Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

Liberty City Stories - Ismertető

Fontosabb adatok
Név: Grand Theft Auto Liberty City Stories
Fejlesztő: Rockstar Leeds (PSP)
Rockstar North (PS2)
Kiadó: Rockstar Games
Capcom (Japán)
Platform:

PlayStation Portable
PlayStation 2
PlayStation 3 (PS2 Classics)
iOS
Android
Fire OS

Stílus: Külső nézetes sandbox akciójáték
Motor: Image Metrics (Animáció)
Játékosok száma: 1 (Single Player)
2-6 (PSP: Wi-Fi Multiplayer)
Hivatalos weboldal: Kattints ide!
Fejlesztés éve(i): 2005
Megjelenési dátumok:

PlayStation Portable:
2005. október 24.
2005. november 4.
2007. július 26.

PlayStation 2:
2006. június 6.
2006. június 22.
2007. szeptember 6.

PlayStation 3 (PSN):
 2013. április 2.
 2013. április 3.

iOS:
 2015. december 17.

Android:
 2016. február 10.

Fire OS:
 2016. március 10.

Adathordozó: PSP: UMD
PS2: DVD
Értékelések: ESRB: M
BBFC: 18
CERO: Z
OFLC (Ausztrália): MA15+
OFLC (Új-Zéland): R18
PEGI: 18+
USK: 16

2004. május 11-én a minden évben megrendezésre kerülő E3-on a Sony bejelenti az új kézikonzolját. 2004. december 14-én polcokra kerülnek az első PSP-k Japánban, majd következő év szeptember elsején Európába is megérkeznek az első hordozható játékgépek, de a két megjelenés között még történt egy fontos esemény: a Rockstar Games bejelentette új játékát a Liberty City Stories-t. A játék helyszíne természetesen Liberty City, mellyel már az ezt megelőző Grand Theft Auto részekben is találkozhattunk. A város ugyanúgy 3 szigetből (Portland, Staunton Island és Shoreside Vale) áll, mint a Grand Theft Auto III-ban, és csak kisebb változtatásokat tartalmaz a régebbi GTA epizódokhoz képest. A játék cselekménye 1998-ban zajlik le, 3 évvel a GTA III történései előtt.

A főszereplőnk, akit irányíthatunk nem más, mint Toni Cipriani, akit a Grand Theft Auto III-ban megismerhettünk, mint munkaadót. Sajnos a játék az előző GTA epizódokhoz képest nagyon sok visszafejlődést mutat. Több hasznos és fontos tulajdonságát is elvették főhősünknek, ilyen például, hogy nem tudunk úszni. Másik pedig, hogy nem tudunk mászni így a San Andreas-tól eltérően, nem hódíthatjuk meg az épületeket/mászhatjuk meg az előttünk akadályként álló kerítéseket.

A játék nagy újdonsága, hogy tartalmaz multiplayer funkciót. A Rockstaros srácok hosszú idő után úgy döntöttek, hogy meglepik a rajongókat egy egyszerű többjátékos móddal. A multival maximum 6 játékos játszhat egyidejűleg a PSP által használt Wi-Fi segítségével. Ezeket leszámítva a játékban szinte mindent megtehetünk, amit az előző részekben megismerhettünk, tehát a fő küldetések mellett rengeteg mellékküldetést, feladatot, és egyéb dolgot hajthatunk végre.

A Liberty City Stories néhány hátrányát leszámítva hosszú hetekig uralta a PSP-s játékok eladási listáját és még hónapokig benne volt a TOP10-ben. Ennek hatására a játék elvesztette PSP exkluzivitását és megjelent a PlayStation másik konzoljára PS2-re is. Ezáltal a játék egy újabb fénykorát élte meg. Ezek után elmondhatjuk, hogy a Rockstar Games nagyon jól járt a játék elkészítésével és talán ennek hatására készült el később a Vice City Stories.

Módosítva: 2018. 08. 01. 01:06 ▪ Szerző: Ben Dover
Liberty City Stories
Liberty City Stories
Játékmenet
Végigjátszás
Csalások
Linkek
Emuláció