Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!



Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Botrányosra sikerült a GTA Trilogy – The Definitive Edition indulása

Hiába a nosztalgikusan ünneplő Rockstar Games közösségi médiás posztok, bejegyzések, a fejlesztők hőskorából származó fantasztikus trilógia, a GTA3, a GTA Vice City és a GTA San Andreas Unreal Engine-re átültetett remastered változatai sajnos botrányosan indulnak, és ezt a jelzőt sajnos nem a szó szenzációhajhász, hanem eredeti, szótári jelentésében mondhatjuk. A rajongók, játékosok felháborodása túlmutat azon a kérdésen, hogy kinek tetszik a GTA Trilogy – The Definitive Edition grafikája, és kinek azok számára is, akik előrendelték, fizettek a játékért, és a helyzet más szálakon bonyolódik.

A baj egyik legláthatóbb jele, hogy a legnagyobb gaming magazinok eleddig nem tették közé értékeléseiket, a rajongói értékelésének átlag pedig a 0 és az 1.0 között mozog a Metacriticen valamennyi platformon. A Rockstar Games helyzetkezelése is bőven hagy maga után kívánnivalót.

Három napon át semmilyen PC verzió nem volt

A legjobban a PC játékosok lehetnek kiakadva, hiszen azok után, hogy egyedül csak számítógépeken nem lehetett előtölteni a játékokat, a megjelenés után mindjárt le is került a Rockstar Games Launcher kínálatából. Először elérhetetlen lett a program, majd a fejlesztők teljesen eltávolították a játékot a webáruházukból, és csak hétfőn tért vissza. Twitteren számos panaszkodó bejegyzést lehetett olvasni arról, hogy a Rockstar a visszatérítést sem engedélyezte tehát a játékosok fizettek, de nem kapták meg érte a terméket.

A hivatalos kommunikáció szerint a játék fájljai között véletlenül megmaradtak olyan belsős fejlesztői fájlok is, melyeket most eltávolítottak, mielőtt újra elérhető lett a játék. Ez azonban sovány vígasz, főleg annak tükrében, hogy miután az eredeti verziókat mindenhonnan eltüntette a Rockstar, PC-re gyakorlatilag egyáltalán nem lehetett megvásárolni sem a GTA3-at, sem a GTA Vice City-t, sem pedig a GTA San Andreas-t.

A fejlesztői fájlokat egyébkénbt azóta a Nintendo Switch verzióban is megtalálták, amelyből doboz kiadás is elérhető lesz.

Hot Coffee

A másik óriási probléma, amit nagyon elfuserált a Definitive Edition verziókért felelős Grove Street Games – akik War Drum Studios néven a korábbi mobilos változatokat készítették –, hogy benne hagyták azokat a provokatív fájlokat a játékban, ami a Grand Theft Auto sorozat történetének legnagyobb botrányát indította el, és évekig nyögött a játékot kiadó Take-Two Interactive. A híres Hot Coffee fájljairól van szó, ami némi modolgatással minijátékként tette lehetővé a szexuális kontaktust a játékban. Ép ésszel azt gondolnánk, ezek voltak az első fájlok, amiket eltüntettek, de ez mégsem történt meg, és úgy tűnik, a Rockstar Games sem ellenőrizte le, mielőtt az égisze alatt megjelenni engedte a trilógia új verzióját.

Bugok

A fentiek mellett vannak problémák, melyek a játék minden változatát érintik, mert sajnos bugokból bőven akad mindhárom játékban, és sajnos annyira szembetűnőek, hogy bár szerettünk volna nektek a megjelenés után vágatlan gameplay videókkal kedveskedni, ezt a tervünket fel kellett adjuk, nem sikerült hiba nélküli gameplayt rögzítenünk egyik játékban sem. Persze fontos megjegyezni, hogy bőven vannak azért viccesek is, de mi olyanokkal találkoztunk, hogy laggolt a hang, elsötétült játék közben a képernyő, vagy konkrétan a konzol is kikapcsolt, és küldetések közben is szaladtunk már bele olyan hibákba, amiktől teljesíthetetlen lett a küldetés.

Welcom, Top bun és nincs köd

...és végül a legnagyobb gond: nem vagyunk meggyőzve arról, hogy bár a War Drum Studios büszkén vette fel a Grove Street Games nevet, hogy jó kezekbe kerültek a klasszikussá idősödött GTA játékok. Ráadásul a Rockstar láthatóan nem tesztelte le megfelelően a GTA Trilogy – The Definitive Editiont, mert olyan tervezési hibákat lehetett benne találni a megjelenéskor, amik nevetségesek, az odafigyelő tesztelés hiányát mutatják, és pont azokat az élményeket és érzéseket teszik tönkre, amik minden más játék közül kiemelték a GTA sorozatot.

Például az egyik reklámtáblán elírással szerepelt a "Welcom to Vice City", a Top Fun furgonból valahogy Top Bun lett, bár ezeket szinte azonnal kipatchelték, de nem sikerült minden játékos szeme elől eltüntetni a tévedést. Gond nélkül lekerekítették a szándékosan szögletes anyát is az egyik fánkozó tetején.

Kép forrása: Reddit

A GTA San Andreas-ból pedig eltűnt a köd, és kb. végtelenségig nőtt a látóhatár, szóval ami azt a fantasztikus érzést keltette, hogy mekkora hatalmas játékterületet járunk be, teljesen eltűnt.

Ez nem az a megjelenés, amivel a Rockstar Games büszkélkedhet, és a GTA V Enhanced & Expanded sem számíthat kitörő fogadtatásra, ha State of Play-en bemutatott trailer minőségében kerül a boltokba.

Fontos azonban szem előtt tartani, hogy sok múlik még azon, hogy mennyire foglalkozik tovább a Rockstar a GTA The Trilogy – The Definitive Edition remastered játékaival, a bugok ugyanis kellő odafigyeléssel kijavíthatók, és ha túllépünk a kezdeti fiaskóktól, akkor korrekt, játszható kiadássá válhat a három remastered játék.

2021.11.16 20:49  ▪ Forrás: Internet  ▪ Írta: Bence (Visali)

dani.szentgali
Offline
2021. 11. 17. 11:18
Iszonyú szánalmas, hogy eleve elkészült, 20 éve kiadott játékokat is képtelenek rendesen megcsinálni. Konkrétan már minden adott volt, a sztori, hangok, szinkron stb. tényleg nem kellett teljesen a nulláról elkezdeni, és még így is ekkora szart csináltak. Kiábrándító ez az egész helyzet. Tényleg nem tudok mit mondani erre. Persze, hogy nem ellenőrzött semmit ezeken a Rockstar. Látszik, hogy pont leszarták ezt az egészet is. Nem elég, hogy alapból is túl lett árazva a minőségéhez képest ez az egész, ennek tetejébe még használhatatlanul bugos is. Óriási és nyilvánvaló gondok vannak a Rockstar Games és főleg a TakeTwo háza táján, utóbbit ugyanis már annyira sem érdekli a minőség, mint egy Ubisoftot. Előbbi meg ugye tehetetlen, s ennek következtében a szemünk előtt hullik szét. Azt hiszem kijelenthető, hogy egy korszak lezárult. A minőségi Rockstar Games korszaka. Köszi Rockstar, és mindenekelőtt TakeTwo!

Hozzászólok

Szekciók
Kiemelt YouTube Listák
Más Rockstar játékok
Hivatalos oldalak
Partnereink