Milyen kedved van?

A Grand theft Auto sorozatot nem érintő viták helye.
Avatar
asd14asd
Puding
Hozzászólások: 109
Csatlakozott: 2011. 07. 06. 11:37
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen kedved van?

Hozzászólás Szerző: asd14asd » 2016. 03. 27. 02:52

dani.szentgali: tavaly májusban érettségiztem, szóval elmondom a tuti információkat. :D Csak emelt érettségiért jár 50 pont, de csak akkor, ha a jelentkezni kívánt egyetemen kötelező vagy választható az adott érettségi tárgy. Máskülönben nincs értelme emeltezni. Ebből adódik, hogy ha nincs előírva idegen nyelv semmilyen szinten sem a felsőoktatási intézmény felvételi listáján, akkor egy nyelvvizsgával - legyen az közép (+28 pont) vagy felső (+40 pont)... két darab nyelvvizsga esetén is max. 40 pont kapható (tök mindegy, hogy milyen kombinációban) - többre mész. Ha már kell valamilyen idegen nyelv, akkor értelemszerűen emeltezni kell, mert akkor 50 pontot kapsz, de ilyenkor nem jár pont a nyelvvizsgáért. De nyelvvizsgát mindenképpen érdemes letenni, elég csak a jövődre gondolni... nem kell vele később szórakozni, kell a diplomához, 2020 után meg már kötelező lesz a felvételihez (amihez csak úgy mellékesen jegyzem meg, biztosítani kéne a kibaszott feltételeket... nem csak úgy elvárni ezt meg azt... de mindegy.)

Pluszban még annyit elárulok, hogy a középszintű nyelvi érettségi szintje kb. az alapfokú nyelvvizsgáéval megegyező. Az emelt pedig épphogy súrolja a középfokú nyelvvizsgán elvárt szintet.

NikitaDragovich: informatikából közép vagy emelt lesz? :) Amúgy mindenki számára hasznos információ: ha informatika érettségin ötös érdemjegyet értek el (közép esetében ez 80%, emelt esetében 60%), akkor ECDL bizonyítványt igényelhettek anélkül, hogy vizsgáznotok kéne. Csupán az 5000Ft körüli díjat kell befizetni.

Arminho neked meg hatalmas gratuláció! :D

Elnézést a szedett-vedett írásért, nézzetek csak rá az időpontra, hogy mikor írtam, remélem megértitek és elnézitek nekem. :D

Avatar
NikitaDragovich
Őrszem
Hozzászólások: 2306
Csatlakozott: 2011. 12. 07. 20:10
Tartózkodási hely: Bogyiszló, Tolna megye, Magyarország
Kapcsolat:

Re: Milyen kedved van?

Hozzászólás Szerző: NikitaDragovich » 2016. 03. 27. 10:45

Középszintű lesz infóból. :) Köszi az infót, erről nem is tudtam. Tehát, ha mondjuk, elérem a 80%-ot középfokon infóból, akkor kaphatok ECDL bizonyítványt. Bár szerintem nem fogom elérni a 80%-ot, de majd meglátjuk, sikerülhet még. :D Sajnos én jövőre nem fogok menni emeltre, mert jövőre érettségizek töriből, magyarból, angolból és földrajzból - matek nincsen, mert felmentett vagyok, ahelyett van a földrajz.
„Az élet bonyolult. Embereket öltem. Embereket csempésztem. Embereket adtam el. Talán itt a dolgok másképp alakulnak majd.” -Niko Bellic

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3433
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Milyen kedved van?

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2016. 03. 28. 16:26

asd14asd: Köszi az infókat! Ezek most hasznosak a számomra, mert bár csak jövőre érettségizek, azért nem árt tisztában lenni egy-két dologgal. A nyelvvizsgás dolognál meg én is úgy értettem, hogy egyáltalán nem haszontalan főleg az iskola utáni időkre gondolva, de úgy fölösleges előbb letenni, ha az adott nyelvből így is, úgy is emelt szintű érettségit teszel. Az ilyen esetekben szerintem ésszerűbb, ha érettségi után nyáron egy rövidebb emlékezetfelfrissítő tanfolyam után szerzed meg a közép, de akár az emelt szintű nyelvvizsgát. Én mozgássérültkén az utóbbi időben olyasmiről is hallottam viszonylag megbízhatónak mondható forrásból (haverom mondta, aki idén fog érettségizni), hogy elvileg az én állapotomra való tekintettel nekem plusz 40 pont automatikusan jár az érettségin a továbbtanulásra vonatkozólag. De persze nem tudom, ebből mi az igaz, még nem néztem utána egyrészt azért, mert idén még nem érint, másrészt meg azért, mert attól még hogy most ez van, jövőre bármikor megváltoztathatják egy röpke tollvonással. Abban meg tökéletesen egyetértek, hogy ebben a rohadt országban mindenki elvár mindent a diákoktól, de támogatást eszükbe sincs adni.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
asd14asd
Puding
Hozzászólások: 109
Csatlakozott: 2011. 07. 06. 11:37
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen kedved van?

Hozzászólás Szerző: asd14asd » 2016. 03. 28. 18:03

dani.szentgali: Igen, a te esetedben jár a 40 pont. (..plusz még csinálsz egy emeltszintűt valamiből és akkor meg van a maximálisan szerezhető 100 plusz pontból 90, ami elég jó. :D..) Remélhetőleg ezt nem változtatják meg, bár itt már semmi sem biztos. :D A hallgatói szerződést is még 2 félév alatt minimálisan teljesítendő 36 kredittel írtam alá, most meg megváltoztatták, hogy az csak a 2016/2017-es tanévtől lesz. Mondjuk ez számomra kedvező, de akkor is, érted. :D
Az pozitívumként fogható fel, hogy korábban azt mondták, hogy idén már 300 pont lesz a minimálisan elérendő pont a felvételihez, de mégis maradt a tavalyi, 280. És elvileg(!) nem fogják emelni.

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3433
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Milyen kedved van?

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2016. 03. 28. 23:00

asd14asd: Jól van, akkor megnyugodtam, hogy haverom jól mondta, hogy nekem jár a 40 plusz pont. Köszi a megerősítést, ez most feldobta a napomat! :) És én is remélem, hogy nem fogják meggondolni magukat a közeljövőben ezzel kapcsolatban, de ahogy te is mondod, itt már lassan a halál sem biztos. :D Persze, értem miről beszélsz. Az oké, hogy most éppenséggel pozitívan jöttél ki a dologból, de akkor is alapból ott van az elv, miszerint minden szart folyton változtatnak. Ami pedig a felvételi pontszámokat illeti, ott nem úgy van, hogy a felsőoktatási intézmények saját ponthatáraitól függ, hogy mennyi pont kell ahhoz, hogy felvegyenek egy adott helyre? Csak mert eddig úgy tudtam, hogy ha megjelölöd x és y egyetemet/fősulit, x egyetemnek/fősulinak 280 pont az adott szakra szükséges minimális elérendő pontszáma, y egyetemnek/fősulinak mondjuk 300 és te mindkét egyetemet bejelölted, valamint 290 pontot szereztél, akkor ugyan y egyetemre/fősulira nem vesznek fel, de x egyetemre/fősulira viszont felvesznek. Kicsit hülyén vázoltam fel a dolgot, de remélem azért érted. :D Szóval az a kérdés, hogy ez az általad említett felvételihez szükséges minimális 280 pont gondolom nem egy központi dolog, hanem arra az adott felsőoktatási intézményre vonatkozik, ahova te jelentkeztél.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
asd14asd
Puding
Hozzászólások: 109
Csatlakozott: 2011. 07. 06. 11:37
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen kedved van?

Hozzászólás Szerző: asd14asd » 2016. 03. 29. 00:20

dani.szentgali: De, ez a 280 pont egy központilag meghatározott pontszám. :D Ennyit kell elérned legalább, hogy egyáltalán számba vegyék a jelentkezésedet. Az már más kérdés, hogy ha elérted, akkor sem biztos, hogy felvesznek, sőt... mondjuk vidéki egyetemeken talán, de a fővárosban ne is számíts 280 pontos határokra. :D (túljelentkezés miatt)

Az egyes szakok felvételi pontszámai az első X emberke pontszámának (>280) függvényében alakulnak (ahol X a felvehető emberek számát jelenti). A felvételi minimum ponthatár az X-edik személy pontszáma lesz, persze csak ha a jelentkezettek száma több, mint X, különben 280. :D Persze vannak helyek (tanári, jogi, stb. területeken), ahol már előre (talán már elérhetőek) meghatároznak jó magas felvételi pontszámokat. De csak hogy izgalmas legyen, itt sem lehetsz teljesen biztos jelentkezésed pozitív elbírálásában ha eléred, mivel ha úgy látják, ezt a számot csökkenthetik, vagy akár növelhetik is a minőség romlásának elkerülése végett.

Szóval alapjában jól tudtad a dolgokat, csak valószínűleg rosszul fogalmaztam ezzel a 280 ponttal kapcsolatban, de remélem már érthető. :) Lényeg a lényeg: ne a 280 pont legyen a fő célod, hanem a maximumra törekedj, mert ez a 280-as szám csak amolyan iránymutató.

Azt megkérdezhetem, hogy milyen irányba szeretnél továbbtanulni? :)

Avatar
The Cleansing Fire
Törzstag
Hozzászólások: 2153
Csatlakozott: 2012. 07. 11. 19:25

Re: Milyen kedved van?

Hozzászólás Szerző: The Cleansing Fire » 2016. 03. 29. 06:55

Amúgy őszintén szólva, attól a ténytől eltekintve hogy én most milyen szemét vagyok, ti egyetértetek azzal, hogy egy mozgássérült negyven pontot kapjon alapból? Vagy egy kisebbségi is több pontot kapjon? Mert szerintem a valaki mentálisan fogyatékos (vagy fogyatékkal élő vagy mi) akkor annak járhat bizonyos előny, de minden támadó jelleget mellőzve nem értem, hogy testi után miért van.
Guess who's back!

Avatar
MateL
Fürgeujj
Hozzászólások: 499
Csatlakozott: 2010. 03. 07. 14:36
Tartózkodási hely: Baja
Kapcsolat:

Re: Milyen kedved van?

Hozzászólás Szerző: MateL » 2016. 03. 29. 08:57

Annak idején én sem értettem egyet vele, de bármilyen pluszpontttal sem. Szerintem mindenki egyenlő eséllyel induljon, és pontot csak tudással lehessen szerezni. A származás független, és függetlenként is kezelendő. Bár annak idején komolyan fontolgattam, hogy agy autó elé ugrok azért a pár pontért. :D
.mirrorS arE morE fuN thaN televisioN

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3433
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Milyen kedved van?

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2016. 03. 30. 11:56

asd14asd: Köszi a választ! :) Gondoltam egyébként, hogy a 280 pont túl könnyű lenne és hogy ez csak egy minimális eredmény, csak mivel nem volt 100%-ig egyértelmű számomra, ezért gondoltam megkérdezem tőled, hogy biztosan tudjam. :) De így most már teljesen érthető, köszi! :D Nos, igazából még nem tudom, milyen irányba szeretnék továbbtanulni. Az a helyzet, hogy általános iskola utolsó évében mindenki azt mondta, hogy az én állapotomra való tekintettel a számomra legjobb munka az informatikai pályán keresendő, ezért már harmadik éve informatikai szakközépbe járok, de sajnos út közben kiderült, hogy nem vagyok valami őstehetség az informatika világában (ahogy a többi reál tantárgyban sem). Még ebbe a suliba járok és valószínűleg itt is érettségizek, de abban már egyáltalán nem vagyok biztos, hogy érettségi után itt maradok az egyéves mesterképzésre. Igazából a történelem és az angol nyelv az, ami a legjobban érdekel, szóval érettségi után majd valami angol-töri szakos egyetemet/fősulit/OKJ-s központot szeretnék elvégezni. Hogy aztán mi lesz, azt nem tudom. Szerintem elmegyek történésznek/régésznek egy természettudományi vagy hadtörténeti múzeumba. Legalábbis ez sokkal jobban fekszik, mint a sok algoritmuskészítés, router és switch konfigurálás, hálózattervezés, Cisco IOS eszközök ismerete meg a többi faszság amit tanulok.
The Cleansing Fire írta:Amúgy őszintén szólva, attól a ténytől eltekintve hogy én most milyen szemét vagyok, ti egyetértetek azzal, hogy egy mozgássérült negyven pontot kapjon alapból? Vagy egy kisebbségi is több pontot kapjon? Mert szerintem a valaki mentálisan fogyatékos (vagy fogyatékkal élő vagy mi) akkor annak járhat bizonyos előny, de minden támadó jelleget mellőzve nem értem, hogy testi után miért van.
Szinte tudtam, hogy valamilyen épkézláb emberben előbb-utóbb előjön az a fene nagy igazságérzet ezzel a dologgal kapcsolatban. Na mindegy, azért megpróbálom higgadtan felvázolni neked a dolgokat, mielőtt elszámolok tízig és elküldelek a büdös picsába. :) Mindenek előtt abban valamelyest egyetértek, hogy egy kisebbséginek nem kéne több pontot adni, de az oldal származási, vallási és egyéb identitásbeli dolgokra vonatkozó szabályzata miatt ebbe most nem igazán mennék bele. Az, hogy szellemi fogyatékosság után jár pont egy teljesen érthető dolog. Mivel látom az írásodból ("vagy mi" kifejezés és társai), hogy halvány gőzöd sincs arról, amiről itt most prédikálsz, ezért elmondom, hogy egy fizikai sérült is hatalmas hátrányokkal indul az életben. Nem fogom most levázolni itt neked a saját sztorimat, de megsúgom, hogy többször majdnem meghaltam, sok műtéten estem át és a mai napig sem vagyok olyan hű de jó állapotban, hogy ne legyen okom arra, hogy bizonyos előnyöket kapjak az életben. Tudom, hogy ez a te szemedben puszta önsajnálat, ami miatt én vagyok a legnagyobb kamus rohadék a világon, de ha ismernél és rajtam kívül még néhány szemét mocsok fizikai fogyatékost, talán megváltozna a véleményed. Menj keresztül azon, amin én és azután tedd fel a kérést, hogy vajon a testi fogyatékosság után miért kell bizonyos előnyöket adni (azt meg mellékesen jegyzem csak meg, hogy kedves kis országunk hozzáállásától ez a 40 pont édes kevés kárpótlás amellett, hogy az "akadálymentesített" tömegközlekedés a mai napig egy kínszenvedés és életveszély a fizikai fogyatékkal élők számára).
MateL írta:Annak idején én sem értettem egyet vele, de bármilyen pluszpontttal sem. Szerintem mindenki egyenlő eséllyel induljon, és pontot csak tudással lehessen szerezni. A származás független, és függetlenként is kezelendő. Bár annak idején komolyan fontolgattam, hogy agy autó elé ugrok azért a pár pontért. :D
Igen barátom, pont azért van ez a negyven pont a fogyatékosoknak, hogy mindenki egyenlő eséllyel induljon. Mert az, aki súlyos műtéteken esett keresztül, éjjel-nappal katéterezi magát a műtőben elkapott vérfertőzéssel járó veseműködés leállása miatt, rossz fizikai állapotban van, csomószor lemaradt az iskolai anyagokról, mert amíg a hozzád hasonló egészséges kis pöcsök bent verték a farkukat az iskolapadban, addig valaki a műtőben az életéért küzdött, az kurvára nem indul egyenlő esélyekkel a többi egészséges emberhez képest! Ja és ha ennyire kell az a rohadt negyven pont, hogy akár autó elé is vetnéd magad, kívánom, hogy holnap az első zebrán csapjon el egy kamion és bénulj le egész életedre!

Egy ideig azt hittem, hogy ez az oldal normális, itt tolerálják az embereket, de már látom, hogy nagyot tévedtem! A negyven ponton ugrálnak és nem értenek egyet vele! Akkor kampányoljatok bazmeg, de nélkülem! De azt garantálom, ha fordított helyzetben lennénk, akkor kurvára más lenne a véleményetek!
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
The Cleansing Fire
Törzstag
Hozzászólások: 2153
Csatlakozott: 2012. 07. 11. 19:25

Re: Milyen kedved van?

Hozzászólás Szerző: The Cleansing Fire » 2016. 03. 30. 14:47

A vagy mi azért volt mert nem tudom, hogy hogyan illik hívni. Amikor én erről hallottam még fogyatékos volt, aztán hallottam, hogy az sértő, ezért fogyatékkal élő a helyes kifejezés. De ne vedd magadra, nyilván nem sértésként írtam.
Guess who's back!

Avatar
Tigrito
Sprunk-függő
Hozzászólások: 391
Csatlakozott: 2012. 08. 08. 17:36
Tartózkodási hely: KKHalas

Re: Milyen kedved van?

Hozzászólás Szerző: Tigrito » 2016. 03. 30. 21:38

4/10

Ma ami elromolhatott, az el is romlott, de megpróbáltam kihozni a napból a legtöbbet.

Most, hogy ezt elolvastátok, tereljük vissza a beszélgetést normális keretek közé, ha lehet.
"Braaaaaaaaaaaaaaaaaaawr!" - Chewbacca

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3433
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Milyen kedved van?

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2016. 03. 31. 19:20

The Cleansing Fire írta:A vagy mi azért volt mert nem tudom, hogy hogyan illik hívni. Amikor én erről hallottam még fogyatékos volt, aztán hallottam, hogy az sértő, ezért fogyatékkal élő a helyes kifejezés. De ne vedd magadra, nyilván nem sértésként írtam.
Jó, elnézést, egy kicsit felkaptam a vizet. A vicc az, hogy igazából én sem tudom, hogyan illik nevezni a sorstársaimat/magamat. Kicsit túlreagáltam a dolgot, emiatt még egyszer elnézést kérek, de kitartok amellett a véleményem mellett, miszerint nincs abban semmi negatívum vagy igazságtalanság, hogy a fogyatékkal élők (akár szellemi, akár fizikai fogyatékosságról van szó) kapnak némi előnyt a makk egészséges emberekkel szemben az érettségin. Szerintem ez így fair, persze megértem, hogy aki egészséges az hatalmas igazságtalanságnak tekinti ezt a dolgot, de fordított esetben szinte biztos vagyok abban, hogy másként gondolnád a dolgot (mint ahogy valószínűleg én is, ha épkézláb emberként a fülembe jutna, hogy holmi tolószékkel közlekedő kis pöcsök plusz 40 ponttal indulnak az érettségin).

Amúgy visszatérve az eredeti fórumtémához, a mai hangulatom 10/10-es, mivel megkaptam az új laptopomat! :D A régi, több mint nyolc éves, Windows XP-s rendszer után nagyon örülök, hogy végre beléphettem az aktuális Windows 10-es rendszerbe. Még kicsit szokni és tanulni kell egy-két dolgot (elvégre jó pár darab korábbi oprendszer kimaradt az életemből), de nagyon elégedett vagyok az új géppel és remélem, hogy ez is legalább nyolc évig bírja majd a gyűrődést, mint az előző. :)
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3433
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Milyen kedved van?

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2016. 04. 09. 12:19

10/10, az új laptop mellé most már megérkezett az új telefon is! :D Bár ezek után ha a bankszámlámat kérdeznénk meg arról, hogy "milyen kedve van", nem vagyok benne biztos, hogy ő is egy "10/10"-est dobna... :P :lol:
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Kriss X
Díler
Hozzászólások: 857
Csatlakozott: 2013. 01. 19. 17:43
Kapcsolat:

Re: Milyen kedved van?

Hozzászólás Szerző: Kriss X » 2016. 04. 10. 08:44

Grat. Milyen telód lett?
GTA: Liberty City Stories √ , Vice City Stories √ , San Andreas √ , III √ , Advance √ , Chinatown Wars √ , I √ , London 1969 √ , London 1961 √ , Vice City √ , V √ , IV √ , II √

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3433
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Milyen kedved van?

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2016. 04. 10. 13:19

Kriss X írta:Grat. Milyen telód lett?
Egy arany színű Huawei P8 Lite lett a két hétig tartó keresgélés, összehasonlítgatás és hezitálás gyümölcse. :) A gyári töltőt mondjuk sajnos nem lehet használni hozzá, mert nem henger hanem téglalap alakú a két kis fém izéje, amit ugye a konnektorba kell dugni, ráadásul közelebb is vannak egymáshoz, mint a normál töltőbemenetek, így nem lehet használni. Mondjuk az a mázli, hogy az előző telefonom is Huawei volt, így annak a töltőjét tudom használni ehhez is, csak mivel az gyengébb, ezért sokkal lassabban tölti a telefont, minimum 2, de akár két és fél, 3 óra is kell, mire 5%-ról feltölti 100%-ra, ami azért elég sok idő. Úgyhogy majd szereznem kell hozzá vagy egy normális, az eredeti töltési erővel (amper) rendelkező normális kialakítású töltőt, vagy vennem kell a mostani, keskeny, téglalap alakú kínai megoldáshoz egy erre a célra kialakított konnektorsort (olyasmit, amit a Nintendókhoz is adnak, csak ott volt annyi eszük, hogy a konnektorsort is a csomagba rakták, nem csak a töltőfejet "Nesze bazmeg, oldd meg ahogy akarod!" alapon basszák hozzám, hogy utána ne tudjam tölteni vele a telefont, csak ha külön veszek egy töltősort... :@ -.- ). De ezt a kellemetlenséget leszámítva maximálisan elégedett vagyok a telefonnal, mert bár eleinte szkeptikus voltam, mert az előző telóm is Huawei volt és hát enyhén szólva szar volt, ez a telefon egyelőre nagyon bejön, milliószor gyorsabb, nagyobb, szebb és jobb, mint az előző (persze az ára is majdnem négyszerese volt az előzőjének). Tényleg, esetleg valamelyikőtök ismer Budapesten egy olyan boltot, ahol lehet ehhez a fura kínai töltőfejhez találni olyan dugaszt, amibe beleilleszkedik és lehet tölteni is? Előre is köszi mindenkinek, aki veszi a fáradtságot és segít! :)
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Válasz küldése