Hozzászólás

Szerző: dani.szentgali » 2019. 09. 15. 12:56

Nem mondtam, hogy annyival elmaradottabb, legalább is nem úgy értettem, de azért valljuk be, nem egy mai játékról beszélünk, és mivel nem is kimondottan erre a platformra írták, hanem egy régebbi, hardverileg jóval gyengébb rendszerre, ebből adódóan vannak bizonyos korlátai. Ezt maga a Rockstar jelentette ki/erősítette meg, amikor arról beszéltek az RDR2 megjelenése előtt, hogy azt már ténylegesen ezekre a gépekre készítették, és emiatt sokkal jobban ki tudták használni a konzolok erőforrásait, mint az előző generációban. Ez látszik is, mert bár ahogy ti is mondjátok, vitathatatlan tény hogy a GTAV még mindig remekül néz ki, azért az RDR2 sok szempontból jóval kidolgozottabb, és azon látszik, hogy kimondottan a mostani konzolokra tervezték, amit mint mondtam nem egyszer hangsúlyoztak a készítők. És ott van, amit Feri is mond, hogy a folyamatosan frissített GTA Online kivételével, FPS mód ide vagy oda, semmivel nem nagyobb élmény PS4/XboxOne-on GTAV-öt játszani, mint PS3/Xbox360-on. Ez pedig azért jelzi, hogy bár még mindig nem győzöm hangsúlyozni milyen szép és jó és technikailag sok szempontból korszerű játékról beszélünk, azért vannak már játékok, amelyek sokkal részletesebbek és amelyeken látszik, hogy azok ténylegesen erre a generációra készültek, tehát sajnos mégiscsak sok szempontból elmaradottabb néhány játéknál, elég csak házon belül az RDR2-őt venni. De ott van a két új Uncharted, God Of War, Detroit játékok, újabb Assassin's Creedek, persze nyilván nem ugyan az a stílus, ez is számít, de akkor is be kell látni, hogy van elmaradás, annak ellenére is, hogy még mindig szuper a játék.