Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Évbúcsúztató cikk – Mi történt a Rockstar Games-nél 2020-ban?

2020. Az év, amit egyhamar nem fogunk elfelejteni. Noha a világjárvány megannyi negatív hatását hozta magával, a játékipar -bizonyos szempontból- az év egyik nyertese lett. Tekintsük át, mi történt a Rockstar Games-szel ebben az évben.

Mielőtt belevágnánk az összegzésbe, szeretnénk minden olvasónknak sikerekben gazdag boldog új évet kívánni!

Összességében -részben a COVID-19-nek is köszönhetően- egy újabb csendes évet tudhatunk a hátunk mögött.

Rockstar Games

Mint ahogy a korábbi években is megszokhattuk, idén is olvashattunk jó, illetve rossz híreket a játékgyártó céggel kapcsolatban.

Januárban a R* (GTA V) és RDR2 eladások rekordot döntöttek.

Februárban Dan Houser bejelentette, hogy elhagyja a Rockstar Games-t, majd augusztusban Lazlow is távozott a csapattól.

Októberben új Rockstar stúdió nyílt Dundee-ban.

GTA és Red Dead Online fejlmemények

Márciusban megjelent a GTA IV: Complete Edition steam-en, és a Rockstar Launcher-ben is. Az új kiadás multiplayer játékmódot már nem tartalmaz. A játék januárban tűnt el az online térből a Games for Windows Live támogatásának msegszűnése miatt.

Május közepén felrobbant az internet, amikor a Epic Games ingyenessé tette a GTA V-t egy hétig PC-n.

Május végén a Sony bemutatóján mindenki tűkön ülve várta az esetleges GTAVI bejelenetést, azonban csak a GTA V harmadik generációs (PS5) újrakiadását kaptuk meg. A legjobb mémekből mi is készítettünk egy összeállítást. A cikket itt találjátok.

 A Red Dead Online-ban júliusban debütált egy új szerep, a Naturalist, december elsejétől pedig a Red Dead Online standalone változatban is megvásárolhatóvá vált online.

A GTA Online világában az év elején legikább a pangás volt jellemző, ezt az időszakot a játékosok leginkább ufóruhában, egymás püfölésével próbálták átvészelni.

Az első frissítés augusztusban érkezett a Los Santos Summer Special keretében, amely néhány új küldetést, és a játékosok által kért fejlesztéséket hozott.

December 15-én került be a GTA Online-ba az év egyetlen nagyszabású frissítése, a The Cayo Perico Heist, ami 3 új fegyvert, megannyi új járművet, és új bejárható területtel is bővítette a játékot. A Heist újdonsága, hogy egyedül is végigjátszható, hasonló egyszemélyes tartalmakat 2021-ben is várhatunk a fejlesztőktől. (A Heistról végigjátszást készített Rockstar69 kollégánk. Köszönjük a munkáját! A cikket itt lehet megtekinteni.) A Heist mellett idén egy új underground diszkó is nyílt, valamint három új rádióállomás került be a játékba. 

Pletykák

Májusban megírtuk, hogy 2023-ban jöhet a GTA VI, reméljük, ez így is lesz.

Augusztusban lehoztunk egy cikket arról, hogy a Rockstar Games fenntartja a GTAVicecityonline.com domain nevet.

Illetve lehet, hogy PS5-re egy kiadásban érkezik majd a RDR1 és RDR2.

Ősszel egy érdekes térkép látott napvilágot, amely akár a következő GTA helyszíne is lehet. Bár főleg a kép minősége miatt érdemes fenntartásokkal kezelni azt, érdekes, hogy egy pár évvel ezelőtti kép egy részletével megyegyezik, és hogy megjelenés előtt kiszivárgott a Red Dead Redemption II térképe is.

A Bully 2 harmadjára is csúszik a GTA játékok miatt.

Mit várunk 2021-től?

Továbbra is GTA VI bejelentést, bár ez a járvány, az újrakiadás és a GTA Online single tartalmak miatt bizonyosan csúszni fog. Reméljük azonban, hogy jövő ilyenkorra már tudni fogunk valamit a következő részről.

2020.12.31 15:48 ▪ Írta: A GTAPlace csapata

dani.szentgali
Offline
2020. 12. 31. 23:05
Boldog Újévet kívánok mindnyájatoknak!

Luszie
Offline
2021. 01. 02. 11:07
BÚÉK, Danika.

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink