Általános társalgó

Viták az 1980-as évek hangulatát visszaidéző nagysikerű epizódról.
Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2022. 06. 11. 16:16

Azóta én is megvettem és végig toltam a Vice City definitive Editiont, és összességében tényleg nem volt nehéz. A híres-hírhedt távirányítós helikopteres küldetést elsőre megcsináltam, ahogy a többi ilyen és ehhez hasonlóan, az eredeti részben nehéznek titulált küldetést is. Itt a fedezékrendszer meg élet regenerálódás hiánya miatt voltak gondjaim a tűzharcokkal, az ilyen küldetéseket többször kellett próbálnom itt is, mint pl. amikor Lance-szel kell a plázába menni rendőrnek álcázva, vagy a bankrablós küldetés, de néhány anyázás után azért ezeket is végig tudtam tolni. Bugokat tekintve olyan sokkal nem találkoztam, a kidöntött táblák és villanypóznák rendszeres betonba olvadásán és eltűnésén kívül csak egyszer ütköztem igazán komoly technikai hibába, mikor is az egyik kidöntött lámpa bele ragadt a taxim motorházába és pár másodperc múlva felrobbantotta. :D :D :D Ez persze azért idegesítő volt, mert a régi részekben idegesítőbb meghalni, mint a GTA4-5ben és a Red Dead-ekben, ugyanis a definitive kiadásokban is mindig elveszi az összes fegyverünket halál esetén a rendszer, ami elég szar és frusztráló, de hát ez van. Nyilván ez a felújítás összességében nem méltó az eredetihez, főleg ennyi év után, de nagyot hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szórakoztam jól a játékkal. A kivett zenékért kár, de amik bent maradtak továbbra is zseniális hangulatot adnak a játéknak, a fényeket pedig azért szépen megcsinálták, amik szintén Vice City fontos elemei. Torrenttel, vagy egy baromi nagy akción belül azért érdemes újra vissza jönni a játékhoz, főleg mivel még nagyon messze van az új rész, a GTA5 meg már szerintem mindenkinek nagyon unalmas.

Avatar
Luszie
Valedictorian
Hozzászólások: 3036
Csatlakozott: 2012. 06. 24. 16:55

Re: Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: Luszie » 2024. 01. 18. 18:42

A Demoliton man szerintem csak azért lett hirhedten nehéz, mert egy 10 évesnek még nincs olyan finom motorikája, hogy egy távirányítós helikoptert ügyesen irányítson, de felnőttként kijátszva ez a küldetés egyáltalán nem nehéz, ennél sokkal nehezebbek is vannak, főleg az eredeti kiadásban.

A GTA III-ban és a VC-ben ha meghalsz/elkapnak a zsaruk, el fogod veszíteni a fegyvereket. Én jellemzően újratöltöm az előző mentést, vagy nem foglalkozom vele, mert csomagokkal a fegyvereket fel lehet szedni a mentőházaknál.

Az SA-ban meg lehet tartani a fegyvereket, de ehhez csajozni kell: Ha Katie a barátnőd (ápoló), akkor ha meghalsz, megtarthatod a fegyvereidet, és pénzt sem von le a játék. Ha pedig Barbara (is) a barátnőd (szingli rendőr anyuka), akkor se a fegyvereket, se a golyóálló mellényt nem veszíted el, ha lecsuknak.

Egyébként csak érdekesség, hogy a VC-ben annyira kevés küldetés van, és azok annyira rövidek, hogy alig van olyan küldetés, aminél ellenőrzőpont lenne beépítve (A Keep your friends close pl egy hosszabb, de abban sincs). Miközben az SA-nál több tucat ilyen küldetés van, talán a III-ban is több akad a VC-nél.

Avatar
dani.szentgali
Régi motoros
Hozzászólások: 3681
Csatlakozott: 2012. 05. 17. 11:47
Tartózkodási hely: Hungary
Kapcsolat:

Re: Általános társalgó

Hozzászólás Szerző: dani.szentgali » 2024. 02. 28. 17:09

Értem, köszi az infót, meg a sok érdekességet! :) Ezekről nem igazán tudtam. :)

Válasz küldése