Multiplayer

Spekulációk és beszélgetések a sorozat legújabb darabjáról.
Avatar
Davekoma
Epsilonista
Hozzászólások: 1442
Csatlakozott: 2012. 11. 19. 15:33

Multiplayer

Hozzászólás Szerző: Davekoma » 2013. 05. 20. 18:37

Mivel ilyen topik még nem volt a GTAV menüpontjában...ezért gondoltam csinálok egyet, hiszen ilyen is kell.
Itt leírhattok mindent a Multiplayer kapcsolatban...mit vártok tőle....pletykák...bármit...
Akkor kezdeném is: Napokon belül láthatjuk a GTA 5 többjátékos módját?

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3443
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Multiplayer

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2013. 05. 20. 18:50

Röviden, tömören: sokat nem várok a multitól, mert már az elődben is inkább a szingli érdekelt jobban és sokkal jobban élveztem, mint a multit. Bár a Max Payne 3-nak köszönhetően úgy tűnik, hogy megoldják a GTAIV multijával kapcsolatos legnagyobb gondomat, a meccsekbe való hosszadalmas és unalmas bekerülést a kipipálgatós marhaság miatt. Szóval lehet, hogy itt majd megszeretem a multit, a GTAIV-ben sem lett volna rossz egyébként, csak nem tudtam két játékmódnál többet kipróbálni, mert a többibe való bekerüléshez egyszerűen nem volt türelmem, viccen kívül volt olyan is, hogy órákat vártam.
Pletykákat még nem hallottam a multival kapcsolatban azon kívül, hogy az MP3-nak köszönhetően már remélhetőleg használhatóbb lesz a multi, mert ott a többjátékos módok terén sokat fejlődtek a R*-osok. Ha ez igaz, akkor már most kijelenthetem, hogy bár (ahogy a háborús FPS-eken kívül minden játékban) itt is a szingli lesz számomra az első, de szinte biztos, hogy sokkal többet fogok lógni a GTAV multijában, mint a IV multijában.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
realostew
Díler
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2013. 02. 07. 18:42
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Multiplayer

Hozzászólás Szerző: realostew » 2013. 05. 20. 18:58

Az EFLC-ben már van Quick Play vagy mi nem? Ahol elvileg kb instant bevág egy játékba(bár csak free-be talán).
Amúgy szerintem a Crew rendszer jó lesz. Feldobja majd a csapatjáték a dolgot.
Viszont szerintem a MaxPayne3 ban is aránylag sokat kell várni amíg behív, és engem pl TeamDeath macth-be soha nem hív be... mindig csak sima Deathmatch-re hív, pedig nekem kicsivel jobban tetszik a TDM.
"Time moves forward, nothing changes"- Max Payne

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3443
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Multiplayer

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2013. 05. 20. 19:10

Nem bánom, fejlődjön itt is a Crew csak könyörgöm, ne kövesség el azt a hibát, amit a DICE, hogy ilyen hülye online oldalakhoz kötelezik a multi használatát. Félreértés ne essék, nincs bajom a Crew-val és előbb-utóbb regisztrálok rá én is, de nehogy már az legyen, hogy csak akkor tudok multizni, ha már regisztráltam és csak csapatba tudjam tolni a multit, ne csesszenek ki a magányosfarkas típusú emberekkel se, akik regisztráció nélkül akarnak multizni.
Az EFLC-s dologban nem tudok nyilatkozni, de majd haveromat meginterjúvolom, neki megvan az EFLC, de ne csinálják azt se az V-nél, hogy majd csak DLC-kben adják ki a quick matchet, mert az is kicseszés lenne szerintem.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
realostew
Díler
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2013. 02. 07. 18:42
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Multiplayer

Hozzászólás Szerző: realostew » 2013. 05. 20. 19:17

hát attól, hogy regisztrálsz social club-ra még nem kell hogy tagja legyél egy Crew-nak, azaz ugyan úgy tudod magányosan is tolni. Sőt ha Crew tagja vagy, akkor is ki tudod választani hogy épp melyik (az 5ből) neve alatt, vagy épp egyik neve alatt sem játszol éppen abban a pár match-ben.

Egyébként ha már a DLC-knél vagyunk, pont pár napja agyaltam azon, hogy a GTAIV-ben megismertük Niko-t és utána még 2 karaktert az EFLC-ben, na de most vajon ugyan így tesz a R*, hogy megismerjük a főkaraktereket a V-ben, és utána másik x-et a DLC-kben, vagy lehet hogy kiad 3 DLC-t és ott meg a V-ben megismert karaktereket szedi szét külön sztorivá? Nem lenne szerintem rossz egyik alternatíva sem. :P Ja és bocs, hogy ide OFFoltam, de itt jött szóba :)
"Time moves forward, nothing changes"- Max Payne

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3443
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Multiplayer

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2013. 05. 20. 19:30

Mivel meg lett erősítve, hogy a GTAV-ben a főszereplőknek lesznek külön-külön sztorijuk, tehát nem sülve-főve együtt rabolgatnak majd, hanem lesznek magánéletük és magánküldetéseik is, tehát szét lesz szedve a sztorijuk, csak a rablások pár (állítólag 5-6) alkalmából fog összefonódni a sztorijuk, ahogyan írták, "a három főhősnek külön, mégis egybefonódó története lesz", ezért úgy gondolom, hogy a 3 karaktert külön-külön bemutató DLC nem lesz megvalósítva, mert már az alapjátékban is megismerjük eléggé a főszereplőket, mert külön lesznek történeteik a közös rablások mellett. Ha a GTAIV-es módszert alkalmaznák, hogy ismét 3 szereplő szemszögéből mutatják meg a sztorit a DLC-ben, akkor az már hülyén jönne ki, mert a harmadik DLC-re már egy egész focicsapatnyi szereplő gyűlne össze, ha hármasával lennének megint főszereplők. Szóval a R* most feladta magának a leckét, ugyanis ezzel a három karakterrel át kell gondolniuk vagy el kell felejteniük a GTAIV-es DLC-stratégiájukat. Őszintén szólva én utóbbiban reménykednék és annak örülnék, ha spin-offokban kiadnák San Andreas másik két nagyvárosát is, külön-külön és egy-egy főszereplővel.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
realostew
Díler
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2013. 02. 07. 18:42
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Multiplayer

Hozzászólás Szerző: realostew » 2013. 05. 20. 19:46

Kétlem, hogy betennék a maradék városokat, nagy meló lenne, az már teljes értékű játéknak felelne meg, főleg ha azt is kb olyan nagyra terveznék mint az alap V-ben LS és környékét.

Egyébként meg nem a 3 karakter bemutatására gondoltam külön szerepléses DLC-kben, hanem esetleg egy GTAV utána esemény sorozatot, mint folytatást. Bemutatásnak tényleg nem lenne értelme, hisz valóban megismerjük őket az alapjáték folyamán.

Amúgy azt is túlzásnak tartom, hogy csak a nagy rablások közben lesznek külön küldetések. Szerintem azért a sztori folyamán néhány kisebb balhét is elvisznek közösen, még ha nem is mind a hárman, de ketten pl a háromból.
Én nem is emlékszem rá, hogy írták volna hogy CSAK IS KIZÁRÓLAG a nagy rablásokkor lesznek együtt, de ha így van én kérem sorry. Az viszont tényleg rémlik, hogy akkor lesznek főleg együtt.
"Time moves forward, nothing changes"- Max Payne

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Multiplayer

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2013. 05. 20. 19:48

Sajnos azt nyilatkozták egyszer, hogy a DLC-k inkább kisebbek lesznek, mert szerintük "abban van a jövő". Szerintem ez hülyeség. Az Undead Nightmare meg az EFLC is remek volt, kitűntek a többi fejlesztő szar letölthető tartalmaitól. Azokat érdemes volt megvenni. De sajnos mivel ezt nyilatkozta a Rockstar, így majd Max Payne 3 szintű semmit érő DLC-kre számíthatunk. De reméljük, hogy meggondolják magukat, és csinálnak egy nagy durranást.
A multi meg remélem jó lesz. Lehetne több co-op küldetés, mint a IV-ben, mellesleg dupla ennyi játékmód beleférne. De szerintem erre most nagyon fókuszálnak, úgyhogy nem félek, hogy rossz lesz.
Szerintem nem csak a rablásokkor lesznek együtt, hanem sokszor. Viszonylag.
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 2949
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Multiplayer

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2013. 05. 20. 19:49

Én nem várok túl sok mindent, mivel alapvetően a singleplaer-re leszek majd kíváncsi. Azon szeretném ha fejlesztenének, hogy csak úgy minden ok nélkül ne lehessen kick-elni embereket, ill aki a csatlakozásnál szórakozás a készenléti gombbal (bocsi, semmilyen szakszó nem ugrik már be így este, de remélem értitek) az automatikusan kapjon valami ideiglenes 5-10 perces bann-t, és nélküle folytatódjon a játék. Szerintem irritáló volt, hogy olykor kickeltek mert jól játszottam, vagy mert éppen hogy nem játszottam jól, vagy mert csak nem akarták hogy ott legyek, ill az is az volt hogy sokat kellett várni a "kis pipákra". Hirtelen ennél több dolgot nem tudok mondani, de biztos lenne.
"Whatever." (Ryder)
"There she is, Liberty City... The land of opportunities..." (Hossan)

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3443
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Multiplayer

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2013. 05. 20. 20:44

realostew írta:Kétlem, hogy betennék a maradék városokat, nagy meló lenne, az már teljes értékű játéknak felelne meg, főleg ha azt is kb olyan nagyra terveznék mint az alap V-ben LS és környékét.
DLC-be nem is tennék bele a maradék két nagyvárost, de a spin-off az nem DLC, az egy teljes értékű játék szerintem, bár az is egyfajta kiegészítő, de ha jobban megnézed, azért a GTA SA sem egészen egy kiegészítőnek, DLC-nek szolgál a GTA3-hoz (jó, lehet, hogy egy-két küldetésben szerepel a SA-ban Catalina meg Claude, de az azért eléggé kicsi kapocs köztük, meg azért a SA-nak a GTA3-tól szinte teljesen független sztorija meg univerzuma van, szóval igenis külön résznek számít az EFLC-vel ellentétben, mert ugye az nem teljes értékű játék, hanem egy DLC.).

Az, hogy nagy meló lenne, való igaz sajnos. A technika bonyolultabb lett a renderware-s részek óta, így míg ott lazán tudtak új városokat kiadni spin-offként, a mostani technikával tényleg nehezebb lenne, főleg ha annyira odafigyelnének a részletekre is.

Igen, ezt a "csak is kizárólag együtt rabolnak nagy rablásokban" dolgot ezt kicsit erősen és elhamarkodottan írtam, ezzel mindössze annyit akartam kifejezni, hogy azért bele lesz szerintem sűrítve a játékba egy kis régi GTA-feeling is, hogy nem csak csapatokban végzünk kisebb és nagyobb bulikat, hanem lesznek az egyes karaktereknek magánproblémáik, amelyeket nem a másik kettő vagy egy segítségével fognak megoldani. Elvégre én kétlem, hogy Michael Franklin és Trevor, vagy csak egyikőjük segítségét fogja kérni, hogy segítsen neki leszámolni a felesége szeretőjével, vagy hogy Franklin elhívja Trevort vagy Michaelt, hogy álljon be a bandába és segítsen szétlőni a Ballasosok fejét. Tehát érted, mit akarok mondani? :D

Luszie: A multival kapcsolatban egyébként teljes mértékben egyetértek veled, az olyanokat, akik csak a képernyőt nézegetni meg időt húzni jönnek, azokat tényleg bannolják ki legalább csak az adott lobbiból, ahol ezt csinálják és kick-kelni is csak játék közben történő inaktivitás miatt lehessen a többi játékost, mint a COD-okban. ;)
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
realostew
Díler
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2013. 02. 07. 18:42
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Multiplayer

Hozzászólás Szerző: realostew » 2013. 05. 20. 20:55

Valóban az érába tartozó teljes játékként kaphatnánk még 2 várost, de még mindig kétlem, hogy ez megvalósulna. Valljuk be, ez a generáció, és valószínűleg a következő is, a DLC-k korát éli. MINDENHOL DLC-k jönnek, kisebb nagyobb kiszerelésben, még multiplayer-re is.
"Time moves forward, nothing changes"- Max Payne

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3443
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Multiplayer

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2013. 05. 20. 21:00

realostew írta:Valóban az érába tartozó teljes játékként kaphatnánk még 2 várost, de még mindig kétlem, hogy ez megvalósulna. Valljuk be, ez a generáció, és valószínűleg a következő is, a DLC-k korát éli. MINDENHOL DLC-k jönnek, kisebb nagyobb kiszerelésben, még multiplayer-re is.
Ebben sajnos van valami, való igaz és pont ez nem tetszik ebben a generációban. És én is tartok tőle, hogy a következő generáció is magával viszi ezt a lehúzási módszert. :( De remélem, hogy tévedünk.
"We've got lawmen in three different states after us." - Arthur Morgan

Avatar
realostew
Díler
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2013. 02. 07. 18:42
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Multiplayer

Hozzászólás Szerző: realostew » 2013. 05. 21. 07:00

dani.szentgali írta:
realostew írta:Valóban az érába tartozó teljes játékként kaphatnánk még 2 várost, de még mindig kétlem, hogy ez megvalósulna. Valljuk be, ez a generáció, és valószínűleg a következő is, a DLC-k korát éli. MINDENHOL DLC-k jönnek, kisebb nagyobb kiszerelésben, még multiplayer-re is.
Ebben sajnos van valami, való igaz és pont ez nem tetszik ebben a generációban. És én is tartok tőle, hogy a következő generáció is magával viszi ezt a lehúzási módszert. :( De remélem, hogy tévedünk.

Nekem nem lenne semmi bajom a DLC-k gyártásával, sőt, a legtöbb kisebb tartalom mint egy teljes játék, ezért gyorsabb a fejlesztésük, és az embert nem köti le hónapokig (bár ez nem mindenkinek tetszik, nekem is bizonyos esetekben jobb lenne egy nagyobb tartalom, de legalább marad idő másra is, nem kockul be annyira az ember).

Annyi kifogásom van benne, amit végül is te is mondtál, hogy mocskos lehúzás a legtöbb fejlesztőnél/kiadónál. Eladják a legtöbbet annyiért mint egy teljes játékot, vagy maximum egy kicsivel kevesebbért. Persze van kivétel, de ott nincs is nagy tartalom a DLC mögött (PL MaxPayne- ugye itt már vannak 300 FT-ért is DLC-k de csak pár multis skint kapsz érte kb.).
"Time moves forward, nothing changes"- Max Payne

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Multiplayer

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2013. 05. 21. 20:24

Tőlem jöhetnek a ruha meg fegyver DLC-k is a GTAV-be, de ne csak a sz*r multiba, hanem inkább a singlebe. Azt megveszem, a multisat kicsit se tudom garantálni. De, ha a singleplayerbe már csak annyit is belead, hogy új kinézetű fegyverrel lövöldözök, nekem már megéri.
Amúgy szerintem a multiban a szintfejlődésünk össze fog függeni a tulajdonságok fejlesztésével. Szóval szerintem multiban a szintfejlődéssel lehet majd fejleszteni a különböző képességeket, mint a singleben akkor, mikor használjuk. Ilyeneket, hogy vezetés, lövés, stb. És a végén a karaktered mondjuk 50-es szintnél remek mesterlövész képességével bír.

Szerk: 1000. hozzászólásom :D
GTAV is a dream come true.

The best f*cking game ever f*cking made.

"You forget a thousand things every day. Make sure this is one of them."

Avatar
apollo 12
Rajongó
Hozzászólások: 176
Csatlakozott: 2012. 12. 03. 20:51

Re: Multiplayer

Hozzászólás Szerző: apollo 12 » 2013. 06. 19. 12:24

Szerintem ha a single-t jól megcsinálják akkor a multi is jó lesz hisz ha megvan hibátlanul tökéletesen maximális élvezhetőseggel és az egész egyszerűen egy remekmű akkor arra már jól lehet építeni a multit.A single amikor kész a multiba már csak ezt azt beleprogramoznak itt ott javítgatják.És kész az év játéka egy tökéletes játék multival. : :)
Michael fején ugrálok!

Lezárt