Könyvek, kedvenc könyvek.

A Grand theft Auto sorozatot nem érintő viták helye.
Avatar
realostew
Díler
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2013. 02. 07. 18:42
Tartózkodási hely: Szeged

Könyvek, kedvenc könyvek.

Hozzászólás Szerző: realostew » 2013. 03. 06. 14:24

Sziasztok, azért gondoltam, hogy megnyitnék egy ilyen topicot, mert érdekel a GTAPlace olvasó társaságának érdekeltsége, személyes kedvence.
Szívesen vennék ajánlásokat is, persze ezekhez ha lehet egy stílust társítsatok, hogy egy fantasy vagy krimi kedvelő, ne egy romantikus kalandregénnyel találja szemben magát. Remélem nem csak süket fülekre talál a topic,

Jó diskurálgatást, üdv.
"Time moves forward, nothing changes"- Max Payne

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Könyvek, kedvenc könyvek.

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2013. 03. 06. 15:30

Például tudnám ajánlani az "Egy Ropi Naplója" című könyvet Jeff Kinney-től. Elsőre gyerekesnek tűnhet, kissé az is, de vannak benne jó poénok. Ez egy teenager-eknek szóló KépSregény, ami tele van viccekkel. Nem vagyok a rajongója a hasonló könyveknek, de ennek már az 5. részét olvastam ki.
Aztán a kedvenc könyvsorozatom jön, ez egy fantasy Emily Rodda-tól. A könyvsorozat címe Deltora. Egy utazásról szól, aminek során hét ékkövet kell megtalálniuk ahhoz, hogy legyőzzék a gonoszt. Lenyűgözően kidolgozott történet, az utazásuknak a megragadóan jó leírásával. Mindenképpen ajánlom.
Hogy még tudjak sorolni, a "39 kulcs" című könyvsorozat is nagyon jó. Ez egy tiniakció. Itt egy versenybe kezd a két főszereplő a rokonjaik ellen, akik egymás vérére pályáznak, miközben nem bízhatnak senkiben.
Még egy utolsó könyvet ajánlok, ami Agatha Christie-től a "Tíz kicsi néger". Gondolom ezt senkinek sem kell bemutatni. És a krimi egy másik nagy emberétől is ajánlok, az eredeti Sherlock Holmes könyvek Sir Arthur Conan Doyle-tól. Nem a különböző új történetek, meg Ifjú Sherlock kalandjai, meg mit tudom, még mi az Isten. NEM! Az eredeti Sherlock Holmes, az jó.
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Avatar
Tigrito
Sprunk-függő
Hozzászólások: 391
Csatlakozott: 2012. 08. 08. 17:36
Tartózkodási hely: KKHalas

Re: Könyvek, kedvenc könyvek.

Hozzászólás Szerző: Tigrito » 2013. 03. 06. 16:14

Én nagyon szeretem Dan Brown könyveit: Digitális Erőd, Az elveszett jelkép és a Da Vinci kód, amit biztos ismertek. Szeretem még John LeCarré könyveit is. Ezek kicsit krimis könyvek, de nem teljesen azok.
"Braaaaaaaaaaaaaaaaaaawr!" - Chewbacca

Avatar
Lackoka
Sprunk-függő
Hozzászólások: 360
Csatlakozott: 2012. 05. 15. 12:11
Tartózkodási hely: Ukrajna,Dercen

Re: Könyvek, kedvenc könyvek.

Hozzászólás Szerző: Lackoka » 2013. 03. 06. 18:09

Személy szerint a Robinson Crusoe-t szoktam olvasni! Számomra érdekes és kalandos! :)
Meséltem már neked Trevorról?

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 2889
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Könyvek, kedvenc könyvek.

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2013. 03. 06. 19:02

Hát.. én a kötelezők közül szinte az összes szeretem/szerettem.
Pl. Jókai Mór - Kőszívű ember fiai c. regénye nekem nagyon tetszett, és ami még nagyon tetszett az a nemrégiben kiolvasott Petőfi - Az apostol c. elbeszélő költeménye.

lackoka: Nemrég olvastam ki a Robinson Crusoe-t kötelező olvasmány fejében, voltak részek amiket izgalmasnak tartottam, de sok olyan oldal volt ahol azt kérdezgettem magamtól "mikor lesz már vége?!" Tehát... egyszer jó volt kiolvasni, egy ilyen könyvből is sokat tanul az ember, de még egyszer már nem olvasnám ki :) A filmesített válozatra is kb ezt tudnám mondani. 1x jó volt megnézni, de 2.-ra inkább átkapcsolok máshova.


Persze ezen kívül tudom ajánlani a Harry Potter könyveket... :) Sajnos nem vagyok nagy könyvmoly, nincs rá időm. Suliidőben csak kötelezőket olvasok ki, szünetben pedig egyelőre a Harry Potter részeknél tartok. Először kiolvasom a 7 részt magyarba, aztán meg angolba, és azután kezdek bele egy új sorozatba.
Egyszer olvastam még egy nagyon jó könyvet, azt 8.-os karácsonyra kaptam a suliban, ilyen naplószerű volt, amit egy kislány írt (van "fiús változatban" is, azt is elolvastam ) de nagyon jó volt. Lehetett azonosulni a főszereplővel, aki elmesélte hogy éveken keresztül szinte napról-napra mik történtek vele. Ugyanolyan hétköznapi dolgok, mint a szerelem ->csalódás, veszekedés a szülőkkel ("lázadó korszak") etc. De már nem tudom a címét. Lehet kiveszem a szekrényemből és ide beírom XD

Szerk: A "lányos változat" : Michel Quoist - Önátadás (Ezt még akkor, vagyis 14 évesen olvastam. Akkor tetszett. Mai "érett" fejjel már lehet nem tetszene annyira, de ezzel a könyvvel jöttem rá hogy tényleg vannak jó könyvek. Mondjuk nem hiszem hogy nektek akár a fiús változat is tetszene, mivel hiába lenne ismerős számotokra, a fiúk nem olvasgatnak ilyen könyveket. )

Én, ha a HP sorozatot befejeztem, akkor szerintem valami más kalandregénynek kezdek neki, vagy ilyen bűnügyinek. Igazából nem tudom még.. Mondjuk Gyűrűk Ura, és ehhez hasonló nyalánkságokat majd szeretnék egyszer végigrágni, de szigorúan csak a Harry Potter után. Nálam ez a number one.
Túl sok konkrétat nem tudtam ajánlani de nekem ezek tetszettek eddig amiket olvastam, a legjobban.
"There she is, Liberty City... The land of opportunities..." - Hossan

GTA VC - 100% GTA SA - 100% GTA IV EFLC 100% GTA V - 100%
Bully - platina

GTA III, L.A. Noire, RDR2 - 100% folyamatban ...

Avatar
Bence (Visali)
Vinewoodi sztár
Hozzászólások: 1789
Csatlakozott: 2010. 02. 17. 16:47

Re: Könyvek, kedvenc könyvek.

Hozzászólás Szerző: Bence (Visali) » 2013. 03. 06. 21:36

Jelenleg Gyuricza Péter Médiacsata-tér című könyvét olvasom. A tervek szerint pedig utána jön az Időjósok is. Illetve még Vujity Tvrtko: Pokoli történetek ...és ami azóta történt... könyvébe szeretnék belekezdeni.

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3332
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Könyvek, kedvenc könyvek.

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2013. 03. 07. 15:37

Dante Isteni színjátéka az egyik kedvenc olvasmányom a nehéz szöveg ellenére, de a horrorkönyvekkel szimpatizálok leginkább. Legutóbb az Éhezők viadalát olvastam, és bár nagyon jó volt, a Darren Sahn könyvek maradnak a kedvenceim! :D De igazából minden könyvet elolvasok- még videojátékról készült könyvet is. Ebből a kategóriából legutóbb az Assassin's Creed Brotherhood alapján írt Oliver Bowden könyvet, az Assassin's Creed Testvériséget olvastam, illetve a nagy SAS (Különleges Légi Szolgálat) legendája, Andy MacNab által írt, Az orosz Battlefield 3 könyvet olvastam.
Most nincs sok könyv, amit olvasnék, talán az Assassin's Creed Forsaken, de arról még nem tudom, hogy idehaza megjelent-e vagy sem.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
Stan98
Díler
Hozzászólások: 908
Csatlakozott: 2012. 10. 29. 20:20

Re: Könyvek, kedvenc könyvek.

Hozzászólás Szerző: Stan98 » 2013. 03. 07. 18:24

Hát a kötelező olvasmányokon kívül nem igen ragadtam regényeket a kezembe. Inkább vicckönyveket olvasok,de a kötelezők közül A Pál utcai fiúk és a Légy jó mindhalálig tetszettek igazán.

Avatar
The Cleansing Fire
Törzstag
Hozzászólások: 2153
Csatlakozott: 2012. 07. 11. 19:25

Re: Könyvek, kedvenc könyvek.

Hozzászólás Szerző: The Cleansing Fire » 2013. 03. 07. 18:35

A lényeg, hogy az ember élvezze az olvasást, tehát véletlenül se erőltess magadra olyat, amiről azt gondoldo, hogy nem fog tetszeni.
Itt van néhány:
H.H. Kirst: Farkasok
Robert Low: Felesküdöttek-saga (Egyenlőre három rész jelent meg nálunk a négyből, a Bálnák Útja, az Ordas Tenger és a Fehér Holló, kalandregény és fantasy)
Harry Kemelman: A Rabbi sorozat (1-7, krimi)
Ajánlhatok még Borges novellákat, van néhány nagyon jó, például az Aszterión Háza
Nyugodtan elolvashatod A. C. Doyle -tól a Sátán kutyáját, esetleg néhány Agatha Christie könyvet is; tájékoztatásul mondom, ezek mind krimik.
L. L. Lászlótól kevés jó könyv van, az én véleményem szerint, de például az Elátkozott Hajó nagyon jó. Mindenki ajánlotta eddig a Föld alatti piramist is, nekem nem tetszett, de ez ne akadályozzon meg senkit.
G. Durrel könyvei, a "Családom és egyéb állatfajták" például nagyon jók szintén.
Még esetleg Druon AZ ELÁTKOZOTT KIRÁLYOK történelmi könyvsorozatát elolvashatnád.
Aztán ott van Shelby Sötét lovagok & Hiú királyok, illetve a Sátán széttörte láncát & Farkas a kertek alatt -ja is, mind a négy fantasztikus!
A Mester és Margarita kissé nehéz olvasmány, de kiváló, Bulgakov remekül írta meg. Film is készült belőle, szerintem páratlan.

Amit nekem ajánlottak, az Tolkien Gyűrűk Ura trilógiája volt, de én azt ajánlom elkerülni! Egy meglehetősen jó ötlet (Más kérdés, hogy honnan szedte össze), de pocsékul megírva. mintha egy tizenéves írta volna! Na mindegy, ez könyvajánló, szóval a fentiekkel érdemes foglalkozni.
Guess who's back!

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Könyvek, kedvenc könyvek.

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2013. 03. 07. 20:06

A Sátán kutyáját én is csak ajánlani tudom, lenyűgöző.
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Avatar
MateL
Fürgeujj
Hozzászólások: 496
Csatlakozott: 2010. 03. 07. 14:36
Tartózkodási hely: Baja
Kapcsolat:

Re: Könyvek, kedvenc könyvek.

Hozzászólás Szerző: MateL » 2013. 03. 07. 21:54

Pár könyv hirtelen amit érdekesnek találtam:
William Golding-A legyek ura: érdekes történet, kicsit a Robinsonra hasonlít, de sokkal másabb.
Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak: Alapmű. (csodálkoztam, hogy ez eddig nem merült fel, mert szerintem mindenki olvasta, de lehet hogy van 42 ember aki még nem hallott róla (azoknak ejnye-bejnye)
Tolkien: A hobbit: Könyvként jó, filmként nem tudom milyen mert nem néztem, de a könyv biztosan jobb.
Ken Follett: World without end (angolul olvasom): 4 számjegyű az oldalszáma, de nagyon leköti az embert.
.mirrorS arE morE fuN thaN televisioN

Avatar
The Cleansing Fire
Törzstag
Hozzászólások: 2153
Csatlakozott: 2012. 07. 11. 19:25

Re: Könyvek, kedvenc könyvek.

Hozzászólás Szerző: The Cleansing Fire » 2013. 03. 08. 07:52

Szerintem a Hobbit gyenge könyv.
Gyengén van megírva, nem rendesen kidolgozott karakterek és párbeszédek, elcseszett eseménytörténet, stb.

Szerk.: Hamarosan tovább szerkesztem.
Guess who's back!

Avatar
GTAfan
Besúgó
Hozzászólások: 74
Csatlakozott: 2011. 07. 16. 07:13
Tartózkodási hely: Malibu Club

Re: Könyvek, kedvenc könyvek.

Hozzászólás Szerző: GTAfan » 2013. 05. 17. 16:20

Én nagyon szeretem J.R.R Tolkien:Gyűrűk urát és a Hobbit-ot.
Aztán még Oliver Bowden Assassin's Creed könyveit,és Richard A. Knaak: Warcraft Halálszárny könyve is egész jó,habár ezt még nem olvastam ki.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára GTAfan 2014. 04. 07. 16:31-kor.

Avatar
brenor
Szakértő
Hozzászólások: 282
Csatlakozott: 2012. 10. 03. 00:24

Re: Könyvek, kedvenc könyvek.

Hozzászólás Szerző: brenor » 2013. 08. 07. 18:38

Olvastátok a Tűz és jég dala könyveket? Én most végeztem a második könyvel szerintem zseniális!

Avatar
The Cleansing Fire
Törzstag
Hozzászólások: 2153
Csatlakozott: 2012. 07. 11. 19:25

Re: Könyvek, kedvenc könyvek.

Hozzászólás Szerző: The Cleansing Fire » 2013. 08. 07. 18:58

Az a "Trónok harca" könyv?
Guess who's back!

Válasz küldése