Assassin's Creed-széria

Minden ami nem a Rockstar kezei közül került ki.
Avatar
GTAfan
Besúgó
Hozzászólások: 74
Csatlakozott: 2011. 07. 16. 07:13
Tartózkodási hely: Malibu Club

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: GTAfan » 2014. 08. 06. 06:50

Nekem tetszik az ötlet hogy a főhőst elárulták az assassinok,ezért kilépett, de miért kellet a kur*a templomosokhoz egyből be is állnia? Szerintem epikebb lett volna egy pártatlan gyilkos.

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2014. 08. 14. 23:05

Edward is egy pártatlan gyilkos volt. Pont leszarta magasról és vastagon mind az assassinok, mind pedig a templomosok dolgát (a játék végéig, ezt is hozzá kell tenni, utána átáll az assassinokhoz, de a játék jelentős részében egy kalóz, aki ugyan lenyúlt egy assassin ruhát meg két rejtett pengét, a nagy kincset kivéve nem igazán érdekelte a sztori legvégéig az assassinok és templomosok dolga). Persze a végén már igen, de ez azért más volt, mint az eddigi részekben, ahol az összes főszereplő legkésőbb a sztori negyede után már céltudatos assassin. De ebbe még ne menjünk bele, majd hamarosan kiderül, kinek a pártját fogja majd ez az új gyilkos.

Nem tudom, ti láttátok-e a hivatalos bejelentés óta közzétett gameplay videókat a játékról, de én amikor megláttam a hajózós részét, majdnem földhöz vágtam a monitort. A hajózásban MINDEN (még az ikonok, lehetőségek, opciók is) ugyan olyan volt, mint a Black Flagben, csak át lett pakolva hűvösebb éghajlatra. Persze vannak újítások, például a forgólöveg helyére bepakolt gépfegyver meg a robbanóhordó helyére bepakolt "olaj a tűzre" fegyver, de ezt leszámítva ugyanaz a játék. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz, csak ha a hajózós gameplayt megnézem, nekem az jön le az egészből, hogy a Ubi szépen készített egy nagyobb DLC-t az ACIV-hez, és ezt szánja az előző generációra, arra a generációra, ahonnan elindult az egész sorozat. És ez így szerintem nem igazán fair. De inkább nem mondok még semmit, nehogy ismét tévedjek egy nagyot, mint a Black Flagnél. Annyit azért mondanék, hogy egyelőre csak egy dologgal tudná érdekessé tenni számomra a Ubisoft az AC Rogue-t, mégpedig azzal, ha végre nem bénázna és a harmadik hajózós és második 50%-ban hajózásról szóló AC-re végre abbahagynák a nyavalygást és kiszenvednék magukból a hajós multit. És igen, hiába van az a nagy forma a parancsnoki hídon az AC3-ból, egyelőre ő és ez az új főhős és az ő közös sztorijuk teljesen hidegen hagy, mint ahogyan az új fagyos játékterület is teszi. De azért úgy ahogy, várom a további fejleményeket a játékkal kapcsolatban. Nagyon ajánlom a Ubisoftnak, hogy nyomós okuk legyen arra, amiért kihagyták az ókori Japánt/Kínát és helyette megint küldenek minket hajózni, csak ezúttal a mínusz 30 celsius fokba.

Avatar
The Cleansing Fire
Törzstag
Hozzászólások: 2153
Csatlakozott: 2012. 07. 11. 19:25

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: The Cleansing Fire » 2014. 08. 15. 10:00

dani.szentgali írta:de a játék jelentős részében egy kalóz, aki ugyan lenyúlt egy assassin ruhát meg két rejtett pengét
Amúgy az mindig érdekelt, hogy ő hogyan is tud mindenféle assassin dolgot megcsinálni, amikor csak egy mezei kalóz?

Avatar
Gonzales
Törzstag
Hozzászólások: 2129
Csatlakozott: 2013. 08. 23. 18:22
Tartózkodási hely: Aici dragul meu. România.

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Gonzales » 2014. 08. 15. 10:16

a játék elején Edward mondja Bonnet-nek, hogy az ujjaim olyanok mint a kalóz kampók, a sok assassin mozdulatot meg nem tudom honna tanulta :D

Avatar
Americanviking
McReary testvér
Hozzászólások: 598
Csatlakozott: 2012. 01. 03. 14:11
Tartózkodási hely: Tejút rendszer

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Americanviking » 2014. 08. 15. 17:36


Avatar
JellemesMartin
CJ zoknija
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2013. 04. 28. 07:34

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: JellemesMartin » 2014. 08. 16. 10:35

Beindultak a dolgok, jött új videó az Unityről és a Rougeról (Hearthstone <3) is.

Rouge: Hmm, ez nem valami textúra csomag a Black flag-hez?

Unity: Na, ez már nem csak DLC-nek néz ki, itt már mintha bejöttek volna dolgozni!
Valójában egész jó. Az animációk néhol befejezetlennek tűnnek, az átmenetek egyáltalán nem tökéletesek még, remélhetőleg a kész játékon finomítanak majd. Az új harcrendszerre leszek kíváncsi. (Mit keresnek szénakazlak a templomban?) Még mindig nincs a mesterséges intelligencia a helyzet magaslatán. (Mi történt volna, ha végül nem nyomja meg az X-et a játékos abban a bebújós izében? Miért nézik az őrök az oszlopot? Hogyhogy nem hallják meg ha az a hatalmas ajtó a padlóban kinyílik?) ÉS végre lehet guggolni.... úgy ahogy. ÉS MACSKÁK! (Remélem ezúttal nem a háztetőkön találkozhatunk velük) MACSKÁK! Mármint... egy már van....

Avatar
Gonzales
Törzstag
Hozzászólások: 2129
Csatlakozott: 2013. 08. 23. 18:22
Tartózkodási hely: Aici dragul meu. România.

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Gonzales » 2014. 08. 17. 14:05

elég érdekes kis leirás volt ez... :D

Avatar
JellemesMartin
CJ zoknija
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2013. 04. 28. 07:34

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: JellemesMartin » 2014. 08. 22. 17:43

Ja igen, mostantól elő lehet venni a fegyverünket guggolva is a... kifeszített szárítókötélen a templom közepén? Na mindegy. Az Ubisoft megoldotta.

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2014. 08. 23. 00:10

Hát, új részek, és maga a sorozat...
Meg kell mondanom, az új részeket magasról letojom. Ez egy nagy szó, tekintve, hogy az első ps3 játékom az AC2 volt, és meg van minden rész.
Az 1-et imádtam, főszereplővel, mindennel együtt. (A bugokat azért nem, de hát AC...)
A 2 még egy nagyon jó játéknak számítható, bár ott van Ezio.
A BH, a sorozat szégyenfoltja szerintem, én nagyon unalmasnak találtam.
A Rev-ben fejlődött kicsit a játék, a térkép tetszett, a hangulata is, az ellenfelekkel meg valamennyire kihívást is raktak a harcba. Ez a kedvenc Ezio-s részem, tetszik az öregebb, bölcs Ezio. Azt viszont sosem bocsátom meg a játéknak, amit Altaïrral tett. A kinézete, a szinkronhangja, a személyisége megváltozott. Ennek köze sem volt az eredeti Altaïrhoz.
Eljött a 3, és elkezdődött az, amikor látni lehet a hatalmas potenciált a játékban, és hatalmasat lehet csalódni. A történelmi elhelyezkedése szerintem tökéletes, és tökéletesen elcseszett. Igen, a CGI trailerben látható harcot is megemlítem, amihez hasonlót nem lehet csinálni. (Érdemes megnézni Angry Joe kritikáját, ott összehasonlítja a trailerben látható csatát a játékkal). Azon kívül, hogy a történelmi szál sz*r, mégis ez az egyik kedvenc AC-m. Szerethető főhőst sikerült csinálniuk, bár ezzel sokan nem értenek egyet. E mellett évek óta végre újítottak. Sokat! Harcrendszer, vadászat, és a tengeri csaták. Ezzel jutottunk el a Black Flaghez.
Tehát ott tartunk, hogy Ubi már elcseszte az amcsi forradalmat. Ekkor gondoltam, hogy milyen király lenne, ha csinálnának a tengeri csaták alapján egy külön játékot. És az álmaim valóra váltak! Vagyis mégsem, mert elb*szták! Beleerőszakolták egy AC-be. A várva várt kalózos játék helyett kaptunk egy AC-t melynek egyetlen küldetése van:menj oda, keresd meg a fickót, kövesd, hallgasd ki, aztán öld meg, majd értékeld a küldetést. És ez megy vagy 100 szor! A játék "története" szánalmas, a küldetések unalmasok, a víz alatti területek messze vannak a realisztikustól, mellesleg nem is kell a cápáktól félned, mert a GTA-val ellentétben itt lebokszolhatod. És ha megharap? Nem halsz bele! Nagy a játékterülete, de ha a vizet nem számolod, ami őszintén csak copy+paste, mert alá nem mehetsz, akkor igazából a kidolgozott terület marha kicsi. Az egyetlen rész, amiben jó, az a hajózás, amíg meg nem unod. Meg a tengeri énekek jók. De arany szabály, óvatosan fejleszd a hajód, mert visszavonni nem lehet, és sajnos könnyen olyan briget teremthetsz, ami könnyen legyőz egyszerre 3 hadihajót. Na, kérdezném, ennek mi a realitása, és mégis mi a jó fenét kéne nekem élveznem ebben, ha ez ilyen rohadt könnű. Rá van írva a dobozra, hogy 18+, de szerintem a nehézségi szintet 6+-hoz igazítják. Csak reménykedni tudok, hogy a sorozat már nem tud mélyebbre menni a Black Flagnél.
És itt érkeztünk el a Unityhoz. Amikor történelem órán tanultam a Francia forradalmat, és az előtte-utána lévő pár évet, rögtön tudatosult bennem=ez a tökéletes kor egy AC-hez! És mi történt? Másfél évvel később a Ubi bejelentette, a következő játék ekkor fog játszódni! A Ubi még egy vágyamat teljesítette! A kérdés csak az= a 4-hez hasonlóan ezt is képesek elcseszni? Remélem nem, nem tudom. De az előző részek miatt én elvesztettem a hitem az AC-ban, így aztán elmondhatom, hogy szerintem el fogják cseszni. Eddig összesen a Unity bejelentő trailert, és egy gameplayt láttam, a Roguenek meg csak a bejelentő trailerét, így sokat nem mondhatok. Annyit viszont a Unity gameplayel kapcsolatban elmondanék= a harc nem tűnik nehezebbnek, csak vontatottabnak, a parkour pedig látványos, csak lehetetlen.
Hosszú évek alatt sikerült elvesztenem a hitem és az érdeklődésemet, sok munkádba telt, de sikerült neked AC, gratulálok. És mint ahogy mindig, most is van reménysugár, de hiszem, hogy sikerül majd elrontaniuk.

Avatar
Americanviking
McReary testvér
Hozzászólások: 598
Csatlakozott: 2012. 01. 03. 14:11
Tartózkodási hely: Tejút rendszer

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Americanviking » 2014. 08. 23. 12:29

Ajjaj, hát ha a többi részben ekkorát csalódtál, akkor a Rogue-nál sírni fogsz. Nem akarom elspoilerezni a gameplay mechanizmusát, úgyhogy csak akkor csak akkor nézd meg, ha felkészültél! A Rogue egy ACIV 2: A Ubisoft Sofia fogta magát és Ctrl C - Ctrl V-ézte a Montreal munkáját. Az oké, hogy sarkkör, meg River Valley új helyszín, de szerintem azért nem csináltak New York gameplay-t, mert szégyelték, hogy kimásoltáka 3-ból. Ha megnézed a gameplayeket, láthatod, hogy a HUD-okat a karaktereket, a textúrákat és a játékelemeket mind korábbi AC-kból másolták ki, főleg a 4-ből. Szép volt Ubisoft.

Avatar
Kiscserko
Epsilonista
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2012. 04. 28. 21:03
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Kiscserko » 2014. 08. 23. 13:26

Sarkkör? Ott mi lesz a történelmi esemény? Csata azért, hogy ki jusson el a pólusig, vagy mi? :D

Avatar
Americanviking
McReary testvér
Hozzászólások: 598
Csatlakozott: 2012. 01. 03. 14:11
Tartózkodási hely: Tejút rendszer

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Americanviking » 2014. 08. 23. 13:47

A hét éves háború idején játszódik. (Egyébként te milyen platformon játszol?)

Avatar
Gonzales
Törzstag
Hozzászólások: 2129
Csatlakozott: 2013. 08. 23. 18:22
Tartózkodási hely: Aici dragul meu. România.

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: Gonzales » 2014. 08. 23. 14:12

ő ps-en játszik AranySas néven :D

Avatar
The Cleansing Fire
Törzstag
Hozzászólások: 2153
Csatlakozott: 2012. 07. 11. 19:25

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: The Cleansing Fire » 2014. 08. 23. 15:18

Melyik hétéves? :D Amúgy viccet félretéve melyikhez lesz köze?

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Assassin's Creed-széria

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2014. 08. 23. 15:33

A Unity hidegen hagy, mivel PS4/XboxOne konzolokra jön csak, nekem pedig előző generációs masinám van és még elég sokáig az is marad, a Rogue miatt meg bekaphatja a Ubifasz, az a játék 1:1-ben AC IV Black Flag, csak a sarkkörre pakolva. Ugyanúgy van egy hajód, amit fejleszteni kell (a gépfegyvert meg a gyúlékony olajcsapdát leszámítva ugyanazokkal a fegyverekkel, mint amilyenek a BF-ben is voltak), ugyanúgy ellenséges hajókat kell megtámadnod és megcsáklyáznod annyi különbséggel, hogy most már néha az ellenség is át tud csáklyázni, ekkor meg kell védened a hajód, ugyanúgy halászhatsz szigonnyal... és nem elég, hogy ezeket az elemeket 1:1-ben vették ki a Black Flagből, még a HUD is ugyanaz. -.- És ez a generáció utolsó AC-je. -.- Gratulálok Ubifasz, te aztán tényleg nem tisztelsz senkit és semmit, lusta dög voltál ahhoz, hogy egy normális AC epizóddal búcsúztasd azt a két konzolt, amelyeken megszületett és híressé vált a sorozatod! Bravó! -.- Ezek után kívánom, hogy legalább a PS4/XboxOne tulajok kapjanak egy normális AC-t, ha már velünk így kicseszett az Ubifasz. -.-

Válasz küldése