azon a tudásszinten vagyok, mint amilyenen te voltál két éve. Jó, tudom hogy az azért messze nem volt tökéletes, de nekem az is elég kezdésként, ha már megvan a középfokú nyelvvizsgám. :D ;) :cool:

Szerk.: Amúgy remélem, jól tudom, hogy a gimis/középiskolás emeltszintű angol érettségin 60%-tól felfelé nemcsak az ötöst, hanem a középfokú, egészen pontosan a B2-es nyelvvizsgát is megkapom, igaz? :insecure:
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: OFF

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2017. 06. 12. 06:58

dani.szentgali írta: A magyarod eredménye eléggé meglep. Azt hittem, hogy neked, mint nagy, szinte már kiváló írónak meg jó szövegértőnek simán meglesz a 80, vagy akár a 90% feletti eredmény is.

Szerk.: Amúgy remélem, jól tudom, hogy a gimis/középiskolás emeltszintű angol érettségin 60%-tól felfelé nemcsak az ötöst, hanem a középfokú, egészen pontosan a B2-es nyelvvizsgát is megkapom, igaz? :insecure:
A kettő dolog nem feltétlenül vág egybe.. Én még sosem írtam semmit sem, (nem is lennék jó benne) mégis 90% körül teljesítettem. A lényeg az, hogy azt tudd, amit az érettségi elvár...a kreativitásra ott nem kíváncsiak.

Jól tudod. De tudd, hogy annak ellenére, hogy most van egy középfokúd, egyetemen az oktatás a felsőfok szintjén lesz. Legalábbis ahhoz közel. (Persze nem mindenhol :D de a Pázmányon azért úgy gondolom, igen.) Ezért az 1. év egyértelműen a "megszoksz vagy megszöksz"-ről szól. Kb. minden szakiránynál.
Az emeltszintűről még annyit, hogy az ötöst mindenkitől elvárják, aki anglisztikára megy. (Ezzel együtt a középfokút is.) Ha ninhcs, fel sem vesznek. (Nyilván téged nem fenyeget a veszély, de ez a létminimum anglisztikán). Nekünk meg is mondta első angol órák egyikén a tanár, hogy ne nagyon legyünk büszkék az ötös emeltszintűnkre, mert azt a hülye is meg tudja csinálni, egyetemen ennél sokkal jobban kell teljesítenünk, ha bent akarunk maradni.

Nem elrettentés, csak tudd, mire számíts egyetemen. :D Mindenesetre gratulálok azért.

De erre majd visszatérünk július végén, amikor már kiderült, hova mész tovább. :)
"Whatever." (Ryder)

Avatar
NikitaDragovich
Őrszem
Hozzászólások: 2311
Csatlakozott: 2011. 12. 07. 20:10
Tartózkodási hely: Bogyiszló, Tolna megye, Magyarország
Kapcsolat:

Re: OFF

Hozzászólás Szerző: NikitaDragovich » 2017. 06. 12. 09:33

dani.szentgali írta: Angolból középszintűt tettél csak, nem? Amúgy nem rossz... ;)
A töridre irigy vagyok, én azt nagyon elbasztam, sajnálom, hogy éppen csak a négyest értem el. :( Amennyit tanultam belőle az évek alatt, meg ahány történelemmel kapcsolatos dokut néztem a TV-ben, simán összejöhetett volna az ötös, ha az a b*zi töritanár normálisan felkészít az írásbeli vizsga teszt részére. :@ -.- Na mindegy.
A magyarod eredménye eléggé meglep. Azt hittem, hogy neked, mint nagy, szinte már kiváló írónak meg jó szövegértőnek simán meglesz a 80, vagy akár a 90% feletti eredmény is. Kár érte, de amúgy azt aláírom, hogy gusztustalanul kevés időt adnak hozzá. Ahogy egyébként infóból is.

Tényleg, neked az előrehozott infód hányas is lett? Biztos mondtad már tavaly, rémlik is valami ezzel kapcsolatban, de már rohadtul elfelejtettem.
Igen, középszintűt csináltam mindenből. :D

Ja, sajnos a magyar most így alakult. :( Az én hibám volt, hogy 3-as lett, mert kihagytam az érvelést. Ha megcsináltam volna, akkor 4-es lett volna a magyar. Amúgy mondta a tanárnő, hogy sajnálja, hogy nem sikerült elérnem a 4-est, mert jó dolgokat írtam a hosszú fogalmazásban (egy mű értelmezése). Jó sok dolgot írtam, csak sajnos nem értem el a 4-est. Nem baj, majd szóbelivel felviszem. :P

Az infóm 4-es lett. Írásbelin 81 pontot értem el, szóbelin pedig 25-öt. :lol: :cool:
„Az élet bonyolult. Embereket öltem. Embereket csempésztem. Embereket adtam el. Talán itt a dolgok másképp alakulnak majd.” -Niko Bellic

Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3670
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: OFF

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2017. 06. 12. 09:57

dani.szentgali írta: Angolból középszintűt tettél csak, nem? Amúgy nem rossz... ;)
A töridre irigy vagyok, én azt nagyon elbasztam, sajnálom, hogy éppen csak a négyest értem el. :( Amennyit tanultam belőle az évek alatt, meg ahány történelemmel kapcsolatos dokut néztem a TV-ben, simán összejöhetett volna az ötös, ha az a b*zi töritanár normálisan felkészít az írásbeli vizsga teszt részére. :@ -.- Na mindegy.
A magyarod eredménye eléggé meglep. Azt hittem, hogy neked, mint nagy, szinte már kiváló írónak meg jó szövegértőnek simán meglesz a 80, vagy akár a 90% feletti eredmény is. Kár érte, de amúgy azt aláírom, hogy gusztustalanul kevés időt adnak hozzá. Ahogy egyébként infóból is.
Valóban igaza van Luszienek, az érettségin ez nem igazán számít. Nekem például ugye 51 pont lett, pedig a szövegértésemmel nincs gond (mondjuk már egy párszor leírtam, hogy ennek leginkább az volt az oka, hogy rosszul osztottam be az időmet :D), egy másik osztálytársamnak viszont, aki úgy írja az érettségit, hogy "éretségi" 67 pont lett. Nagyrészt csak az számít, hogy mennyit magoltál az évek alatt, nem igazán a valós hasznos tudás a lényeg. Nem is értem miért nem műveltséginek hívják inkább. :D Simán megírhatod ötösre úgy, hogy egy önéletrajzot nem tudsz megírni. Meg Facebookon is gyakran látom, hogy sokszor magasan kvalifikált emberek képtelenek értelmezni egy hírt, vagy bedőlnek a leghülyébb nyereményjátékoknak.

Egyébként minket se igazán készített fel a töri tanár. Az esszé írást is a magyar tanártól tanultuk meg. Az órák fele kb azzal a telt, hogy lementek néhányan kávézni meg cigizni a tanárral. :D Estin ez már másképp megy. Magamtól meg 2 korábbi töri érettségit néztem át, mert a matekkal voltam elfoglalva, így más tantárgyakra nem is készültem.
Gyenge napok vannak...

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: OFF

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2017. 06. 12. 15:01

Rockstar69 írta: Nagyrészt csak az számít, hogy mennyit magoltál az évek alatt, nem igazán a valós hasznos tudás a lényeg.
Ez törire igaz, de magyarra nem... legalábbis nem a szövegértés részére.
Ha valakinek rossz lett a szövegértése az nem azért van mert nem magolt, hanem mert vagy szar a szövegértése, vagy szarul osztotta be az idejét az érettségin. Egy szövegértés feladatsor megoldási algoritmusán nagyon nem is lehet mit magolni. :D
A szövegalkotásnál már esetleg..
"Whatever." (Ryder)

Avatar
Rockstar69
Főzelékes Feri
Hozzászólások: 3670
Csatlakozott: 2011. 10. 25. 13:57
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: OFF

Hozzászólás Szerző: Rockstar69 » 2017. 06. 12. 15:37

Tudom, nem is arra értettem. Általánosságban mondtam.
Gyenge napok vannak...

Válasz küldése